IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Симеон Дянков се превърна в звезда на политическата сцена

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Една новина а тя е ,че икономически съветник на гуруто Бойко става Колю Парамов.Същият е бил народен представител от БСП в 36-то Народно събрание и главен ревизор на БНБ до 1998 година
    http://bulgaria.actualno.com/news_282335.html
    Сътрудничил на структурите на ДС
    . После не се чудете ,защо никой за 20 години не прие Закон за Лустрацията.Ще продължават да ни управляват бивши комуняги и агенти . Така както гледам гуруто Бойко постепенно си вкарва кадри в екипа си от партията майка от чието котило е и той самят.
    Обявен с решение № 22/ 29.01.2008 г. - кандидати за местни избори – 2007 г.

Три имена Кольо Петков Парамов
    Дата на раждане 02.08.1954 г.
    Място на раждане гр. Стара Загора
    Вербувал го служител Вербуван на 12.06.1979 г.; възстановен от о. р. Валери Александров Груев на 06.09.1984 г., регистриран на 05.11.1984 г.
    Ръководил го служител о. р. Валери Александров Груев
    Структури, в които е осъществявано сътрудничеството ДС, управление "Гранични войски"-разузнавателен отдел-4 граничен отряд
    Качеството, в което е осъществявано сътрудничеството-секретен сътрудник резидент
    Псевдоними Яков
    Документи, въз основа на които е установена принадлежността към органите по чл. 1 Рег. дневник; картони – обр. 4 – 2 бр. и обр. 6; протокол рег. № 61/ 22.05.1990 г. с предложение за унищожаване на работно дело IР-1200 (Ст.З.); протокол № 34/ 20.03.1990 г. за унищожаване на лично дело IА-3243 (Ст.З.).
    Снемане от действащия оперативен отчет 1986 г.
    Публична длъжност или публична дейност Н-к на служба от 01.08.1995 г. до 14.11.1996 г.
    Главен ревизор на БНБ от 14.11.1996 г. до 01.01.1998 г.
    http://www.comdos.bg/index.php?optio...=868&Itemid=47
    [/b]
    [color=#BF0000]Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или ус

Коментар

• Супертрейдър - ако аз бях фин министър сигурно щях да постъпя като Дянков, има обаче едно НО
      Ситуацията е следната Дянков ни тормози нас и цялата бг икономика със свиване на разходи потребление и прочие - дет се вика целта оправдава средствата а целта е влизане в ЕРМ - дотук добре
      Ситуацията обаче се промени коренно след проблемите на Гърция - много ама много се съмнявам скоро да ни поканят в механизма - и ако това е така, защото може пък бат Бойко да изпроси покана, то трябва Дянков коренно да промени стратегията

Първото нещо което трябва да направи е да вземем заем от порядъка на 4-5 млр евро от МВФ или подобни структури - защо - отговора е прост - бюджета няма да издържи - дори прехваления миналата година най-малък дефицит си е само на книга - Дянков прехвърли куп задължения към фирми на държавата за близо 2млр за тази година - забави заплати на половината държ администрация от обикновенното ДжиПи до маститият магистрат чакащ добавки - за капак и 25 лева на пенсионерите за коледа им ги даде след Иванов ден - в резултат спести на книга 3-4млр бюджетен дефицит - но този дефицит излиза тази година - той няма как да го прехвърля всяка година за другата - в същото време от населението и бизнеса дължът близо 150% от БВП, само преди две години тоя дълг беше около 70% от БВП, нещо много опасно - необслужваните кредити вече са над 10% и растът, знаеш че разумната граница е 6% и прочие и прочие неща мога да изброявам
      Изходът е един - заем за да не гръмне бюджета - инджекция в реалният сектор, мерки за стимулиране на потреблението, много жизнено важно е безпроблемно усвояване на еврофондовете и отказ от това енигматично бездефицитно съществуване - за съжаление едно такова нещо означава и отсрочване на влизането ни в ЕРМ - друг проблем е бюрократичната същност на финансиращите институций като МВФ - които си пеят една песен винаги и тя е намаляване на разходи и обезценка на националната валута ако искате пари - за да избегнем това трябва сега когато сме добре на книга поне а и реитинга ни е добър,да искаме пари а не като гръмне бюджета да се оставим да ни изнудват
      Абе не е лесно не му завиждам на Дянков - и съм съгласен с теб че до тук оценката е Отличен 6
      Въпросът е от тук насетне по кой път ще ни поведе, защото май няма верен път и трябва да се импровизира

