IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Като погледнем в историята, всички важни събития, определящи Родината ни, са ставали с намеса "отвън" - приемане на християнството, създаване на писменост, освобождаване или налагане на чужда хегемония - ... турското робство, "руския комунизъм" до днешния ... мутренизъм/глобализъм...
    Цитирам само част от поста ти, тъй като с другите твърдения до голяма степен съм съгласен. С горното обаче, ако имаш предвид, че може да служи за каквото и да било оправдание или извинение, гневно не съм съгласен

1. Християнството - българите сме достатъчно невярващи, за да може да причини каквато и да било вреда.
    2. Създаване на писменост - писмеността е създадена в онази част на Римската империя, в която преобладаващата част от населението и благородниците са българи.
    3. Налагане на чужда хегемония - несъмнено е така, обаче последната варварска чужда хегемония свърши преди 23 години - 1989 - и е смешно да се използва като оправдание. Европейското робство не е много лошо, ако искаме можем и да се освободим. Просто е да се направи референдум и глас народен глас божий.
    4. Освобождаване от чужда хегемония - пак си помисли. Ще подам жокер - насила хубост не става.

Има два пътя да се оправи работата

1. Пряка демокрация - забраняват се всички партии, с изключение на тези които декларират писмено, че нямат право да се оправдават с нищо друго освен с българските национални интереси
    - как ти звучи оправдание като - бе то аз мислех да постъпя другояче, ама тука дойде една френска баба яга дето е грозна като смъртта и мирише на пръст още от Сръбската граница, и като ми скръцна със зъби напълних гащите.
    - как ти звучи партия като ДПС - турци
    - как ти звучи партия като БСП - русофили

Стефан Стамболов що са го уважавали. Щото е удрял с юмрук по масата независимо кой стои насреща му и е казвал "България над всичко"

2. Анархия. Няма нужда от обяснения
    Баба ме научи на много неща.
    tnm

Коментар

• тихо да не събудите пилците

Коментар

• Напротив - колкото повече се следят политиците значи толкова повече зависят от тях. А колкото повече зависиш от държавата - толкова си по-беден. А и тя с тебе също..
        I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Аз съм на мнение, че колкото гражданите са по недоволни и следят политиците си- толкова държавата е по просперираща и по демократична.
          С една добавка - не само по форумите
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• той каза вашите пари ми пренадлежат със задна дата даже и лихви искам 4е не сте ми ги дали по рано..сега това негово желание ще се обле4е в подходящо облекло и ще се сервира на масите а те ще викат слава н агроб те ще ни оправят също ще викат и нааааа ви комунистиииии сега ще ви видат сметката да ама не
            молим?айде нема нужда

Коментар

• спрете да трупате в банка каза лумпена, запо4нете бизнес и ми ги дайте на мене, или я по добре направо ми ги дайте 4е така или ина4е ще ви ги взема
              молим?айде нема нужда

Коментар

• Първоначално изпратено от elkin Разгледай мнение
                Покажете данни за инвестирането в ценни книжа , за повече страни. Даже и за отвъд океана.
                Да вземен за пример Държавата,с цялото си достолепие как се справя с собствените си инвестиции.Пример с Сребърния фонд-не може да компенсира дори инфлацията.Още по зле управлява парите на НОЙ ,отдадени за управление на частни управители.Там доходността е далече под инфлацията.Но за да не личи резила,бърка в бюджета за субсидии на НОЙ.И се опиянява че "оправила "Пенсионната реформа" Не е невъзможно да плаща глоби за държавно субсидиране на управляващи дружества.Даже е мнооого вероятно,уви p.s.Отчисленията за пенсии са в патримониyма на Държава и тя ги управлява.Абракадaбрата с "лични партиди" не я освобождава от отговорност за загубите

Коментар

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
                  Депозити на домакинствата в Германия в нейната банкова система:
                  1)
                  - в края на 2011г. бяха 1,585 милиарда евро или 62.1% от БВП
                  2)
                  - в края на март 2012г. бяха 1,602 милиарда евро или над 1.6 трилиона евро
                  Тоест за 3 месеца има повишение от 17 милиарда евро или над 1%.

За сравнение депозитите на домакинствата в България в нейната банкова система:
                  1)
                  - в края на 2011г. бяха 31,901,545 хил. лв. или 41.9% от БВП
                  2)
                  - в края на март 2012г. бяха 32,799,389 хил. лв.
                  Тоест за 3 месеца има повишение с по-малко от 898 милиона лв. или с по-малко от 2.9%.

Както се вижда дори съотношението между спестявания на домакинствата и БВП в България е все още значително под нивото в Германия.

http://bnb.bg/BankSupervision/index.htm
                  http://www.bundesbank.de/statistik/s...abellen.en.php
                  Покажете данни за инвестирането в ценни книжа , за повече страни. Даже и за отвъд океана.
                  Нека да изсмучим Земята , тя не ни е нужна.

