IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Орешарски прав ли е? Селкото стопанство ще ни издърпа!!!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от bate Goiko
    Първоначално изпратено от Jay Gould
    Първоначално изпратено от bate Goiko
    Jay Gould ,стига моля ти се колко селскостопански производители в България плащат данъци и акцизи
    А в магазина като си купиш едно ядене плащаш ли ДДС + акцизите върхи горивата и другите неща?

Плащаш ги . Още при покупката си поне с 30-40 % на минус .
    А за горивата съм съгласен , да !
    За мен, не зная, но разумно решение би било в криза да се намалят данъците.

Така ще се увеличи потреблението, а от там и пак данъците които ще се съберат.
    Така, че едно драстично намаляне на ДДС на 15 или даже 10% няма да намали приходите в бюджета или ако ги намали ще е само за срок от година - две, а после те пак ще нарастват с повече заради повишения БВП.
    С акцизите пък още повече може да се работи.
    Въобще не знам защо на паричното обръщение се гледа само откъм монетарната политика и лихвените проценти?!
    Плаващи данъци (В разумни граници) биха играли много по-добра роля от плаващи лихви. Защото едното са пари на кредит или депозит, а другото пари в брой, веднага!
    Ако се приемат ясни и лесни за тълкуване счетоводни стандарти, няма да има проблем и със счетоводството на компаниите при тези плаващи данъци!
    Данъците са много голям лост. Отделно така правителството ще може да оказва влияние без да печата пари или да се вълнува прекалени от чужди инвестиции или международни банкови кризи. Най-малко ще може да омекото кризите, да спечели доверие в бизнеса и хората (за да те преизберат дай на хората което искат) и да даде предпоставки за чисто вътрешни инвестиции (ама не в купуване на вносни плазми).

Егати, че една държава не е нищо повече от една корпорация, а на цяла България, целия и БВП е по-малък от този на някоя голяма западна компания.

Първоначално изпратено от limubai
    Дали има криза или не, въпроса е спорен.
    Ами няма смисъл да дефинирам. Идете до Тръговище или Видинско. Те там от 1989 са все в криза Пък стъкмистиката въобще не я коментирам. Те и на Енрон и Лемън Брадърс документите им бяха изрядни
    Според мен голямо намаление на данъците в този момент би било неразумно, виж ако ставките за ДДС са диференцирани ще е по-добре .В момента минималните осигурителни прагове много товарят бизнеса ,основно в провинцията.
    Иначе големият акциз върху горивата(срещу който и аз много пъти съм роптал) е един от малкото начини да се събират данъци от цялото насение ,и много важен в момента за бюджета.
    Пари има и то много. Погледни само какви приходи събира държавата. Това са милиарди евро за тази малка страна. Въпроса е как се харчат и за чий дявол въобще се събират толкова много като с тях не се върши работа като хората.
    Но събирането на акцизи и ДДС е предимно от бедните. Тоест крайния потребител. Корпорациите ДДС не плащат , мошениците по веригите за източване също не плащат. И какво става. Трябват ти пари за пенсии ще кажеш.
    Ами събираш ги даваш ги на бабите, но какво става. Същите тези баби плащат между една трета и половината си пенсия за данъци С лекарствата и храната си плащат всеки ден. Ти пак събираш тези пари и пак им ги даваш, само че те са намалели поради причината, че всяко събиране струва пари.
    Много по-лесно би било, да събираш по-малко, но и по малко ще са ти нужни за даване, защото с тези пенсии примерно бабата ще си купи с 15-20 % повече неща.
    Давам пенсиите само за пример.
    Другия тъпизъм е данъците които се събират от заплатите на държавната администрация Егати, ти им плащаш заплати, после им събираш преки данъци (Общ доход и т.п.) Пълна липса на елементарна логика.
    Само въртиш едни пари и се харчи от тях, без те да носят не само нищо реално а даже имат разходи по обслужването. Същите тези пари може въобще да не им ги събираш (И така и така пак им ги даваш) или ако го правиш да ги налееш в социални прдобивки за тях (и хората ще са доволни)
    С бизнеса (за къде без него?!) също може да се търсят решения добри и за двете страни. Важното е мравките да искат да работят. Българина е по порода индивидуалист. Остави го да работи само и ще си вдигне сам къща.

Имахме голям бюджетен излишък например. Ами майка му стара, като го има защо не намалиха данъците?
    Излиза Серго ако е пич, по телевизията и казва - "Уважаеми дами и джентълмени, кинти имаме. За това, намаляме данъците с толкова и толкова, ама все пак си правете сметката и умната. Сега има. След 2 години може да няма и пак да ги качим с 2-5 %, ако се наложи и видим, че държавата не може да се справи!"

bate Goiko - истината е най-добрата политика. Не мисля, че подобни ходове биха останали напразни. Напротив. Ако не лъжеш хората и даваш поне вид, че нещо те е грижа за тях (ама не само с бла-бла и статистика) стават чудеса.
    Мотивация му е майката ама за да мотивираш някой дай-му малко пари (пък тук даже не даваш, щото те са си негови) и му вдъхни доверие.
    Щото статистиката не пълни джоба нито на баба ти нито на някой бизнесмен или бачкер.

