IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

    markov хващам се за някои от думите ти понеже ми вършат работа

    По долу ще разбереш кои "безпомощни и нуждаещи се душици" реват че дянков им взима залъка от устата

    ...
    / пенсионери,безработни, работещи на минимална заплати и др./
    ...
    ...
    Подобни изказвания за ограничаване на най-чувствителните от социална гледна точка разходи от който явно
    ...
    Ако сме се докарали до това положение, никакво социално управление няма да ни помогне. Пенсионери, безработни, заботещи на минимална заплата, та това е по една единствена причина. Труда им е евтин и дори на тази цена няма търсене. Ако този човек знае, че го чакат месеци помощи(малки големи помощи са) кога ще тръгне да работи? Никога даже и след това. Дай му на Патаран сигурен ляб и го чакай да работи. Ще търси на работата лекото и на хляба мекото? Ако си спомниш по времето на Масларова имаше професионални безработни(тя го каза). Общество което се интересува от размера на МРЗ е болно общество буквално с поставена диагноза.

    Ето за какво говоря

    http://209.85.129.132/search?q=cache...ient=firefox-a


    Русе – поглед към града » 708 "професионални безработни" без социални помощи от догодина
    Автор/Източник : Утро
    Тарикати се залавят на работа за месец-два, колкото да се откопчат от хватката на Масларова
    708 "професионални безработни" от областта са заплашени да останат без ежемесечните си социални помощи от 1 януари догодина, сочи справка от Дирекция "Социално подпомагане". Най-голям е броят на едночленните семейства, сред тях - 279, а семействата от пет и повече души са 38. Това са хора, които стоят на помощи повече от 18 месеца и не могат да си намерят работа. От списъка са изключени хората със заболявания, майките на невръстни деца и др., определени в закона.
    Останалите - здрави, прави и работоспособни, които обаче не започват работа, също не са твърда бройка. Тя непрекъснато се мени, защото "професионалистите" са намерили цаката и на това нововъведение, което заплашва да ги лиши от безгрижния живот за чужда сметка. Масова е практиката застрашени да изпаднат от системата да се хващат на работа по договор за един-два месеца, колкото да прекъснат този 18-месечен срок, и дори са склонни сами да си поемат осигуровките само и само да могат после отново да се подредят на гишетата за социално слаби, обясняват служители.
    Междувременно в Държавен вестник преди дни бяха публикувани поредица промени в Правилника за прилагане на Закона за социалното подпомагане, с които все още малцина са запознати. Например вече ще се искат не 6, а 9 месеца регистрация в бюрата по труда за желаещите да получават социални помощи. А отказът да работят пет дни в обществено полезните програми на общините ще ги лишава автоматично от помощи, и то вече не за месец, а за година.
    Всяка алтруистична система е вътрешно нестабилна, защото е отворена за злоупотреби от страна на егоистични индивиди, готови да я експлоатират.

    Коментар


    • alex1001111 ,
      не приемаи писанията ми твърде лично

      Просто написах констатации на фона на изявления на министъра , които никак не са в посоката на заглавието на темата....че станал любимец и звезда в политиката .
      Обикновенно в едно правителство финансовия министър е най-мразен защото трябва да казва че парите не стигат за реализация на идеите на колегите си министри! По тая причина няма как да стане нито любимец нито звезда в политиката.

      Що се отнася до управлението на капиталите коренно се различава дали са лични или публични.
      Управлението на личните капитали е построено основно на егоизма което може да доведе както до поемане на твърде големи рискове така и до откровенна глупост.

      Управлението на публичните капитали трябва да е доста по балансирано , премерено и да защитава целия обществен интерес а не само на определени прослоики или единици от хора. И в тоя ред на мисли ако за мен е разумно ограничаване на социалните разходи просто защото не завися от тях по никъкъв начин, за голяма част от обществото / пенсионери,безработни, работещи на минимална заплати и др./ е точно обратното.
      Та един финансов министър трябва да умее да балансира м/у тези интереси.

      Подобни изказвания за ограничаване на най-чувствителните от социална гледна точка разходи от който явно в последствие се е отказал в никъкъв случаи няма да го направят любимец или звезда в политиката !
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • В 21 век е време вече,хората сами да решават как да се осигуряват здравно и пенсионно!!!Тези които не знаят,да се консултират!!!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от markov
          Няма спор че вече стана " ЛЮБИМЕЦ " на всички пенсионери и хора на минимални заплати с гениалната идея да им замрази доходите

          От догодина ще стане и " ЛЮБИМЕЦ " на всички самоосигуряващи се лица с идеята да вдигнат минималния осигурителен доход към два пъти. Та вместо на 260 лева да цакат на държавата осигуровка в/у 420 лева
          Mарков леко ти се чудя на мненията уж се занимаваш с пари

          да караме по ред

          Няма спор че вече стана " ЛЮБИМЕЦ " на всички пенсионери и хора на минимални заплати с гениалната идея да им замрази доходите

          Естествено малко но ценни, е по хубаво от много безценни хартийки. Ако се повишават константните разходи(пенсии) без устойчиво повишаване на не константните приходи(износ) всеки 10% увеличена пенсия ще са 1% инфлация.


