Първоначално изпратено от Jay Gould
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от Гари
Лесно е да плюеш и акъл за това не се иска. Я ти, Данче и другите критикари, вземете да предложите тука някоя антикризисна мярка. Да видиш как веднага ще я изкараме малоумна.
За да дам пример, ето аз ще предложа една идея за кардинално решаване на проблема с тия здравни вноски и пенсии, които толкова те тревожат.
1. Решаваме и от утре слагаме край на солидарната система.
Ето ти една антикризисна мярка. Решава всички проблеми кардинално. Но веднага ще скочат милион пенсионери срещу нея, всички социалисти/комунисти и още милион глупаци и некадърници, които ги мързи да работят и чакат на държавата.
И какво:
Пенсионерите ще вземат някой лев и като го изхарчат да мрат.
За циганите да не говорим- те и без това са излишна измет.
Децата, ученици и студенти не ни интерисуват: те са млади и не боледуват, пък който умре-голяма работа. Естествен подбор. Дарвин.
И безработните вследствие на кризата- който не работи няма да яде.
А пък инвалидите са направо излишна тежест-за тях евтаназия, ако не искат ги "приспиваме" като бесните кучета.
Това не е малоумие, а по-лошо от фашизъм и комунизъм взети заедно.
Да не си привърженик на учението "чучхе". То учи да се оправяме със собствени сили. Ами отивай при Ким Чен Ир. Може да му станеш финансов съветник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertramАз съм твърдо против Бургас Александруполис, защото една грешка на някой пиян руски капитан може да коства 2 сезона на Южното ни черноморие. Южен поток да минава откъдето си иска....
За това и мисля проекта няма да мине. Ами ако са 100-200 тона или 20 000 - 50 000?! Руска рулетка за камикадзета, а не бизнес.
Това значи всички хотели от сега да си сложат въжето и заради няколко милиона долара за страната и няколко в джоба на Румен Овчаров да се разкатае фамилията на бизнес носещ 1-2 милиарда годишно.
Кой турист ще иде на море и от бара на плажа ще гледа танкери с петрол?! Никой. Къде го има това по света? Никъде! Оня ден някакъв нацепил с кораба фара в Балчик. На плажа след Аспарухово още стои някакво ръждясващо корито.
Една зимна буря (За това му казват Черно море) ще попилее цялата им танкерна флотилия и оборудване по брега. Въобще малоумно рискова идея на хора виждали море само през лятната си отпуска. Ха, че те пристанищата ни дето са укрепени затварят, малко да се вдигнат вълните и вятъра, а какво остава за някакви маркучи в морето.
Въпроса е или петролопровод или туризъм който дори сега в кризата пак донесе над 1 милиард Евро. Газ няма проблем, стига да си платят масрафа.
За Белене също не съм фен да е руска.
Умният търговец никога не се обвързва само с един доставчик!http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от dancheto_67! Моето желание е да живея по-нормален живот, децата ми да останат в България, да работя спокойно и да не се тревожа за старините си!
Ма ти си го закъсала съвсем ма, Данче. Загрижен за теб, мога да ти дам съвет - обърни се веднага към невролог или някой от 4 км. Или пък поискай от Гугълчо синьо хапче за успокоение. Той вече си ги пие.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram...................
страх ме е да не се набутаме с милярди в Белене. За мен най-удачния варият е 25% от АЕЦ Козлодуй да се пуснат на борсата на ДЕБЕЛИ цени и с приходите да се финансират 2 нови блока в Козлодуй, а Белене да остане паметник на безрасъдното харчене на народни пари.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Аз съм твърдо против Бургас Александруполис, защото една грешка на някой пиян руски капитан може да коства 2 сезона на Южното ни черноморие. Южен поток да минава откъдето си иска, но за БГ е важно да има АЛТЕРНАТИВА на руския газ.
За 20 годин позлатихме Газпром и Енергиината БГ мафия... р. овч. е само брънка от веригата лапачи.
