IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Я едно казусче за новата гениална пенсионна реформа. Ако един човек се осигурява 20 години на максималния осигурителен доход, той ще внесе 5 пъти повече средства в Държавата, в сравнение с човек който се осигурява на минималния осигурителен доход 40 години.
    Въпреки че, първия е внесъл 5 пъти повече средства в държавната хазна, той нява да види и 1 лев пенсия от т.н. "Държава"?
    Къде е логиката? Някой може ли да обясния?

Малоумно е стажът да е критерий за пенсиониране. От стажът трябва да зависи размерът на пенсията, но не и дали да се получава.

Коментар

• Я кажи защо трябва да ми пука за проблемите на държавата ?

И да внасям по 400 лв месец , за да могат да взимат големи пенсии всякаква гмеж на държавна хранилка.

Щото кои са с големите пенсии ? - милиционери, военни , депутати , всякакъв вид началници , дето през живота си не са внесли ЕДИН ЛЕВ осигуровки.

Да внасям щял живот, а после да взимам 4 години 200 лева пенсия.

А мерси .... Не и ща пенсията на държавата.

Трябват ми просто около 50 000 лева спестени за да се пенсионирам на 60-на години и да си живея почти само от лихвите. Щото при 5% лихвите са около 200 лв/месец, ще подхарчвам и главницата със 200 лв/месец

и ще ми стигнат за много години, едва ли ще доживея да ги изхарча.

А 50к лева ще събера точно за 10 години, ако осигуровките си ги внасям в моя сметка в банката, а не в държавата.

Просто спирам самоосигуряването и казвам на шефа (щото съм и наемен работник) - шефе от другия месец ме пишеш чистач и си делкаме едни излишни пари.

Първоначално изпратено от mnz
      Никакъв грабеж не е.
      Преди да пишете да бяхте чели малко бе хора ...
      Българската социално-осигурителна система е от разходо-покривен тип, т.е. събират се едни пари от работещите сега за да се платят пенсиите пак сега. Това какви пари даваш за социални осигуровки, реално пряко не е свързано с парите които потенциално ще ти дадат за пенсия един ден в светлото бъдеще. Косвено има връзка дотолкова колко ще ти дадат спрямо останалите хра на твоята възраст. Но пари от тези които си плащал за осигуровки пряко няма да вземеш, защото те ще са изхарчени отдавна, дори и спомен няма да има от тях
      Някой ден може да се приеме партидната система, т.е парите ти се спестяват по твоя партида и ти имаш права върху нея, но това е тема за края на прехода и реформите, а до тогава има още време.

Коментар

• Императорът

Импе биологично е зададено продължителността на човешкия живот да достига 60 г.толкова е живота на машината.Когато има поколение което живее по 80 и нагоре то генетично обременява своето потомство да преживява по малко. В Китай са живели столетници масово и какво е станало след това - 35 г.Ние се спускаме понадолнището вече и какви 65 г. за пенсиониране , това са глупости. Така както в момента са само пенсионери , после няма да има кьорав пенсионер. ПФ - хайде стига глупости.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът
          Първоначално изпратено от Бързоходко
          Първоначално изпратено от SStoilov
          Ами те вече са 40 стаж !!! (опс сбърках)

Ами да видим аз кога (и дали) ще взема пансия :

до 18г - средно
          до 20 - казарма
          до 25 - висше

25+40 = 65 г. И ТО АКО СЪМ РАБОТИЛ ВСЕКИ БОЖИ ДЕН !!!

Което няма как да стане просто.

Т.е. забравете за пенсия , особено тези с висшето.
          средна продължителност на живота е 69 г !!!!
          Казармата ти се води стаж. А петте години висше можеш да си ги откупиш. До преди пет месеца бяха 2800 лева. Сега е малко повечко. ИНаче като цяло си прав. Но можеш да им го върнеш със здравословен начин на живот и да не се ядосваш много много.
          Да откупувам това, че съм учил, за да бъда полезен за тая държава ?!? А в същото време същата държава цял живот да хрантути мангалите, които не са рабитили и един ден ?!?

Стефан Стоилов е прав - това е ГРАБЕЖ !!![/quote]
          Никакъв грабеж не е.
          Преди да пишете да бяхте чели малко бе хора ...
          Българската социално-осигурителна система е от разходо-покривен тип, т.е. събират се едни пари от работещите сега за да се платят пенсиите пак сега. Това какви пари даваш за социални осигуровки, реално пряко не е свързано с парите които потенциално ще ти дадат за пенсия един ден в светлото бъдеще. Косвено има връзка дотолкова колко ще ти дадат спрямо останалите хра на твоята възраст. Но пари от тези които си плащал за осигуровки пряко няма да вземеш, защото те ще са изхарчени отдавна, дори и спомен няма да има от тях
          Някой ден може да се приеме партидната система, т.е парите ти се спестяват по твоя партида и ти имаш права върху нея, но това е тема за края на прехода и реформите, а до тогава има още време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бързоходко
            Първоначално изпратено от SStoilov

