If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Слънчевите електроцентрали са национално предателство
Е..., то оставаше и да е за изхвърляне? Ти такива велики планове имаше за топлене на София от Козлодуй. Отказа ли се? Не бива!!! Представяш ли си някой ден, ако построят и Белене за какво иде реч по твоите планове? Цялата държава опасана от тръби и във всеки град, село и най-малката паланка, в най-големият студ - февруари месец, всеки се разхожда гол в къщи, благодарение на генеалният план на Pyramid и на живителната топлина от АЕЦ ! Тогава - в това светло бъдеще, ще надвием циганоря /извинявайте - ромите/ по раждаемост! Блаженни да са вярващите...
Не съм се отказал. Но, нямаме държава, нямаме правителство. Имаме едни кукли на конци дето ближат чужди задници. ЗАщото, Турция може да плати за системата. При това, с удоволствие. Вместо да се възползват от момента, обаче, нашите приятели пилеят възможностите със щедри шепи а после - после, удушават де що има , за да може този, недоудушеният, да живее в мизерия.
Да си еба куклите.
Колега, ама нали ВЕИ няма да ЧЕРПЯТ, а ще НАЛИВАТ (додават, присъединяват и т.н.) енергия към мрежата?
Тук не става дума за контрола или по какъв начин се осъществява. Защото е всеизвестно, че може да ЧЕРПИШ енергия от мрежата и да я ПРОДАВАШ на същата мрежа на ПО-ВИСОКА ЦЕНА (като се преструваш на производител на ВЕИ).
Точно по тази причина аз съм привърженик на ПАЗАРНАТА енергия. Ако можеш да произвеждаш и продаваш на пазарно приемливи цени-МОЛЯ. Ако не можеш-КУКИШ. Ама така ще измрат всички ВЕИ....
Което мен ме устройва...
Именно!!! И аз съм за тая ПАЗАРНАТА енергия, ама то кой ли ме слуша? Хем е всеизвестно - хем не е, хем и всеки си трай и в това време му бъркат в джоба. Е..., кому е нужно това? Умрели сме за енергия ли? Нима сме използвали до край тая дето е по 0,20 лв? Не ни стига ли, та трябва да плащаме някому по 0,80 лв? Защо?!!
Добре..., ама хайде поспри се малко.Точно там е проблема! Проблема е, че се строят ВЕИ без собствени трафопостове от където да черпят уж произвежданата си енергия. Сега ясен ли съм, какво искам да ти кажа?
Колега, ама нали ВЕИ няма да ЧЕРПЯТ, а ще НАЛИВАТ (додават, присъединяват и т.н.) енергия към мрежата?
Тук не става дума за контрола или по какъв начин се осъществява. Защото е всеизвестно, че може да ЧЕРПИШ енергия от мрежата и да я ПРОДАВАШ на същата мрежа на ПО-ВИСОКА ЦЕНА (като се преструваш на производител на ВЕИ).
Точно по тази причина аз съм привърженик на ПАЗАРНАТА енергия. Ако можеш да произвеждаш и продаваш на пазарно приемливи цени-МОЛЯ. Ако не можеш-КУКИШ. Ама така ще измрат всички ВЕИ....
Което мен ме устройва...
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
+1
ВЕИ нямат нищо общо с инфраструкторните проблеми на северното и южното черноморие.
Строят се хотели БЕЗ: захранване с ток, без осигурени ВиК, без пречиствателни станции, без пътища. Накратко-без ИНФРАСТРУКТУРА.
А по принцип съм против енергоизточници, които ми вдигат сметката за ток. И тука са ВЕИ.
Добре..., ама хайде поспри се малко.Точно там е проблема! Проблема е, че се строят ВЕИ без собствени трафопостове от където да черпят уж произвежданата си енергия. Сега ясен ли съм, какво искам да ти кажа?
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
Бъркаш двата щата. ВЕИ са най-много по СЕВЕРНОТО Черноморие. Нищо общо нямат със проблемите в инфраструктурата.
+1
ВЕИ нямат нищо общо с инфраструкторните проблеми на северното и южното черноморие.
Строят се хотели БЕЗ: захранване с ток, без осигурени ВиК, без пречиствателни станции, без пътища. Накратко-без ИНФРАСТРУКТУРА.
А по принцип съм против енергоизточници, които ми вдигат сметката за ток. И тука са ВЕИ.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Първоначално изпратено от master of the seven seasРазгледай мнение
Бъркаш двата щата. ВЕИ са най-много по СЕВЕРНОТО Черноморие. Нищо общо нямат със проблемите в инфраструктурата.
Двата щата са ми ясни, ама и двата са много-много далече от понятието "щат". Ама както и да е...Ами, ако случайно без да искам съм познал и казал истината? Какво правим тогава? Чакаме следващото лято за да видим какво чудо, ще стане ли? Ами, ок... Стоим и чакаме! Този път, ще са и двата "щата"...