страх ме е да не се набутаме с милярди в Белене. За мен най-удачния варият е 25% от АЕЦ Козлодуй да се пуснат на борсата на ДЕБЕЛИ цени и с приходите да се финансират 2 нови блока в Козлодуй, а Белене да остане паметник на безрасъдното харчене на народни пари.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Не знам дали моето мнение е за поздравление или не, но аз така виждам нещата. Досега нямам никакви облаги от това осигуряване - ни от здравното, ни от общественото. Откриха ми наскоро заболяване, за което ми се полага санаториум с намаление от НОИ. След като отидох при личната лекарка да попитам как стои въпроса с това, тя ми отговори първо да проверя дали има свободни места и тогава ще ми подготвки документите. Отидох в НОИ, където почти ми се изсмяха на въпроса дали има места за санаториум. Е за какво говорим! А познавам хора, които без никакви заболявания редовно ходят с намаление! Е, това оправия ли е! Същото е за общественото осигуряване. С това вдигане на пенсионната възраст все едно най-нагло ми казват: РАБОТЕТЕ ДОКАТО УМРЕТЕ, А ПАРИТЕ ВАШИ, ПОСЛЕ ЩЕ СА НАШИ! Каква ще е наградата на един човек, ако не може поне малко да се порадва на пенсията. А аз лично не съм съгласна, че средната продължителност на живота е 76 години. Причините са, както ги изброих в предното си мнение - статистиката може да се вземе само от едно място - не искам да го повтарям пак! Пенсионната система искат да я променят пак в своя полза, но представяте ли си как господата упправляващи наемат персонал над 65 години да им фъфлят насреща и да не знаят на кой свят се намират? Това са моите виждания! Моето желание е да живея по-нормален живот, децата ми да останат в България, да работя спокойно и да не се тревожа за старините си!
Коментар
-
„Коммерсант”: Игор Сечин получи съгласието на Турция и „Южен поток” ще заобиколи България
http://focus-news.net/?id=n1281518
Браво Дянков ! Успехите не закъсняха - „Южен поток” ще заобиколи България !
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от dancheto_67Аз ако съм добър финансист няма да работя на хората, а ще се захвана с някой собствен бизнес. Но искам, като плащаме заплатите на висшестоящите, да виждам, че вършат някаква работа.Както на мен работодателят ми плаща за свършена работа, така и те трябва да свършат нещо, за да заслужат нашите пари! Да, проблемът ми са пенсионните и здравните осигуровки - искам като отида на лекар да не си броя стотинките дали ще ми стигнат за някое изследване. Искам да доживея до пенсия! За какви 68 години ми говори този министър?! Какви проучвания ми правят! Нека отидат на гробищата и да си направят проучванията колко млади хора измират и тогава да говорят, а тези пари, които ние внасяме за пенсия къде отиват след това?Защо не ни са лични пенсионните фондове, че като измрем поне децата ни да ги ползват!! От 20 години чакаме нещо положително, а то все назад върви! Докога така?! То не бяха едни, не бяха други; скачаха от партия в партия и все такя - гладат как повече да отмъкнат от народа! Е, докога бе!Интересът на всяка власт е хлябът и ножът да са у нея. Нашият е пък е хлябът и ножът да са си в нас. Затова водим борбата.
"Only when the dusk starts to fall does the owl of Minerva spread its wings and fly."
Коментар
-
Първоначално изпратено от dancheto_67Аз ако съм добър финансист няма да работя на хората, а ще се захвана с някой собствен бизнес. Но искам, като плащаме заплатите на висшестоящите, да виждам, че вършат някаква работа.Както на мен работодателят ми плаща за свършена работа, така и те трябва да свършат нещо, за да заслужат нашите пари! Да, проблемът ми са пенсионните и здравните осигуровки - искам като отида на лекар да не си броя стотинките дали ще ми стигнат за някое изследване. Искам да доживея до пенсия! За какви 68 години ми говори този министър?! Какви проучвания ми правят! Нека отидат на гробищата и да си направят проучванията колко млади хора измират и тогава да говорят, а тези пари, които ние внасяме за пенсия къде отиват след това?Защо не ни са лични пенсионните фондове, че като измрем поне децата ни да ги ползват!! От 20 години чакаме нещо положително, а то все назад върви! Докога така?! То не бяха едни, не бяха други; скачаха от партия в партия и все такя - гладат как повече да отмъкнат от народа! Е, докога бе!Интересът на всяка власт е хлябът и ножът да са у нея. Нашият е пък е хлябът и ножът да са си в нас. Затова водим борбата.
