IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво на Огнян Минчев!

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Тези причини ги копирам от един форум, защото много ми харесаха:

Десет причини за абсолютната и неотложна необходимост на гласоподаването:

1. Въздържанието от гласуване е «абстиненция» от принципите на демокрация и плурализъм и е възможно най-неразумният начин на поведение на гражданин уважаващ демокрацията и плурализма.

2. Въздържанието от гласуване дава възможност на групировки да се възползват от «шанса» да обръщат резултатите в своя полза като мобилизират «свои» гласоподаватели.

3. Негласуването е безотговорност към бъдещето. Ако не ме интересува, кой ще ме управлява, не ме интересува и собственото ми бъдеще. В парламентарните демокрации промяната на обществените ценности се извършва чрез избори, а не чрез диктатура или революции.

4. Абстиненцията от изборен глас е израз на гражданска слабост. Хората които не отидат до урните няма да могат утре да изразят позиция и на други места.

5. Негласуването е апатичност към околния свят, която свършва c без интерес към себе си и ленност, а това според християнството е смъртен грях.

6. Въздържанието от гласуване е ясен сигнал за управляващите, че могат да правят каквото си искат. Те виждат, че никой не се интересува от тях дори на избори и могат безспирно да увеличат произвола си.

7. Когато давам гласа си, аз заявявам активност. Когато съм активен, тогава мога да постигна нещо. Когато мога да постигна нещо, аз съм полезен. Когато съм полезен, Господ ми вдъхва необходимите сили, за да мога да се справя със всяка нерадост и изкушение.

8. Когато имам правото да гласувам, а не го ползвам, това право атрофира. Подобна атрофия води до неговото незачитане, а оттам и до поведението на избрания в пълен разрез с това, което избирателят би допуснал.

9. Ако не отида да упражня правото си на глас, нямам моралното право да се оплаквам от никакви действия и бездействия на държавни и общински органи. Защото тези органи са отговорни за работата с гражданите. Ако не съм изразил позиция с доверие или недоверие към тях, управленците не служат на избирателя, а на себе си.

10. Гласуването е абсолютна и неотложна необходимост, защото самото участие – дори без да се вижда партия, за която да се гласува показва много ясно необходимостта от създаване на нови инициативи, които да отговарят на обществените очаквания. Ако само се мълчи и не се гласува, няма как да се даде ясен сигнал, каква част от избирателите очакват нови политически формирования, които да ги представляват.

Коментар

• Очевидната цел на този т.нар. мажоритарен елемент е да даде бонус на големите парламентарни партии да вземат по няколко депутати повече. Така броят мандати за БСП ще се увеличи, за десницата - ще намалее, и синчагите на Политбюро отново ще се намърдат във властта - този път с ГЕРБ. Другите мерки са.

за този яни янев и ндк и аз чух. мисля че нещата ще бъдат изпуснати от контрол.мда.

Коментар

• Първоначално изпратено от kamikatze
        Първоначално изпратено от boogie
        А най-лошото е, че нищо читаво не се показва на хоризонта, за което хората да гласуват.
        Ето тук не съм съгласен ! Защoто: БСП и ДПС имат твърд електорат и негласуването ще ги бетонира здраво във властта !
        В случай, че живееш тук, учиш тук и работиш тук, то въпрос на гражданско самосъзнание е ДА ГЛАСУВАШ !.
        Иначе - днес 8%, утре ...Бог знае какво ?! Аб..си безсрамниците ! То заприлича на преврат това, на чл. 1 за Водещата роля на Партията.Само, че вместо БЗНС си имат днес едно ДПС (или ДПС има тях !).
        Все пак тези 8% могат да мобилизират определен кръг избиратели, та да отидат да гласуват, току виж червено-лилавите се изненадат, че тази процент е нисък ! Нещ......ници !
        Ама и се застраховат милите......данни събират насам-натам. Кой на борсата бил играл, кой апартамент купил или продал !
        Иначе мълчат затова, че сме НЕТЕН ДОНОР към ЕС ! Мълчат за това, че усвояването на парите от кохезионните фондове е на КРИТИЧНО НИСКО НИВО ! Духа(надуваха) се доскоро, че КРИЗА нямало тук ! Заменят ГОРИ, КАТО ОБЕЗУМЕЛИ ! Въртят някакви камиони с КОМИЧНОТО НАИМЕНОВАНИЕ КРИЗИСЕН ЩАБ !...мани мани...
        АКО СЕ ОГЛЕДАТЕ по-далеч от хубавите и модерни коли които карате, ще видите една:
        НЕНОРМАЛНО ГРОЗНА И ОТБЛЪСКВАЩА ОКОЛНА СРЕДА (тротоари, осветление, улици, велоалеи, подпиращи се на колите си служители на реда вместо да всяват ред в пътната обстановка, и т.н........... и т.н......)
        +111111111

