IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Среща дискусия с Владимир Каролев във Варна

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Среща на инвеститори имащи и други интереси освен спекулант?

Кога ще направим такава среща на истинските инвеститори във България?
    Независимо къде, аз съм на линия и мога да участвам в организацията на подобна среща.

Поздрави,
    Д.р.Черкезов
    Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google
      Първоначално изпратено от aron
      Каролев е казал, че е против увеличаване на държавните разходи тъй като това ще доведе до увеличаване на корупцията и много от парите ще изчезнат в джобовете на някои хора. Единственото добре решение е да се намалят преките данъци. Изтъкнал е някои от мерките които предлагат на правителството а те са:
      Използване на доброто местоположение на България, концесиониране на големите пристанища, като е дал пример с гърция, където милиарди евро са постъпили в държавата.
      Намаляне на данъчната основа на младите семейства , които имат кредити с лихвите които плащат
      Да се продължи финансирането на проекти по програми по които ни прекрати ЕС, защото не трябва заради мръсната вода се изхвърля и чистата.
      Казал е че България ще влезне в учебниците по икономика поради здравата финансова система
      Връщане на част от бюджетния излишък на населението, дали на калпак, дали в зависимост от това колко данъци е платил още не е уточнено.
      За борсата е казал, че трябва да има добри компании, компании, които само се възползват от миноритарите си без добро корпоративно управление,
      Работил по въпроса да може да има двойно листване на компании у нас- например долеми компании да се листват на БФБ
      Подчертал , че благодарение на добрата ни данъчна система много големи АДСИЦ-ове искат да се листват у нас, но трябва сда се изчистят някакви пречки
      За туризма е казал, че са поискали от бюджета да се отделят 40 млн евро за реклама тъй като когато е ходил зад граница е виждал на много бил бордове реклама на страни и курорти , които са финансирани от държавни организации на съответните страни които се рекламират
      Успокоил е тези които се занимават с туризъм, че не би трябвало притока на туристи да намалее много тъй като нашите курорти били от средна класа с висока еластичност, а очакванията са да бъдат засегнати луксозните курорти.
      Работили по въпроса за приватизация на тютюнева фабрика в плевен и че имало много големи кандидати.
      Работили по приватизацията и на булгартабак
      Против е за създаването на енергийния холдинг, защото се създават условия за не ефективно управление и корупция.
      Изтълнал е мерки които не са могли да спазарят с другите в коалицията - описал е как са ставали злоупотребите с пари от ЕС и че скоро ще има прес конференция на тази тема
      И това че скоро ще питат ЕС дали ще ни приемат е ЕС пространсвото макар, че не изпълняваме изискването за размера на инфлацията. Защото много от страните които са там пък не изпълняват условията за бюджетен дефицит до 3%. Очаквал е отрицателен отговор и най вероятно България ще премине към едностранно въвеждане на ЕВРОТО , както е направила Черна гора, за да няма напрежение върху валутния борд.
      мерси!
      има доста интересни моменти
      Определено имаше интересни предложения. За приемането на еврото едностранно-съм за

Коментар

• Първоначално изпратено от aron
        Каролев е казал, че е против увеличаване на държавните разходи тъй като това ще доведе до увеличаване на корупцията и много от парите ще изчезнат в джобовете на някои хора. Единственото добре решение е да се намалят преките данъци. Изтъкнал е някои от мерките които предлагат на правителството а те са:
        Използване на доброто местоположение на България, концесиониране на големите пристанища, като е дал пример с гърция, където милиарди евро са постъпили в държавата.
        Намаляне на данъчната основа на младите семейства , които имат кредити с лихвите които плащат
        Да се продължи финансирането на проекти по програми по които ни прекрати ЕС, защото не трябва заради мръсната вода се изхвърля и чистата.
        Казал е че България ще влезне в учебниците по икономика поради здравата финансова система
        Връщане на част от бюджетния излишък на населението, дали на калпак, дали в зависимост от това колко данъци е платил още не е уточнено.
        За борсата е казал, че трябва да има добри компании, компании, които само се възползват от миноритарите си без добро корпоративно управление,
        Работил по въпроса да може да има двойно листване на компании у нас- например долеми компании да се листват на БФБ
        Подчертал , че благодарение на добрата ни данъчна система много големи АДСИЦ-ове искат да се листват у нас, но трябва сда се изчистят някакви пречки
        За туризма е казал, че са поискали от бюджета да се отделят 40 млн евро за реклама тъй като когато е ходил зад граница е виждал на много бил бордове реклама на страни и курорти , които са финансирани от държавни организации на съответните страни които се рекламират
        Успокоил е тези които се занимават с туризъм, че не би трябвало притока на туристи да намалее много тъй като нашите курорти били от средна класа с висока еластичност, а очакванията са да бъдат засегнати луксозните курорти.
        Работили по въпроса за приватизация на тютюнева фабрика в плевен и че имало много големи кандидати.
        Против е за създаването на енергийния холдинг, защото се създават условия за не ефективно управление и корупция.
        Изтълнал е мерки които не са могли да спазарят с другите в коалицията - описал е как са ставали злоупотребите с пари от ЕС и че скоро ще има прес конференция на тази тема
        И това че скоро ще питат ЕС дали ще ни приемат е ЕС пространсвото макар, че не изпълняваме изискването за размера на инфлацията. Защото много от страните които са там пък не изпълняват условията за бюджетен дефицит до 3%. Очаквал е отрицателен отговор и най вероятно България ще премине към едностранно въвеждане на ЕВРОТО , както е направила Черна гора, за да няма напрежение върху валутния борд.
        мерси!
        има доста интересни моменти

