IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо протестират гърците?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
    ...ако знаеш как са се освободили от Турско присъствие, ще разбереш за какво говоря.
    Не е лъжа - Гръцката национално-освободителната война е такава мътна и кървава, че свят ще ви се завие...В сравнение с него Априлското въстание е като махленска свада.
    В България при априлското въстание убиват няколко заптиета и това са жертвите от турска страна, като цивилното население никой не го закача докато в Гърция първото което се прави е погром на турското население в района на въстанието.

И това се прави преднамерено - за да няма връщане назад!

... въстаналите гърци започват с необикновена жестокост да изтребват „друговерците“ — погроми над мюсюлмански селища, избиване на собственици на чифлици, административни служители, изобщо турци и мюсюлмани, независимо от пол и възраст, виновни или невинност. Твърди се, че избитите мюсюлмани в Пелопонес през първата половина на 1821 г. не са по-малко от 15 хиляди души.
    В отговор на това Портата обявява „свещена война“ на гърците: масово клане на гръцкото население, повсеместни арести, насилия и убийства, чували с отрязани глави на влиятелни гърци и християни по цялата империя. Масовите репресии на турските власти, в това число и срещу цариградските гърци и патриаршията, отблъскват от Портата и върхушката на гръцкото общество. Въпреки някои колебания едрите търговци и корабопритежатели подкрепят движението, правят дарения или блокират с флотата си турските крепости по Пелопонеското крайбрежие. До края на 1821 г. почти целият Пелопонес е очистен от турски войски и гарнизони. Освободена е също така значителна част от Континентална Гърция, както и много гръцки острови, които стават морска база на въстанието.
    В условията на общ въстанически подем са произведени избори и през декември 1821 г. започва работата си първото Национално събрание на Гърция в Епидавър. То приема декларация, с която отхвърля османското господство и провъзгласява независимостта на Гърция. http://chitanka.info/index.php/text/5818/61#textstart

... Самата война за национално освобождение трае 9 години! - като не само Русия, но и Франция и Англия се намесват и се води една от най-големите морски битки - Битката при Наварин

Картината е на Айвазовски

Войната и въстанието обаче не свършват в 1830 след тези 9 години.. Освободили се в континентална Гърция гърчулята с не по-малко ожесточение продължават на остров Крит, да се колят помежду си и да се бият с Турция където сварят и колкото и да ядат бой не се отказват.
    И при цялата им темерутщина, едно не може да им се отрече и да не им дължи уважение. Не си оставят магарето в калта...
    Last edited by Jay Gould; 14.04.2011, 17:51.
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от skorpio Разгледай мнение
      И тогава ще имаме евтина работна ръка от третия свят /Гърция/,но ще се напълним и с икономически имигранти от южната ни съседка
      Аз си заплювам още отсега трима гърка да ми чистят къщата и да ми копат доматито
      Аха, а един мармот да завива шоколада в станиол, виждаш ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
        Като преобразуват гръцкия дълг от частен в държавен в смисъл че бъде платено на частните кредитори с държавни пари ще им врътнат кранчето.И какво ще правят тогава гърците?Може би ще обявят война на света че не иска да им дава пари и да ги влачи на гърба си?Накрая ще ги отупат ще им съсипят градовете и инфраструктурата ще ги натирят от всякъде и чао Гергино ебал съм ти панаира.Тя тая работа ако ставаше с протести и закани....
        Дългът си е държавен. Повечето кредитори са частни лица.
        Гърците няма какво да "преобразуват".

