IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Някъде да съм писал че контрола не трябва да се затяга. Ще можеш ли да намериш и един мой пост за защита на тройната коалиция. Просто това в момента което прави Дянков на макро ниво е върховна глупост. Макар че на микро ниво може и да се оправя - ще видим какви ще са резултатите.

А това че е специалист по кризи ще си го пусна покрай ушите. Кога точно е натрупал опит за управление по време на криза. До колкото знам е писал пейпъри и е правил статистики. Никъде в биографията му не виждам никакъв управленски опит. Това не значи че няма да се справи, но поне би трябвало да опита да не прави простотии докато се опитва. И това твърдоглавие което в момента демонстрира до нищо добро няма да доведе ако всъщност бърка. А при положение че всички останали държави правят едно, а той на обратно - нещо ми говори че грешката е при него.

Коментар

• Някой хорица не могат да се примирят че са се издънили с предишното си "крадене" така ще го нарека ! И сега Дянков им бил крив че "трябва" да им "бърше" да не казвам какво и да закърпва дупките на чувала от които "крадоха" ! Човека си каза ! Спец съм по антикризисни програми ! А вие сте спецове по краденето.Затова някой трябва да се примирят с новата действителност, ама тя им е крива и не им отърва защото няма краденеееее и акцизите растат .....и рестрикциите растат ...и контрола расте ...и не им стават предишните далаверки ! Ами така ще е момчета.Само това мога да Ви кажа

Коментар

• ние не можем да печатаме пари - така че хайде стига с това плашило виденов. Точно защото нямаме възможност да използваме валутния курс, нямаме възможност да използваме паричната политика, то фискалната става ключова.

А какво прави Дянков. Да видим казва че запазва сигурността - но коя стабилност запазва - само тази която го интересува на фиска. Всико друго да го духа. С тези съкращения лошите кредити на банките ще скочат до небето, а банките няма да вземат отново да кредитират до като лошите кредити не започнат да намаляват. А с тази си рестриктивна политика той пряко заплашва стабилността на банковата система - което е едно от най-големите идиотщини които може да направи. Има реален шанс да скапе единственото което до сега ни е било плюс.

Удря потреблението - така че и малкото отрасли които страдат по-малко, като храни и услуги за населението и те ще бъдат ударени. така кризата ще стане повсеместна. Това вече ще му заплаши и така обичаните от него приходи от ДДС и акцизи - и фискалната стабилност ще се загуби.

За момента този бюджет е път към втората голяма депресия в България. Само където сега няма да вземем да растем бързо както след кризата от 1996, защото банковата ни стистема е много по дълбока от тогава и това пряко ще доведе до сериозен лаг за възстановяване.

Коментар

• офф, омръзна ми...

Явно някой търси планова икономика. Весело...
          SapFiConsultant.com

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
            Принципно не съм гласувал за БОЙКО, но харесвам Дянков и неговите намерения. Дано да го оставят да работи и съответно той да иска да го направи.
            За последно .... Дянков прави всичко каквото не трябва да се прави при криза...
            Първо .... Петнадесетсет процентно съкращение на администрацията ..
            Второ... Двадесет и пет процентно съкращение на бюджета ...
            Трето... Съкращаване на социалните програми....
            Четвърто... Повишаване на акцизите на цигарите с много , алкохола с 15 % и бензина с малко ....
            Пето .. Повишаване на местните данъци....
            От което следва .... повишава се значително безработицата , социалните разходи се увеличават ,намалява потреблението от което спада производството и големи загуби в икономиката и съкращения ... за тютюневия бранш който е структороопределящ за много райони изобщо не пиша , камо ли за алкохола ... и данъците.
            Но във всички западни страни имаше програми за защита на икономиката а тук има програми за съсипване на потребителя .... всички чакат да минат 100 дни а догодина по това време ... 50 на 50 да е същото правителство. Нещо да се прави за повишение на БВП освен молбите пред Бруксел за отблокирване на фондовете...
            П.П. Герб сега ще спечели всички избори до март , но оттам нататък господ да ни е на помощ... ако продължат в същия дух и не увеличат заплатите ...

