IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко са на държавната софра? - 769 100 души

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    Чудесна новина да зарадва за Коледа бюджетниците:
    1)
    - през декември 1989г. пенсионерите в България бяха 2,209,019 души
    2)
    - през декември 2012г. пенсионерите в България бяха 2,208,446 души
    Тоест за съжаление за 23 години пенсионерите в България намаляха с 573 души...

http://www.noi.bg/aboutbg/st
    Форма, ти пенсионер ли си или бюджетник, че само тези две групи сравняваш и най-интересното противопоставяш!?

Коментар

• Чудесна новина да зарадва за Коледа бюджетниците:
      1)
      - през декември 1989г. пенсионерите в България бяха 2,209,019 души
      2)
      - през декември 2012г. пенсионерите в България бяха 2,208,446 души
      Тоест за съжаление за 23 години пенсионерите в България намаляха с 573 души...

http://www.noi.bg/aboutbg/st

Коментар

• 13.12.2012 - МС раздаде 74 милиона. лева бонуси. За няколко часа вчера Министерският съвет раздаде над 74 млн. лв. на различни министерства, агенции, служби и общини независимо от постоянните обяснения, че пари в бюджета няма.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Малко са даже.
          Bulls make profits, bears make profits, only the hungry pigs get slaughtered. Don't be a hungry pig!

Коментар

• Колко служители на Министерски съвет са нужни, за да декорират коледна елха.. Снимка: BNews

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

През 2011г. приходите от данъка върху недвижимите имоти бяха:
              - 226.6 млн. лв.

В края на 2011г. жилищата в България бяха:
              - 3,899,750

Тоест средно данъка върху недвижим имот за жилище през 2011г. е бил по-малко от мизерните 59 лв. годишно...

http://www.minfin.bg/bg/page/4
              http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20
              Аха, тоест в България, според теб, всички не жилищни имоти са освободени от данък

Човек, не ни засипвай с непроверена или предимно зле интерпретирана статистика, просто защото трябва!

Проверявай източници, съмнявай се в изчисленията си, а ако имаш, питай колеги. Това е форум в който не би трябвало да приемам с недоверие всяка изнесена статистика.

Коментар

• Първоначално изпратено от val/she Разгледай мнение
                ИванГ, имот- изпразнен, за да бъде съборен и на негово място да се построи кооперация, бе населен с роми в рамките на 24 часа. Извикана бе полиция, за да ги изведе без ексцесии. Не знам как го правят? Съгледвачи ли имат?
                Е то това е ясно как става, само да се договори хонорара на ден.

Докато няма ясна частна собственост върху земята винаги ще има недоразумения.
                I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• Първоначално изпратено от IvanG Разгледай мнение
                  Ами не..чисто теоретично охраната ви е била в чужда собственост. Както и болната де. Идеята е, че най-преди всичко да се установят границите на собственост и всеки да разполага с нея както намери за добре. Сега илиза, че някои си има нещо ама го зарязал и не се грижи за него. Щом го е занемарил, значи не му трябва. Нямаше ли такава точка в закона дето придобиваш собственост ако се грижиш за нея години наред ?
                  ИванГ, имот- изпразнен, за да бъде съборен и на негово място да се построи кооперация, бе населен с роми в рамките на 24 часа. Извикана бе полиция, за да ги изведе без ексцесии. Не знам как го правят? Съгледвачи ли имат?

Коментар

• Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                    Днес имах следната ситуация. В изоставен имот близо до моя, охраната ми откри клошарка спяща на -10 градуса, завита с кашони. След развъртане на 7-8 телефона и прехвърляне от един, та на друг та на трети и пети..... побеснях и се разфучах много яко по всички социални служби. Накрая попаднах на един истински държавен служител. Името му е Драго Иванов. Човекът сякаш е роден за това. Толкова мил, съвестен и явно наясно с цялата процедура на шибаната държавна машина. Та благодарение на него, жената която явно имаше и някакви психически отклонения, вече е в лечебно заведение на топло и без опасност за живота в тези студове.
                    Респект!!!!
                    Браво на Драго и на теб- Наивник!

Коментар

Похвално преди всичко, но къде е собственика на имота ? Щом е изоставен значи явно не го е грижа какво става в него
                      През 2011г. приходите от данъка върху недвижимите имоти бяха:
                      - 226.6 млн. лв.

