Не се напъвайте, продължителността на живота у нас не позволява пенсиониране!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Узаконената кражба от Сребърния фонд
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ACTA Разгледай мнениеЧестито Ви бъдещи пенсионери - когато се пенсионирете, няма да взимате и тази мизерна пенсия която взимат сега пенсионерите.
Дянков се е погрижил за това !
http://www.finance5.bg/news/bulgarian/78591.html
Та с две думи: БФБ е без алтернативаThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Честито Ви бъдещи пенсионери - когато се пенсионирете, няма да взимате и тази мизерна пенсия която взимат сега пенсионерите.
Дянков се е погрижил за това !
http://www.finance5.bg/news/bulgarian/78591.html
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСъгласен с теб.
Лично аз бих турил точка "да се инвестират минимум 10% и максимум 25% в благородни метали".... мисля няма нужда да обяснявам що.
Винаги съм се чудил как може инвеститор да инвестира в нещо което напълно мъртво като материя, не създава никакви блага, не дава никаква продадене стойност, не създава работни места - пълна нула.
Идеята на тоя фонд освен да инвестира и да има възвръшаемост е и да създава някакви икономически отношение - да вкара ликвидност в икономиката, някое работно място да се отвори - това е основната идея бих казал на първо мястоThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнениеСъгласен с теб.
Лично аз бих турил точка "да се инвестират минимум 10% и максимум 25% в благородни метали".... мисля няма нужда да обяснявам що.
Бобане, не виждам връзката с мнението ми и това дали съм самоосигуряващ ли, часпром ли, държавен ли, пък може и безработен? Би ли ме осветлил?
Коментар
-
Айдее йосифе, оказах се лош пророк Илия. Виж резултатите от аукциона на ДЦК от вчера. За пръв път от може би 2 години са по-лоши от предишните, което значи, че "инвеститорите" (баМки, пенсионни и застр. дружества) вече не искат да купуват скъпо дълга на Дянков.
Не само това, ами Дянков е отрязал умишлено обема, като не е достигнат първоначално обявения номинал!!! Това разбира се е с цел да не си вдига сам цената на последващите аукциони, където вече ще включи голямата помпа, наречена "сребърен фонд". Дано успее да успокои пазара, но от това което виждам ще му бъде трудно. Хмм интересни времена предстоят на пазара на дълг в БГ, май ще взема да се включа .
Коментар
-
Първоначално изпратено от SStoilov Разгледай мнениеЯ да видим процентно как стоят нещата ?
Ил нещо не ти изнася ?
процентно на кое да видим... поне се изразявай ясно и недвусмислено... процентно на сивото вещество на колегата ти ли , процентно на "опуканото" ли , процентно спрямо някакъв бенчмарк ли ?... но пак ти казвам , далеч си от тази тема за да се "натискаш"
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнениеЕй тук според мен е малкия момент, особено в процентната част.
От гледна точка на участници на БФБ еле в индексни акции всичко ще е диво и щастливо, макар и с малко % да мръдне, поне интерес някакъв да се засили.
От гледна точка на бъдещи пенсионери - не бих бил толкова сигурен, предвид манталитета по родните ширини и избора на емитентите.
Превес обаче при мен взима идеята да не чакам на пенсията, а бая преди нея да не ми се налага да разчитам на такава. Т.е. ясно какво е личното ми виждане.
Живот, ще гледаме, ще видим.
Ти държавен служител ли си
Коментар
-
Ей тук според мен е малкия момент, особено в процентната част.
ценни книжа, издадени или гарантирани от Република България, задълженията, по които съставляват държавен или държавногарантиран дълг – не повече от 70 на сто от активите на фонда
От гледна точка на бъдещи пенсионери - не бих бил толкова сигурен, предвид манталитета по родните ширини и избора на емитентите.
Превес обаче при мен взима идеята да не чакам на пенсията, а бая преди нея да не ми се налага да разчитам на такава. Т.е. ясно какво е личното ми виждане.
Живот, ще гледаме, ще видим.
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениети на кви хапчета си ???
в толкова цветущо състояние е че некадърникът Седянков опука 5-6 милирда за 2, 5 години и изтъни съвсем фискалния резерв - това ли наричаш цветущо състояние ???
смешна история !
Трябва да има фисклани задължения по всяко време - пари набрани от чужди капиталови пазари и инвестирани и похарчени в БГ
Проблемът, е че тези не харчат, не теглят заеми и задушават цялата икономика от липса на ликвидност - която дойде от износ на капитал от БГ - правителството трябваше да излезе като контрапунк на тази тенденция и да влее капитал и пари в икономиката - с нови заемиThere are three ways to make a living in this business: be first, be smarter, or cheat
Коментар
-
Я да видим процентно как стоят нещата ?
Ил нещо не ти изнася ?
Първоначално изпратено от йосиф Разгледай мнениеОпука.. на тебе някой ти опука сивото лепкаво вещество в главата ти... Какво значи опука- открадна , изпи , изяде или какво ... Комунистите опукаха 4 милиарда за 2 месеца .. а ти се сърдиш на Дянков , че за 2,5 г. го е направил....
Коментар
-
Първоначално изпратено от all_trader2 Разгледай мнениети на кви хапчета си ???
в толкова цветущо състояние е че некадърникът Седянков опука 5-6 милирда за 2, 5 години и изтъни съвсем фискалния резерв - това ли наричаш цветущо състояние ???
смешна история !
Коментар
Коментар