          впрочем марков ти ако беше министър, склонен ли си да лишиш дряново от средства да има за пенсии? май няма да си склонен?

          И още нещо икономиката е като лодка люшка се. Като има приходи аре за разходи(пенсии и други подобни безполезници) като почне да няма пари се сърдят че повишаването спира. Тябва да има намаляване не замразяване.

          ето и цитат който те опровергава изцяло

          http://www.vsekiden.com/?p=57205

          ...
          Икономическата ситуация в средата на следващата година ще се подобри, няма да замразяваме пенсиите и ще ги вдигнем още от 1 януари, за което ще са необходими 220 млн. лева, а през юли, вече съм убеден, ще имаме по-големи възможности. Това обяви по бТВ тази сутрин министърът на финансите Симеон Дянков.
          ..
          От догодина ще стане и " ЛЮБИМЕЦ " на всички самоосигуряващи се лица с идеята да вдигнат минималния осигурителен доход към два пъти. Та вместо на 260 лева да цакат на държавата осигуровка в/у 420 лева

          Време е държавата да вдигне ръце от пенсии и здравно осигуряване. Който иска да си заделя, всеки да получава пълната брутна заплата и само да плаща ДДФЛ. И толкова. Сега чуждите деца хранят тези които нямат деца. Рано или късно това с пенсиите съвсем ще катастрофира.

          Коментар


          • Няма спор че вече стана " ЛЮБИМЕЦ " на всички пенсионери и хора на минимални заплати с гениалната идея да им замрази доходите

            От догодина ще стане и " ЛЮБИМЕЦ " на всички самоосигуряващи се лица с идеята да вдигнат минималния осигурителен доход към два пъти. Та вместо на 260 лева да цакат на държавата осигуровка в/у 420 лева
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Re: Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцен

              Първоначално изпратено от Dreamer
              Въпроса е дали свиването на разходите не е погрешна политика. Така се свива и потреблението, а в резултат на това намаляват печалбите, съкращават се работни места и ... порочен кръг


              WSJ: България полага похвални усилия за ограничаване на разходите

              Новото българско правителство намали разходите, рейтингът му скочи а бившият икономист от Световната банка и настоящ финансов министър Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена, пише Wall Street Journal (WSJ).

              ... бюджетният дефицит на България се сви с 81% до 76,5 млн. долара през август в сравнение с 412 млн. през юли.

              ... българската икономика успява да избегне двуцифреното свиване

              Финансовият министър изтъква, че не бърза да иска спешна финансова помощ от Международния валутен фонд, както сториха няколко съседки на България.

              Очаква се българският дефицит по текущата сметка да намалее до 15 процента от БВП в сравнение с 25 процента през миналата година, тъй като вносът намалява с по-бързи темпове от износа, отбелязва WSJ.
              Я да запитам дали тази статия не е част от комуникационната стратегия на правителството ?цитирам :,,ЕС е замразил 1.56 млрд. долара европейско финансиране за България, според в-к "Уолстрийт Джърнъл"
              http://www.euinside.eu/bg/news/the-e...g-for-bulgaria
              http://online.wsj.com/article/SB125228134375289591.html
              [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

              Коментар


              • Йосиф (блажен ник) и Телеца - само си чешите езиците. Спрете се де! Еееее! Конструктивност в мненията не видях! Не политизирайте, мамка му! Сори!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от йосиф
                  Първоначално изпратено от Telec

                  Разбира се ,че има от къде да се вземат парите - от армията ще стане и не само от армията. Софиянците подпират столовете по цял ден. България е един квартал хора , а колко стотици хиляди са държавните чиновници?
                  17 министерства ,300 агенции , с този апарат могат да управляват 100 милионна държава. Стига с това, че няма пари.Какви са тези заместници На министъра Дянков? Ами заместниците на заместниците?
                  а къде беше когато комунягите имаха тройно повече заместници във всички министерства ,та сега седна да говориш за раздут щат.В крайна сметка администрацията си има и мин.изисквания.Имаш ли инфо как е в Турция...гледам запознат си със южната ни съседка.
                  В Турция съм ходил 2 пъти на екскурзия.Живял съм в чужбина доста дълго и съм
                  наясно как е там. Ами кажи Йосифе ти къде беше доката управляваха комунягите?
                  Подпираше стола ли?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Telec

                    Разбира се ,че има от къде да се вземат парите - от армията ще стане и не само от армията. Софиянците подпират столовете по цял ден. България е един квартал хора , а колко стотици хиляди са държавните чиновници?
                    17 министерства ,300 агенции , с този апарат могат да управляват 100 милионна държава. Стига с това, че няма пари.Какви са тези заместници На министъра Дянков? Ами заместниците на заместниците?
                    а къде беше когато комунягите имаха тройно повече заместници във всички министерства ,та сега седна да говориш за раздут щат.В крайна сметка администрацията си има и мин.изисквания.Имаш ли инфо как е в Турция...гледам запознат си със южната ни съседка.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от rogers
                      Виж сега това че не разбираш нещо не означава, че то е грешно. Мислиш ли че Дянков не иска да вдигне МРЗ - просто едно е да искаш друго е да можеш, ти като предлагаш да я вдигнат имаш ли решение откъде да се вземат пари - недей гледа другите дето печатат пари - после ще пострадат. Айде като измислиш откъде да дойдат парите тогава да критикуваш.