до 18г - средно
            до 20 - казарма
            до 25 - висше

Казармата ти се води стаж. А петте години висше можеш да си ги откупиш. До преди пет месеца бяха 2800 лева. Сега е малко повечко. ИНаче като цяло си прав. Но можеш да им го върнеш със здравословен начин на живот и да не се ядосваш много много.[/quote]

Да откупувам това, че съм учил, за да бъда полезен за тая държава ?!? А в същото време същата държава цял живот да хрантути мангалите, които не са рабитили и един ден ?!?

Стефан Стоилов е прав - това е ГРАБЕЖ !!!
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• wert

Цял милиард - Аууууууууууууууууу! И сега ЕК няма да датат щото нямат толкова много пари.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov

до 18г - средно
                до 20 - казарма
                до 25 - висше

[/quote]
                Казармата ти се води стаж. А петте години висше можеш да си ги откупиш. До преди пет месеца бяха 2800 лева. Сега е малко повечко. ИНаче като цяло си прав. Но можеш да им го върнеш със здравословен начин на живот и да не се ядосваш много много.

Коментар

• Той добре го казва премиера, един вид стабилни сме, дайте да работим, защото ние сме най-добрте от целия ЕС.
                  Обаче, как ще коментиратае най-важната новина от днес:

http://darikfinance.bg/view_article....ticle_id=32075
                  Борисов поиска 1 млрд. евро от Европейската комисия
                  Мая Йоргова, DarikNews.bg, 10 май 2010 13:12

Коментар

• Почти половината българи са с банков кредит - http://www.dnevnik.bg/pazari/2010/05...bankov_kredit/
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Ами те вече са 40 стаж !!! (опс сбърках)

до 18г - средно
                      до 20 - казарма
                      до 25 - висше

т.е. държавата ще ми е взела над 30 000 лева за 40 г стаж и би трябвало да ми плаща около 660 лв/месец , без изобщо да намесваме лихвите в сметката.

Със лихвите картинката става ГРОЗНА .

Това си е жив ОБИР.

От края на месеца спирам осигуряването , т.е. спирам да работя.

Първоначално изпратено от Императорът
                      Първоначално изпратено от Mesoiadess
                      Да оправят поне здравната и пенсионната система , че като усетим силния гръб да инвестираме без страх.
                      А то сега кво ?
                      Че нали това една от целите на инвестирането е - независим да си от здравната и от пенсионната система особенно ?!?
                      И не виждам кога ще ги оправят - здравната система никога няма да стане читава, докато един плаща осигуровки, а петима се лекуват, а пенсионната... кога ще направиш 40 години стаж (ако не увеличат още, което сигур ще стане), кога ще доживяваш до пенсия, кога ще получаваш? Ти за кой се мислиш, за Йода ли...

Роджрс - много ти мислят за инфлация средните депозитовносители... те - като катерици - забравиха бръже що стана преди 13 години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mesoiadess
                        Да оправят поне здравната и пенсионната система , че като усетим силния гръб да инвестираме без страх.
                        А то сега кво ?
                        Че нали това една от целите на инвестирането е - независим да си от здравната и от пенсионната система особенно ?!?
                        И не виждам кога ще ги оправят - здравната система никога няма да стане читава, докато един плаща осигуровки, а петима се лекуват, а пенсионната... кога ще направиш 40 години стаж (ако не увеличат още, което сигур ще стане), кога ще доживяваш до пенсия, кога ще получаваш? Ти за кой се мислиш, за Йода ли...

Роджрс - много ти мислят за инфлация средните депозитовносители... те - като катерици - забравиха бръже що стана преди 13 години.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от El Guapo
                          Може и без спестявания . Нали машината за пари работи .
                          Новонапечатаните пари няма да отидат при Гольо с кредита /справка САЩ/. Те ще идат при банките където ще покрият дупки от вече издухани пари! Така че Гольо нищо няма да усети... По точно ще усети как цените на храните и горивата се вдигат, а неговите доходи са си същите... ако е извадил късмет все още да има работа?! И тъй като ще има много като него, но без работа, цените на всички други стоки и услуги ще падат... с изключение на горива и храни!!!
                          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Може и без спестявания . Нали машината за пари работи .

Коментар

• Първоначално изпратено от rogers
                              Нема се плашите - инфлацията ще ги откаже от спестяването
                              Нещата са съвсем прости: Няма спестявания, няма кредити!!!

Така че ако имаш кредити моли се да има спестявания, защото гъдулките с кредитите ще са първи на опашките за безплатна супа!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Нема се плашите - инфлацията ще ги откаже от спестяването

Коментар

Working...
                                X