Първоначално изпратено от ert
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Колко са на държавната софра? - 769 100 души
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеда съкратиш 9 и назначиш 16???????
Имам клиенти от една агенция,които за да им отпуснат 5лв пишат доклади с обосновки-оплакват се ,че един човек трябва само доклади да пише,а пък колко са в София да ги четат....
Коментар
-
Първоначално изпратено от ert Разгледай мнениеНормално е, не разбирам ти да не предпочиташ освен софиянците на работа да останат и счетитата в провинцията?
Целта явно не е да се намали персонала, защото работа има много, а да се оптимизира ръководството и управлението и да се централизира съответно. Лошо няма, така поне всичко ще е на едно място и съответно ще е по-ефективно, а не да е разпръснато по някакви села из провинцията.
Имам клиенти от една агенция,които за да им отпуснат 5лв пишат доклади с обосновки-оплакват се ,че един човек трябва само доклади да пише,а пък колко са в София да ги четат....http://milom.blog.bg/
Коментар
-
Хахахах-че отде идат парите бе Неразумни-да не би в София земеделието да е процъфтяло.То бива то може ама толкова глупост.Първоначално изпратено от ert Разгледай мнениеНормално е, не разбирам ти да не предпочиташ освен софиянците на работа да останат и счетитата в провинцията?
Целта явно не е да се намали персонала, защото работа има много, а да се оптимизира ръководството и управлението и да се централизира съответно. Лошо няма, така поне всичко ще е на едно място и съответно ще е по-ефективно, а не да е разпръснато по някакви села из провинцията.
Коментар
-
Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнениеВчера говорих с приятел,работещ като счетоводител в една държавна служба от МЗ-съкращават 9 регионални счетоводства с по 1 счетоводител и правят централизирано счетоводство в София с 16 счетоводители-така се правят икономии по български-ако някой си търси работа в Софето като счети-да кандидатства-към 4 стотака заплата.
И още нещо от това министерство-с нова агенция
Коментар
-
Защо всеки пише за заплатите на държавната администрация а никой дори и медиите не обелва и дума за социялните и здравни осигуровки които им плащаме ние всички работещи Нека държавата да плаща както всички работодатели а служителя да поема своя процент от заплатата си така е редно и справедливо Иначе какво се получава вдигат осигуровки тях не ги засяга няма никаква криза за тях взимат си чиста заплата и това е Просто сме уникална най бедна държава в европа с една радзута и корумпирана администрация която освен тово и има много превилегии
Коментар
-
Вчера говорих с приятел,работещ като счетоводител в една държавна служба от МЗ-съкращават 9 регионални счетоводства с по 1 счетоводител и правят централизирано счетоводство в София с 16 счетоводители-така се правят икономии по български-ако някой си търси работа в Софето като счети-да кандидатства-към 4 стотака заплата.
И още нещо от това министерство-с нова агенция
Близо 3 000 служители следят за качеството на хранитеhttp://milom.blog.bg/
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение...
Коментар
-
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнениеХа ха ха,
тази пача Лорда31 ли е?
И байното, значи от мен иска, а той не ще да дава паразита му с паразит
И няма държава без администрация, но тук е нещо уродливо. За който трябва няма пари, защото има един куп началници и търтети които се чудят по цял ден как да си убият времето и каква беля да направят.
Като помисля, че тия престъпници от ДЕКВР вземат 13 милиона годишно, ме хваща яд.
А свинете му със свине тока ще ми качват, а!?!Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 12:30.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеа не някоя пача която само знае да си отваря краката, или някой нагъл дебил, който по цял ден ми кисне във форума и ми обяснява как на мен трябва да ми качат осигуровките.
тази пача Лорда31 ли е?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнениеПо време на живковия режим до 1989, когато цялата индустрия и търговия се управляваше административно, цялата администрация в страна - Държавна, общинска и партийна - от първия на държавата, до последния селски кмет и пъдар, и когато нямаше компютри, бе само 11 700 човека!
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение..................
А така обясни го семплите индивиди на които им пречат действащите учители, инспектори от различни звена, полицаи, пожарникари и т.н. Вместо да се концентрират върху неработещите, те плюят само достойните професии.Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 12:24.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениекато цяло 3,600лв на месец не са много за човек носещ отговорността да разпределя 2 милиарда на година, защото шефа на фонда лично преглежда и се подписва на договори за повече пари от транспортния и финансовия министър взети заедно. да, отговорността се носи от нея и тя отговаря за гафовете на своите служители.дали има нужда от цялата тази бюрокрация, мисля, че всички сме единодушни, че са ни в много пъти повече отколкото имаме нужда и колкото може да понесем.
но какво се прави по въпроса? никой не иска да протестира, всеки търпи, така, че те ще продължават да тестват търпението на простолюдието с наглостта си.
и защо защитаваш например 'правото' на 1 банкер? нали те живеят точно от тази администрация и бюрокрация: карат те да ходиш и внасяш не по 1, а по 2-3 такси за всяка услуга и така да осигуряваш споминък на други още по-големи търтеи, които 'кихат' 30 годишни заеми на цецовци на 6% фиксирана лихва като мерси.
За другото си прав, но не е правилно от едната болна глава да се прехвърлят проблемите на другата болна глава...
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнениеаз чух съвсем друга сума по радиото точно като избухна скандала, боко каза колко пари е взела като възнаграждение и, че щял да и ги търси обратно (?!?).
Да повторя нещо което бях казал:
По време на живковия режим до 1989, когато цялата индустрия и търговия се управляваше административно, цялата администрация в страна - Държавна, общинска и партийна - от първия на държавата, до последния селски кмет и пъдар, и когато нямаше компютри, бе само 11 700 човека!Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 12:18.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от JayGould Разгледай мнение...
Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение...
дали има нужда от цялата тази бюрокрация, мисля, че всички сме единодушни, че са ни в много пъти повече отколкото имаме нужда и колкото може да понесем.
но какво се прави по въпроса? никой не иска да протестира, всеки търпи, така, че те ще продължават да тестват търпението на простолюдието с наглостта си.
и защо защитаваш например 'правото' на 1 банкер? нали те живеят точно от тази администрация и бюрокрация: карат те да ходиш и внасяш не по 1, а по 2-3 такси за всяка услуга и така да осигуряваш споминък на други още по-големи търтеи, които 'кихат' 30 годишни заеми на цецовци на 6% фиксирана лихва като мерси.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение..., възнаграждението й идваше към 3,600лв на месец ...
Калина е вземала 4 615 лева - без бонусите, служебната и кола и т.н. разходи по нея.. Това е само заплатата и според думите на самия министър на земеделието който спомена сумата която тя е получила за месеците си работа. И това са парите без другите разходи по нея.. От представителните, до парите за дрехи и сметките за телефон и коли..
И проблема е, че като нея има много.
Фонд земеделие през цялото си съществуване е работил на загуба. Струвал ни е повече пари, отколкото е усвоявал!
2000 пипки в него си клатят краката по цял ден, при средна заплата около 2000 лева.
И задавам въпроса за какво са ни, като работят на загуба?! Същата тази работа може да се свърши от няколко на брой чиновници в ЗМ така както е във ФинландияLast edited by Jay Gould; 07.03.2011, 11:50.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
Коментар