If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Антикризисните мерки на кабинета: Данък "лукс" ...
Аре пенсиите - те са работили цял живот и са построили тая държава - но откъде-накъде аз да плащам лечението на някакъв мръсен мангал, който отказва да работи, нацвъкал е 18 чавета и се е осакатил, докато е гепил жица ?!?
Ако има нещо положително в социализма, то е че караше циганите да работят и им осигуряаваше някакъв минимален, но не просешки стандарт. По този начин те се социализираха.
За идиотизмите на комунистическата теория и практика не ми се говори, списъкът е безкраен.
Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Данък лукс според мен ще бъде една работеща мярка, съдейки по това, което чувам за други страни, въвели подобен данък. Въпроса е обаче какви ще бъдат разпоредбите на самия закон, където ща залегне. Въпреки това поздравления за екипа на финансите.
+1, твърдо за данък върху спестяванията. След като се направи спестяването по-малко привлекателно, ще се увеличат разходите на хората, а и данъка отива в бюджета. Разходите ще се обложат с ДДС, такак че ето ти още приходи, за да може да има пари в бюджета и да се покриват държавните разходи, било то за държавни служители, или други.
хехе да излезе някои от правителството и да каже че ще сложи 10% данък на депозитите от дата Х и да гледаме шоуто
като данъка е по висок от лихвата по депозита... първо ще има паника и теглене от следващия ден (щото в бурканите няма данък) после ще има компенсиране на данъка от старна на банките ще вдигант лихвие по депозитите и кредитите така че да компенсират данъка за да спрат тегленето....
а които изтегли я ги харчи я не не е задължен да ги изхарчи може да си ги държи заровени в буркани докато мине бурията... явно е че като може да си позволи да ги държи и да си спестява не е опрял до тези пари за харчене...
Относно данъците на богатите - който е забогатял по незаконен път, то да бъде съден, а имуществото му отнето.
Но който е забогатял с честен тред, предприемчивост и талант, защо трябва да го дерат двойно и тройно? Нима мъзеливият ще се разработи, финансово невежият - ще забогатее, а некадърникът, ще се окадъри, ако "държавата" ограби проспериращите? Ще стане това, което навремето в Швеция - богатите ще емигрират, ако не физически, то поне данъчно и ще отидат там, където ще ги третират като богати и успели, а не като престъпници.
Това е мярка, която може да бъде измислена само от комуняги, които мразят успелите, защото, всички знаем, че именно големите капиталисти са моторът на една държава - те правят големият бизнес, те осигуряват хиляди работни места, те пълнят хазната.
А това за данък "депозит" е безобразие и е престъпно - ако човекът веднъж е платил данък върху тая печалба, как така ще му вземат втори път данък, защото е спестил част от своите пари?
И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕ САМООБЯВЯВАШЕ ЗА ДЯСНО ?!?
това ако ги е спестил в банка... на тези в бурканите им е все тая
в краина сметка защо не се съгласиме да го приемат това... поне като ще закопават държавата да го направят като хората и да стане бързо зашото такова икономическо шоу става веднъж в живота
аз се чудех какво ли трябва да стане за да се сбъдне най изтрещялата прогноза от имоти.нет за $149 на квадрат в сф а днес открих отговора в тази тема
ако сложат някой по-сериозен данък депозити...мисля да си изтегля сичкото пари от банки (и моите близки ще посъветвам да направят същото) ... сигурно ще позакрия и позиции на БФБ
сичкото събрано кеш в западни акции и в сейф в банка..
като започнат уличните размирици и масовите фалити....тогава ще купувам НИ на 1/2 до 1/3 от текущата цена , а после ще си живея от рента и няма да се занимавам с глупости... ако рентата ми стига даже може да е извън БГ
Не просто данък върху депозитите, а цялостен данък върху всички спестявания, било то депозити, било инвестиции в акции и т.н. Доброто на тази идея е че държавата няма да си мърда пръста и приходите могат да бъдат събирани от банките и ИП-тата, точно както ДДС се събира от фирмите.
Данък върху депозитите???
Кефал, ти имаш грам мозък в главата??
Не разбирам аргументите изказани против. Според мен един подобен данък ще стимулира и потреблението (хората ще са по-малко стимулирани да спестяват), а и ще има повече пари за харчене от държавата. Реално, винаги се е смятало че данъка върху спестяванията е силно антикризисна мярка, това го помня от макроикономиката.
защото не четеш моите постове
лихвите по кредитите зависят от съотношението депозити:кредити ... преди няколко години като навлизаха в страната чуждите банки вземаха от майките си пари които слагаха на депозит и така държаха лихвите под инфлацията като веселбата свърши и взехме да караме само на местни депозити отидоха нагоре лихвите нагоре ....
