If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Приходите от ДДС намаляват с 35% през март на годишна база
....... НО НЯКОИ БИ ЛИ МИ ПОСОЧИЛ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА КОЯТО ПРЕЗ ТАЯ ГОДИНА НЯМА ДА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ ?
Япония - Сега там безработицата е "ужасяващите" 4.5 %
На лъжата краката са къси (това последното за ония дето последните 20 месеца се съдраха да лъжат колко сме добре)
Нищо разрушително няма да си извади човек главата от задника и да види в какви л... е затънал.
С приказки - Много сме добре! - Много сме добре! - икономика не се прави, нито ще дръпнем от последното си място по БВП в Европа и първото по управническа тъпотия и корупция!
Ти май четеш като дявола евангелието !
Горе съм ти я посочил.. Има и много други, но вместо да ми дрънкате за политика бих искал да чуя някакво разумно решение на проблемите които има в момента и се задават в бъдеще. Защото освен заклинания, нищо разумно още не е казано.
....... НО НЯКОИ БИ ЛИ МИ ПОСОЧИЛ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА КОЯТО ПРЕЗ ТАЯ ГОДИНА НЯМА ДА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ ?
На лъжата краката са къси (това последното за ония дето последните 20 месеца се съдраха да лъжат колко сме добре)
Нищо разрушително няма да си извади човек главата от задника и да види в какви л... е затънал.
С приказки - Много сме добре! - Много сме добре! - икономика не се прави, нито ще дръпнем от последното си място по БВП в Европа и първото по управническа тъпотия и корупция!
Ти май четеш като дявола евангелието !
Горе съм ти я посочил.. Има и много други, но вместо да ми дрънкате за политика бих искал да чуя някакво разумно решение на проблемите които има в момента и се задават в бъдеще. Защото освен заклинания, нищо разумно още не е казано.
Ти май четеш като дявола евангелието ! Целия въпрос беше :
Стига сте раздухвали простотии и надували балони бе хора, верно ще има спад на БВП , ще има ръст на безработицата, ще има свиване на бюджетните приходи, ще намалеят резервите на държавата....... НО НЯКОИ БИ ЛИ МИ ПОСОЧИЛ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА КОЯТО ПРЕЗ ТАЯ ГОДИНА НЯМА ДА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ ?
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
На лъжата краката са къси (това последното за ония дето последните 20 месеца се съдраха да лъжат колко сме добре, чак виетнамци и руснаци щяха да внасят )
В целия Инвестор темите относно държавното управление са най-жалки и за 5 минути непредубеден човек разбира кои за кого гласува.
Стига сте раздухвали простотии и надували балони бе хора, верно ще има спад на БВП , ще има ръст на безработицата, ще има свиване на бюджетните приходи, ще намалеят резервите на държавата....... НО НЯКОИ БИ ЛИ МИ ПОСОЧИЛ НОРМАЛНА ДЪРЖАВА КОЯТО ПРЕЗ ТАЯ ГОДИНА НЯМА ДА Е В СЪЩОТО ПОЛОЖЕНИЕ ?
Дайте да сме Българофили, а не бесепари, гербовци, седесари и бог знае още какви. След 3 месеца това правителство няма да го има, но България и ние пак ще сме тук !
Винаги съм се чудил на саморазрушителния гении на Българина , за които всичко нашенско е лошо а всичко чуждо е върха !
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
А БСП са хубавци и затова заформиха приходната част на бюджета да се срине ! Нали ? И дори ще вземем пари от МВФ , което ниекак не е добре защото ще се задължим да връщаме и изплащаме като държава пари постоянно на тези които ще ги налеят тези пари в МВФ нали , помагаме на янките да си ограничат в бъдеще хиперинфлацията и те няма да стигнат до хиперинфлация 100% на годишна база по този начин , а ние ще плащаме - Защо ! ББ бил ходил в Чикаго да ги вика , той хубаво отиде човека но те са глупави че се натискат в момента в Америка вместо да си дръпнат пари и да си се приберат в къщи докато отмине бурята , а после когато ще могат да правят пари там и да изкарват обратно могат да ходят да си изкарат пари обаче а не да ги тероризират банки с ипотеки и какво ли не.Добър вариант за емигрантите , защо да страдат тези българи. България има страшно много резерви които може да използва , а държавата и мъжете които се занимават с това да я управляват могат да помогнат на хората да не загубят и капитал и да не се тормозят в тази обстановка.Бюджета има възможност да се пълни и да се захрани по добре с по добра събираемост и завишаване на такси и акцизи..например акцизите на горивата защото да не се повишат - топли ли го някой че са евтини горивата и трафика не спира а хайтите се гевезят по улиците и по цял ден стоят в колите.Трафика като се облечи и разхода на гориво ще падне а транспорта ще стане по ефективен - с по малко гориво повече пътуване.
Както знаеш, те са специалисти в областта. Примери: Луканов, Виденов...
Първоначално изпратено от Dio
Първоначално изпратено от be_google
Пря-я-я, е де! :-) А де?
