IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
    Абе пак казвам, целта не винаги е следва самоцелно да съкръщаваме хора и работата да увисва, защото няма да има кой да я свърши. Целта може да бъде и по-добро изпълнение на работата, да се централизира, така че да има пълна информация и управлението и ръководството съответно да се подобрят.
    Какво се е подобрило в управлението и организацията на държавната администрация....

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
      да съкратиш 9 и назначиш 16???????
      Имам клиенти от една агенция,които за да им отпуснат 5лв пишат доклади с обосновки-оплакват се ,че един човек трябва само доклади да пише,а пък колко са в София да ги четат....
      Абе пак казвам, целта не винаги е следва самоцелно да съкръщаваме хора и работата да увисва, защото няма да има кой да я свърши. Целта може да бъде и по-добро изпълнение на работата, да се централизира, така че да има пълна информация и управлението и ръководството съответно да се подобрят.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
        Нормално е, не разбирам ти да не предпочиташ освен софиянците на работа да останат и счетитата в провинцията?
        Целта явно не е да се намали персонала, защото работа има много, а да се оптимизира ръководството и управлението и да се централизира съответно. Лошо няма, така поне всичко ще е на едно място и съответно ще е по-ефективно, а не да е разпръснато по някакви села из провинцията.
        да съкратиш 9 и назначиш 16???????
        Имам клиенти от една агенция,които за да им отпуснат 5лв пишат доклади с обосновки-оплакват се ,че един човек трябва само доклади да пише,а пък колко са в София да ги четат....
        http://milom.blog.bg/

Коментар

• Хахахах-че отде идат парите бе Неразумни-да не би в София земеделието да е процъфтяло.То бива то може ама толкова глупост.
          Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
          Нормално е, не разбирам ти да не предпочиташ освен софиянците на работа да останат и счетитата в провинцията?
          Целта явно не е да се намали персонала, защото работа има много, а да се оптимизира ръководството и управлението и да се централизира съответно. Лошо няма, така поне всичко ще е на едно място и съответно ще е по-ефективно, а не да е разпръснато по някакви села из провинцията.

Коментар

• Първоначално изпратено от MILOM Разгледай мнение
            Вчера говорих с приятел,работещ като счетоводител в една държавна служба от МЗ-съкращават 9 регионални счетоводства с по 1 счетоводител и правят централизирано счетоводство в София с 16 счетоводители-така се правят икономии по български-ако някой си търси работа в Софето като счети-да кандидатства-към 4 стотака заплата.
            И още нещо от това министерство-с нова агенция

Коментар

• Защо всеки пише за заплатите на държавната администрация а никой дори и медиите не обелва и дума за социялните и здравни осигуровки които им плащаме ние всички работещи Нека държавата да плаща както всички работодатели а служителя да поема своя процент от заплатата си така е редно и справедливо Иначе какво се получава вдигат осигуровки тях не ги засяга няма никаква криза за тях взимат си чиста заплата и това е Просто сме уникална най бедна държава в европа с една радзута и корумпирана администрация която освен тово и има много превилегии

Коментар

• Вчера говорих с приятел,работещ като счетоводител в една държавна служба от МЗ-съкращават 9 регионални счетоводства с по 1 счетоводител и правят централизирано счетоводство в София с 16 счетоводители-така се правят икономии по български-ако някой си търси работа в Софето като счети-да кандидатства-към 4 стотака заплата.
                И още нещо от това министерство-с нова агенция
                Близо 3 000 служители следят за качеството на храните
                http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                  ...
                  това, че нашата 'реалност' се разминава с тази по света не значи, че това е правиния начин на действие. навсякъде по нормалния всчт, ако 1 премиер се застъпи да преместят нересорен служител на друга позиция, това би довело до оставка. тук нещата не стоят така, защото няма общество и няма съзнание, крадците и дебилите са мнозинството и така си го караме по старо му...

Коментар

• Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                    Ха ха ха,
                    тази пача Лорда31 ли е?
                    Него не съм го чел, но има един друг индивид, бе много активен когато искаха да качват осигуровките за частния сектор, а после като стана дума за тях - администрацията, орева като ранен бизон как му били посегнали на изконните му човешки права да си клати по цял ден краката и да взема няколко средни заплати на куп, без бонусите дето ги плюска
                    И байното, значи от мен иска, а той не ще да дава паразита му с паразит

И няма държава без администрация, но тук е нещо уродливо. За който трябва няма пари, защото има един куп началници и търтети които се чудят по цял ден как да си убият времето и каква беля да направят.
                    Като помисля, че тия престъпници от ДЕКВР вземат 13 милиона годишно, ме хваща яд.
                    А свинете му със свине тока ще ми качват, а!?!
                    Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 12:30.
                    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                      а не някоя пача която само знае да си отваря краката, или някой нагъл дебил, който по цял ден ми кисне във форума и ми обяснява как на мен трябва да ми качат осигуровките.
                      Ха ха ха,

тази пача Лорда31 ли е?