П.П. Ако визираш, че Германия (държавата) ще плаща гръцкия дълг - дълбоко грешиш.
        Last edited by anon6706; 14.04.2011, 17:42.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Като преобразуват гръцкия дълг от частен в държавен в смисъл че бъде платено на частните кредитори с държавни пари ще им врътнат кранчето.И какво ще правят тогава гърците?Може би ще обявят война на света че не иска да им дава пари и да ги влачи на гърба си?Накрая ще ги отупат ще им съсипят градовете и инфраструктурата ще ги натирят от всякъде и чао Гергино ебал съм ти панаира.Тя тая работа ако ставаше с протести и закани....
          И тогава ще имаме евтина работна ръка от третия свят /Гърция/,но ще се напълним и с икономически имигранти от южната ни съседка
          Аз си заплювам още отсега трима гърка да ми чистят къщата и да ми копат доматито
          Не спори с ГЛУПАК! Ще те свали на нивото си и ще те бие с опит.
          私は最高のトレーダーだ

Коментар

Диктатор да управлява гърците?
            Ти или не си ходил никога в Гърция или нещо не си разбрал манталитета им. Няма такъв филм, просто гърците не обичат да чакат и да си траят като нас, за тях това не е решение, а по-скоро всичките накъп, ако знаеш как са се освободили от Турско присъствие, ще разбереш за какво говоря.

Коментар

Ти или не си ходил никога в Гърция или нещо не си разбрал манталитета им.
              Ходил съм в Гърция и добре ги познавам... А на теб ти давам да си на възраст 26-27 макс... А и образованието ти куца... Щом не си чувал за режима на черните полковници. Това е военна хунта в Гърция през периода 1967-1974 година. Хунтата падна само защото загуби вайната с Турция за Северен Кипър...

Чети повече мойто момче/момиче... Светът не е от вчера и хората не се променят за 1 ден...
              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                Без особен риск мога да предвидя, че в Гърция предстои да видим втора серия на филма "Черните Полковници". Ще се стигне до мораториум и преструктуриране. Ще им стегнат коланите, ще излязат по улиците, да правят революция, да палят и чупят. И ще им назначат диктатор на следващите избори!
                Ти или не си ходил никога в Гърция или нещо не си разбрал манталитета им. Няма такъв филм, просто гърците не обичат да чакат и да си траят като нас, за тях това не е решение, а по-скоро всичките накъп, ако знаеш как са се освободили от Турско присъствие, ще разбереш за какво говоря.

Коментар

• Без особен риск мога да предвидя, че в Гърция предстои да видим втора серия на филма "Черните Полковници". Ще се стигне до мораториум и преструктуриране. Ще им стегнат коланите, ще излязат по улиците, да правят революция, да палят и чупят. И ще им назначат диктатор на следващите избори!
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

Аз искам да попитам,след като фалира една държава/например Гърция/,какво се случва с нея? Продават я на парче? Гърците ще станат роби? Изчезва от картата? Не ми е много ясно това с фалита
                    Погледни нашата държава и ще разбереш.Днешното положение е заради фалита и мораториума по дълга.
                    Когато една държава фалира идва МВФ и
                    1.Вдигат данъците лихвите и цените.
                    2.Намаляват заплатите в бюджетната сфера и пенсиите а оттам всички
                    3.Увеличава се безработицата и мизерията.Все пак трябва да се съберат пари за плащане на старите дългове + парите отпуснати ит МВФ
                    4.Пътищата се разкапват щото няма пари за поддръжка и нови не се строят
                    5.Здравеопазването става отчайващо и хората започват да си носят храна и чаршафи от къщи както и да си купуват лекарствата.
                    6.Образованието се разкапва
                    7.Най прогресивната и образована част от народа напуска страната.
                    И всичко каквото виждаш в България да не го изброявам.

Коментар

Аз искам да попитам,след като фалира една държава/например Гърция/,какво се случва с нея? Продават я на парче? Гърците ще станат роби? Изчезва от картата? Не ми е много ясно това с фалита
                      На практика всичко което си изброил...