приемането на мерки които да намалят депозитите още ще измести още съотношението в ползва на кредитите и ще доведе до по високи лихви за да могат банките да компенсират (което ще доведе до голяма веселба в държавата)
Добре, и да отидат лихвите нагоре, това реално няма да е от значение за икономиката ни. Първо, защото парите ще се слагат в много по-малка степен на депозити, защото населението ще предпочита да ги харчи. Второ защото държавата ще събира приходи от данъка, които пак ще харчи. Тези харчения ще са повече от потенциалното харчене на изтеглениее кредити, така че икономиката ще се стимулира.
И още нещо, този данък е равносилен на инфлацията, която изяжда спестяванията на народа когато държавата пуска нови пари. Е при нас няма как да се пускат нови пари заради свещения борд. Но, данъка позволява постигането на същия положителен ефект за държавата и икономиката ни.
+1, твърдо за данък върху спестяванията. След като се направи спестяването по-малко привлекателно, ще се увеличат разходите на хората, а и данъка отива в бюджета. Разходите ще се обложат с ДДС, такак че ето ти още приходи, за да може да има пари в бюджета и да се покриват държавните разходи, било то за държавни служители, или други.
Мечето - това едно на ръка. Неплащащите осигуровки в активна трудова възраст трябва да плащат лечението на място, ако не - да бъдат изхвърляни навън. В много по-богати държави от нас държавните болници предлагат безплатно само най-спешна помощ, тоест неосигуреният трябва да умира, за да го приемат - а и тогава е последна дупка на кавалът и последен на опашката - гледат на него като боклук, за да види колко е кофти да не работиш и да си неплатежоспособен.
За здравеопазването - изнесоха данни, покрай спорът за осигуровките, че държавата "плаща" осигуровките на чиновници, ушеви, пенсии, деца и социално слаби, внасяйки 20% от постъпленията в здравната каса - ами очевидно е защо не стигат парите !!! Всеки знае, че основният контингент на здравната помощ са пенсиите - заради възрастта им и хъхряците - заради мръсотията и често физическата им непълноценност. Е, как с 20% от парите да бъдат лекувани 60-70% от пациентите? Няма как да стане - и всеки пенсионер или циганин, влязъл в болницата, бръка в джобът на тия, дето плащат осигуровки - да неговорим, че пенсиите и помощите им пак от нашият джоб излизат. Аре пенсиите - те са работили цял живот и са построили тая държава - но откъде-накъде аз да плащам лечението на някакъв мръсен мангал, който отказва да работи, нацвъкал е 18 чавета и се е осакатил, докато е гепил жица ?!?
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
малоумниците измислили данък лукс защо са пропуснали силиконовите цици )
Мда, примерно може да се въведе данък по едно погалване на цица за всеки 50см3. И да се отвори ново подразделение в НАП специално за опипването (пардон, събирането) на този данък.
ПП. По темата няма какво да коментирам, то ако взема да давам мнение по всички глупости на правителството, няма да ми стига времето да работя.
Относно данъците на богатите - който е забогатял по незаконен път, то да бъде съден, а имуществото му отнето.
Но който е забогатял с честен тред, предприемчивост и талант, защо трябва да го дерат двойно и тройно? Нима мъзеливият ще се разработи, финансово невежият - ще забогатее, а некадърникът, ще се окадъри, ако "държавата" ограби проспериращите? Ще стане това, което навремето в Швеция - богатите ще емигрират, ако не физически, то поне данъчно и ще отидат там, където ще ги третират като богати и успели, а не като престъпници.
Това е мярка, която може да бъде измислена само от комуняги, които мразят успелите, защото, всички знаем, че именно големите капиталисти са моторът на една държава - те правят големият бизнес, те осигуряват хиляди работни места, те пълнят хазната.
А това за данък "депозит" е безобразие и е престъпно - ако човекът веднъж е платил данък върху тая печалба, как така ще му вземат втори път данък, защото е спестил част от своите пари?
И ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО СЕ САМООБЯВЯВАШЕ ЗА ДЯСНО ?!?
"Пенсиите, социално слабите и майките с деца не пипаме...
Тоест, ако ще работещият данъкоплатец да бъде докаран не до фалит, но и до гладна смърт, социалните помощи на мангалите и детските на сюриите им крастави чавета са НЕПРИКОСНОВЕНИ. Ама да натират хъхрещата измет да работи - неееее !!! Как така, кой ще се осмели да накара Бай Хъхрю - свещената крава на държавата да прави друго, освен да кеца Айшето ?!? Как не можаха поне зимата, когато София бе блокирана от снеговете, а и не само София, да натирят тия търтеи поне да чистят сняг с по едно гребло? Или сега, да ги мобилизират да чистят, та поне малко от малко да си изплатят помощите?
БЪЛГАРИНО, ПЛАТИ ЛИ СИ ДАНЪК "ЦИГАНИН"????