Успех Дани

Коментар

• all_trader

Дянков икономическата и финансова ситуация я е отиграл с работата си за оценка 6 плюс !!!!! Я вземете се спрете с простотиите , много здобре ви е ясно колко е тежка ситуацията от гледна точка на приходи в хазната при това свиване на икономиката , а тази икономика растеше на кредит и БВП и беше кредит а хазната се пълнеше с пари като се завъртят кредитите и се платят данъци.
        Друг тип икономика засега не бихме могли да направим при тези условия и никой не упреквам че по време на ръста се развиваха така нещата.
        Но ако се спрете с помията която по прилича на простотия добре ще сторите.
        - Основно Дянков може да бъде упрекнат за това че не предприе драстични промени от които има нужда и да вкара технологии в управлението на държавата.
        1.Данъчни карти.
        2.Такси за застрояване които да са реални а не прословутите 15 евро на квадрат.Проблема е много сериозен защото не се работи по инфраструктурата така и не се прави добро и практично градоустройство.За да се прекрати анархията в градоустройството трябват пари.
        Ето тези неща трябва да ги направят задължително , а също така и много други.Има и такива които пак няма да ви харесат разбира се , но те не са вредни за вас както го преценявате а напротив - полезни. Откъде обаче толкова акъл да го разберете.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
          Първоначално изпратено от Мрънкалото
          [
          имам в предвид БАНКОВИ! Няма и дано няма - аз имам едни 1000 лева и си ги стискам в джобето - и са 100% мои!!!!!! Който има повече - да му мисли!
          Аз лично с моито скромни познания се тревожа, че спестяванията се увеличават, това значи някакъв спад на икономиката и рецесия. 30 милиарда лева спестявания в банките - половината да влезат в инокономиката ..... ще се усети.
          Не виждам мерки за стимулиране и развитие на производства в България. Дали сме им право да си строят слънчеви централи, които ще ни провадат тока си на 1 лев и 50 .... безумие!
          Ами така е по време на криза, хората ги е страх за утрешния ден и гледат да харчат по-малко. Нормална психология. Цикъла ще се обърне, но няма да е толкова скоро и имам предвид, че забавянето на фалитите (и не на последно място бавните процедури) ще забави и обръщането на цикъла. Защото обречените компании продължават да свиват разходи, да намаляват заплати... защото целта им е не как ще изглежда компанията след 5-10 години, а да си платят следващата месечна вноска. Иначе е добре че сме отворена икономика и от действията на правителството зависи сравнително малко. А за банките - естествено че е добре да няма фалити на банки, по-скоро съм склонен да мисля, че ще има национализация.
          за кви фалити на банки говорите и кви национализации?
          ще фалира българското население , не банките . с тези лихви и условия няма да фалират . освен ако гърците не са объркали нещо фундаментално . странно как българинът продължава да се остава да го тъпчат /крадат /лъжат и манипулират както си поискат . по някой път имам чувството ,че си заслужаваме съдбата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото
            [
            имам в предвид БАНКОВИ! Няма и дано няма - аз имам едни 1000 лева и си ги стискам в джобето - и са 100% мои!!!!!! Който има повече - да му мисли!
            Аз лично с моито скромни познания се тревожа, че спестяванията се увеличават, това значи някакъв спад на икономиката и рецесия. 30 милиарда лева спестявания в банките - половината да влезат в инокономиката ..... ще се усети.
            Не виждам мерки за стимулиране и развитие на производства в България. Дали сме им право да си строят слънчеви централи, които ще ни провадат тока си на 1 лев и 50 .... безумие!
            Ами така е по време на криза, хората ги е страх за утрешния ден и гледат да харчат по-малко. Нормална психология. Цикъла ще се обърне, но няма да е толкова скоро и имам предвид, че забавянето на фалитите (и не на последно място бавните процедури) ще забави и обръщането на цикъла. Защото обречените компании продължават да свиват разходи, да намаляват заплати... защото целта им е не как ще изглежда компанията след 5-10 години, а да си платят следващата месечна вноска. Иначе е добре че сме отворена икономика и от действията на правителството зависи сравнително малко. А за банките - естествено че е добре да няма фалити на банки, по-скоро съм склонен да мисля, че ще има национализация.

