IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли правителството да принуди банките да намалят лихвите

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5
    Да споделя нещо интересно Абсолютна изненада..... И се замислям каква ли е причината......

През 2004 рефинансирах ипотечен кредит за около 11 000 евро, теглен през 2002. Рефинансирането беше извършено от банка с чужда майчица, а старият кредит беше от чистобългарска банка. Рефинансираният кредит беше при лихва 7.5 % в първите две години (2004 и 2005) и 8.5% или EURIBOR+надбавка (което е по--голямо) след втората година. Та значи след юни 2006 (първите две години) плащах 139.41 EUR месечна вноска. От април 2008 ми вдигнаха лихвата и съответно вноската на 144.07 EUR месечно. Нищо чудно - световна финансова криза и т.н. ......

И днес (забележете днес!) изведнъж виждам в електронното банкиране на въпросната банка че са ми намалили месечната вноска на 140.31 EUR считано от февруари 2009.... !!!!!

Та питам аз - що за добра новина е това? Очевидно ми намаляват лихвата по ипотечния кредит! Значи ли това, че финансовата криза си отива?

P.S. Въпросът е напълно сериозен и фактите са верни - наистина днес ми намалиха лихвата!
    много е просто - ако кредитът ти е EURIBOR + надбавка, естествено е лихвата, която плащаш да е по-ниска от преди, защото EURIBOR-а пада, а надбавката ти е константа

Коментар

• Това което е написано до тук е добро, но освен една "по-малка" вноска някой обръща ли внимание и на съотношението главница и лихва, защо преди да ми намалят вноската главницата ми беше повече и от сега защо се правят на умници и ни обират безпричино?

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
        вдихат ви ги защото ви броят за рискови на мен ми писна да повтарям че които не е рисков не са му вдигнали лихвата през 2008 ама това е само един много малък процент приам кредити. Които е събпраим беше предупреден многократно че малко да се скофтят нешата и банките ще преминат към стригане и дране... Ама не всичко в бг било праим и дават лити вземаи...

За да дефинираме по точно праима в бг искам да попитам някои които изплаща и вноската му е по малка от 20% от доказаният доход дали са му я вдигнали лихвата?
        Моята вноска е 15% от доказаните доходи, а към Януари 2009 е дори и по-малка. Райфайзен въпреки това ми вдигнаха с 1% лихвата по ипотечния. А това, че не изпращат съобщения и че се оправдават с уволнените си кредитни инспектори е друг въпрос. Любима банка.

Коментар

• Стават грешки!
          Споко изчакай и другия месец.

Коментар

• Да споделя нещо интересно Абсолютна изненада..... И се замислям каква ли е причината......

През 2004 рефинансирах ипотечен кредит за около 11 000 евро, теглен през 2002. Рефинансирането беше извършено от банка с чужда майчица, а старият кредит беше от чистобългарска банка. Рефинансираният кредит беше при лихва 7.5 % в първите две години (2004 и 2005) и 8.5% или EURIBOR+надбавка (което е по--голямо) след втората година. Та значи след юни 2006 (първите две години) плащах 139.41 EUR месечна вноска. От април 2008 ми вдигнаха лихвата и съответно вноската на 144.07 EUR месечно. Нищо чудно - световна финансова криза и т.н. ......

И днес (забележете днес!) изведнъж виждам в електронното банкиране на въпросната банка че са ми намалили месечната вноска на 140.31 EUR считано от февруари 2009.... !!!!!

Та питам аз - що за добра новина е това? Очевидно ми намаляват лихвата по ипотечния кредит! Значи ли това, че финансовата криза си отива?

P.S. Въпросът е напълно сериозен и фактите са верни - наистина днес ми намалиха лихвата!
            He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
              вдихат ви ги защото ви броят за рискови на мен ми писна да повтарям че които не е рисков не са му вдигнали лихвата през 2008 ама това е само един много малък процент приам кредити. Които е събпраим беше предупреден многократно че малко да се скофтят нешата и банките ще преминат към стригане и дране... Ама не всичко в бг било праим и дават лити вземаи...

За да дефинираме по точно праима в бг искам да попитам някои които изплаща и вноската му е по малка от 20% от доказаният доход дали са му я вдигнали лихвата?
              не са

Коментар

• вдихат ви ги защото ви броят за рискови на мен ми писна да повтарям че които не е рисков не са му вдигнали лихвата през 2008 ама това е само един много малък процент приам кредити. Които е събпраим беше предупреден многократно че малко да се скофтят нешата и банките ще преминат към стригане и дране... Ама не всичко в бг било праим и дават лити вземаи...

mWPCloud.com

Коментар

• Засега банките се опитват да вдигнат лихвите дори нелегално. Наапример, Райфайзенбанк УСТНО кара кредитополучатели да си превалутират договорите от левове в Евро, при същата ЛИХВА! Заплахата е банката едностранно да увеличи лихвата на 18%. И тъй като повечето народ договора го няма за нищо и не го чете - кандисват.

Коментар

• Пълна промяна в кризата

Банките масово съкращават служители на различни позиции
                    http://businessweek.bg/news.php?category=3&id=3943

Коментар

• Утре може на полицейския, ама срещу полицаите

Коментар

• Стига сте пускали една и съща тема вече. Айде на протеста утре в почивния ден. Да протестирате пред празни сгради.

Не е препоръка.

Коментар

• Re: Може ли правителството да принуди банките да намалят лих

НЕ !

Коментар

• Може ли правителството да принуди банките да намалят лихвите

X