If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
А всяка баба която дава гараж по наем за фризьорски салон, дали има регистрация по ДДС??!
Бабата не е нужно да се регистрира по ДДС. Предложението е за регистрираните фирми.
Начисление на 20 % върху счетоводните услуги ще е факт, но ако си получил ДДС от твоя продажба, значи ще си приспаднеш тези 20 % ДДС за счетоводна услуга и ще приведеш ДДС на бюджета в по малък размер.
Ами представи си, че фирмите ти са фризьорски салони. Какъвто и да е дребен бизнес в сферата на услугите. Себестойността ти се формира основно от труд, няма да си връщаш почти никакво ДДС. Но ще трябва да внасяш 20%. Не можеш да вдигнеш цените в тази криза. Какво правиш тогава?
Първоначално изпратено от Ironhorse
Аз имам две фирми регистрирани по ДДС. И през ум не ми минава да имам фирма нерегистрирана.
Примера по-долу, с това че малките купуват от големите с ДДС, а после ....
Тоя дето го е написал май грам не отбира от търговия.
Ако си законен е чисто самоубийство да не си рег. по ДДС.
Така а фризьорският салон плаща ли наем, харчи ли ток, купува ли консумативи ?!
Крият ли се доходи от наем, купува ли се консуматив без ДДС ?!!
Дай друг пример, този не върши работа Ч
Аз ще ти дам
А всяка баба която дава гараж по наем за фризьорски салон, дали има регистрация по ДДС??!
Или да си наемат помещения само в молове и да плащат и 3-4 пъти по-висок наем?
Отиваш и купуваш 2 флакон пяна за коса и какво? - Фактура по ДДС ли ще изскаш?
Или може би смяташ, че малкия бизнес и пазари всичко с кашони и трупа складови запаси?
Нямам идея какви фирми имаш и за какво, но ако имаше фирми по ДДС щеше да си наясно, че няма как всички разходи да се минат с фактура по ДДС. Понеже съм бил съсобственик и управител на подобна производствена фирма фирма, това бе един от проблемите с които се сблъсквах. Малък, но все пак който изяждаше част от парите. Всеки ден се купува нещо за което няма как да се вземе фактура по ДДС. В края на месеца се събираше една хубава сумичка за която няма как да се приспада ДДС.
И основния въпрос за цената на счетоводството стои, ако всички минат по ДДС!
И ако имаше фирми регистрирани по ДДС, дали не ти идва на ум, че собствените ти счетоводители ще ти поискат повече пари за да водят счетоводството на двете ти фирми?
Или може би парите за теб не са проблем? Ами ако е така, моля те за един малък подарък от 200 лева този месец. Може и 300. Като си щедър давай наред, а не прави на чужди хора сметката. Хайде малко се приземете. Лесно се теоретизира от тиловаци, ама идете малко на фронта да ви целят с куршуми, после приказвайте.
Първоначално изпратено от експерт-строител
...какъв е смисъла търговеца в плод-зеленчук, да издава данъчна фактура за 1кг. краставици примерно в сергията си? Или ВиК работника да издава данъчна фактура за коляно, муфа и др. на клиента си в частен апартамент? ..
++++
По-голямата част от данъчните постъпления и работните места в страната идват от малкия бизнес и познайте какво би станало ако Дянков му качи разходите.
Безработицата би скочила поне с 10-15 % защото много фирмички ще закрият поради това, че не могат да си позволят счетоводните услуги. Приходите от данъци реално ще спаднат с още повече, само за няколко месеца. Ще останат само големи фирми, но пък те няма да има на кой да продават.
Май наистина в тази страна е нужен един як фалит по всички нива, за да уврат най-после тъпите глави на чиновниците и на назначените им бизнесмени.
Идеята е добра, добре е всички да са регистрирани по ЗДДС. Така определено ще намалеят злоупотребите, защото всеки месец фирмите задължително ще подават справка по ЗДДС, вкл. Дневници на покупките и продажбите, и при една евентуална ревизия след това самата фирма ще е доста ограничена от към възможности за манипулации.
За.
И аз съм за. Така всички ще са равни и всеки ще плаща ДДС за да има приходи в бюджета ни, така да се събират повече пари.
.
За това кой, колко разбира не е уместно да говорим.... може би друг път, в друга тема.....
Погледнато от твоята камбанария, си прав. Логично е да можеш да издаваш данъчна фактура, на данъчно регистрираните фирми. Но какъв е смисъла търговеца в плод-зеленчук, да издава данъчна фактура за 1кг. краставици примерно в сергията си? Или ВиК работника да издава данъчна фактура за коляно, муфа и др. на клиента си в частен апартамент? В горните два случая ДДС е начислено и то влиза в бюджета. Губи се само ДДС в/у печалбата на дребния търговец, но пък той плаща патент, осигуровки и др.
