Колеги, искам да купя 50 + декара при доходност 5 % на година. Търся коректен арендатор или кооперация, това ми се струва най-рискованата част. Принципно няма значение къде ще е местонахождението. Намирам се в София, но имам наследствени ЗЗ в Русе, където ми дават рента 60 лв на декар, но ненамирам в землището на кооперацията някой да продава по-големи парцели, като не мисля, че кооперацията би ми съдействала да се свържа с продавач в нейния район, предполагам по-скоро би изкупила сама земята.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква рента получавате от земеделските си земи?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от male4ko Разгледай мнениеАртудиту.
По принцип кооперациите плащат по-добре от частните арендатори (защото рентите се гласуват на общо събрание на акционерите), така че (мой съвет) - по-добре избери кооперацията. И наистина не е лошо да си правиш едногодишни договори, докато навлезеш в материята.. Успех!
Коментар
-
Благодаря ви Zalmoxis и male4ko, информацията и съветите ви са ми полезни.
Бях малко учуден от почти едновременния интерес към това малко парче земя, та чак и да ме намерят и заподозрях, че може да има някаква промяна в условията на аренда и основно това ми беше интересно, когато попитах.
Благодаря още веднъж!
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бонвиван Разгледай мнение
Зашо да пада? Пандемията изобщо не е ударила сектора. Напротив, евтини горива, евтина работна ръка и ако господ разпореди добра реколта, то печалбата на арендаторите ще е повече спрямо предходната година.
Колкото-толкова.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Артудиту Разгледай мнениеЗдравейте всички!
Виждам форума сериозен и реших да вляза и задам въпроса си, който е лаишки но от там почвам.
Впроса ми е повече за запознаване с ситуацията отколкото за пари. то ест нищо сериозно и моля познавачите които са много навътре да не си губят времето за да отговарят.
Имаме някакво парче наследствена земя, няколко наследника, 4 декара четвърта категория според регистъра в кадастъра.
Много години никой не се е интересувал от нея. преди няколко години под натиска на възрастия ми чичо ми, отидох на място да разузная какво що.
Стигнах до по конкретни данни там на място, но дотук оставих нещата.
Сега изведнъж неочаквано ме потърсиха като наследник от два юридически субекта, единия професионален агент , другия някаква кооперация.
съобщават ми, че ми се полагат някакви невзети пари и ме канят за договор, първата страна, или за участие в кооперацията втората страна.
Агентът казва, че на година се пада около 80 лева рента, докато кооперацията говори за около 240 лева.
интересно ми е каква е изведнъж тази конкуренция да ме търсят за нещо толкова дребно?
Моите 5 ст.
Успех
- 1 like
Коментар
-
Здравейте всички!
Виждам форума сериозен и реших да вляза и задам въпроса си, който е лаишки но от там почвам.
Впроса ми е повече за запознаване с ситуацията отколкото за пари. то ест нищо сериозно и моля познавачите които са много навътре да не си губят времето за да отговарят.
Имаме някакво парче наследствена земя, няколко наследника, 4 декара четвърта категория според регистъра в кадастъра.
Много години никой не се е интересувал от нея. преди няколко години под натиска на възрастия ми чичо ми, отидох на място да разузная какво що.
Стигнах до по конкретни данни там на място, но дотук оставих нещата.
Сега изведнъж неочаквано ме потърсиха като наследник от два юридически субекта, единия професионален агент , другия някаква кооперация.
съобщават ми, че ми се полагат някакви невзети пари и ме канят за договор, първата страна, или за участие в кооперацията втората страна.
Агентът казва, че на година се пада около 80 лева рента, докато кооперацията говори за около 240 лева.
интересно ми е каква е изведнъж тази конкуренция да ме търсят за нещо толкова дребно?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kire Разгледай мнение
За последните 10тина години всяка година до сега се покачваше рентата с по 2-3 лв. Следващата година - предполагам, че просто няма да има увеличение, но едва ли ще паднат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RealUser Разгледай мнениеНякой има ли наблюдения дали сека покрай пандемията рената е паднала?
Ако една книга не си заслужава да я прочетеш втори път, не си е заслувавало и първия прочит.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от RealUser Разгледай мнениеНякой има ли наблюдения дали сека покрай пандемията рената е паднала?
Коментар
-
Първоначално изпратено от nradev Разгледай мнениеВъв северозападналия район как вървят рентите.Има ли някой да дава.
нещата са различни в близки райони
Коментар
Коментар