Мисля си върху следния проблем: Тази година имаше проблеми със захранването по Бургаското черноморие точно във връх сезона! Е, защо? Миналата година, защо нямаше такъв проблем? Нима тази година почиващите са били по-вече от миналата при положение, че е точно обратното? Нима за една година електропреносната ни мрежа остаря тотално? Не!!! Истината е, че за тази изминала една година ВЕИ станаха прекалено много,и всички мушкат щепсела в контакта за да произведат по-вече! Наш съфорумник /мисля, че беше Джей Голд/, го беше описал този процес. Това е... Другото лято не само, ще имаме проблеми с електроснабдяването, но ще бъдем и факелът на европа, който да и покаже правилния път към ВЕИ, а не само с безкрайни субсидии за няма нищо...
И ядрената не е за изхвърляне, каквото и да приказват. Който се бои от мечки, да не ходи в гората
Е..., то оставаше и да е за изхвърляне? Ти такива велики планове имаше за топлене на София от Козлодуй. Отказа ли се? Не бива!!! Представяш ли си някой ден, ако построят и Белене за какво иде реч по твоите планове? Цялата държава опасана от тръби и във всеки град, село и най-малката паланка, в най-големият студ - февруари месец, всеки се разхожда гол в къщи, благодарение на генеалният план на Pyramid и на живителната топлина от АЕЦ ! Тогава - в това светло бъдеще, ще надвием циганоря /извинявайте - ромите/ по раждаемост! Блаженни да са вярващите...
Мисля си върху следния проблем: Тази година имаше проблеми със захранването по Бургаското черноморие точно във връх сезона! Е, защо? Миналата година, защо нямаше такъв проблем? Нима тази година почиващите са били по-вече от миналата при положение, че е точно обратното? Нима за една година електропреносната ни мрежа остаря тотално? Не!!! Истината е, че за тази изминала една година ВЕИ станаха прекалено много,и всички мушкат щепсела в контакта за да произведат по-вече! Наш съфорумник /мисля, че беше Джей Голд/, го беше описал този процес. Това е... Другото лято не само, ще имаме проблеми с електроснабдяването, но ще бъдем и факелът на европа, който да и покаже правилния път към ВЕИ, а не само с безкрайни субсидии за няма нищо...
Харесва ли ти или не, те се плодят. Всички ВЕИ, имам предвид. Неудобството от това един далекопровод да "работи само през деня" не е единствено, но, не това е решаващо. Защото, много неща може да се планират - ставаме все по-добри в това - и да се подобри използването на проводниците. А цената...ами не знам, кое е по-скъпо в дългосрочен план - по "евтина" въглищна енергетика или използването на тови ресурс за много по-дълго с много по-висок ефект отсега. И ядрената не е за изхвърляне, каквото и да приказват. Който се бои от мечки, да не ходи в гората
От години енергосистемата е синхронизирана е Европейската.Базисната мощност от АЕЦ се нуждае от Тец и ВЕЦ.Далекопроводите са орaзмерени за предсказуеми потоци енергия.С навлизането на верто и соларни инвеститори,освен "подаръците" в непазарни цени,НЕК трябва да инвестира и в далекопроводи,които "работят" не 24 часа,а по 5-6.Съответно са нерентабилна инвестиция.Така реално за обществото високите им цени са още по високи.Отделно,ако фотоволтаиците са "нановолтаици" с "секретно" КПД.(произведени по данъчни съображения)
И продавани в пакет с облаци от зелени кредити.Нещо като \"токсичните акции\"
Електроенергията от слънце е прекалено скъпа (над 5 пъти по-скъпа от другите) и изсипана на обяд, когато няма голямо потребление. Вятърната е само два пъти. Всички проекти за слънце трябва да бъдат спряни.
Прав е колегата по мнение, прав е.
Имаме ЦЛСЕНЕИ-БАН, попитайте ги и ще ви кажат същото.
Плюс това включете в сметката земята, която ще покрият панелите и която излиза извън (възможен) селскостопански оборот. А, доколкото съм чул, канят се да ги разполагат в Добруджа.
От друга страна ЕС хвърля много подаръци за развитието на т.н. алтернативна енергетика. Според мен това са грешни пари, но както и да е - тези пари май гледат предприемачите, а не реалната работа,
А ако добавим и това, че най-вероятно ще ги построят с най-келявите панели, дето издържат... от днес до пладне , та ми замирисва, замирисва ми...
Но не на море
Има цел 2020г ВЕИ да са 16%-т.е. 1600МВт-а заявени мощности са над 10 000МВт-но правителството още се тутка и не предприема законова инициатива за ограничаване на тази вакханалия.
милом не забравяй, че ЦБ има сериозен интерес във вятърни ВЕИ
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар