IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Съкращения с 33% в армията. Браво Аню

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от marketleverage
    роберт добре ме насочи незнаеш как ще ви насоля сега

.[/b]
    Да съм казал, че не трябва да се съкращава българската армия?
    Да съм казал, че съм за наборна военна служба в България?
    Опитвам се само да кажа, че сигурността е сложно нещо.Армията и тя.След присъединяването ни в НАТО инвестициите в страната нарастват с пъти.Всеки инвеститор търси сигурност и армията е елемент на тази съгурност.Тема дълга.

Коментар

• Първоначално изпратено от robert
      Първоначално изпратено от marketleverage
      наборната военна служба е незаконна и неморална спрямо капиталистическите норми
      Отиди и го кажи това на Меркел, да видим какво ще ти каже.За справка - отмяната на наборната военна служба в най - големия износител в света Германия ,дори и не се обсъжда.

и освен това аз бих плюл на държава която си принуждава хората да правят нещо против волята си и бих избрал имиграцията границите вече са отворени

http://www.youtube.com/watch?v=P8rva115sa0
      mWPCloud.com

Коментар

• роберт добре ме насочи незнаеш как ще ви насоля сега

значи 80 милионна германия има 90 хиялдна армия
        http://en.wikipedia.org/wiki/German_Army
        A total of 91,752 soldiers are currently on active service in the German Army.[4] Of these, approximately 17,000 are draftees. Additionally, a further 35,000 personnel of reservists of the German Army reserve force are available.
        това означава че на 8 милиона България и трябват 9 хилядна армия (дето не сме и толкова) за да спазваме статискитата а за тези 17 000 наборници

Draftees who do not state that they are conscientious objectors and do not request service in the civil protection are by default drafted into military service ("Wehrdienst") in the Bundeswehr (German federal defense forces).

Basic training ("Allgemeine Grundausbildung") consists of three months of combat training, then six months service at the assigned post. The conscripted soldier will normally reach the rank of "Obergefreiter" (NATO code OR-3, comparable to U.S. Army Private First Class). During his service he gets free health care, housing, food and a railway ticket. Conscripts get paid between ?9.41 and ?10.95 per day of basic pay (depending on rank) plus several bonus payments such as distance-from-home pay, additional food pay for days absent from the service and others.
        освен това там може да откажеш да служиш поради следните причини

http://en.wikipedia.org/wiki/Conscientious_objectors
        A conscientious objector (CO) is an “individual [who has] claimed the right to refuse to perform military service"[1] on the grounds of freedom of thought, conscience, or religion.[2]

In some countries, conscientious objectors are assigned to an alternative civilian service as a substitute for conscription or military service. Some conscientious objectors consider themselves pacifist, non-resistant, or antimilitarist.
        mWPCloud.com

Коментар

• Това да се съкрати армията с 33 % е голяма простотия, направо невероятна! Армията няма пари, защото от там се краде и се източва жестоко. Да питат оня пич с жълтото ламборджини къде са парите!

Коментар

• Първоначално изпратено от marketleverage
            наборната военна служба е незаконна и неморална спрямо капиталистическите норми
            Отиди и го кажи това на Меркел, да видим какво ще ти каже.За справка - отмяната на наборната военна служба в най - големия износител в света Германия ,дори и не се обсъжда.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо
              Маркета ходенето в армията има и предимства има и недостатъци.Там се учиш на ред и дисциплина.Като гледам сегашните млади момчета .............Сутрин не могат половин час да станат от сън да си оправят леглото.Да не говорим за дисциплина.А и колко от тях са момчета.Станали на по 30 години и изглеждат като деца няма нищо мъжко в тях.Още бозаят от майките си не създават семейства не поемат никаква отговорност огъват се пред най малката трудност............Жените станаха по борбени и оправни
              всеки е отговорен за себе си при капитализьма на тая държава и трябват и мърльовци и нежни типове... оправните измислихме как да се скатаем... мислиш ли че за това не се искат топки...

това да ходиш да им служиш на някого без пари е като едновремешната ангария бих заплюл държавата която си подлага гражданите на това... смятам че наборната военна служба е незаконна и неморална спрямо капиталистическите норми
              mWPCloud.com

Коментар

• Първоначално изпратено от salaga
                Мдаа, marketleverage, общо взето звучиш много кофти.
                Пази боже ,ако се почне плюене след време на българските политици че са е..ли мамата на армията. Ти ще си най-гръмогласен сигурно. След като ти е опрял един рязан отзад разбира се.
                хаха братле ти вярваш ли си

а нали ти е ясно че на турците армията е повече отколкото ни е населението (пенсионерите + ромите + белите) ако не е нато да ни пази сме си заминали (казаха ти за едно време руснаците)

така че няма да минеш с този номер шапка плюем ти на армията дето няма пари за два генератора за фрегатите а строи сграда с екзотична растителност (екзотина растителност за половин милион) за същите пари като генераторите а докато са на дока и вътят на празни обороти ще изхарчат толкова гориво колкото за ганератори....

поздравче
                mWPCloud.com

Коментар

• Маркета ходенето в армията има и предимства има и недостатъци.Там се учиш на ред и дисциплина.Като гледам сегашните млади момчета .............Сутрин не могат половин час да станат от сън да си оправят леглото.Да не говорим за дисциплина.А и колко от тях са момчета.Станали на по 30 години и изглеждат като деца няма нищо мъжко в тях.Още бозаят от майките си не създават семейства не поемат никаква отговорност огъват се пред най малката трудност............Жените станаха по борбени и оправни

Коментар

• Мдаа, marketleverage, общо взето звучиш много кофти.
                    Пази боже ,ако се почне плюене след време на българските политици че са е..ли мамата на армията. Ти ще си най-гръмогласен сигурно. След като ти е опрял един рязан отзад разбира се.

Коментар

• Първоначално изпратено от robert
                      Първоначално изпратено от PLP
                      Не робувай на клишета.
                      Няма да те карам да питаш гърците / кипърците/ за тези" клишета".Те ги изпитаха на собствен гръб.Отиди в Кипър да видиш.И не казвай, че знаеш какво ще стане с Турция след 5 или 10 години.Армия не се създава за година, две.И за сто понякога не става, ако няма, както казват някой "качествен " материал.Българите са добри войници, поне бяха.Казвали са ни го и съюзници и врагове.И преди и сега.Ако съкращенията в армията /които са необходими и ще станат/ се използват за уронване авторитета на армията, не е добре.
                      В кой век живееш ти ?И каква е разликата от 10 х човека като сме една шепа хора като народ и ставаме все по-малко .Ние сме 10 пъти по -малобройни по численост като население от Турция та някави си 10 или 15 х бройки ще окажат влияние.И преди не сме били кой знае колко май към 55-60 х души преди 89г.Та ако станеше нещо нащата задача беше да удържим границата за 15-20 м колкото да дойдат руснаците.Ама и тогава и сега сме гола вода .Излишни пари за армията ,пък и идеята е да се съкращават офицер,и които нямат работа пият си кафето ,вземат една шапка пари и се чудят каква далавара да спретнат.

Коментар

• Жените нямате право да се изкавате по този всъпрос щото не ви се е налагало да я търпите тази простотия.... докато беше ГОЛЕМА наборна армия беше ГОЛЕМА простотия ...Това че я направиха профеиснолна и я съкратиха беше най-хубавото нещо което се случи в тази държава.... Сега да обесня защо я мразим:

Аз не обичам някои да ми казва какво да правя особено длъжен си да ходиш в казарма и да ти нареждат някакви тъпаци.... да бе да така ще стане ама в друг живот. Без да влизам в много подробности даже бях готов да откажа да се закълна пред знаемто като краен последен вариянт само и само да не е тяхната.... Лека статистика от последния набор за армия в София от 4 ма повикани за комисия един се е явил.... да видиш колко я обичаме армията това поколение...

Аз в казарма не съм ходил но за да се скатавам понеже немаше връзки да си платя (щото и от това лапаха пари шапкарите) съм минал през три университета (завършил съм два) като накрая даже неискаха да ми приемат бележките и искаха да ме пратят на комисия си дръпнах рязко бележката от лелчето в окръжието и взех да си търъгвам а тя взе ми разправя да си кажа имената за да ми даде бележка за комисия и и заявих че първо трябва да ме хванат за да ме закарат на комисия (долу ме чакаше кола с работещ двигател вървяща повече от патрулките) а лелчето като каза " Леле тези деца от година на година стават все по ненормални и ненормални" .... Кеф ми става като си го спомня.... Бях решил ако случаино ме хванат да се напуша като прасе за комисията и да си призная че употребявам наркотици и че даже в момента съм употребил... та такам трябва и последния като мен да забрави какво му е коствало да се скатае или да иде в казармата и тогава ще спрът българите да си мразят армията...

50 лева разходи поздравче за всички които се скатаха...

пп Терора ако ще го бориш с армия трябва да ги пратиш при корена на злото демек на мисия в чужбина да го борят...

