IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнение
    Държавната ни администрация е пълна катастрофа! Както и весдесъщите тьотки из нея, които работят "оператори на печат". За чий х** ни беше електронен фирмен регистър, като из всички служби ти искат удостоверение от службата по вписвания с "мокър печат". Тия паразити мислят, че Интернет служи само да хранят кравичките във Фейса. Баси трагедията, едни паразити осигуряват храна за други паразити, "оператори на печат". Гадове мръсни! Единствената алтернатива е поне 50% съкращения. Проблема е, че тези некадърници, ако не е държавата да ги храни, ще измрат от глад (биологичната ниша е заета вече от циганите, които ще оцелеят като по-резистентен вид). Могат да бъдат пренасочени към Селското стопанство, па ако ще и под формата на фураж за прасетата. Все файда!
    Бубарко, съгласен съм с теб, макар и твърдия ти тон

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
      Абе откъде-накъде ще имат болници във Видин? Ако започнем да лекуваме всеки провинциален селяндур, докъде ще я докараме? Ако провинциалистите искат да бъдат лекувани, да заповядат в София. От това ще произлязат разнообразни ползи. Например Ще се ползва БДЖ, или автобус. Въртят се пари. Ако болния го карат със собствен превоз, ще се купи гориво - оттам, сещате се - акциз, ддс... После в София се плаща паркинг, ако сбъркаш нещо - скоби, паяк...все печалба за общината, пара се върти. Пък и все нещо ще купи гладния селянин, пък и ще му разбият и колата, докато стои ошашавен пред някоя болница, преди доктори, сестри, санитарки и циганки-гледачки да му одерат кожата. ама все недоволни скапаните му провинциалисти. Доктори ще ми искат, а са със затихващи функции!!!
      Не съм предполагал, че толкова ниско ще паднеш!!!
      Да искаш да печелиш от "селяндурите"!
      Ако имаш малко достойнство ще се извиниш...ама надали ще видим това...

Коментар

• Мастер, не се сърди. Моето беше само "лирично отклонение". Реално не може да се лекува добре във всеки окръжен град и паланка. Само с един стетоскоп, апарат за кръвно и компютър не става. Правилно е, че се създават големи центрове за медицинско обслужване. Нека са малко на брой, но с добри лекари и добра съвременна техника. Времената на фелдшерите, дето мажеха гърлото с нещо си вече отминаха.
        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от Ballomed Разгледай мнение
          http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2011/...vnici/?ref=rss

С пари за онкоболни са плащани бонуси на чиновници
          .... да-а-а-а-а... Що ли не се чудя.. И тия седнали да ни четат морал
          Last edited by Jay Gould; 07.03.2011, 21:08.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от rover Разгледай мнение
            Абе откъде-накъде ще имат болници във Видин? Ако започнем да лекуваме всеки провинциален селяндур, докъде ще я докараме? Ако провинциалистите искат да бъдат лекувани, да заповядат в София. От това ще произлязат разнообразни ползи. Например Ще се ползва БДЖ, или автобус. Въртят се пари. Ако болния го карат със собствен превоз, ще се купи гориво - оттам, сещате се - акциз, ддс... После в София се плаща паркинг, ако сбъркаш нещо - скоби, паяк...все печалба за общината, пара се върти. Пък и все нещо ще купи гладния селянин, пък и ще му разбият и колата, докато стои ошашавен пред някоя болница, преди доктори, сестри, санитарки и циганки-гледачки да му одерат кожата. ама все недоволни скапаните му провинциалисти. Доктори ще ми искат, а са със затихващи функции!!!