Императоре, за данъка, както и да е, но попитай по-напред, дали сме им платили тока, водата и медицинското обслужване, защото една мургавелка може да престои по 10 пъти в родилното, но не знам колко пъти е платила здравна осигуровка, ти си по астраховките, може да знаеш нещо.... ))
@kefal ама и аз това викам да отиват нагоре лихвите
жалко за всички с кредитите които генерираха ръста на бвп и нфлация през последните 7 години и още не са ги изплатили... ще е голямо гърбене за тях не за тези с депозитите
Но такава веселба се гледа само веднъж в живота май Време е за шоу
"Пенсиите, социално слабите и майките с деца не пипаме...
Тоест, ако ще работещият данъкоплатец да бъде докаран не до фалит, но и до гладна смърт, социалните помощи на мангалите и детските на сюриите им крастави чавета са НЕПРИКОСНОВЕНИ. Ама да натират хъхрещата измет да работи - неееее !!! Как така, кой ще се осмели да накара Бай Хъхрю - свещената крава на държавата да прави друго, освен да кеца Айшето ?!? Как не можаха поне зимата, когато София бе блокирана от снеговете, а и не само София, да натирят тия търтеи поне да чистят сняг с по едно гребло? Или сега, да ги мобилизират да чистят, та поне малко от малко да си изплатят помощите?
БЪЛГАРИНО, ПЛАТИ ЛИ СИ ДАНЪК "ЦИГАНИН"????
а яхтите няма да ги хванат колко и да им се иска.... либерия през 70 стана държавата с най много тонаж кораби в света щото една цифра се пререгистрира там поради изгодни условия ..... така че има дълга традиция на това корабчета да са регистрирани там където е тънко... сигурно ще е скъп кеф за рибарско корабче но за луксозна яхта със сигурност ще си струва
Това го каза и собственикът на верига аптеки Веселин Марешки:
Чисто икономически погледнато – много от хората, притежатели на такива неща, ще ги прехвърлят на своите фирми и така ще избегнат съответното облагане на данък “Лукс”.
..практиката е показала, че хора с големи имущества са наясно как да се представят пред данъчните. http://www.vsekiden.com/?p=67013
'
Хер Флика каза ,че тоя данък "лукс" ще се събира от общините и то от 1 май с изменение на законодателството.Та питам аз дали въобще ще влязат милиони и за какво евентуално ще се изразходват??
[color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус
ако сложат някой по-сериозен данък депозити...мисля да си изтегля сичкото пари от банки (и моите близки ще посъветвам да направят същото) ... сигурно ще позакрия и позиции на БФБ
като започнат уличните размирици и масовите фалити....тогава ще купувам НИ на 1/2 до 1/3 от текущата цена , а после ще си живея от рента и няма да се занимавам с глупости... ако рентата ми стига даже може да е извън БГ
Не просто данък върху депозитите, а цялостен данък върху всички спестявания, било то депозити, било инвестиции в акции и т.н. Доброто на тази идея е че държавата няма да си мърда пръста и приходите могат да бъдат събирани от банките и ИП-тата, точно както ДДС се събира от фирмите.
Не разбирам аргументите изказани против. Според мен един подобен данък ще стимулира и потреблението (хората ще са по-малко стимулирани да спестяват), а и ще има повече пари за харчене от държавата. Реално, винаги се е смятало че данъка върху спестяванията е силно антикризисна мярка, това го помня от макроикономиката.
лихвите по кредитите зависят от съотношението депозити:кредити ... преди няколко години като навлизаха в страната чуждите банки вземаха от майките си пари които слагаха на депозит и така държаха лихвите под инфлацията като веселбата свърши и взехме да караме само на местни депозити отидоха нагоре лихвите нагоре ....
приемането на мерки които да намалят депозитите още ще измести още съотношението в ползва на кредитите и ще доведе до по високи лихви за да могат банките да компенсират (което ще доведе до голяма веселба в държавата)
Добре, и да отидат лихвите нагоре, това реално няма да е от значение за икономиката ни. Първо, защото парите ще се слагат в много по-малка степен на депозити, защото населението ще предпочита да ги харчи. Второ защото държавата ще събира приходи от данъка, които пак ще харчи. Тези харчения ще са повече от потенциалното харчене на изтеглениее кредити, така че икономиката ще се стимулира.
И още нещо, този данък е равносилен на инфлацията, която изяжда спестяванията на народа когато държавата пуска нови пари. Е при нас няма как да се пускат нови пари заради свещения борд. Но, данъка позволява постигането на същия положителен ефект за държавата и икономиката ни.
лихвите по кредитите зависят от съотношението депозити:кредити ... преди няколко години като навлизаха в страната чуждите банки вземаха от майките си пари които слагаха на депозит и така държаха лихвите под инфлацията като веселбата свърши и взехме да караме само на местни депозити отидоха нагоре лихвите ....
Коментар