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        По време на живковия режим до 1989, когато цялата индустрия и търговия се управляваше административно, цялата администрация в страна - Държавна, общинска и партийна - от първия на държавата, до последния селски кмет и пъдар, и когато нямаше компютри, бе само 11 700 човека!
                        Във Финландия цялата общинска и държавна администрация е 14 000, в Швеция около 24 000, а тук никой не знае колко калинки си клатят краката и изплюскват не само парите на държавата, а и на тия на който трябва да се плаща.

Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                        ..................
                        А така обясни го семплите индивиди на които им пречат действащите учители, инспектори от различни звена, полицаи, пожарникари и т.н. Вместо да се концентрират върху неработещите, те плюят само достойните професии.
                        Бих предпочел учителката на племенниците ми да взема 4000, полицаят на улицата, оня военен дето го пращат в Афганистан, някой научен работник, някой компютърен специалист в администрацията който ще ме улесни, а не някоя пача която само знае да си отваря краката, или някой нагъл дебил, който по цял ден ми кисне във форума и ми обяснява как на мен трябва да ми качат осигуровките.
                        Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 12:24.
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
                          като цяло 3,600лв на месец не са много за човек носещ отговорността да разпределя 2 милиарда на година, защото шефа на фонда лично преглежда и се подписва на договори за повече пари от транспортния и финансовия министър взети заедно. да, отговорността се носи от нея и тя отговаря за гафовете на своите служители.дали има нужда от цялата тази бюрокрация, мисля, че всички сме единодушни, че са ни в много пъти повече отколкото имаме нужда и колкото може да понесем.
                          но какво се прави по въпроса? никой не иска да протестира, всеки търпи, така, че те ще продължават да тестват търпението на простолюдието с наглостта си.

и защо защитаваш например 'правото' на 1 банкер? нали те живеят точно от тази администрация и бюрокрация: карат те да ходиш и внасяш не по 1, а по 2-3 такси за всяка услуга и така да осигуряваш споминък на други още по-големи търтеи, които 'кихат' 30 годишни заеми на цецовци на 6% фиксирана лихва като мерси.
                          Това е смешно. Каква отговорност? Само на думи? Предполагам си съгласен, че нередностите в този фонд бяха твърде много. И къде е нейната отговорност? Че тя едвам с родилни мъки се /беше махната оттам.

За другото си прав, но не е правилно от едната болна глава да се прехвърлят проблемите на другата болна глава...

Коментар

аз чух съвсем друга сума по радиото точно като избухна скандала, боко каза колко пари е взела като възнаграждение и, че щял да и ги търси обратно (?!?).
                            Като ги разделиш на броя месеци в които е "работила", излизат толкова (4 615 лева - без бонусите, служебната и кола и т.н. разходи). Боко разбира се не си ги търси, той само приказваше за да успокои страстите. Ето минаха месеци, а никой и не смята да си търси парите.. И не само това. Тя получава в момента едни тлъсти майчински, за това, че е "служила на родината"

Да повторя нещо което бях казал:

По време на живковия режим до 1989, когато цялата индустрия и търговия се управляваше административно, цялата администрация в страна - Държавна, общинска и партийна - от първия на държавата, до последния селски кмет и пъдар, и когато нямаше компютри, бе само 11 700 човека!
                            Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 12:18.

Коментар

• Първоначално изпратено от JayGould Разгледай мнение
                              ...
                              аз чух съвсем друга сума по радиото точно като избухна скандала, боко каза колко пари е взела като възнаграждение и, че щял да и ги търси обратно (?!?)

Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                              ...
                              като цяло 3,600лв на месец не са много за човек носещ отговорността да разпределя 2 милиарда на година, защото шефа на фонда лично преглежда и се подписва на договори за повече пари от транспортния и финансовия министър взети заедно. да, отговорността се носи от нея и тя отговаря за гафовете на своите служители.
                              дали има нужда от цялата тази бюрокрация, мисля, че всички сме единодушни, че са ни в много пъти повече отколкото имаме нужда и колкото може да понесем.
                              но какво се прави по въпроса? никой не иска да протестира, всеки търпи, така, че те ще продължават да тестват търпението на простолюдието с наглостта си.

и защо защитаваш например 'правото' на 1 банкер? нали те живеят точно от тази администрация и бюрокрация: карат те да ходиш и внасяш не по 1, а по 2-3 такси за всяка услуга и така да осигуряваш споминък на други още по-големи търтеи, които 'кихат' 30 годишни заеми на цецовци на 6% фиксирана лихва като мерси.

Коментар

..., възнаграждението й идваше към 3,600лв на месец ...
                                Напълно обективен съм.
                                Калина е вземала 4 615 лева - без бонусите, служебната и кола и т.н. разходи по нея.. Това е само заплатата и според думите на самия министър на земеделието който спомена сумата която тя е получила за месеците си работа. И това са парите без другите разходи по нея.. От представителните, до парите за дрехи и сметките за телефон и коли..
                                И проблема е, че като нея има много.
                                Фонд земеделие през цялото си съществуване е работил на загуба. Струвал ни е повече пари, отколкото е усвоявал!
                                2000 пипки в него си клатят краката по цял ден, при средна заплата около 2000 лева.
                                И задавам въпроса за какво са ни, като работят на загуба?! Същата тази работа може да се свърши от няколко на брой чиновници в ЗМ така както е във Финландия
                                Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 11:50.

Коментар

Working...
                                X