IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Какво мислите за масовата регистрация по ДДС?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от hah
    НАП не може да администрира толкова фирми. И ще излезе на минус от повечето.
    Фирмите не могат да плащат толкова много за счетоводство.
    Идеята на Дянков е пълна глупост.
    За пореден път.
    +1 !!!

Струва ми се, че и ЕК е против.Има някакви общи изисквания , които не разрешават такава тотална регистрация.
    А за цените на счетоводителите Джей го е писал - за по малко от 200 лв няма и вратата да ти отворят...

Коментар

• Не проумявам ,защо не емитират облигации /макар и късно ,макар и скъпо,като толкова не им се прави реално орязване на разходите/ и не мирясат,а изкарват "поредната простотия на дневен ред"! Не знам какво логическо обяснение за действията им да потърся.................Ей туй рейтинга голяма работа било...
      Вече какви ли не теории на конспирацията взеха да ми се привиждат.

Коментар

• Многократно вече казвам, че Картофоподобната Тимберица и Симеон (Флик) Дянков са гибелни за България и Българската икономика. С какъв акъл 3 000 000 Българи гласуваха за мутра бандит - сега ще им излезе през цифките.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Поредната простотия е на дневен ред.

Идеята да има праг за задължителна регистрация е добра защото:

- осигурява възможност на микро бизнеса чрез занижени критерии за счетовоство и освобождаване от ДДС да просъществува и да открива и по някое работно място.

- разходите за държавата по администрирането на стотиците хиляди ЕТ и ООД с дейност или без дейност и с обороти от по 20-30 хил.годишно ще са много по големи от приходите от самия данък.

- отпадането на плага за регистрация ще повищи разходите на микро предприятията дотолкова че ще обезмисли съществуването им.
          Трябва да водят двустранно счетоводство и да подават дневници по ДДС всеки месец което ще им струва минимум по 150 - 200 лева месечно за счетоводител. Допълнително и месечно по 50 лева ДДС за внасяне ....става една сумичка от поне 3000 лева увечилаване на годишните разходи на тези микро предприятия....
          Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Изчакайте малко и идеята сама ще отпадне! Дянков перефразира поговорката "всяко чудо за три дни" във "всяка идея за ден до пладне"!

Коментар

• НАП не може да администрира толкова фирми. И ще излезе на минус от повечето.
              Фирмите не могат да плащат толкова много за счетоводство.
              Идеята на Дянков е пълна глупост.
              За пореден път.
              Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от мечето Йоги
                Според мен за всяка фирма е по-добре да са по ДДС, защо да има такава дискримиация по оборот ?? Едните ще си отчитат обратно даденото ДДС., а другите защо да не могат?? по-добре всички да са еднакви
                Няма никаква дискриминация в момента. Който иска, може да се регистрира по ДДС. За тези с над 50 000лв оборот е задължително.
                В темата става въпрос за малките фирми и свободни професии, които не могат да си позволят разходите за ДДС счетоводство

Коментар

• Според мен за всяка фирма е по-добре да са по ДДС, защо да има такава дискримиация по оборот ?? Едните ще си отчитат обратно даденото ДДС., а другите защо да не могат?? по-добре всички да са еднакви

Коментар

• Re: Какво мислите за масовата регистрация по ДДС?

Първоначално изпратено от експерт-строител
                    Според мен масовата задължителна регистрация по ДДС, ще доведе до масови фалити на малки фирми и преминаването им в сивия сектор.
                    Причината е, че се изискват доста разходи за водене на такова счетовотство. Кой би си позволил да дава 1200лв годишно на счетоводител /ако въобще има счетоводители с толкова ниски хонорари/ , при положение, че оборотът му е под 50 000лв /а в някои случаи - доста по-малко/?
                    Това ще е последния пирон в ковчега на дребния бизнес.
                    +++

Ако това се приеме, поради закона на търсенето и предлагането, хонорарите на счетоводителите ще скочат драстично нагоре, така, че това ще засегне и големите фирми като увеличи и техните разходи за счетовотство!
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

Първоначално изпратено от DAN_
                      ...
                      Прав си....

Но не мисля, че ще успеят да преминат в "сивия" сектор, а просто ще станат вносители на ДДС към бюджета.
                      Това "Не мисля, че ще успеят да преминат...." не го разбирам. Като нямат друг изход, какво очакваш да направят? На загуба няма как да работят

Колкото до това - дали ще се внасят повече данъци в бюджета....... да помислим:

- Търговците /а повечето дребни фирми са такива/ и сега плащат ДДС, защото те купуват от доставчик на едро, който е регистриран по ДДС и той им начислява ДДС-то. Губи се единствено ДДС върху печалбата на дребния търговец, но не мисля, че тя е съществена

-дребните производители и предлагащи услуги ще спрат /или ще намалят/ издаването на касови бонове. До сега те нямаха проблеми с издаването, защото бяха на патент. С това ще намалеят социалните и здравни вноски.

-патентният данък ще отпадне, а стова и едно сериозно перо в бюджета на общините.

Коментар

• Няма страшно... Това няма да стане. Никакъв шанс да задължат малките фирми да се регистрират по ДДС. Ама важното е моабет да става...

Коментар

• Силно се съмнявам ,че НАП може да администрира този процес-поредната глупост на Дянков.Толкова години имаще висок праг-75000 после 50000,за да се ограничи влизането в с-мата.
                          Пак им препоръчвам на управляващите-не откривайте топлата вода,а вижте как законодателно е уреден малкия и микробизнеса в Англия например.
                          http://milom.blog.bg/

Коментар

...
                            Прав си....

Но не мисля, че ще успеят да преминат в "сивия" сектор, а просто ще станат вносители на ДДС към бюджета.

Коментар

• Какво мислите за масовата регистрация по ДДС?

Според мен масовата задължителна регистрация по ДДС, ще доведе до масови фалити на малки фирми и преминаването им в сивия сектор.
                              Причината е, че се изискват доста разходи за водене на такова счетовотство. Кой би си позволил да дава 1200лв годишно на счетоводител /ако въобще има счетоводители с толкова ниски хонорари/ , при положение, че оборотът му е под 50 000лв /а в някои случаи - доста по-малко/?
                              47
                              Масови фалити на малки фирми и преминаването им в сивия сектор, както и масови протести
                              6.38%
                              3
                              Намаляване на приходите в държавата и общините
                              0.00%
                              0
                              Сбор от горните две
                              4.26%
                              2
                              Повишаване на приходите в бюджета и общините
                              89.36%
                              42
                            Working...