Коментар

• Първоначално изпратено от salsa
              Имаме късмет, че финансов министър е Дянков, а не някой политически клоун заблудени овце. Имаме изсключителен експерт, който се справя въпреки безхаберията и капаните на червените кърлежи.
              тихо ,че ще си смеят всички набори

Коментар

• Първоначално изпратено от Мрънкалото
                Първоначално изпратено от ОК
                Мрънкало, защо да няма фалити в България. Според мен точно агонията на вечното отлагане на фалитите ще дърпа икономиката назад. Важно е собствеността да минава бързо от болните в здравите ръце. Освен това колкото по-рано се постави диагнозата, толкова повече пари ще си върнат кредиторите. А на БФБ има достатъчно компании, които са оставени на милостта на кредиторите вече.
                Мрънкало ....ти какво образование имаш....Щото приказваш глупости......Според теб банките какво ги правят тези депозити.ами дават ги под формата на кредити на фирми и физически лица.и така жлизат пак в реалната икономика

Коментар

• Първоначално изпратено от acen1975
                  дянков е нищо повече от средностатистически българономист-сцчетоводител със самочувствие на икономист.....той е перфектното доказателство,че не само в бгетовицата се произвеждат малоумници.......
                  евалата на михов-той вижда проблемите свързани с борда,но май няма да бъде разбран в бгетовицата.....то за тва и бгетовицата е на тва дередже.....
                  целия всят си натиска бюджетите на дефицит заради рецесията,наш дянков го "балансира"............румъния, полша ,чехия и турция си натиснаха надолу валутите,че да привличат инвестиции и си направят икономиките по конкурентни ,наш дянков срада от късогледство и не вижда къв крах стана с останалите държави в борд,които били "стабилни".........има разлика между това да гледаш цифричките днеска(счетоводител) и как те ще се материализират утре(икономист)......
                  гарантирам ви,че след време дянков ще е най мразения финансов министър !!!!!!!помнете ми думите....щото днешната криза е материялизацията на грешките на орешарски,а утре ще са гаменските постъпки на дянков!!!!!!!!
                  най добра инвестиция в бг в момента е ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ.....в тая държава аз лично виждам гражданско неподчинение и размирици,ако още утре не се вземат елементарни мерки като намалянед на лихвите(ртекордни за целия свят),наливане на парична маса в обръщение-намаляла е с 25% спрямо предходната година........тая гаменска политика на дянков ще утрепе всичко живо икономически.....в такава обстановка и мутрите няма да могат да продават наркотици.....нито пък ще има кой да рекетират.........
                  кажи нещо по-различно,че да можем да ти се вържем най-накрая.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК
                    Мрънкало, защо да няма фалити в България. Според мен точно агонията на вечното отлагане на фалитите ще дърпа икономиката назад. Важно е собствеността да минава бързо от болните в здравите ръце. Освен това колкото по-рано се постави диагнозата, толкова повече пари ще си върнат кредиторите. А на БФБ има достатъчно компании, които са оставени на милостта на кредиторите вече.
                    това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• дянков е нищо повече от средностатистически българономист-сцчетоводител със самочувствие на икономист.....той е перфектното доказателство,че не само в бгетовицата се произвеждат малоумници.......
                      евалата на михов-той вижда проблемите свързани с борда,но май няма да бъде разбран в бгетовицата.....то за тва и бгетовицата е на тва дередже.....
                      целия всят си натиска бюджетите на дефицит заради рецесията,наш дянков го "балансира"............румъния, полша ,чехия и турция си натиснаха надолу валутите,че да привличат инвестиции и си направят икономиките по конкурентни ,наш дянков срада от късогледство и не вижда къв крах стана с останалите държави в борд,които били "стабилни".........има разлика между това да гледаш цифричките днеска(счетоводител) и как те ще се материализират утре(икономист)......
                      гарантирам ви,че след време дянков ще е най мразения финансов министър !!!!!!!помнете ми думите....щото днешната криза е материялизацията на грешките на орешарски,а утре ще са гаменските постъпки на дянков!!!!!!!!
                      най добра инвестиция в бг в момента е ЕДНОПОСОЧЕН БИЛЕТ.....в тая държава аз лично виждам гражданско неподчинение и размирици,ако още утре не се вземат елементарни мерки като намалянед на лихвите(ртекордни за целия свят),наливане на парична маса в обръщение-намаляла е с 25% спрямо предходната година........тая гаменска политика на дянков ще утрепе всичко живо икономически.....в такава обстановка и мутрите няма да могат да продават наркотици.....нито пък ще има кой да рекетират.........