за друг път да знаете, че и в свинарника имам WI-FI, чета и просто докато нахраня свинете и гледам... вие погребахте Бг-икономиката!?
Оптайте се по-спокойно да приемете неизбежната житейска реалност, че едни ще печелят, други ще губят - така откакто го има света...
:-)
Не ние погребахме Бг-икономиката, а това направиха комунистическите паяци, апаратчици и номенклатурчици.
ако, ако, ако.... - асен12345, ти да не си напълнил гащите бе момче?!
понеже си наруших обещанието да не ти отговарям и да не споря безсмислено с човек, който толкова много иска да отвори очите на масите, все пак не можах да се сдържа да на те питам!!!
Не си пени толкова - не си само ти - пораженци са дори партии появили се от НИЩОТО, като герб(но с големи и голи претенции!!!)... и те нямат идея и визия какво е туй модерна икономика и как се управлява!
Бог да пази БЪЛГАРИЯ от некадърната паплач, която протяга алчни лапи към парите на народа!!!
На тези цени никой няма да емитира дълг, не се налага и това Ви е дерта.
Ако искате да ядете шамари от високо.. e уговорени са - както за това, така и за следващото правителство. Само с писане не става, трябва и бележки да имаш
ако емитират бондове,няма да има кой да им ги купи-банките в бг дават лихви на тримесечен депозит от 9-10% на годишна база-тва значи,че страдат от неликвидност.
БНБ трябва да емитира поне с 15% годишен ийлд,че бг банка да клъвне.
чужденци никога няма да купят бондове с левов емитет.глупендери има само в бг.
съответно БНБ ,единствената й възможност е емитет в евро.тогава,обаче ще падне още рейтинга на бг,защото държавния дълг ще се увеличи.което пък ще засили още по високи лихви по обслужването на държавния дълг.
да не говорим,че могат и да се издънят-ако дадат ийдове от 6-7% и аукциона се разпадне ,поради липса на купувачи,тогава ще станат за смях.
просто ще изяждат резервите на бг,докато не свършат и ще се правят на ни лук яли,ни мирисали,поне до изборите.
после,мамата си джаса.не исакм да съм на местото на примиер,финансов министър или икономически министър в бг тази зима........може и до линч да се стигне.
МФВ ще дадат пари срещу орезване на бюджета-а той е орезан до дупка-заплатите и пенсиите в бг са на смешни нива,които дори не покриват разходите по парното,тока и градския транспорт.
как ще намалят бюджета с над 20%,че и повече ще трябва,защото данните есента и зимата ще бъдат по отчайващи и от сега,заради рецесията?
едно намаляне от 30% означава намаляне с поне от 20% на пенсиите,учителски заплати и полицейски.......
полицията не могат да я пипнат,нито съкращават,защото ако ще управяват със режим и сплашване на населението,тогава трябва полицаите да са доволни ,за да са на тяхна страна и да ги защитават.
съответно полицейски и военни заплати няма да бъдат резани,или да има съкращение.
станишев точно тва са го учили- при режим -полиция и военни трябва да са с него,иначе ще го катурнат...не е тъп.
пенсиите-нали пенсионерите са му главните избиратели-и те отпадат от орезването......пък и ако ги орежат повече,тия хорица ще почнат да мрът от глад.
учителите ще ги ударят със сигурност,обаче къде другаде?
борда ще падне-няма друг изход,така ще обеднее населението,без най малко да се усети......
по времето на виденов пенсията беше стигнала до 5 марки,а заплатата 10 марки........
там ще ударят,няма как иначе да стане.емисионното е до време,ами като свърши?
Re: Приходите от ДДС намаляват с 35% през март на годишна ба
Нормално е да имаме намаление, но цели 35 % е много обезпокояваща цифра.
Защото намалението не идва само от намаление цените на горивата (тук те не са спаднали кой знае колко)
Още, много от ДДС - то което се дължи на разни фирми се бави с месеци и не се възстановява в законовия срок. "От холдинга “ФАРИН” съобщиха.... задържан вече година ДДС на стойност 2 милиона лева" - това е само една фирма, а има десетки хиляди в подобно положение...
Значи реално спада може би дори е по-голям и тепърва следващите месеци ще се виждат негативите и от кризата и от "управлението" на бюджета.
Много ми е интересно как въобще ще се върже бюджет с тези понижени данъчни постъпления освен ако не пуснат печатницата за ДЦК?
Подобен акт обаче (емитиране на ДКЦ) ще изиграе още по-лош номер, обирайки и без това малкото свободни и не скрити пари. Банките вместо да дават кредити ще предпочетат да вложат парите си в ДКЦ.
Пря-я-я, е де! :-) А де?
за друг път да знаете, че и в свинарника имам WI-FI, чета и просто докато нахраня свинете и гледам... вие погребахте Бг-икономиката!?
Оптайте се по-спокойно да приемете неизбежната житейска реалност, че едни ще печелят, други ще губят - така откакто го има света...
:-)
Не ние погребахме Бг-икономиката, а това направиха комунистическите паяци, апаратчици и номенклатурчици.
Коментар