IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
    Какво по-добро доказателство от сметките на Inform, че НОИ е отдавна фалирало?!?!?

Другото, което тези сметки показват, е че всъщност работещите и осигуряващи се "тъпаци" в БГ, плащат много по-високи вноски от официално обявените проценти, защото тази част от данъците им, която отива за дотирането на фалиралото НОИ, може лесно да се представи в процентно изражение и да се прибави, към процента на осигурителните им вноски. Данъците би трябвало да отиват за неща, като инфраструктура, образование и култура, а не за изхранването на мангали и фалирали държавни структури.
    След няколко седмици ще се навършат 23 години от 10 ноември 1989г.

На тези, които след 2012г. им предстои да се пенсионират и смятат да разчитат основно на държавна пенсия като доход през пенсионерските им години явно са били достатъчно мързеливи (комунисти или бюджетници) през тези 23 години за да спестяват или инвестират за да си осигурят допълнителен доход...

Между другото от началото на 2012г. до края на юли 2012г.:
    1)
    - приходите от ДДС и акцизи в консолидирания държавен бюджет бяха над 6.2 милиарда лв.
    2)
    - изплатените пенсии бяха по-малко от 4.2 милиарда лв.
    Бюджетниците обаче реват, защото искат даже НОИ да има излишък за да могат да го откраднат.

http://www.minfin.bg/bg/statistics/12
    http://www.noi.bg/aboutbg/st/statistic

Коментар

• През 2000г.:
      1)
      - постъпления от социалноосигурителни вноски (без здравноосигурителни вноски) - 2,197,928.8 хил. лв.
      2)
      - изплатени пенсии - 2,534,520.8 хил. лв.
      Тоест бяха спасени едва по-малко от 337 милиона лв. през цялата 2000г. от консолидирания държавен бюджет, които в случай, че не бяха похарчени за пенсии тогава бюджетниците щяха да ги откраднат чрез бонусчета или повишение на заплатката им.

За сравнение от началото на 2012г. до края на юли 2012г.:
      1)
      - постъпления от социалноосигурителни вноски (без здравноосигурителни вноски) - 2,170.6 милиона лв.
      2)
      - изплатени пенсии - над 4,137.1 милиона лв.
      Тоест бяха спасени над 1.96 милиарда лв., които бюджетниците с удоволствие щяха да откраднат чрез бонусчета или повишение на заплатката им.

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
        Какво по-добро доказателство от сметките на Inform, че НОИ е отдавна фалирало?!?!?

Другото, което тези сметки показват, е че всъщност работещите и осигуряващи се "тъпаци" в БГ, плащат много по-високи вноски от официално обявените проценти, защото тази част от данъците им, която отива за дотирането на фалиралото НОИ, може лесно да се представи в процентно изражение и да се прибави, към процента на осигурителните им вноски. Данъците би трябвало да отиват за неща, като инфраструктура, образование и култура, а не за изхранването на мангали и фалирали държавни структури.
        Да бе, направо топлата вода е открил.

При положение че парите за пенсии не са събирани за пенсии а са отивали в бюджета в продължение на няколко десетилетия, е напълно нормално след това бюджета няколко десетилетия да налива обратно, докато се съберат нови.

А съм забелязал, че най-много крякат тези които се осигуряват върху сума която не позволява не пенсионер с минимална пенсия да изхранват, а тях самите след време.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение

Днес - стръча си близо до една пешеходна пътека и си разсъждавам нещо и се чудя накъде да драсна...
          Това ми оправи настроението за цялата вечер!
          Благодаря!

Коментар

Жей - да наказват жестоко нарушителите на пътят - каращи насмукани, с много превишена скорост и т.н., а убийците, прегазвали бабета и чавета на пешеходни пътеки - доживотен затвор... а не да си го изкарват на съвестните шофиори.

Днес - стръча си близо до една пешеходна пътека и си разсъждавам нещо и се чудя накъде да драсна... и някакъв човек иде отдолу с беемвенце и ми спира - просто ей-тъй... аз нямах май намерение да пресичам, просто си стоях на метър и половина от пътеката, ама пресякох, за да му направя кефа. А дори (тъй като - неделя) бях цивилен - по къси гащи и с тениска и с шапчичка, не бях с костюм !!!

Така че - не сичкото шофиори - простаци. Да наказват нарушителите, а не всички.
            Че те не ги наказват. Само искат от тях да карат с 30 км в час.. А очевидно е нужно... Това е втория случай за днес ... А денят дори не в завършил

Товарен бус "Форд Транзит Канект”, управляван от 20-годишния Н.М. от Елена блъснал на пешеходна пътека 79-годишен пешеходец. По-късно той починал в болницата
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Какво по-добро доказателство от сметките на Inform, че НОИ е отдавна фалирало?!?!?

Коментар

• От началото на 2012г. до края на юли 2012г.:
                1)
                - постъпления от социалноосигурителни вноски (без здравноосигурителни вноски) - 2,170.6 милиона лв.
                2)
                - изплатени пенсии - над 4,137.1 милиона лв.
                Тоест за изплащането на пенсии е трябвало да се използват над 1.96 милиарда лв. други постъпления в консолидирания бюджет.
                Ех, да можеха бюджетниците да си ги вземат тези над 1.96 милиарда лв. за щастие обаче "гадовете" от частния сектор не искат да плащат за мързела на бюджетниците.