Дянков си върши засега много добре работата. Пример: Когато на човек му изтича кръвта, не му се дава да яде, независимо, че е гладен. Първо се спира кръвта и се обработва раната. След това ако всичко е наред.. му се дава нещо да хапне. Има си приоритети. Какво правят на запад? - могат - печатат си пари. При нас това не за препоръчване - справка Виденовата зима.

Първо ние трябва да се научим да живеем с парите които изкарваме - крайно време е.. е може с малко кредит, но много малък. Чак след това.., след като неефективните фирми се реформират или фалират/кофти, но такъв е живота/ може и по-големи заеми да вземем и да се поощри икономиката. Последните 4-5 години само харчихме чужди пари.. и си мислихме, че имаме икономика - нищо такова, просто бетонирахме де що можахме.. Превърнахме се само във вносители и търговци. Това трябва да се промени.. не го направихме когато беше лесно, ще трябва да го направим сега по време на кризата, и ще е много по-трудно.
            http://mickideas.blogspot.com

Коментар

• Принципно не съм гласувал за БОЙКО, но харесвам Дянков и неговите намерения. Дано да го оставят да работи и съответно той да иска да го направи.
              За последно .... Дянков прави всичко каквото не трябва да се прави при криза...
              Първо .... Петнадесетсет процентно съкращение на администрацията ..
              Второ... Двадесет и пет процентно съкращение на бюджета ...
              Трето... Съкращаване на социалните програми....
              Четвърто... Повишаване на акцизите на цигарите с много , алкохола с 15 % и бензина с малко ....
              Пето .. Повишаване на местните данъци....
              От което следва .... повишава се значително безработицата , социалните разходи се увеличават ,намалява потреблението от което спада производството и големи загуби в икономиката и съкращения ... за тютюневия бранш който е структороопределящ за много райони изобщо не пиша , камо ли за алкохола ... и данъците.
              Но във всички западни страни имаше програми за защита на икономиката а тук има програми за съсипване на потребителя .... всички чакат да минат 100 дни а догодина по това време ... 50 на 50 да е същото правителство. Нещо да се прави за повишение на БВП освен молбите пред Бруксел за отблокирване на фондовете...
              П.П. Герб сега ще спечели всички избори до март , но оттам нататък господ да ни е на помощ... ако продължат в същия дух и не увеличат заплатите ...

Коментар

• Виждам, че си много компетентна.

Изкарай ясни и точни мерки, как да се постигне това, което искаш, свържи го с неприязма на избирателите, които не обичат тежките промени и си го представи.

Гледам, че в бг само се реве, кое било лошо и т.н. Нормално да е лошо, защото трябват тежки промени, които никой управляващ не инициира, тъй като няма да го изберат друг път.

Принципно не съм гласувал за БОЙКО, но харесвам Дянков и неговите намерения. Дано да го оставят да работи и съответно той да иска да го направи.
                SapFiConsultant.com

Коментар

• Би ли ми обяснил/обяснила как една невероятно корумпирана и не малка структура като митниците се променя за 30 дни от неработеща на работеща?

Ти само пересонал да наемиш и обучиш, ще ти трябват 2 месеца.

Осъзнайте се.
                  fenixsz,
                  Отидохме на политическа тема ..... ясно ще дадем и на Бат Бойко пет години и ще чакаме следващия месия да ни оправи .Виж как е оправена Столична община за четири години и ще видиш България за след четири... е тогава ще ни трябват още четири....
                  Митничара ...
                  Лекаря
                  Полицая
                  Държавния чиновник
                  Адвоката
                  Съдията
                  Прокурора
                  Какво предлагаш двадесет години за нови ли да чакаме ?

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                    Не си прав/права. Негово задължение е да управлява приходите и разходите и когато приходите са малко и разходи са малко. Просто и ясно?
                    Задължението на мин. финансите е да увеличи приходната част и да намали разходната .... къде са 1.5 милиарда лева от митниците който обещаваше със системата която пусна ... къде са в проекто бюджета .... До сега слушаме старите какви престъпници са а ,че бюджета е намален с 25 % по министерства тази година .....сега минах през Южна България навсякъде зеленчуци от Турция и Македония без мито.... на пазара и днес цигари без бандерол.... ама той е прекрасен ... ама по красота ли ?
                    Би ли ми обяснил/обяснила как една невероятно корумпирана и не малка структура като митниците се променя за 30 дни от неработеща на работеща?