Много взехме да дрънкаме из темата май Който управлява той да си му мисли

...
    http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould
      Jay Gould ,стига моля ти се колко селскостопански производители в България плащат данъци и акцизи
      А в магазина като си купиш едно ядене плащаш ли ДДС + акцизите върхи горивата и другите неща?

Така, че едно драстично намаляне на ДДС на 15 или даже 10% няма да намали приходите в бюджета или ако ги намали ще е само за срок от година - две, а после те пак ще нарастват с повече заради повишения БВП.
      Въобще не знам защо на паричното обръщение се гледа само откъм монетарната политика и лихвените проценти?!
      Плаващи данъци (В разумни граници) биха играли много по-добра роля от плаващи лихви. Защото едното са пари на кредит или депозит, а другото пари в брой, веднага!
      Ако се приемат ясни и лесни за тълкуване счетоводни стандарти, няма да има проблем и със счетоводството на компаниите при тези плаващи данъци!
      Данъците са много голям лост. Отделно така правителството ще може да оказва влияние без да печата пари или да се вълнува прекалени от чужди инвестиции или международни банкови кризи. Най-малко ще може да омекото кризите, да спечели доверие в бизнеса и хората (за да те преизберат дай на хората което искат) и да даде предпоставки за чисто вътрешни инвестиции (ама не в купуване на вносни плазми).

Егати, че една държава не е нищо повече от една корпорация, а на цяла България, целия и БВП е по-малък от този на някоя голяма западна компания.

Ами няма смисъл да дефинирам. Идете до Тръговище или Видинско. Те там от 1989 са все в криза Пък стъкмистиката въобще не я коментирам. Те и на Енрон и Лемън Брадърс документите им бяха изрядни
      Според мен голямо намаление на данъците в този момент би било неразумно, виж ако ставките за ДДС са диференцирани ще е по-добре .В момента минималните осигурителни прагове много товарят бизнеса ,основно в провинцията.
      Иначе големият акциз върху горивата(срещу който и аз много пъти съм роптал) е един от малкото начини да се събират данъци от цялото насение ,и много важен в момента за бюджета.

П.П. А за ясни и лесни за тълкуване счетоводни стандарти , забрави

Коментар

• Re: Орешарски прав ли е? Селкото стопанство ще ни издърпа!!!

Това че хората вместо да се чудят какво да ядат, се чудят как да отслабнат пък хептен не ми се връзва с криза.
        Та такива работи дай някаква дефиниция за "криза" за да разберем има ли го, няма ли го това чудо.
        Баси кризата и аз почнах по цял ден във фитнеса да стоя

Коментар

Ами няма смисъл да дефинирам. Идете до Търговище или Видинско. Те там от 1989 са все в криза Пък стъкмистиката въобще не я коментирам. Те и на Енрон и Лемън Брадърс документите им бяха изрядни и компаните цъфтяха като майски рози
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Re: Орешарски прав ли е? Селкото стопанство ще ни издърпа!!!

Чудя се като не позна, че ще има криза в България (Отричаше за такава само преди 4-5 месеца), как така ще познае, че ще ходим на горе, че и от какво?!
            Дали има криза или не, въпроса е спорен
            http://forum.investor.bg/viewtopic.php?t=13151&r=95
            Зависи какво разбираш под "криза"
            това че безработицата намаля за няколко години от 16% на 8% за теб ако е криза, за мен не е.
            Това че рязко се увеличи броя автомобили на глава от населението пак последните няколко години, също не ми мяза много на криза.
            Това че хората вместо да се чудят какво да ядат, се чудят как да отслабнат пък хептен не ми се връзва с криза.
            Та такива работи дай някаква дефиниция за "криза" за да разберем има ли го, няма ли го това чудо.
            Живота е, това което се случва, докато си правим планове.

Коментар

• Jay Gould

Не е заради данъците ! Само мафията в търговията с храна е в основата на всичко ..те данъците са колкото да създадат комфорт на мафията да спортува и да ги заобикаля сигурно а почтен производител да се чуди как да стане да ги плати пък труда му да не отиде на халос.Пак парите в брой който са без следи - хартийки вършат пъклената си работа и тук. Няма ли ги , няма да има и такава мафия ползваща привилегията да заобикаля данъците а с електронни пари всичко ще се вижда от самолет - продал ..платил данък ..внесъл..платил данък. Ти да не мислиш че ги плащат , но само от парите на крайния потребител може да се тръгне ако те са единственно електронни онези като ги вземат ще платят данъците че ще мърдат с уши доволни.Познай системата като и се дадат права и да трие такива пари на които не са платени данъците какво местно производство ще имаме.Въобще тази монетарна система е толкова курвинска че направо ми е чудно как я търпи света и то вече има технология за обработване на тези информационни масиви светкавично.
              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould

Коментар

А в магазина като си купиш едно ядене плащаш ли ДДС, + акцизите върхи горивата и другите неща?
                  Плащаш ги. Още при покупката си поне с 30-40 % на минус.
                  Оня като жъне с комбайна не жъне с въздух?
                  Ползва гориво, а на него цената му е 60-70 % данъци и акциз. И не е само горивото, той си има и други разходи натоварени с данъци и акцизи. Значи не само плаща данъци, ами плаща и много данъци даже. Баба ти и тя като си купи кисело мляко и тя плаща, ДДС та и дивотии.
                  После на селянина му дават стинки за мляко или домати, че е произвел, а на нас вземат по няколко лева за същата тази стока в супера, но накачулена с данъци и надути от картелите цени.
                  Цакат ни и то яко! За това България е най-скъпата страна за живеене в Европа, ако смятаме доходи, БВП и цени в магазините.