В края на 2011г. жилищата в България бяха:
                      - 3,899,750

Тоест средно данъка върху недвижим имот за жилище през 2011г. е бил по-малко от мизерните 59 лв. годишно...

http://www.minfin.bg/bg/page/4
                      http://www.nsi.bg/otrasal.php?otr=20

Коментар

Данъчните приходи в държавния бюджет на Швеция:
                        - през 2011г. се равняваха на 44.4% от БВП

Всички приходи в държавния бюджет на България:
                        - през 2011г. се равняваха на 33.7% от БВП

Тоест за да бяха приходите в бюджета на България също 44.4% от БВП през 2011г. тогава те трябваше да се увеличат със "скромната сумичка" от над 8 милиарда лв.

http://www.scb.se/Pages/SubjectAreaList____250626.aspx
                        http://www.minfin.bg/bg/statistics
                        Абе Информ, нерде Швеция, нерде Шумен..

Чувал ли си, че не можеш да вземеш на босия цървулите! Данъците са такива, защото е изчислено че номинално най-много пари ще постъпват в хазната, при тези ставки и аз лично съм доволен от последните няколко правителства, включително и сегашното, по отношение на данъчната им политика. Необходимо ли е да давам реален пример как дадена ставка се вдига двойно и в резултат приходите от нея намаляват!

Апропо, в долната ти информация за заетите в публичния сектор, се оказа че филма не бил шведски а съветски, тази поне достоверна ли е, че ми малее малко процента на шведите.

Коментар

• Не че е важно. Тополите бяха отрязани ЗАКОННО, с разрешение от общината, което си струва пари и тн. Вади се лесно, защото тополите си бяхо високи, в близост има и други къщи с деца, тоци, моци и тн. Идеята е, че тия три институции, даже не се поинтересуваха какво е дървото(щото тополата принципно е най-скапана) и колко аджеба ще дам.

Коментар

• Първоначално изпратено от no_thanks Разгледай мнение
                            Респект и от мен за постъпката.
                            Припомних си как миналата година покрай събитията в с. Бисер се събираха помощи всякакви дрехи, пари, дърва и тн. Та точно два месеца преди това бях отрязъл две тополи в двора, защото бяха вече много високи и те стават опасни. Та звъннах в ТРИ различни държавни институции и им казвам имам 5 кубика дърва (нарязани), които съм готов да даря и тн, само да дойдат и да ги вземат. И на от трите службици отговърът беше един и същи - нищо не можем да направим!!!!
                            Не че е нещо голямо, но просто си спомних.
                            Попаднал си все пак на хора Не знам дали знаеш, но не може просто така, без да уведомиш и 5 лешпера да разрешат да отрежеш 2 тополи

Коментар

• респект

Първоначално изпратено от НАИВHИК Разгледай мнение
                              Днес имах следната ситуация. В изоставен имот близо до моя, охраната ми откри клошарка спяща на -10 градуса, завита с кашони. След развъртане на 7-8 телефона и прехвърляне от един, та на друг та на трети и пети..... побеснях и се разфучах много яко по всички социални служби. Накрая попаднах на един истински държавен служител. Името му е Драго Иванов. Човекът сякаш е роден за това. Толкова мил, съвестен и явно наясно с цялата процедура на шибаната държавна машина. Та благодарение на него, жената която явно имаше и някакви психически отклонения, вече е в лечебно заведение на топло и без опасност за живота в тези студове.
                              Респект!!!!
                              Респект и от мен за постъпката.
                              Припомних си как миналата година покрай събитията в с. Бисер се събираха помощи всякакви дрехи, пари, дърва и тн. Та точно два месеца преди това бях отрязъл две тополи в двора, защото бяха вече много високи и те стават опасни. Та звъннах в ТРИ различни държавни институции и им казвам имам 5 кубика дърва (нарязани), които съм готов да даря и тн, само да дойдат и да ги вземат. И на от трите службици отговърът беше един и същи - нищо не можем да направим!!!!
                              Не че е нещо голямо, но просто си спомних.

Коментар

Ами не..чисто теоретично охраната ви е била в чужда собственост.
                                Чисто практично, братята роми много бързо разграждат заградените парцели. Напоследък даже не се и мъча да подновявам оградата Всичко е общо.... Кошмарът е пълен Въоръжена охрана и СОТ за всички сгради, от там нататък няма огради И това на 5 минути от центъра на София. Идея нямам как се оправят хората в провинцията и селата

Коментар

Working...
                                X