Четешме като дявола евангелието. Казвам че не трябва да се намаляват леглата в болниците в големите градове,за сметка на малките. Защото имаш легла в малките,ама няма кой да работи. Много лекари отидоха да работят навън за пари и за БГ за съжаление не останаха.
            И не знам за кой път повтарям РЕАЛНАТА история за болницата в Нови Пазар. Където влизаш,държат те,за да им плати касата клиничната пътека,после те пращат в Шумен, там също те държат,без някакво лечение, за да им се плати пътеката(мин 3 дни). И докато стигнеш до университетската болница, където действително ТЕ ЛЕКУВАТ,случаят вече е забатачен. И за нещо,което трябва да се лекува и е лесно,се плаща на 3 болници и резултата не е ясен. Вижда се с просто око, че тази в Нови Пазар трябва да е САМО за долекуване,тъй като тя в момента е само за забатачване
            Аз съм категорично ПРОТИВ механичното разпределение на леглата,в зависимост само от населението. И съм твърдо на мнението,че добър варненски доктор почти няма,те са бизнесмени. Те и за това си правих операцията в София.

Коментар

• Държавната ни администрация е пълна катастрофа! Както и весдесъщите тьотки из нея, които работят "оператори на печат". За чий х** ни беше електронен фирмен регистър, като из всички служби ти искат удостоверение от службата по вписвания с "мокър печат". Тия паразити мислят, че Интернет служи само да хранят кравичките във Фейса. Баси трагедията, едни паразити осигуряват храна за други паразити, "оператори на печат". Гадове мръсни! Единствената алтернатива е поне 50% съкращения. Проблема е, че тези некадърници, ако не е държавата да ги храни, ще измрат от глад (биологичната ниша е заета вече от циганите, които ще оцелеят като по-резистентен вид). Могат да бъдат пренасочени към Селското стопанство, па ако ще и под формата на фураж за прасетата. Все файда!

Коментар

• Първоначално изпратено от master of the seven seas Разгледай мнение
                Сам го казваш,че има мнооого излишна администрация. И то страшно много и страшно неефективна. А относно отчета и личният лекар,за ваше сведение жена ми е личен лекар.
                Така,че много добре знам,дори съм помагал, колко много и безумно излишна информация се изизсква от лекарите, за да могат няколко чиновника във ВСЯКА РЗОК да си оправдават заплатите.
                А как се източва касата от болниците - бедна ви е фантазията.
                А на бати Пешо,само посказвам - КЪДЕ се учи за доктор - в София или Видин. Та това е основната при4ина някъде(дори и в Плевен), болниците да са повече. И извинявай,ама с мнения от вестници,по тема за която си нямаш представа....
                Аз имам минимална представа от енергетика и както виждаш не се опитвам да ти опонирам на тема,където видно си специалист. Ама брой легла да са на брой население. Най-спешното състояние е инфаркт. Ако е лечимо, имаш поне 3-4 4аса за да се спаси 4овека. И ти ми кажи,къде искаш кардиохирургия - 3 в София или по една в София,Видин и Враца(а къде ще ги обучаваш)
                Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Първоначално изпратено от mnz Разгледай мнение
                  Моето мнение е без значение, и с него и без негго ще е пак същото. Иначе, системата не е най-добрата за странта ни, но е пак по-добре от нищо. Тепърва има да се разбива монопола на държавната НЗОК, да се създаде конкуренция в този пазар, но все пак няма как да има отворен пазар на здравното осигуряване. Има много неплатежоспособни хора у нас, от малцинствата и други, които трябва да бъдат включени в касите защото те няма как да плащат. И т.н. Важното е че при тези промени администрацията няма как да се намали, а дори следва да се увеличи за да се следят и новите вече частни ЗОК, което е допълнение към сегашното положение, т.е. ще има повече администрация.
                  Еми точно това ми е идеята - твоето мненеи има значение. Ти си експерта. Ако ти нямаш мнение то как мога аз да имам мнение или да имам доверие, че тия отгоре знаят какво правят. Та точно за това те провокирах, защото усетих, че действаш като мен на времето - следваш зададената политика безкритично. И аз така преди - правех това, което искаха от мен гонейки целта, която са ми поставили, но не се замислях дали това е наистина целта, а истината е, че това е най-важния въпрос - дали така трябва
                  Не казвам, че ако се замислиш критично и решиш, че не това е начина можеш да промениш нещата, но от друга страна - кой знае, може и някой нагоре да те чуе .
                  Та според мен това е най-важното, което куца в нашата администрация в момента - че никой не гледа критично върху това, което му се казва, че трябва да стане. Ама дали трябва, ама дали целта която гониш се постига с тия действи и т.н. И другото любимо - от ЕС казаха. Все едно дядо боже е казал
                  Та наистина въпроса е - дали сега е по-добре от преди и какво мислиш ти, който си в средата на реформата