Коментар
-
Аз ако съм добър финансист няма да работя на хората, а ще се захвана с някой собствен бизнес. Но искам, като плащаме заплатите на висшестоящите, да виждам, че вършат някаква работа.Както на мен работодателят ми плаща за свършена работа, така и те трябва да свършат нещо, за да заслужат нашите пари! Да, проблемът ми са пенсионните и здравните осигуровки - искам като отида на лекар да не си броя стотинките дали ще ми стигнат за някое изследване. Искам да доживея до пенсия! За какви 68 години ми говори този министър?! Какви проучвания ми правят! Нека отидат на гробищата и да си направят проучванията колко млади хора измират и тогава да говорят, а тези пари, които ние внасяме за пенсия къде отиват след това?Защо не ни са лични пенсионните фондове, че като измрем поне децата ни да ги ползват!! От 20 години чакаме нещо положително, а то все назад върви! Докога така?! То не бяха едни, не бяха други; скачаха от партия в партия и все такя - гладат как повече да отмъкнат от народа! Е, докога бе!
Коментар
-
Първоначално изпратено от gigowПървоначално изпратено от Гари
Лесно е да плюеш и акъл за това не се иска. Я ти, Данче и другите критикари, вземете да предложите тука някоя антикризисна мярка. Да видиш как веднага ще я изкараме малоумна.
За да дам пример, ето аз ще предложа една идея за кардинално решаване на проблема с тия здравни вноски и пенсии, които толкова те тревожат.
1. Решаваме и от утре слагаме край на солидарната система.
Ето ти една антикризисна мярка. Решава всички проблеми кардинално. Но веднага ще скочат милион пенсионери срещу нея, всички социалисти/комунисти и още милион глупаци и некадърници, които ги мързи да работят и чакат на държавата.
И какво:
Пенсионерите ще вземат някой лев и като го изхарчат да мрат.
За циганите да не говорим- те и без това са излишна измет.
Децата, ученици и студенти не ни интерисуват: те са млади и не боледуват, пък който умре-голяма работа. Естествен подбор. Дарвин.
И безработните вследствие на кризата- който не работи няма да яде.
А пък инвалидите са направо излишна тежест-за тях евтаназия, ако не искат ги "приспиваме" като бесните кучета.
Това не е малоумие, а по-лошо от фашизъм и комунизъм взети заедно.
Да не си привърженик на учението "чучхе". То учи да се оправяме със собствени сили. Ами отивай при Ким Чен Ир. Може да му станеш финансов съветник.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ГариПървоначално изпратено от dancheto_67Не знам доколко е добър Дянков, но аз лично не съм чула досега някаква антикризисна програма от новото пправителство. Освен ревизии, проверки и пълнене хазната с глоби и данъци - друго досега ну съм разбрала.Станахме държава на бирници! Вместо да оставят хората спокойно да работят /все още които работят/, те се чудят с какви глоби и данъци да ги натоварят! Това да сложи резерва на влог ми се струва най-глупавата и безотговорна идея. При положение на икономическа криза да се вложи резерва или дори част от него е пълна глупост. Дянков с неговите изявления до такава степен си противоречи, че аз, честно казано на това правителство за нищо не му вярвам - ще вдига акциза на цигарите, които пари щели да отиват за здравеопазване. В същото време - спират клинични пътеки, коментира се въвеждане на доплащане в здравеопазването. Абе, хора! Къде ни са парите от здравно-осигурителните вноски и какво става всъщност с тях?! Имате ли представа колко пари са ви внесени за здравно осигуряване и какво всъщност поемат те? Друга безумна идея на същия този министър е увеличаване на пенсионната възраст, която за момента поспря, но лично аз очаквам тихомълком да се приеме и тя! Така че хора внимавайте, защото както е тръгнало ще ни вземат и въздуха, който дишаме!
1. Решаваме и от утре слагаме край на солидарната система. Всички преминаваме на индивидуални партиди и всеки осигурява сам себе си както и за колкото си реши без да иска нищо от държавата. Внася си за пенсия или не, прави медицинска застраховка или не - негов си проблем, но държавата вече да не я търси за нищо.
2. Понеже повечето хора са внасяли вече много години осигуровки, те трябва да се компенсират по някакъв начин. За целта използваме този прословут фискален резерв и разпределяме парите между всички осигурявали се досега пропорционално на внесените до момента суми /или пропорционално на трудовия стаж или нещо смесено по някаква си формула/.
Коментар
Коментар