Коментар

• Първоначално изпратено от Anton.Chigurh
          Първоначално изпратено от volatilnia
          народе събуди се.не бъди турска рая.
          Комунягите (БСП) гласувайки за БСП (Комунягите) точно това правят.

Много интересно нещо научих. Наскоро партията на Яне Янев (не го харесвам) имала учредително събрание в НДК. Зала 1 на НДК се пръскала по шефовете, но това не било отразено от никоя медиа въпреки, че БТВ, Нова и БНТ имали хора и снимали. Не знам до колко е вярно това.
          аз гледах нещо по господари на ефира, но не съм сигурен дали беше точно това
          бяха го направили като кукла на конци, по-точно даваха го като кукла на конци, а те други са го направили
          Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Има граници, при които у нормалния човек трябва да задейства механизмът на срама. Това не се случва, напротив - последните остатъци на публична държавна собственост се разграбват по изключително безскрупулен начин. "Защото сме социалисти" ще откраднем всичко. Пак. След като бащите ни откраднаха всичко през 40-те, а батковците ни - през 90-те години.
            http://milom.blog.bg/

Коментар

• Първоначално изпратено от volatilnia
              народе събуди се.не бъди турска рая.
              Комунягите (БСП) гласувайки за БСП (Комунягите) точно това правят.

Много интересно нещо научих. Наскоро партията на Яне Янев (не го харесвам) имала учредително събрание в НДК. Зала 1 на НДК се пръскала по шефовете, но това не било отразено от никоя медиа въпреки, че БТВ, Нова и БНТ имали хора и снимали. Не знам до колко е вярно това.

Коментар

• браво

Коментар

• народе събуди се.не бъди турска рая.

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
                    А най-лошото е, че нищо читаво не се показва на хоризонта, за което хората да гласуват.
                    Ето тук не съм съгласен ! Защoто: БСП и ДПС имат твърд електорат и негласуването ще ги бетонира здраво във властта !
                    В случай, че живееш тук, учиш тук и работиш тук, то въпрос на гражданско самосъзнание е ДА ГЛАСУВАШ !.
                    Иначе - днес 8%, утре ...Бог знае какво ?! Аб..си безсрамниците ! То заприлича на преврат това, на чл. 1 за Водещата роля на Партията.Само, че вместо БЗНС си имат днес едно ДПС (или ДПС има тях !).
                    Все пак тези 8% могат да мобилизират определен кръг избиратели, та да отидат да гласуват, току виж червено-лилавите се изненадат, че тази процент е нисък ! Нещ......ници !
                    Ама и се застраховат милите......данни събират насам-натам. Кой на борсата бил играл, кой апартамент купил или продал !
                    Иначе мълчат затова, че сме НЕТЕН ДОНОР към ЕС ! Мълчат за това, че усвояването на парите от кохезионните фондове е на КРИТИЧНО НИСКО НИВО ! Духа(надуваха) се доскоро, че КРИЗА нямало тук ! Заменят ГОРИ, КАТО ОБЕЗУМЕЛИ ! Въртят някакви камиони с КОМИЧНОТО НАИМЕНОВАНИЕ КРИЗИСЕН ЩАБ !...мани мани...
                    АКО СЕ ОГЛЕДАТЕ по-далеч от хубавите и модерни коли които карате, ще видите една:
                    НЕНОРМАЛНО ГРОЗНА И ОТБЛЪСКВАЩА ОКОЛНА СРЕДА (тротоари, осветление, улици, велоалеи, подпиращи се на колите си служители на реда вместо да всяват ред в пътната обстановка, и т.н........... и т.н......)