Първоначално изпратено от мейси
                        Първо какво значи малко и добре въоръжена и подготвена армия.??Ами това значи много пари.Защото подготовката и превъоръжаването е сериозна сума.Всеки плаша за сигурност всеки.И няма как да е иначе.Оня ден чета ,че сме на второ място след Гърция по численост на армията в ЕС? Това е толкова смешно че няма на къде повече.Първо сме на балканите,външна граница сме на ЕС и ще сме още поне 20г.Това че сме в НАТО ни кара да имаме задължения а не само да се перчим.Защото ако сам не мислиш за сигурността си няма кой да го прави.По логиката на много умници трябва другите държави да нямат армии а само ние да ги пазим.Южната ни съседка има 400хил.армия и отделя по 2-3 млрд за превъоръжаване защо ли?Много ли са богати защо им е?Ами логично за да си имат сами уважението и да си защитават позициите.Гърция била фалирала да ама вече не е.С 30млрд помощ са отново на линия. Те тяхната нямат намерение да я съкращават а тя е около 200хил.Колко войни имаше на балканите за последните 15г.?Има вече и нова страна Косово.Глобалният проблем терора показва че които не инвестира в сигурност търпи катастрофи.Примери много и известни.Мисленето че съкращаването на войската ще издърпа държавата в орбитата е нелепо и глупаво това може да го мисли само болна глава.Армията си има своето място и ще я има.Била много скъпа всяка армия е скъпа,като махнем 5хил.души и купим съпа техника по евтино ли ще е НЕ. Трябва да се мисли и после да се действа но вече много по точно и правилно.Защото конфликти е имало и ще има.Това че ние не сме били в такъв е похвално,но не трябва да ни успокоява а трябва да ни мотивира да мислим трезво.Има толкова много неща които правят държавата ни бедна едното от тях е нейното ограбване.Като се спре това - вече се прави и то добре.Ще има пари за всичко.А народа толкова ли мрази своята армия?Защото тук само такива мнения има.Защо нито една нация в ЕС не мрази армията си а само ние.Това показва че много ценности в нас са минало и нямат бъдеще.Когато е създадено младото българско княжество първото нещо което е направено е било да се създаде армия.Които може да мисли да го прави,които не да говори безмислици.
                        mWPCloud.com

Коментар

• еваларката за Аню, но по-точния % на съкращения би бил 61.8% гггггг

Коментар

• Първо какво значи малко и добре въоръжена и подготвена армия.??Ами това значи много пари.Защото подготовката и превъоръжаването е сериозна сума.Всеки плаша за сигурност всеки.И няма как да е иначе.Оня ден чета ,че сме на второ място след Гърция по численост на армията в ЕС? Това е толкова смешно че няма на къде повече.Първо сме на балканите,външна граница сме на ЕС и ще сме още поне 20г.Това че сме в НАТО ни кара да имаме задължения а не само да се перчим.Защото ако сам не мислиш за сигурността си няма кой да го прави.По логиката на много умници трябва другите държави да нямат армии а само ние да ги пазим.Южната ни съседка има 400хил.армия и отделя по 2-3 млрд за превъоръжаване защо ли?Много ли са богати защо им е?Ами логично за да си имат сами уважението и да си защитават позициите.Гърция била фалирала да ама вече не е.С 30млрд помощ са отново на линия. Те тяхната нямат намерение да я съкращават а тя е около 200хил.Колко войни имаше на балканите за последните 15г.?Има вече и нова страна Косово.Глобалният проблем терора показва че които не инвестира в сигурност търпи катастрофи.Примери много и известни.Мисленето че съкращаването на войската ще издърпа държавата в орбитата е нелепо и глупаво това може да го мисли само болна глава.Армията си има своето място и ще я има.Била много скъпа всяка армия е скъпа,като махнем 5хил.души и купим съпа техника по евтино ли ще е НЕ. Трябва да се мисли и после да се действа но вече много по точно и правилно.Защото конфликти е имало и ще има.Това че ние не сме били в такъв е похвално,но не трябва да ни успокоява а трябва да ни мотивира да мислим трезво.Има толкова много неща които правят държавата ни бедна едното от тях е нейното ограбване.Като се спре това - вече се прави и то добре.Ще има пари за всичко.А народа толкова ли мрази своята армия?Защото тук само такива мнения има.Защо нито една нация в ЕС не мрази армията си а само ние.Това показва че много ценности в нас са минало и нямат бъдеще.Когато е създадено младото българско княжество първото нещо което е направено е било да се създаде армия.Които може да мисли да го прави,които не да говори безмислици.
                            [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP
                              Не робувай на клишета.
                              Няма да те карам да питаш гърците / кипърците/ за тези" клишета".Те ги изпитаха на собствен гръб.Отиди в Кипър да видиш.И не казвай, че знаеш какво ще стане с Турция след 5 или 10 години.Армия не се създава за година, две.И за сто понякога не става, ако няма, както казват някой "качествен " материал.Българите са добри войници, поне бяха.Казвали са ни го и съюзници и врагове.И преди и сега.Ако съкращенията в армията /които са необходими и ще станат/ се използват за уронване авторитета на армията, не е добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid
                                Който не храни своя армия, храни чужда, обаче :-(
                                Едно време е изплащал и данък "изтриване на зъбите", ако си спомняте. Наближават ГЛОБАЛНИ климатични промени, при които следват огромни миграции на хора. Към по-плодородните страни - ха спомнете си, как е в Анадола и как-в дунавската равнина.
                                Какво стана в Косово?
                                Абе, батюви ахмачета, трябва ли да ви отворят сфинктера, за да разберете, че са ви онодили?
                                Тази приказка е вярна ама преди доста години-сега с едно съкращение на 10-12х души нищо няма да се промени .Турция имаше едно време 500х армия когато бяхме в соца -Сега сме с тях в НАТО къде виждаш заплахата.Не робувай на клишета.

Коментар

Working...
                                X