Коментар

• Първоначално изпратено от salsa
                        Имаме късмет, че финансов министър е Дянков, а не някой политически клоун заблудени овце. Имаме изсключителен експерт, който се справя въпреки безхаберията и капаните на червените кърлежи.
                        овца вероятно е баба Ви!
                        Предоверяването на български политици е една от най-големите глупости на прехода от тоталитарна система към демокрация. Писал съм семестриални работи по този проблем...... оценени отлично от преподавателите ми.

А относно невероятните експертни качества на г-н Дянков ..... дайте да не преувеличаваме, че хората вече им писна от такива приказки от 1001 нощ - огледайте се и вижте, че хората,които наричате "овцете" са луднали!!!!!!!
                        Къде са откраднатите милиарди от Тройната коалиция????? Защо няма осъден за откраднати милиарди? Дали има изобщо откраднати милиарди?.... +? още и още въпроси БЕЗ ОТГОВОР!
                        Стига с тази предизборна пропаганда! В коалиция сме с един от лидерите на бившите тоталитарни служби - г-н И.К. ..... ГЕРБ вече не е това, което беше.
                        това е лично и информационно мнение и не може да се счита за инвестиционна препоръка или нещо подобн

Коментар

• Първоначално изпратено от мейси
                          Първоначално изпратено от мейси
                          Пуснато на: Нед Яну 17, 2010 8:43 pm
                          Интересно защо ли Дянков ще сваля данъка върху хазарта?
                          http://www.novini.dir.bg/2010/01/15/news5698676.html
                          За сметка на хазарта,тия чукундури ще съдерат от данъци и последната пощенска пратка над ?15 .Оказва се ,че герберите като триглавата ламя обслужват лобиски интереси. Черепа здраво е стиснал гуруто Бойко за гушата и сега на гуруто и хер Флика който е маша в ръцете му не им остава нищо друго освен да на бизнесмените в страната ни.!!!!
                          Оказа се ,че за това предложение Хер Флика не знаел,въпреки ,че същото от 2 седмици е качено на сайта на МФ като проект за промяна на закона, който предвижда точно това, за което бях писала преди време ,а документът вече се съгласува с останалите ведомства и всеки момент ще влезе за одобрение в МС.Явно в сайта на министерството му се качват предложения за които той не е уведомен .Дори и да е така Дянков не поглежда ли какво се качва там и не трябва ли това изменение да е съгласувано и с него?Или може би вече е отписан Хер Флика и Михов ще му заеме стола?
                          http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...erstvo_zaradi/
                          къш, мисирко, къш ))

Коментар

• Мрънкало, защо да няма фалити в България. Според мен точно агонията на вечното отлагане на фалитите ще дърпа икономиката назад. Важно е собствеността да минава бързо от болните в здравите ръце. Освен това колкото по-рано се постави диагнозата, толкова повече пари ще си върнат кредиторите. А на БФБ има достатъчно компании, които са оставени на милостта на кредиторите вече.

Коментар

• Фалитите в САЩ продължават с пълна сила и май се поувеличават. За мене най-важното е да ги няма в България. Макроикономически сме горе-долу стабилни, пенсиите на бабките си вървят, няма масови стачки, положениято явно е под контрол....
                              Дано г-н Дянков да не се окаже някой като г-жа Желева, която никой от партия ГЕРБ не призна, че е домъкнал в партията ни..... тя ни съсипа имиджа тази дама......
                              От друга стана пък чета почти всеки ден форуми като този и чета тревожни новини за България!!! т.е. правителството и отделни министри са доста по-позитивни от реалността - те са нещо като Люк и Атила в този форум..... обаче ни е нужен и РЕАЛИЗЪМ, нали?

Коментар

• Имаме късмет, че финансов министър е Дянков, а не някой политически клоун заблудени овце. Имаме изсключителен експерт, който се справя въпреки безхаберията и капаните на червените кърлежи.

Коментар

Working...
                                X