Аз си пия и си пея и много ми е гот
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Срам и позор!
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеМерките и рецептите са в чист алкохол 100%..
Така се оказва , че пием 30л троянска, 40л пещерска и 50л шльокавица....
Бая си е на калпак...Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнениеЗащо пък да е кошмар, бе унгарецо?Баба ме научи на много неща.
tnm
Коментар
-
Не пия изобщо, но, в крайности също не изпадам. Като призовах да снижат осезаемо акциза, имах предвид, да се освободи производството. Така /както е в момента/ изкуствено се спират ред потребления на същия този алкохол, който е и суровина за химическата индустрия. Удушава ме я без смисъл. Защото, ако това спираше пияниците...
Да, ама не. Не тях спира.
...и Габор не спира
Коментар
-
http://en.wikipedia.org/wiki/Recomme...olic_beverages
абе като ви слуша човек може да си помисли че сте с манастирско образование.
ето ви ги горе стойностите/ 1 бут концентрат седмично е ОК.
аз лично без 2/3 чаши вино или 2 бири на ден не минавам.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gabor Разгледай мнениеАкцизите на алкохола трябва да са максимално високи, преди всичко поради социални, а не икономически причини. Алкохола е кошмар за целия континент и по никакъв начин не трябва да се нарърчава употребата му.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнениеАлкохол. А най-твърдият от твърдите се казва чист етилов спирт. Дали е сгрешена или не, статията и изводите от нея са си страшнички.
Прочее, този същият алкохол става /и в Бразилия се използва масово/ за автомобилно гориво, но, в момента, складовете на производителите пращат по шевовете, защото така лелеяният от тесногръди "финансисти" /според мен, просто, счетоводители като мин.фин.Се.Дянков/ акциз превръща себестойността от 2,50 в цена над 7 лв, на която трудно се купува вече залежаваща продукция...С което се спира по-нататъшното производство и продажби, и, от там-и по-нататъшните постъпления в републиканския бюджет.
Обаче, "финансистът" така и не го осъзнава и едва ли ще бутнат акциза.
Да си йе*ем умното управление, да си йе*ем
Коментар
-
Алкохол. А най-твърдият от твърдите се казва чист етилов спирт. Дали е сгрешена или не, статията и изводите от нея са си страшнички.
Прочее, този същият алкохол става /и в Бразилия се използва масово/ за автомобилно гориво, но, в момента, складовете на производителите пращат по шевовете, защото така лелеяният от тесногръди "финансисти" /според мен, просто, счетоводители като мин.фин.Се.Дянков/ акциз превръща себестойността от 2,50 в цена над 7 лв, на която трудно се купува вече залежаваща продукция...С което се спира по-нататъшното производство и продажби, и, от там-и по-нататъшните постъпления в републиканския бюджет.
Обаче, "финансистът" така и не го осъзнава и едва ли ще бутнат акциза.
Да си йе*ем умното управление, да си йе*ем
Коментар
-
Първоначално изпратено от Tiki Разгледай мнениеСпоред мен статията е сгрешена и не става дума за чист спирт, а за твърд акохол.
Така се оказва , че пием 30л троянска, 40л пещерска и 50л шльокавица....
Бая си е на калпак...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ssaki Разгледай мнениеВ статията се говори за чист спирт. Т.е. твоите 40 грама всъщност са 100мл. концентрат с ~ 40 градуса.
Като отчетем, че "пиещ" е и с 10 гр. и нагоре, и разделим пиещи и алкохолици, се получава по над 500 гр /половин кило/ на алкохолик на ден.
Ще рече, това е кошмарът, трагедията, пропадането на един народ. Защото, алкохолиците никак не са малко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение15 кила спирт годишно на човек въобще не е много - това е по около 40 грама на ден - няма и едно малко.
Коментар
Коментар