Коментар

• Спрете да трупате в банка, инвестирайте - каза премиерът
                    Е в какво в земеделска земя ли то комунистите по селата са я завзели гадовете и то без национализация ще се избият за всеки хектър все едно ще я отнесат на оня свят при маркс и енгелс

Коментар

• Депозити на домакинствата в Германия в нейната банкова система:
                      1)
                      - в края на 2011г. бяха 1,585 милиарда евро или 62.1% от БВП
                      2)
                      - в края на март 2012г. бяха 1,602 милиарда евро или над 1.6 трилиона евро
                      Тоест за 3 месеца има повишение от 17 милиарда евро или над 1%.

1)
                      2)
                      - в края на март 2012г. бяха 32,799,389 хил. лв.
                      Тоест за 3 месеца има повишение с по-малко от 898 милиона лв. или с по-малко от 2.9%.

Както се вижда дори съотношението между спестявания на домакинствата и БВП в България е все още значително под нивото в Германия.

Коментар

• Депозити на домакинствата в Германия в нейната банкова система:
                        1)
                        - в края на 2011г. бяха 1,585 милиарда евро или 61.6% от БВП
                        2)
                        - в края на януари 2012г. бяха 1,589.8 милиарда евро
                        Тоест за 1 месец има повишение от 4.8 милиарда евро или над 0.3%.

1)
                        2)
                        - в края на януари 2012г. бяха 32,295,467 хил. лв.
                        Тоест за 1 месец има повишение с по-малко от 394 милиона лв. или с 1.2%.

Коментар

• Виолета Николова е получила за миналата година 72 хиляди лева допълнително материално стимулиране. От тях 24 хиляди - със заповед на бившия правосъден министър Маргарита Попова, а останалите 48 хиляди - по собствена преценка. http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/0...aniiata.151890 На тая Виолетка, заплатити и без боунусите е над 5 000 на месец. + 72 000 прави общо 132 000 лева годишно само от заплати и бонуси които взема от хазната, данъците и таксите които вземат от баламурниците. Бойко като иска, да я накара да инвестира
                          Last edited by Jay Gould; 20.02.2012, 20:28.
                          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                            Щом имаш такива рабирания - НЕ пипай депозита , че лошите спомени ще се увеличат.

пс. Абе голямо шоу е да се чете тая тема.

ХА-ха- ха, голем смех бате, кое му е смешното, бе сладур? Лошото ще дойде след малко годинки, но дотогава смятам да проуча някои неща а не да се хвърлям в
                            какъвто и да било бизнес, само за да помагаме на Китайската икономика ДА РАСТЕ.

п.п. А лошия ми спомен е бил от Форекс търговия, и това не е лъжица за всеки
                            Last edited by mia11; 20.02.2012, 14:11.
                            Знанието само по себе си не струва много, ако липсва въображение.

Коментар

• Щом имаш такива рабирания - НЕ пипай депозита , че лошите спомени ще се увеличат.

пс. Абе голямо шоу е да се чете тая тема.

Първоначално изпратено от mia11 Разгледай мнение
                              А конкретно по темата- на мен лично ми се иска да си задвижа депозита, но в миналото имах лош спомен от такава операция и ми държи още влага, та сега доста ме е страх да барам от касичката и залагам на лихвите все още. Има едно нещо- обаче докога ще е сигурно и това? А иначе донякъде разбирам Б.Б., който има предвид да се спре трупането в банки, с цел да се спре от друга страна даването на кредити, защото от кредитите идват всичките световни беди. Това засега

Коментар

• 20/80 - няма причина закона на Парето да не работи .. Той затва си е закон.

А иначе - инвестирайте - за да можем да ви приберем 20% ддс, нам си колко акциз , ДП и т.н. - от раз едни 30%.

Относно броя депозити на човек - не може да се направи никакво предположение - мойте само левовите са 12 парчета.

Ейй , не стига , че саме ограбили 20-на % преди спестяването им, пък се и точат да ме ограбят още толкова

Първоначално изпратено от Moesia Разгледай мнение
                                Смех.

Из форума някъде бях чел и може да не перифразирам точно, но идеята беше.

http://www.segabg.com/article.php?id=546034 - Щом 5% държат 68% от депозитите, аджеба ББ и Мони защо са погнали целия народ. Да агитират тези 5% да купуват.
                                А Дянков явно не е бил в България началото на 90те, защото тогава народа определено не си смени техниката и колите. Изчака пералните да се продънят, колите да се разпаднат, диваните да се изтъркат. Сега чака същото да стане и със западните му коли и техника.
                                Причината. Бойко я знае много добре - "Пари няма"

Иначе ситуацията с потреблението ми изглежда така. Имат тука народа едни депозите дето му стоят. Я да ги изхарчи, та да може пишман бизнесмените ( демек част от горепосочените 5% ) да припечелят някой лев.

Коментар

Working...
                                X