Коментар

• Кажи ми, кажи, бедний народе,
                      кой те в таз рабска люлка люлее?
                      Тоз ли, що спасителят прободе
                      на кръстът нявга зверски в ребрата,
                      или тоз, що толкоз годин ти пее:
                      "Търпи, и ще си спасиш душата?!"

Той ли, ил някой негов наместник,
                      син на Лойола и брат на Юда,
                      предател верен и жив предвестник
                      на нови тегла за сиромаси,
                      нов кърджалия в нова полуда,
                      кой продал брата, убил баща си?!

Той ли? - кажи ми. Мълчи народа!
                      Глухо и страшно гърмят окови,
                      не чуй се от тях глас за свобода:
                      намръщен само с глава той сочи
                      на сган избрана - рояк скотове,
                      в сюртуци, в реси и слепци с очи.

Сочи народът, и пот от чело
                      кървав се лее над камък гробен;
                      кръстът е забит във живо тело,
                      ръжда разяда глозгани кости,
                      смок е засмукал живот народен,
                      смучат го наши и чужди гости!

А бедният роб търпи и ние
                      без срам, без укор, броиме време,
                      откак е в хомот нашата шия,
                      откак окови влачи народа,
                      броим и с вяра в туй скотско племе
                      чакаме и ний ред за свобода!

Коментар

Първоначално изпратено от boogie
                        Ми тогава се избира по-малкото зло и това е.
                        Промяна трябва да има. Тя просто е задължителна и депутати в затвора също.
                        Представяте ли си ако трябва да виждате мутрата на ония селския чубан с празната тиква Петър Димитров и педал/чето станишев и всички мазни фесове още 4 години. Единственото хубаво нещо е, че ако вземат пак властта държавата и без това няма да изкара до следващата година и те ще го отнесат.

Коментар

Първоначално изпратено от wannarock
                          Първоначално изпратено от Айъ
                          Каква риба бе Уонарок, какви гъби. Този път всички отиваме да гласуваме и крием личните карти на бабите си. Това е!
                          желая ти успех във всички начинания
                          всички, които бяха избрани от 1989 г. насам първо уредиха роднините с някакъв пост я на държавна, я на частна работа (не че има някаква разлика между тях в бгландия)
                          мои роднини не са се кандидатирали
                          защо да гласувам за чужди роднини???? питам аз и отговор не чакам
                          пий си ломското и си гласувай
                          аз съм за риба
                          казах!
                          Не си прав но..
                          трампил си пневматиката за обувки ?!?!

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                            Първоначално изпратено от Айъ
                            Каква риба бе Уонарок, какви гъби. Този път всички отиваме да гласуваме и крием личните карти на бабите си. Това е!
                            всички, които бяха избрани от 1989 г. насам първо уредиха роднините с някакъв пост я на държавна, я на частна работа (не че има някаква разлика между тях в бгландия)
                            аз съм за риба
                            казах!
                            Не си прав но..

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
                              аз съм за риба
                              казах!

Коментар

• Първоначално изпратено от Айъ
                                Е те тва е приказва вече! Аз лично съм говорил с моите баби и дядовци да не гласуват.

Какво стана с онзи закон за гласуването на турците? Пак ли ще има Чавдарки с турчоля, които да гласуват под строй? Като в Никарагуа едно време. Който гласува му боядисват главата с червена боя, за да се знае че е гласувал?

Коментар

Working...
                                X