Първото нещо което се получава е, че и се реже всякакъв достъп до свежи пари. КРЕДИТОРЪТ И си назначава правителство което управлява държавата в интерес на КРЕДИТОРА. Това става по най-простия начин. Въздухът за дишане /свежите пари/ се спира до всички други освен до този /тази партия/, който/която е съгласен/а да продаде държавата си! Примери по света и у нас през последните десетилетия колкото щеш!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                        Интересното в случая е, че Гърция не може да печата, освен ако не върне драхмата.
                        Може индиректно като продава облигации, които ги купуват търговските банки и ги репират при ЕЦБ и печелят от разликата в лихвите.
                        "Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          нищо не става - кредиторите духат супата, особено ако кредита е във валута, която държавата може да манипулира - печати до откат и дълга се изчиства. нещо като кредитините милионери от преди 15 години - взеха по 10 милиона лева, обърнаха ги в 1 милион долара и 97 върнаха 30 милиона лева, т.е. 10 К долара. С комисиоонките и т.н. - чиста печлаба от поне 800К долара, за сметка на балъците, естествено. Мижи да те лажем, дет се вика
                          Интересното в случая е, че Гърция не може да печата, освен ако не върне драхмата.

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
                            Страните членки на ЕС, които са се присъединили към Общността преди 2004 г., когато беше предпоследното разширение, могат да налагат рестрикции върху пазара на работна сила на новите страни членки. Така ,че няма никакво нарушение Forex Master
                            Могат да налагат ограничения до определена дата, а не по принцип. Освен това, при влизането ни в Шенген тези ограничения трябва автоматически да отпаднат... Сега ти казват да го духаш, независимо дали си в Шенген или не! Ако това не е нарушение то не знам какво е? С това се обезмисля членството ни в Шенген!!!

Изобщо цялото ни членство в ЕС е такова, на книга го има но на практика има N на брой ограничения... И накрая като теглиш чертата се получава че повече си платил като членски внос плащайки стотици милиони всяка година, отколкото си получил "субсидии" от Брюксел.

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              добра диверсификация, ама защо държиш депозити, като вярваш в глобалния крах? Не е ли-подобре да си купиш сребро, злато+земята и техниката? Както и някоя сериозна акция - примерно Кока кола или нещо от сорта?
                              Груйчи не вярвам в глобалния крах.Може би не съм бил достатъчно ясен или пък ти си изпаднал в заблуда.Глобален крах през нашия живот в рамките на 30-40г няма да има.Ще има разни локални бедствия ядрени простотии войни но унищожение на света няма да има скоро.Ако има такова ще е след няколко хиляди години.Злато никога няма да си купя защото живота ме е научил да не се опитвам да надхитрям евреите в Америка.С акциите е горе долу същото освен ако аз контролирам процеса.Никога не играя карти с хора които мамят и вадят карти от ръкавите.Не инвестирам в работи които не управлявам и не контролирам.Не вярвам че ще дам пари на някои и той ще мисли как да ми ги умножи.Без депозити не може защото човек не знае утрешния ден какво носи.Но не големи суми.Иначе ми дреме на фланелата ПИБ какво финансира важното в случая е да си плащат редовно лихвата и в случай на фалит не дай си Боже да си получа парите.Има си държава и е нейна работа да пита тоя келеш дето дядо му прави буркани и живее на село в панелка на последния етаж а той купува Кремиковци отде има парите.За всеки нормален човек е ясно че това са комунистическо ченгеджииски бичкии.Нема друга такава държава дето това да е възможно.Така мисля аз.Не твърдя че съм прав и това е най доброто.Нека всеки сам си прецени какво да прави.

Коментар

нищо не става - кредиторите духат супата, особено ако кредита е във валута, която държавата може да манипулира - печати до откат и дълга се изчиства. нещо като кредитините милионери от преди 15 години - взеха по 10 милиона лева, обърнаха ги в 1 милион долара и 97 върнаха 30 милиона лева, т.е. 10 К долара. С комисиоонките и т.н. - чиста печлаба от поне 800К долара, за сметка на балъците, естествено. Мижи да те лажем, дет се вика
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

Working...
                                X