IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.razkritia.com/138494/%D0%...A%D0%B0%D1%80/

Коментар

• Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
      Май имаме новина . Коя е банката ?

Нямам си на идея , коя банка се има предвид, ма си намерих много "интересен" сайт

http://petq-slavova.com/

Това ако е истина , дори само в някаква част, представете си в каква виртуална реалност живеем

Коментар

• Jay Gould

Не енергийната ефективност е добра идея , но защо чак толкова след началото на кризата ..Много е късно и парите вече ги няма , те обсъждат обещанията на банките да върнат парите на хората - депозитите са точно такова нещо.Българските граждани имат депозити в банките , но това не означава че имат пари !
        Не коментирам състоянието на банките и не ми е известно някоя да отказва да изплаща депозити към момента , коментирам изказването на гръцкия премиер - Той казва , че ако банките отпишат ДЦК както се настаява , ще се наложи да ги рекапитализира ЕЦБ и в противен случай те ще фалират ..става въпрос за гръцките банки.
        Орешарски в едно тв. предаване също каза - хората рябва да бягат от високата доходност , която им предлагат банките по банковите депозити.
        Тук чета как Пешката щял да си тегли депозита като му смъкнат лихвата на 1% !!!!!
        Също така той смята ,че валутния борд му гарантира депозита и че някой е задължен да му го изплати според закона. Не никой не е длъжен да го изплаща , или поне това задължение може да се разсрочи дори и 150 години според закона. Дори е забранено възтановяването на депозита да бъде в сратки срокове !!!!
        D.Y.F-091066

Коментар

• Разсъждавам си (по-точно - мисля си) - ако дадем на картофоподобният господин около осем бимберици - де ли ще ги инвестира ?!?
          Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Май имаме новина . Коя е банката ?

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Напротив , те вече са се усетили че тези спестявания на бг. гражданите са отишли на кино ! Късно е вече , защото парите ги няма и са раздадени на гръцките пенсионери и държавни служители под формата на тлъсти заплати. Реално България ще загуби огромни суми , които няма да се върнат тук със същата стойност..ако въобще се върнат.А тези спестявания в голямата си част са на мутрите крадените пари от кредити , тъй че от където дошли там и отишли.Зарибените наши съграждани с високи лихви , който са с по скромни депозити също ще го отнесат.
              - Всичко опира до там дали ЕЦБ ще рекапитализира банките които ще отпишат ДЦК!Може пък да кажат да ги рекапитализират или може да ги зарежат да фалират , просто хазарт и тези 6 % лихва се оказват много рискови.Чака се решение.Беше ми много хикс като се изказваха , как събитията с дълга на Гърция няма да се отрази на банките им и на подразделенията им у нас ?
              Може и да си прав, но аз говоря не за гръцките банки у нас само, а въобще. Също не смятам, че банковата система е така стабилна както приказват и доказателствата са на лице, една банка вече отказва да върне на вложителите си депозитите им, а БНБ я прикрива. Мисля, си обаче, че ще искат да вземат от ЕС кредити уж за енергийна ефективност, да ги набутат на гражданите, а после хем ще им натъртят български лихви, хем ще оберат и сума ти имоти.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Не смеят да кажат директно все още и ги избива на фантазии - как хората ще си изтеглят парите , защото те ще им осигурят в какво да ги инвестират и то ще е по изтодно от 6-7% лихва , която им е ясно че те въобще няма да си я получат или ако са я изтеглили , то главницата им ще замине..Работата е опряла вече до раздаване на студена вода , на потърпевшите. Но защо ги оставиха да ги зарибят въобще ?
                D.Y.F-091066

