Първоначално изпратено от netware5
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Може ли правителството да принуди банките да намалят лихвите
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от marketleverageвдихат ви ги защото ви броят за рискови на мен ми писна да повтарям че които не е рисков не са му вдигнали лихвата през 2008 ама това е само един много малък процент приам кредити. Които е събпраим беше предупреден многократно че малко да се скофтят нешата и банките ще преминат към стригане и дране... Ама не всичко в бг било праим и дават лити вземаи...
За да дефинираме по точно праима в бг искам да попитам някои които изплаща и вноската му е по малка от 20% от доказаният доход дали са му я вдигнали лихвата?
Коментар
� -
Да споделя нещо интересноАбсолютна изненада..... И се замислям каква ли е причината......
През 2004 рефинансирах ипотечен кредит за около 11 000 евро, теглен през 2002. Рефинансирането беше извършено от банка с чужда майчица, а старият кредит беше от чистобългарска банка. Рефинансираният кредит беше при лихва 7.5 % в първите две години (2004 и 2005) и 8.5% или EURIBOR+надбавка (което е по--голямо) след втората година. Та значи след юни 2006 (първите две години) плащах 139.41 EUR месечна вноска. От април 2008 ми вдигнаха лихвата и съответно вноската на 144.07 EUR месечно. Нищо чудно - световна финансова криза и т.н. ......
И днес (забележете днес!) изведнъж виждам в електронното банкиране на въпросната банка че са ми намалили месечната вноска на 140.31 EUR считано от февруари 2009.... !!!!!
Та питам аз - що за добра новина е това? Очевидно ми намаляват лихвата по ипотечния кредит! Значи ли това, че финансовата криза си отива?
P.S. Въпросът е напълно сериозен и фактите са верни - наистина днес ми намалиха лихвата!He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от marketleverageвдихат ви ги защото ви броят за рискови на мен ми писна да повтарям че които не е рисков не са му вдигнали лихвата през 2008 ама това е само един много малък процент приам кредити. Които е събпраим беше предупреден многократно че малко да се скофтят нешата и банките ще преминат към стригане и дране... Ама не всичко в бг било праим и дават лити вземаи...
За да дефинираме по точно праима в бг искам да попитам някои които изплаща и вноската му е по малка от 20% от доказаният доход дали са му я вдигнали лихвата?
Коментар
� -
вдихат ви ги защото ви броят за рискови на мен ми писна да повтарям че които не е рисков не са му вдигнали лихвата през 2008 ама това е само един много малък процент приам кредити. Които е събпраим беше предупреден многократно че малко да се скофтят нешата и банките ще преминат към стригане и дране... Ама не всичко в бг било праим и дават лити вземаи...
Коментар
� -
Scrooge McDuck
Засега банките се опитват да вдигнат лихвите дори нелегално. Наапример, Райфайзенбанк УСТНО кара кредитополучатели да си превалутират договорите от левове в Евро, при същата ЛИХВА! Заплахата е банката едностранно да увеличи лихвата на 18%. И тъй като повечето народ договора го няма за нищо и не го чете - кандисват.
Коментар
� -
Пълна промяна в кризата
Банките масово съкращават служители на различни позиции
http://businessweek.bg/news.php?category=3&id=3943
Коментар
�
Коментар