                      Първоначално изпратено от Telec
                      Какво му харесвате на Дянков?
                      Тоя е по- опасен от всички преди него- минималната заплата трябвало
                      да се замрази на 240 лева , демек 190 чисти ,иначе всичко ще рухне ,а?
                      С това мислене България ще изчезне напълно.
                      Турците затова ли увеличават минималната заплата от 600 на 900 лири,
                      щото са много глупави?
                      Откъде толкова тъпанари се намират не знам.
                      Разбира се ,че има от къде да се вземат парите - от армията ще стане и не само от армията. Софиянците подпират столовете по цял ден. България е един квартал хора , а колко стотици хиляди са държавните чиновници?
                      17 министерства ,300 агенции , с този апарат могат да управляват 100 милионна държава. Стига с това, че няма пари.Какви са тези заместници На министъра Дянков? Ами заместниците на заместниците?

                      Коментар


                      • Виж сега това че не разбираш нещо не означава, че то е грешно. Мислиш ли че Дянков не иска да вдигне МРЗ - просто едно е да искаш друго е да можеш, ти като предлагаш да я вдигнат имаш ли решение откъде да се вземат пари - недей гледа другите дето печатат пари - после ще пострадат. Айде като измислиш откъде да дойдат парите тогава да критикуваш.


                        Първоначално изпратено от Telec
                        Какво му харесвате на Дянков?
                        Тоя е по- опасен от всички преди него- минималната заплата трябвало
                        да се замрази на 240 лева , демек 190 чисти ,иначе всичко ще рухне ,а?
                        С това мислене България ще изчезне напълно.
                        Турците затова ли увеличават минималната заплата от 600 на 900 лири,
                        щото са много глупави?
                        Откъде толкова тъпанари се намират не знам.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от panterata na pop folka
                          Първоначално изпратено от Telec
                          Не става въпрос за мен ,а за други 1милион и половина ,които си стягат куфарите.
                          Начина по който мислите по- долу ми е много ясен и няма да коментирам.
                          аве чочум нали заради вашите кражби сме на това положение.недей дава за пример турция.там не са крали българи във управлението им последните 8 години така както крадаха турците тук затова недей така
                          Българин съм и никога не съм членувал в партия.Не съм работил на държавна служба.

                          Коментар


                          • ТИ ПАК ЛИ БЕ, ВЕЩИЦА НА СТАНИШЕВ?

                            Бре нахален, прост и умствено увреден комунист

                            Искаш други да работят за теб, а ти да ги псуваш. Защо не дойдеш в тема "Политика" да си поговорим - сам знаеш, че след това ще си в нелегалност в твойта миша дупка

                            Първоначално изпратено от be_google
                            Прав си колега - тук е пълно с мазни и сервилни същества, които днес засипаха форума със "свезди и блясък"!

                            Но позитива е безспорен - след големите лай*а, които изсипаха поръчково редица западни преди половин година... нека пишат и говорят добри думи за нас... така ще се успокоят и западните банки със инвестиции у нас, че в противен случай си е таковало мамата... щатите си крепят човека и провителството...

                            Коментар


                            • Прав си колега - тук е пълно с мазни и сервилни същества, които днес засипаха форума със "свезди и блясък"!

                              Но позитива е безспорен - след големите лай*а, които изсипаха поръчково редица западни преди половин година... нека пишат и говорят добри думи за нас... така ще се успокоят и западните банки със инвестиции у нас, че в противен случай си е таковало мамата... щатите си крепят човека и провителството...

                              Първоначално изпратено от Telec
                              Какво му харесвате на Дянков?
                              Тоя е по- опасен от всички преди него- минималната заплата трябвало
                              да се замрази на 240 лева , демек 190 чисти ,иначе всичко ще рухне ,а?
                              С това мислене България ще изчезне напълно.
                              Турците затова ли увеличават минималната заплата от 600 на 900 лири,
                              щото са много глупави?
                              Откъде толкова тъпанари се намират не знам.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Telec
                                Не става въпрос за мен ,а за други 1милион и половина ,които си стягат куфарите.
                                Начина по който мислите по- долу ми е много ясен и няма да коментирам.
                                аве чочум нали заради вашите кражби сме на това положение.недей дава за пример турция.там не са крали българи във управлението им последните 8 години така както крадаха турците тук затова недей така

                                Коментар

                                Working...
                                X