Коментар

• Първоначално изпратено от simo.smo Разгледай мнение
                    А какво е твоето мнение по въпроса? Системата е друга - ок, но по-добра ли е?
                    Моето мнение е без значение, и с него и без негго ще е пак същото. Иначе, системата не е най-добрата за странта ни, но е пак по-добре от нищо. Тепърва има да се разбива монопола на държавната НЗОК, да се създаде конкуренция в този пазар, но все пак няма как да има отворен пазар на здравното осигуряване. Има много неплатежоспособни хора у нас, от малцинствата и други, които трябва да бъдат включени в касите защото те няма как да плащат. И т.н. Важното е че при тези промени администрацията няма как да се намали, а дори следва да се увеличи за да се следят и новите вече частни ЗОК, което е допълнение към сегашното положение, т.е. ще има повече администрация.

Коментар

Сам го казваш,че има мнооого излишна администрация. И то страшно много и страшно неефективна. А относно отчета и личният лекар,за ваше сведение жена ми е личен лекар.
                      Така,че много добре знам,дори съм помагал, колко много и безумно излишна информация се изизсква от лекарите, за да могат няколко чиновника във ВСЯКА РЗОК да си оправдават заплатите.
                      А на бати Пешо,само посказвам - КЪДЕ се учи за доктор - в София или Видин. Та това е основната при4ина някъде(дори и в Плевен), болниците да са повече. И извинявай,ама с мнения от вестници,по тема за която си нямаш представа....
                      Аз имам минимална представа от енергетика и както виждаш не се опитвам да ти опонирам на тема,където видно си специалист. Ама брой легла да са на брой население. Най-спешното състояние е инфаркт. Ако е лечимо, имаш поне 3-4 4аса за да се спаси 4овека. И ти ми кажи,къде искаш кардиохирургия - 3 в София или по една в София,Видин и Враца(а къде ще ги обучаваш)
                      Мастера нямам претенции да разбирам от медицина.Лекарите обаче трябва да си гледат работата и да лекуват хората.Къде да има болници не е тяхна работа.Няма значение къде се учи за доктор няма как във всеки град да отворим медицински факултети.То по тая логика инженери трябва да има само в София и Варна.В Козлодуй кой да работи като там няма училище за инженери?

Коментар

Не си прав да сравняваш двете системи. Преди 1990г. системата беше изцяло централизирана, всичко беше на едно, нямаше деления на услугите, нямаше държавна здравна каса НЗОК, нямаше направления, отчети за всеки пациент, ГП лекари, и т.н. Тогава системата беше много по-стройна, с многократно по-малки административни нужди и съответно такива разходи. А като процент от БВП се отделяха повече пари.
                        Сега системата е друга, има много повече администрация, защото такава е системата. Ти като отидеш при личния, не си ли забелязал че той хаби повече време за писане на компютъра отколкото да те преглежда?
                        Затова е нужно да има повече администрация за да се справи с отчитането, все пак имаме МЗ, имаме и държавна НЗОК от друга страна, имаме и болници които не са държавни и са на самоиздръжка, но им се спуска отгоре как да работят, и т.н. Това изисква администртиране и съответно администрация.
                        А какво е твоето мнение по въпроса? Системата е друга - ок, но по-добра ли е? Точно това са нещата, който ме дразнят в държавната администрация - работим по система, а колко е ефективна - не се знае, ще видим. Идват следващите управляващи - системата не работи, системата е скапана, трябва реформа и хоп - нова система. И новата система с още по-раздута бюрокрация и отчетност. Защо в днешно време никой не върви към намаляване на отчетността и документацията? Честно казано знам защо - защото това е вероюто на ЕС - документи да има, доклади да се изготвят, разбита статистика да има и т.н. Честно казано силно ме съмнява до колко се ползва тази статистика и дали ползите от ние се равняват на вложения труд за събирането и.
                        Та така - не ме разбирай погрешно, не те нападам просто изливам яда си от глупавите тенденции в българската администрация, но ми е интересно като човек от системата на МЗ (до колкото разбирам си такъв) какво мислиш - по-добра ли е другата система, която имаме в момента