Коментар

• Общо взето мина добре. Като изключим това, че е поставен между чука и наковалнята (Все пак е свързан с властта) и леко пресиления отимизъм в изказванията му, срещата бе интересна.
          http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• НАЙ-РЕШИТЕЛНИ МЕРКИ...............НАШАТА ПАРТИЯ!!
            Който е гледал "господин за един ден" разбира
            А защо не ги взеха досега тези "НАЙ-РЕШИТЕЛНИ МЕРКИ" каза ли?
            Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Каролев е казал, че е против увеличаване на държавните разходи тъй като това ще доведе до увеличаване на корупцията и много от парите ще изчезнат в джобовете на някои хора. Единственото добре решение е да се намалят преките данъци. Изтъкнал е някои от мерките които предлагат на правителството а те са:

Коментар

• Първоначално изпратено от nino
                Нищо не казвате как протече срещата.
                Лично аз съм доволен от чутото на срещата.Неприятно впечатление ми направи ,че имаше хора дошли да политиканстват и да си чешат езиците,но като цяло чест му прави на Каролев че не се подведе да им отговаря.

Коментар

• Нищо не казвате как протече срещата.

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
                    Първоначално изпратено от commodore.vanderbilt
                    Първоначално изпратено от slim
                    Въпрос:
                    Как според Вас ще се отрази масовите съкращения на надниците в стрителния бранш.Много от работещите там са от малцинствата,които вземаха не лоши заплати, които някъде дори достигаха 10-20 пъти минималната заплата .Как ще ги привлечете тези хора с ниско образование да работят нещо впредвид кризата?Те повечето минаха от събирането на вторични суровини,през строителни работници , а сега?Не мисля че и емиграцията ще ги спаси.Някои от тях изхранват цели фамилии,а и гурбетчиите от чужбина се завръщат.Струва ми се че назрява доста голям социален конфликт,които неизбежно ще избухне.
                    Според мен всичко ще си дойде на мястото. Не може някакъв бачкер на строежа да ми взима по 1000-1500 лева, а доктор специализант да работи по 24 часа и да не взима нищо. Въпрос на време е.
                    голям си оптимист
                    това е остатък от соца, има малко промяна за някои професии, но не голяма
                    и още дълго ще е така
                    Въпросът е да се тръгне в правилната посока.
                    Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Първоначално изпратено от commodore.vanderbilt
                      Въпрос:
                      Как според Вас ще се отрази масовите съкращения на надниците в стрителния бранш.Много от работещите там са от малцинствата,които вземаха не лоши заплати, които някъде дори достигаха 10-20 пъти минималната заплата .Как ще ги привлечете тези хора с ниско образование да работят нещо впредвид кризата?Те повечето минаха от събирането на вторични суровини,през строителни работници , а сега?Не мисля че и емиграцията ще ги спаси.Някои от тях изхранват цели фамилии,а и гурбетчиите от чужбина се завръщат.Струва ми се че назрява доста голям социален конфликт,които неизбежно ще избухне.
                      Според мен всичко ще си дойде на мястото. Не може някакъв бачкер на строежа да ми взима по 1000-1500 лева, а доктор специализант да работи по 24 часа и да не взима нищо. Въпрос на време е.
                      голям си оптимист
                      това е остатък от соца, има малко промяна за някои професии, но не голяма
                      и още дълго ще е така
                      Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от slim
                        Въпрос:
                        Глупавите хора се учат от собствените си грешки, а умните от грешките на другите.

Коментар

• Re: Среща дискусия с Владимир Каролев във Варна

Първоначално изпратено от Н. Димитров
                          Първоначално изпратено от tribeca
                          Първоначално изпратено от mussi
                          На 28.11.2008г. от 18.00ч. във Фестивален конгрес- гр.Варна ще се проведе среща дискусия с участието на Владимир Каролев и Стефан Стайков на тема "Световната финансова криза и отражението и в България". Поканени са всички заинтересовани. Можете да задавате въпроси към Г-н Каролев в тази тема.
                          Н. Димитров
                          А къде точно във ФК ще бъе тази среща? Пресцентъра или някоя от залите?

Зала 1 от 18.00 часа на 28.11.2008
                          Можете ли да ми кажете кой е този Стефан Стайков? Благодаря Ви предварително
                          Благодаря

Стафн Стайков е икономист, MBA, специализирал в Австралия, Нова Зеландия, Германия. Член на икономическия екип на НДСВ.

Коментар

• Re: Среща дискусия с Владимир Каролев във Варна

Първоначално изпратено от tribeca
                            Първоначално изпратено от mussi
                            На 28.11.2008г. от 18.00ч. във Фестивален конгрес- гр.Варна ще се проведе среща дискусия с участието на Владимир Каролев и Стефан Стайков на тема "Световната финансова криза и отражението и в България". Поканени са всички заинтересовани. Можете да задавате въпроси към Г-н Каролев в тази тема.
                            Н. Димитров
                            А къде точно във ФК ще бъе тази среща? Пресцентъра или някоя от залите?

Зала 1 от 18.00 часа на 28.11.2008
                            Можете ли да ми кажете кой е този Стефан Стайков? Благодаря Ви предварително
                            Стафн Стайков е икономист, MBA, специализирал в Австралия, Нова Зеландия, Германия. Член на икономическия екип на НДСВ.

Коментар

• Не ги съжалявам - напротив!Много е порочна практиката при тях като трудово заети.Който ги е виждал с колове в ръцете по улиците знае за какво говоря.
                              Mind tricks do not work on me, only money

Коментар

• slim,

не се притеснявай.... ще са адаптират много бързо... просто ще работят за по-малко или някой ще трябва да се откажат от този вид дейност...

Ние как свикнахме на БФБ да не изкарваме по нищо ... не е както преди 2006, 2007..., как се адаптирахме...

нас някой съжелявали ни...

Въпрос:
                                Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

Working...
                                X