Сучаи като горните не са малко.
Моите уважения, но не винаги се издават фактури !!!
Кауфланд дали ти издават фактури за домати и краставици ! А познай регистрирани ли са по ДДС или не са ?!
Аз поне пускам справка на счетоводителя продажба с касов бон без издаване на ф-ра! Айде да не се правим на дръж ми шапката.
Това с патента и децата го знаят че се крият обороти та пушек се дига
За криенето на обороти няма да споря. Виждал съм почти всички видове фирми да крият обороти. Ще те учуди може би, но и държавни фирми знам, че крият обороти. Това, че една фирма е регистрирана по ДДС, не пречи да крие обороти - особено ако не се налага да издава фактури /какъвто е случая с магазините за крайни потребители/. Дори ДДС регистрираните, когато крият оборота, завличат държавата освен с косвени данъци и с ДДС.
Колкото до Кауфланд, те си имат една свита от печени счетоводители и добре обучени така, че да могат по други пътища /не с криене на обороти/ да намалят сумата, която трябва да внесат в бюджета. Но това е друга тема.
Дори в Америка е така. Малките магазинчета съществуват благодарение на данъчни преференции. Да не мислиш, че биха могли иначе да се конкурират с Уол Март (тук Кауфланд)?
Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Ами представи си, че фирмите ти са фризьорски салони. Какъвто и да е дребен бизнес в сферата на услугите. Себестойността ти се формира основно от труд, няма да си връщаш почти никакво ДДС. Но ще трябва да внасяш 20%. Не можеш да вдигнеш цените в тази криза. Какво правиш тогава?
Първоначално изпратено от Ironhorse
Аз имам две фирми регистрирани по ДДС. И през ум не ми минава да имам фирма нерегистрирана.
Тоя дето го е написал май грам не отбира от търговия.
Ако си законен е чисто самоубийство да не си рег. по ДДС.
Така а фризьорският салон плаща ли наем, харчи ли ток, купува ли консумативи ?!
Крият ли се доходи от наем, купува ли се консуматив без ДДС ?!!
.
За това кой, колко разбира не е уместно да говорим.... може би друг път, в друга тема.....
Погледнато от твоята камбанария, си прав. Логично е да можеш да издаваш данъчна фактура, на данъчно регистрираните фирми. Но какъв е смисъла търговеца в плод-зеленчук, да издава данъчна фактура за 1кг. краставици примерно в сергията си? Или ВиК работника да издава данъчна фактура за коляно, муфа и др. на клиента си в частен апартамент? В горните два случая ДДС е начислено и то влиза в бюджета. Губи се само ДДС в/у печалбата на дребния търговец, но пък той плаща патент, осигуровки и др.
Сучаи като горните не са малко.
Моите уважения, но не винаги се издават фактури !!!
Кауфланд дали ти издават фактури за домати и краставици ! А познай регистрирани ли са по ДДС или не са ?!
Аз поне пускам справка на счетоводителя продажба с касов бон без издаване на ф-ра! Айде да не се правим на дръж ми шапката.
Това с патента и децата го знаят че се крият обороти та пушек се дига
Много интересно се развива гласуването.........
Само за 10-тина минути, на последната позизия: "Повишаване на приходите в бюджета и общините" от 1, гласувалите станаха 46.
Преди това за 1 час беше гласувал само 1.
ЧЕНГЕТАТА ДЕЙСТВАТ !!!
пп. Скоро ще появи някаква тема и ще има един въпрос с два отговора :
- харесвам ББ
- толкова го харесвам , че искам дете от него
Само за 10-тина минути, на последната позизия: "Повишаване на приходите в бюджета и общините" от 1, гласувалите станаха 46.
много странно наистина, за малко да си помисли човек, че някой от инвестора има нещо общо с това предложение. А то няма, да не ме баннете сега
току виж се появило в днес бг статия как бг-"инвеститорите" са запленени от идеята
Копеле, наистина ако намеря подобен форум ще се махна от тука. Не може администратора да се гаври с пишещите тук. Направи ли някой подобен форум, тук ще останат само 3-ма платени драскачи. То бива безхаберие...
Според мен за всяка фирма е по-добре да са по ДДС, защо да има такава дискримиация по оборот ?? Едните ще си отчитат обратно даденото ДДС., а другите защо да не могат?? по-добре всички да са еднакви
Проблемът ще е за Бай Младен 65 годишния обущар в трафопоста, който ще трябва да плати 200-300 лв. за счетоводство на месец. Мойта и на всички познати фирмите са регистрирани по ДДС, защото издаваме фактури. Ако фирмата ти развива по сериозна дейност, клиентите ти (или поне тия които си струва да обслужваш) ще искат фактура, та щеш, не щеш си по ДДС.
Коментар