Коментар

• Jay Gould ,стига моля ти се колко селскостопански производители в България плащат данъци и акцизи

Коментар

• Първоначално изпратено от markov
                      Първоначално изпратено от Императорът
                      Марков - не беше ли това министърът, който публично обяви бойкот на Българската икономика?

Та аз бих най-малкото линчувал го за това !!!
                      Не се сещам за какво говориш " ...министърът, който публично обяви бойкот на Българската икономика..." , дай пояснение.

Орешарски ми допада заради консервативната политика която води, не може да се отрече че към момента България е в по-добра кондиция от повечето европейски държави.

Колкото и малък процент от БВП да е селското стопанство , приходите от него не са разпределени равномерно през годината а са основно летните месеци и съответно определено ще има положително влияние върху икономическите индикатори. Същоот се отнася и за туристическия отрасъл ....
                      Съжалявам, но консервативната му политика му стигна до там да напише този бюджет и да продължава да се прави, че той не трябва да се актуализира, да не иска да сключва споразумения с МВФ, защото трябва да свърщи нещо по някаква реформа, да ни резнат парите от ЕС и да сдобием случая Мургина. Може и да краде консервативно, но откакто е дошъл от село в София, едва ли е отишъл как е там да види. А ако види - ще види, че онези, които теглиха кредити по САПАРД сега не им дават парите, защото и тези пари ги спряха заради такива като него, нали е най-наблюдаващ...

Коментар

• Хе-хе ,be_google ти ако на българския магданоз разчиташ да вдигнеш самолета , лоша работа ,младо момче си
                        П.П. А за Янев си напълно прав изцепката в Родопите беше страшно грозна .

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala
                          Момци,трябва да знаете,че добрата храна е много скъпа!!!За съжаление!!!Това ,което го ядете е някакво жалко подобие.На форма и цвят!!!Но у нас все пак още има и истинска храна!!!
                          Не е скъпа. Поне в Македония или Русия не е, пък май и Гърция (щом кило свински пържоли на пазара в Атина бе 5 лева преди 2-3 години). Тук храната се оскъпява много заради данъците, акцизите с които е натоварено всичко покрай нея и самата храна, заради монополите, картелите в търговията.
                          Ами помислете си. От всяка ваша хапка правителството граби 20% ДДС + всички акцизи и други дивотии с който са натоварени горива и какво ли не.
                          Ако сте купили пюре за бебето или мляко за баба си, си Орешарски си е прибрал в джоба минимум една трета.
                          Поради това, българинът яде боклуци, а държавните агенции мижат пред саламите тъпкани с хартия, оцветители и соя.

Коментар

• индианеца

Ниските цени ще ликвидират строителството , ако цените паднат ще падне качеството му , ще се влоши поддръжката на сградите от собствениците им..и т.н.т.Строителство е не само осирането с нови сгради без инфраструктура и пътища , то е и поддръжка и изграждане на инфраструктура и...Рентиерството пък как ще се поощри не ми е ясно , имаш впредвид че хората няма да си купуват скъпи домове а ще ги наемат може би.Нима да се наеме е по евтино ?
                            D.Y.F-091066

Коментар

Първоначално изпратено от Tradanza
                              Магданоз от Македония Това е достатъчно за да се разбере на какъв хал ни е селото. Че те и на Антркактида сигурно произвеждат повече домати от нас
                              Ха-ха-ха ,изобщо не бива да те учудва мнозинството български производители не искат произвеждат , а да наберат 3 щайги домати и да станат милионери
                              Траданца,
                              специалнао за десните колеги, като кулинар ще споделя, ЧЕ
                              от македонския магданоз изобщо не се "вдига самолета" ... и трябва да разчитате на себе си и на красотата на българката!
                              ... а писах ви неотдавна за една френска верига, която продава сушен ЛИПОВ цвят по 200 лева за КГ!
                              Има хляб в земеделието - света е все по-гладен ... и ще е все по и по-гладен!

яне янев (познат и като яни брадавицата) ще плаче един ден, че заряза земеделците и се захвана с намирането на Осама бен Ладен в българските Родопи...

Коментар

• Иначе е вярно , че у нас все още има истинска храна , но пък мързела и тарикатлъка стават все по-големи , за съжаление ! Добре ,че дойде КРИЗАТА малко да се осъзнаят .

Коментар

Working...
                                X