If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Чудесна новина да зарадва за Коледа бюджетниците:
1)
- през декември 1989г. пенсионерите в България бяха 2,209,019 души
2)
- през декември 2012г. пенсионерите в България бяха 2,208,446 души
Тоест за съжаление за 23 години пенсионерите в България намаляха с 573 души...
Чудесна новина да зарадва за Коледа бюджетниците:
1)
- през декември 1989г. пенсионерите в България бяха 2,209,019 души
2)
- през декември 2012г. пенсионерите в България бяха 2,208,446 души
Тоест за съжаление за 23 години пенсионерите в България намаляха с 573 души...
13.12.2012 - МС раздаде 74 милиона. лева бонуси. За няколко часа вчера Министерският съвет раздаде над 74 млн. лв. на различни министерства, агенции, служби и общини независимо от постоянните обяснения, че пари в бюджета няма.
Аха, тоест в България, според теб, всички не жилищни имоти са освободени от данък
Човек, не ни засипвай с непроверена или предимно зле интерпретирана статистика, просто защото трябва!
Проверявай източници, съмнявай се в изчисленията си, а ако имаш, питай колеги. Това е форум в който не би трябвало да приемам с недоверие всяка изнесена статистика.
ИванГ, имот- изпразнен, за да бъде съборен и на негово място да се построи кооперация, бе населен с роми в рамките на 24 часа. Извикана бе полиция, за да ги изведе без ексцесии. Не знам как го правят? Съгледвачи ли имат?
Е то това е ясно как става, само да се договори хонорара на ден.
Докато няма ясна частна собственост върху земята винаги ще има недоразумения.
I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Ами не..чисто теоретично охраната ви е била в чужда собственост. Както и болната де. Идеята е, че най-преди всичко да се установят границите на собственост и всеки да разполага с нея както намери за добре. Сега илиза, че някои си има нещо ама го зарязал и не се грижи за него. Щом го е занемарил, значи не му трябва. Нямаше ли такава точка в закона дето придобиваш собственост ако се грижиш за нея години наред ?
ИванГ, имот- изпразнен, за да бъде съборен и на негово място да се построи кооперация, бе населен с роми в рамките на 24 часа. Извикана бе полиция, за да ги изведе без ексцесии. Не знам как го правят? Съгледвачи ли имат?
Днес имах следната ситуация. В изоставен имот близо до моя, охраната ми откри клошарка спяща на -10 градуса, завита с кашони. След развъртане на 7-8 телефона и прехвърляне от един, та на друг та на трети и пети..... побеснях и се разфучах много яко по всички социални служби. Накрая попаднах на един истински държавен служител. Името му е Драго Иванов. Човекът сякаш е роден за това. Толкова мил, съвестен и явно наясно с цялата процедура на шибаната държавна машина. Та благодарение на него, жената която явно имаше и някакви психически отклонения, вече е в лечебно заведение на топло и без опасност за живота в тези студове.
Респект!!!!
Данъчните приходи в държавния бюджет на Швеция:
- през 2011г. се равняваха на 44.4% от БВП
Всички приходи в държавния бюджет на България:
- през 2011г. се равняваха на 33.7% от БВП
Тоест за да бяха приходите в бюджета на България също 44.4% от БВП през 2011г. тогава те трябваше да се увеличат със "скромната сумичка" от над 8 милиарда лв.
Чувал ли си, че не можеш да вземеш на босия цървулите! Данъците са такива, защото е изчислено че номинално най-много пари ще постъпват в хазната, при тези ставки и аз лично съм доволен от последните няколко правителства, включително и сегашното, по отношение на данъчната им политика. Необходимо ли е да давам реален пример как дадена ставка се вдига двойно и в резултат приходите от нея намаляват!
Апропо, в долната ти информация за заетите в публичния сектор, се оказа че филма не бил шведски а съветски, тази поне достоверна ли е, че ми малее малко процента на шведите.
Не че е важно. Тополите бяха отрязани ЗАКОННО, с разрешение от общината, което си струва пари и тн. Вади се лесно, защото тополите си бяхо високи, в близост има и други къщи с деца, тоци, моци и тн. Идеята е, че тия три институции, даже не се поинтересуваха какво е дървото(щото тополата принципно е най-скапана) и колко аджеба ще дам.
Респект и от мен за постъпката.
Припомних си как миналата година покрай събитията в с. Бисер се събираха помощи всякакви дрехи, пари, дърва и тн. Та точно два месеца преди това бях отрязъл две тополи в двора, защото бяха вече много високи и те стават опасни. Та звъннах в ТРИ различни държавни институции и им казвам имам 5 кубика дърва (нарязани), които съм готов да даря и тн, само да дойдат и да ги вземат. И на от трите службици отговърът беше един и същи - нищо не можем да направим!!!!
Не че е нещо голямо, но просто си спомних.
Попаднал си все пак на хора Не знам дали знаеш, но не може просто така, без да уведомиш и 5 лешпера да разрешат да отрежеш 2 тополи
Днес имах следната ситуация. В изоставен имот близо до моя, охраната ми откри клошарка спяща на -10 градуса, завита с кашони. След развъртане на 7-8 телефона и прехвърляне от един, та на друг та на трети и пети..... побеснях и се разфучах много яко по всички социални служби. Накрая попаднах на един истински държавен служител. Името му е Драго Иванов. Човекът сякаш е роден за това. Толкова мил, съвестен и явно наясно с цялата процедура на шибаната държавна машина. Та благодарение на него, жената която явно имаше и някакви психически отклонения, вече е в лечебно заведение на топло и без опасност за живота в тези студове.
Респект!!!!
Респект и от мен за постъпката.
Припомних си как миналата година покрай събитията в с. Бисер се събираха помощи всякакви дрехи, пари, дърва и тн. Та точно два месеца преди това бях отрязъл две тополи в двора, защото бяха вече много високи и те стават опасни. Та звъннах в ТРИ различни държавни институции и им казвам имам 5 кубика дърва (нарязани), които съм готов да даря и тн, само да дойдат и да ги вземат. И на от трите службици отговърът беше един и същи - нищо не можем да направим!!!!
Не че е нещо голямо, но просто си спомних.
Ами не..чисто теоретично охраната ви е била в чужда собственост.
Чисто практично, братята роми много бързо разграждат заградените парцели. Напоследък даже не се и мъча да подновявам оградата Всичко е общо.... Кошмарът е пълен Въоръжена охрана и СОТ за всички сгради, от там нататък няма огради И това на 5 минути от центъра на София. Идея нямам как се оправят хората в провинцията и селата
Коментар