Ти само пересонал да наемеш и обучиш, ще ти трябват 2 месеца.

Осъзнайте се.
                    SapFiConsultant.com

Коментар

• Не си прав/права. Негово задължение е да управлява приходите и разходите и когато приходите са малко и разходи са малко. Просто и ясно?
                      Задължението на мин. финансите е да увеличи приходната част и да намали разходната .... къде са 1.5 милиарда лева от митниците който обещаваше със системата която пусна ... къде са в проекто бюджета .... До сега слушаме старите какви престъпници са а ,че бюджета е намален с 25 % по министерства тази година .....сега минах през Южна България навсякъде зеленчуци от Турция и Македония без мито.... на пазара и днес цигари без бандерол.... ама той е прекрасен ... ама по красота ли ?

Коментар

• @meche_cveti93

Държавата, това сме ние - данъкоплатците!

И аз съм доволен от това, че г-н Дянков не харчи ПАРИТЕ НИ за всякакви прищевки.

"Задължение на министъра на финансите е да осигури средства за оцеляване на нацията"
                        Не си прав/права. Негово задължение е да управлява приходите и разходите и когато приходите са малко и разходи са малко. Просто и ясно?
                        SapFiConsultant.com

Коментар

• Aз до колкото знам тези Специални права на тираж не са закупени, а са дадени на страната, както и на всички други страни участващи в МВФ. И на практика те представляват една опция да се вземе кредит
                          Не мисля че срещу тези СПТ е плащано с пари, иначе не би имало смисъл, а и резерва не би се увеличил.
                          По-долу срещам недоволство (колегата ravnovesie) заради туй, че се опитвал да балансира бюджета. Ами какво по-хубаво от това. Нима искате държавата да харчи неефективно парите на всички, ами и да взима заеми за да запушва големи дефицити
                          Аз лично съм доволен от мерките на човека, а също и от изказванията му - много ясни категорични-по същината на проблема, а също така и няма завоалирани политикански приказки , каквито имаше при Велчев и Орешарски
                          .
                          Задължение на министъра на финансите е да осигури средства за оцеляване на нацията а не оцеляване на нацията да е застрашено от набирането на средствата .....
                          Имам предвид думите на Дянков към социалния " като му трябват средства за социални програми да си намери..."
                          На запад за тези думи се искат оставки .... просто трябва да му се забрани да говори и ако може и да си ходи откъдето е дошъл.....

Коментар

• Aз до колкото знам тези Специални права на тираж не са закупени, а са дадени на страната, както и на всички други страни участващи в МВФ. И на практика те представляват една опция да се вземе кредит
                            Не мисля че срещу тези СПТ е плащано с пари, иначе не би имало смисъл, а и резерва не би се увеличил.

По-долу срещам недоволство (колегата ravnovesie) заради туй, че се опитвал да балансира бюджета. Ами какво по-хубаво от това. Нима искате държавата да харчи неефективно парите на всички, ами и да взима заеми за да запушва големи дефицити

Аз лично съм доволен от мерките на човека, а също и от изказванията му - много ясни категорични-по същината на проблема, а също така и няма завоалирани политикански приказки , каквито имаше при Велчев и Орешарски.

Коментар

• ravnovesie

Фискалната политика най хубаво се преразглежда с въвеждане на електронни данъчни карти. Данъците ще паднат сигурно в пъти като нищо.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• много се е прославил нашия минфин ... след тези успехи още в началото на мандата :-) ... не искам да си представя края на мандата - то ще са портрети, то ще е слава, то ще е блясък, с духова музика и 100 метра вита баница ще го каним да остане пак още 1 мандат минфин и дай Боже... НО-о-о-о-о нека първо свърши нещо като 23 милиарда евро инвестиции за 4 години, еврозоната, ниска инфлация...

новече за нашата звезда на:

http://en.wikipedia.org/wiki/Simeon_Djankov

http://www.doingbusiness.org/meetteam/djankov.aspx%5C

... и така докато се събудим един ден голи и боси потънали в десетки милиарди евро загуби

Коментар

Working...
                                X