Коментар

• Jay Gould

Напротив , те вече са се усетили че тези спестявания на бг. гражданите са отишли на кино ! Късно е вече , защото парите ги няма и са раздадени на гръцките пенсионери и държавни служители под формата на тлъсти заплати. Реално България ще загуби огромни суми , които няма да се върнат тук със същата стойност..ако въобще се върнат.А тези спестявания в голямата си част са на мутрите крадените пари от кредити , тъй че от където дошли там и отишли.Зарибените наши съграждани с високи лихви , който са с по скромни депозити също ще го отнесат.
                  - Всичко опира до там дали ЕЦБ ще рекапитализира банките които ще отпишат ДЦК!Може пък да кажат да ги рекапитализират или може да ги зарежат да фалират , просто хазарт и тези 6 % лихва се оказват много рискови.Чака се решение.Беше ми много хикс като се изказваха , как събитията с дълга на Гърция няма да се отрази на банките им и на подразделенията им у нас ?
                  D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от al64ad Разгледай мнение
                    И на мен това беше първата мисъл ,която ми мина докато четях.Сега се чудя каква форма ще измислят .................
                    Оооооо.. те сигурно не са спирали да мислят, но те дори за измамници не стават много, понеже са предвидими и прозрачни, само пилешките глави им се връзват. Мисля си още това с имотите (100 % искат да ги прилапат) и, че с тази тяхна енергийна ефективнос, но проведена по техния начин, ще зарибят пилешките глави да изкарат кеш, да теглят и заеми от техните банки, а после бум ... или ще качат лихвите рекордно, или пък ще отвържат борда и пак ще ги качат.. и така който има някакви по-малки доходи моментално ще падне в канала и ще му вземат не панелката, ами ще прилапат цели квартали. Самия факт, че са избрали Корпоративна банка да обслужва това, вече ми мирише на измама. Опит в тия кредити има "Прокредит" и то работиха хората без да качват лихви, без измами. Ама изведнъж - оп, смяна и нови банки и то от най ....... ай да не казвам какви.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• za da zakatpyat dupkite v budjeta ste vavedat danak varhu lihvite po depoziti...ko ne se setyat drugo!

Коментар

• Само балама би вложил пари в България, освен ако не е за някоя бърза спекулация тип вземам парите и бягам. Тук за сериозен бизнес не става от поне 10-15 г... Всички горе са измамници, а си извадил кеш, а са ти го краднали, или все ще се опитват да те завъртят в някоя схема или да те набутват с непредвидени разходи за да цуцкат от тебе .

Коментар

• Това обсъждане показва и нещо друго- тези хора нямат идея какво да правят. Няма план переспектива- виждат едни пари и мислят как да ги вземат. Да си припомняме ли кои правят така с чуждите пари

Коментар

• Защо трябва да се обсъждат хората!? Всеки човек си е индивидуалност като характер, личност и качества... Виж, идеите и действията са това което трябва да се взима предвид, то даже за това си има и дял от икономиката, наречен Поведенческа Икономика (за справка имена като Амос Тверски и Даниел Канеман, последният носител на Нобел за 2002-ра) който дял ще започне да играе все по-голямо значение и роля. Друг е въпросът, че една от грешките или по-точно едно от неправилните схващания на всички творящи законите и правилата от край време е може би този, че на хората се гледа като на стадо, като на сбирщина индивиди, без обаче да се взима предвид тяхната индивидуалност, психика и личностни качества, а всички ние малко или много сме различни, и винаги ще си останем такива и ще приемаме нещата по различен начин - кой по-емоционално, кой по-нормално... а те ще продължат да си се случват с или без нашето желание
                            И все пак, най-важното е да сме здрави, и да открием това което би ни направило щастливи...

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                              Ако се види стенограмата на кабинета, може да се забележи, че министрите всъщност обсъждат не хората, а спестяванията им...... Което ме навежда на мисълта, че се е метнали око на парите в банките.
                              И на мен това беше първата мисъл ,която ми мина докато четях.Сега се чудя каква форма ще измислят .................

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                И какъф ти е проблема ако борда не е паднал и обменния курс е същия?
                                Oбменния курс, ще е колкото на Гръцката драхма като ги изгонят от ЕЗ
                                Ще може да си ги менкаме 1:1 , даже може и някакъв балкански съюз да си основеме за безмитна търговия - ние ще изнасяме грънци, пък от тех ще внасяме дръжки

Коментар

Working...
                                X