Коментар

Не си прав да сравняваш двете системи. Преди 1990г. системата беше изцяло централизирана, всичко беше на едно, нямаше деления на услугите, нямаше държавна здравна каса НЗОК, нямаше направления, отчети за всеки пациент, ГП лекари, и т.н. Тогава системата беше много по-стройна, с многократно по-малки административни нужди и съответно такива разходи. А като процент от БВП се отделяха повече пари.
                          Сега системата е друга, има много повече администрация, защото такава е системата. Ти като отидеш при личния, не си ли забелязал че той хаби повече време за писане на компютъра отколкото да те преглежда?
                          Затова е нужно да има повече администрация за да се справи с отчитането, все пак имаме МЗ, имаме и държавна НЗОК от друга страна, имаме и болници които не са държавни и са на самоиздръжка, но им се спуска отгоре как да работят, и т.н. Това изисква администртиране и съответно администрация.

Коментар

Да, наистина е показателно за нивото на финансирането на здравеопазването у нас. Истината е че парите са крайно недостатъчно, затова и МЗ се е принудило да отклони парите за да се платят заплати, защото явно не е имало друг начин.
                            сега тоя ник ли е на смяна-те те назначават да вършиш определена работа и ако няма работа трябва да те уволнят,а не да ти дават заплата за нищоправене-болните имат нужда от лекарства,а не от ръководители...
                            http://milom.blog.bg/

Коментар

Или щатът е толкова раздут,че вместо да се лекуват хората,здравните осигуровки отиват САМО за заплати на 4иновници.
                              А парите са си предостатъ4ни,само 4е 4иновниците са много. И вземи про4ети книгата 'Законите на Паркинсън',виж колко са били в МНЗ(то ти си там ),преди 1990 когато НЯМАШЕ И Здравна каса и колко сте сега.
                              Надявам се сам ще си направиш изводите, при все 4е преди бяхме около 10млн.,а сега сме под 7. При население спаднало със 30%, броят 4иновници се е увели4ил със....

Коментар

Или щатът е толкова раздут,че вместо да се лекуват хората,здравните осигуровки отиват САМО за заплати на 4иновници.
                                А парите са си предостатъ4ни,само 4е 4иновниците са много. И вземи про4ети книгата 'Законите на Паркинсън',виж колко са били в МНЗ(то ти си там ),преди 1990 когато НЯМАШЕ И Здравна каса и колко сте сега.
                                Надявам се сам ще си направиш изводите, при все 4е преди бяхме около 10млн.,а сега сме под 7. При население спаднало със 30%, броят 4иновници се е увели4ил със....
                                Здравеопазването е тотална трагедия.Построили сграда купили няколко шкафа заредили ги с лекарства оставили няколко апарата за кръвно докарали няколко човека които да мерят кръвно и сложили надпис болница.В България думата болница е загубила значението си.Това на което ние казваме болница е някакво недоразумение.И никой не иска да реши проблемите.Докторите и те едни да умреш за тях.Всички искат у София като че ли извън София не живеят хора.Колко хора си плащат осигуровките а нямат достъп до лекар?Не може в София 100 болници а във Видин да няма.Болниците според населението.Трябва да се затварят там където са в излишък и да се отварят там където има недостиг.прави се болница и се осигурява с техника и апаратура.Дават се добри заплати и лекарите отиват там.Като направиш във Видин заплатата 3000-4000лева да видим дали няма да се преместят.Ще постоят гладни и безработни в София и ще решат дали лекар във Видин или хамалин в София.

Коментар

Working...
                                X