Някъде четох преди време за щатските аренди!!!9-15 долара на декар!!!Смятайте сега!!!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Каква рента получавате от земеделските си земи?
Collapse
X
-
Рентата
Аз имам 60 декара в Плевенско. Земята ни обработва арендаторка, която първите години плащаше по 5-6 лв на декар. Арендаторката имаше следната практика: На собствениците, които не живеят в селото изпраща проекто-пълномощно с което да я упълномощят от тяхно име да подпише аренден договор.Ако човек не внимава какво пише в това пълномощно после тя дава рента колкото си поиска.Аз обаче в пълномощното написах това което искам плюс 20% от субсидиите. Арендаторката рита че няма да подпише, но в края на краищата подписа защото иначе не може да обработва земята и глобата е голяма. За тази година получих по 10 лв. и очаквам 20% от субсидиите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от EsperanzaВ Добруджа миналата година 30, а тази се очакват 45-50 лева за декар.
Мен също ми е интересно как е по другите райони.
Viper, много съм учуден, нормалните договори са за мин. 30% от продукцията, но не под някаква определена сума. 40 кг. жито какво значи? 12 лева???Мненията ми не са препоръка за покупка или продажба на акции!
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от никой.това точно в кой район на Добруджа е?
ако е в ген Тошево кой е арендатора?
Коментар
-
Първоначално изпратено от EsperanzaВ Добруджа миналата година 30, а тази се очакват 45-50 лева за декар.
Viper, много съм учуден, нормалните договори са за мин. 30% от продукцията, но не под някаква определена сума. 40 кг. жито какво значи? 12 лева???
Коментар
-
Viper, много съм учуден, нормалните договори са за мин. 30% от продукцията, но не под някаква определена сума. 40 кг. жито какво значи? 12 лева???
Коментар
-
Първоначално изпратено от ViperМного зависи, кой ти е арендатора (добре е да го познаваш), защото може изобщо да не ти плаща .
Още почети никой не иска да склщючва договор с фиксирана рента, всички са на килограм зърно около 40кг. и ти го плащат по минимални цени и договора е с много условностти.
Да не говорим за новите наредби за подпомагане, които облекчиха стопаните и отежниха собствениците и вече за да се изплащат помощи не е необходимо да се представи аренден договор!
Коментар
-
Negramoten
За Добруджа 2-ра категория:
Миналата година - 30 лв.
За тази - 50 лв.
Коментар
-
миналата година от района на Ген Тошево получих по 20 лв рента
тази година все още незнам, но ми се струва, че до 45-50лв няма да се стигне в този район
от района на гр.Шумен получих миналата година по 14 лв, а тази 20лв за декар
цените в този район са около 400лв трета категория земя
но договорите са все за килограми - около 60 пшеница + 1 бутилка олио
така че не се знае точно какво и как ще стане догодина
Коментар
Коментар