Коментар

• Брой "заети" на държавна /моя джоб/ хранилка

... ИНСТИТУТ за изследване на правосъдието ... ???!!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                    Малко са дори данъците върху колите. Нали искат пътища, безплатни паркинги.. Ами нека си платят. И като има тротоари и какво? Да не би да може да се мине по тях от спрели коли? За говедата има само едно решение - като в Сингапур. Драконовски ограничения и закони. И ще видиш как само за 2 месеца всички ще станат послушни като там! В Сингапур например който е спрял на тротоара, всеки може да му направи снимка на колата - искат само да се види номер и час на снимката - Носиш я в полицията - те ти плащат награда, а после си изкарват парите през носа на наглото говедо. Ама нямал бил къде да спре.. Да бе.. Има си платени паркинги, а ако няма може да иде пеш или с метро..

А тук и да има пешеходни пътеки никой не ги ебава или спират нарочно върху пътеката, вместо на предвиденото място. И нещо извън темата - забелязал съм, че най-големите говеда са тия със среден клас коли. Най-скъпите и най-евтините често са доста по-толерантни от тия които карат коли среден клас.

Тези комунистически говеда искат банките да отпускат жилищни заеми без лихва за да могат да си продават копторите, а ти очакваш от комунистическо говедо да плаща по-голям данък за автомобила си...

Коментар

Жей - да наказват жестоко нарушителите на пътят - каращи насмукани, с много превишена скорост и т.н., а убийците, прегазвали бабета и чавета на пешеходни пътеки - доживотен затвор... а не да си го изкарват на съвестните шофиори.

Днес - стръча си близо до една пешеходна пътека и си разсъждавам нещо и се чудя накъде да драсна... и някакъв човек иде отдолу с беемвенце и ми спира - просто ей-тъй... аз нямах май намерение да пресичам, просто си стоях на метър и половина от пътеката, ама пресякох, за да му направя кефа. А дори (тъй като - неделя) бях цивилен - по къси гащи и с тениска и с шапчичка, не бях с костюм !!!

по един куршум в главата къв доживотен затвор
                      в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Жей - да наказват жестоко нарушителите на пътят - каращи насмукани, с много превишена скорост и т.н., а убийците, прегазвали бабета и чавета на пешеходни пътеки - доживотен затвор... а не да си го изкарват на съвестните шофиори.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Как защо се налага и кой пелечи от?

Кой печели от вдигането на цената на паркирането в център т на София, Кой печели от абсурдната заповед хората да карат на фарове под ярките слънчеви лъчи дори? Кой ще спечели от новото безумие, което измислиха - ограничение на скоростта в населените места от 30 километра - по-бавно, отколкото търчи един добър спринтьор (Ю. Болтов развива 37.5 км/ч) Кой печели от всички абсурдни наредби - например кафе-машина с касов апарат, свързан с НАП ???

В безсилието си да напълни хазната, след като я изпразни със своята некадърност и безотговорност, дебилът борисов се насочва към единствената дейност, която му иде отръки и умее да върши - РЕКЕТЪТ. Той е мутра и нищо друго не умее. Не му минава и през празната тиква, че тия орди чиновници лапат заплати, ама не произвеждат нищо, нито че ушевите, които обикалят с тях имат много по-важна задача - да обуздаят бандитизмът, заливащ България. Ама щели още 50-100 000 да останат без работа до нова година, както твърди Жей? Бо-о-оже - че това е толкова далече още - човек, дето е чел само Винету не може да мисли за такива дребни детайли толкова далеч във времето - по-далеч от утре.
                          на изборите го насметете бойко рапона а не пак за него да гласувате
                          в Швеция ДДС-то е 20% + и учебниците са безплатни диференциална геометрия комплексен анализ

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                            Значи е за обиване.Отивам че жената ме сръчка.Успех на форекса ти желая!
                            Успех и на тебе
                            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Значи е за обиване.Отивам че жената ме сръчка.Успех на форекса ти желая!
                              Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнение
                                Итиси прав...но от някаде трябва дасе почне....Аи всички тия се расхождат по центъра на градъ да чоплят семки.Незнам зашто оште ви бавят вав варна с синята зона.А тоя каде си го бил ...браво....намен ми идва да взема една сопа и дайм начупя стъклата.Ама не паяци а глоба 50 лв и точки...за неправилно паркиране.Праштат ти снимката иси плашташ ако не лихва и към данъка.Абе то всичко е така объркано в Бг че незнеш откаде дае хванеш.
                                За синята зона във Варна съм твърдо за. Само, че тъпият кмет, не само не я въведе, ами преди няколко г. пусна коли по улици по които от години е било пешеходни зони. В момента от коли по тротоарите не може да се разминеш. И спират както им кефне. Не, че не може да си спре и малко по -културно, ама то нагло бе... Съжалявам понякога за малко по-мутренските времена. Тогава хората бяха по-възпитани. 1 като яде бой, на 20 им държи влага поне 1 година.
                                Last edited by Jay Gould; 02.09.2012, 18:36.

Коментар

Working...
                                X