IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Узаконената кражба от Сребърния фонд

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Не се напъвайте, продължителността на живота у нас не позволява пенсиониране!

Коментар

• Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнение
      Честито Ви бъдещи пенсионери - когато се пенсионирете, няма да взимате и тази мизерна пенсия която взимат сега пенсионерите.
      Дянков се е погрижил за това !

http://www.finance5.bg/news/bulgarian/78591.html
      Пека, ти си поне финансист. Според теб акциите на БФБ имат ли алтернатива? Все пак това са пари с много дълъг хоризонт и трябва да се ИНВЕСТИРАТ, а не да стоят. Каквито и да са ни индексните компании - такива - не сме си избирали държавата, в същото време е грехота при безработицита и ликвидната криза в БГ тези пари да се инвестират в чужбина.

Та с две думи: БФБ е без алтернатива
      There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Честито Ви бъдещи пенсионери - когато се пенсионирете, няма да взимате и тази мизерна пенсия която взимат сега пенсионерите.
        Дянков се е погрижил за това !

http://www.finance5.bg/news/bulgarian/78591.html

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
          Съгласен с теб.

Лично аз бих турил точка "да се инвестират минимум 10% и максимум 25% в благородни метали".... мисля няма нужда да обяснявам що.
          Извинявай Импе, ама според мен ти си някакъв маниак.

Винаги съм се чудил как може инвеститор да инвестира в нещо което напълно мъртво като материя, не създава никакви блага, не дава никаква продадене стойност, не създава работни места - пълна нула.

Идеята на тоя фонд освен да инвестира и да има възвръшаемост е и да създава някакви икономически отношение - да вкара ликвидност в икономиката, някое работно място да се отвори - това е основната идея бих казал на първо място
          There are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
            Съгласен с теб.

Лично аз бих турил точка "да се инвестират минимум 10% и максимум 25% в благородни метали".... мисля няма нужда да обяснявам що.
            Импе, от гледна точка на сегашните им цени малко да не се получи като да се купува златото от типа на покупка на Софикс 1 900 примерно?
            Бобане, не виждам връзката с мнението ми и това дали съм самоосигуряващ ли, часпром ли, държавен ли, пък може и безработен? Би ли ме осветлил?

Коментар

• Айдее йосифе, оказах се лош пророк Илия. Виж резултатите от аукциона на ДЦК от вчера. За пръв път от може би 2 години са по-лоши от предишните, което значи, че "инвеститорите" (баМки, пенсионни и застр. дружества) вече не искат да купуват скъпо дълга на Дянков.
              Не само това, ами Дянков е отрязал умишлено обема, като не е достигнат първоначално обявения номинал!!! Това разбира се е с цел да не си вдига сам цената на последващите аукциони, където вече ще включи голямата помпа, наречена "сребърен фонд". Дано успее да успокои пазара, но от това което виждам ще му бъде трудно. Хмм интересни времена предстоят на пазара на дълг в БГ, май ще взема да се включа .

Коментар

• Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнение
                Я да видим процентно как стоят нещата ?

Ил нещо не ти изнася ?
                шортна ли ози / йена ...дай да си поговорим по неща ,от които "разбираш" ... Тези лиготии из тази тема са доста далеч от способностите ти за мислене..

процентно на кое да видим... поне се изразявай ясно и недвусмислено... процентно на сивото вещество на колегата ти ли , процентно на "опуканото" ли , процентно спрямо някакъв бенчмарк ли ?... но пак ти казвам , далеч си от тази тема за да се "натискаш"

Коментар

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
                  Ей тук според мен е малкия момент, особено в процентната част.

От гледна точка на участници на БФБ еле в индексни акции всичко ще е диво и щастливо, макар и с малко % да мръдне, поне интерес някакъв да се засили.
                  От гледна точка на бъдещи пенсионери - не бих бил толкова сигурен, предвид манталитета по родните ширини и избора на емитентите.
                  Превес обаче при мен взима идеята да не чакам на пенсията, а бая преди нея да не ми се налага да разчитам на такава. Т.е. ясно какво е личното ми виждане.
                  Живот, ще гледаме, ще видим.

Ти държавен служител ли си

Коментар

• Съгласен с теб.

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Ей тук според мен е малкия момент, особено в процентната част.

ценни книжа, издадени или гарантирани от Република България, задълженията, по които съставляват държавен или държавногарантиран дълг – не повече от 70 на сто от активите на фонда
                      От гледна точка на участници на БФБ еле в индексни акции всичко ще е диво и щастливо, макар и с малко % да мръдне, поне интерес някакъв да се засили.
                      От гледна точка на бъдещи пенсионери - не бих бил толкова сигурен, предвид манталитета по родните ширини и избора на емитентите.
                      Превес обаче при мен взима идеята да не чакам на пенсията, а бая преди нея да не ми се налага да разчитам на такава. Т.е. ясно какво е личното ми виждане.
                      Живот, ще гледаме, ще видим.

Коментар

• Ама и сега Сребърният фонд - не добре. На практика он не може да инвестира в нищо. Не може в имоти, не може - в акции, не може в метали... сребърен фонд да не може да инвестира в сребърце.... това е тъпо.
                        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                          ти на кви хапчета си ???

в толкова цветущо състояние е че некадърникът Седянков опука 5-6 милирда за 2, 5 години и изтъни съвсем фискалния резерв - това ли наричаш цветущо състояние ???
                          смешна история !
                          Фискален резер не трябва да има

Трябва да има фисклани задължения по всяко време - пари набрани от чужди капиталови пазари и инвестирани и похарчени в БГ

Проблемът, е че тези не харчат, не теглят заеми и задушават цялата икономика от липса на ликвидност - която дойде от износ на капитал от БГ - правителството трябваше да излезе като контрапунк на тази тенденция и да влее капитал и пари в икономиката - с нови заеми

Коментар

• Аз такъв гьон сурат не съм виждал.....

Коментар

• Я да видим процентно как стоят нещата ?

Ил нещо не ти изнася ?

Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнение
                              Опука.. на тебе някой ти опука сивото лепкаво вещество в главата ти... Какво значи опука- открадна , изпи , изяде или какво ... Комунистите опукаха 4 милиарда за 2 месеца .. а ти се сърдиш на Дянков , че за 2,5 г. го е направил....

Коментар

• Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнение
                                ти на кви хапчета си ???

в толкова цветущо състояние е че некадърникът Седянков опука 5-6 милирда за 2, 5 години и изтъни съвсем фискалния резерв - това ли наричаш цветущо състояние ???
                                смешна история !
                                Опука.. на тебе някой ти опука сивото лепкаво вещество в главата ти... Какво значи опука- открадна , изпи , изяде или какво ... Комунистите опукаха 4 милиарда за 2 месеца .. а ти се сърдиш на Дянков , че за 2,5 г. го е направил....

Коментар

Working...
                                X