IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колко вземаш ... на час?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • на ден взимам към 15 лв и имайки впредвид че работата ми сумарно е към
    един час значи 15 лв на час
    което не е зле само да мога да си намеря още 8 такива работи и ще съм доволен
    “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

    Коментар


    • Работил съм в САЩ и вземах по 16$ на час, което даже по тамосхните стандарти беше малко за работата, която вършех. В България всичко е пародия. Заплатата, ако е 1000лв. работиш по 12 часа на ден... Ташак работа. Айде сички юруш сега на БФБ...

      Коментар


      • В някои държави и фирми може и да е така, но има много места където това далеч не важи.

        Коментар


        • Колкото повече пари за час изкарваш на работодателя си, колкото си по компетентен и труднозаменим на работното си място, колкото си по отговорен и колкото повече работиш през този час - толкова повече пари ще вземеш. Елементарно е!

          Коментар


          • Ако си митничар дори няма да е на час, а на ТИР с контрабандна стока.

            Коментар


            • ....

              Коментар


              • Заплатите в цивилизования свят се сравняват на годишна база. За постоянната (или поне дългосрочната) работа иде реч. К*рви, макдоналдси, студенти-бригадири и др. подобни, които не са на пълно работно време, естествено се цанят на час. Те обаче са малцинство, а и не са нещото, към което трябва да се стремим. Поне според мен.

                Коментар


                • vav usa vseki 6tat ima minimalna zaplata na 4as no obiknoveno 80% ot xorata poly4avat s po 5-6 golara pove4e ot minimalnata stavka .mojete da vidite minimalnoto zapla6tane vav vseki 6tat na internet http://en.wikipedia.org/wiki/List_of..._minimum_wages

                  Коментар


                  • Те да ни плащат на час, пък ние да си сравняваме заплащането на година. Дано да може се хвалим с големи премии...
                    Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

                    Коментар


                    • Колко вземаш ... на час?

                      от blog.bg

                      Не, това не е въпрос към проституираща жена, а най-обикновен въпрос между работници в цивилизована Западна Европа. Там те си ги мерят не в месечни заплати, а в заплащане на час. Защото Ненко от с. Розино може да се хвали на село, че в UK като бояджия взема 2300 паунда на месец, а Пепи от Нова Загора получава 2300 като банков служител.

                      Ще си кажем, аха и там оценяват само грубото бачкане. Ако попитаме обаче Ненко колко часа работи на ден, то става ясно че той работи по 10-11 часа всеки ден, а понякога и в събота. Пепи казва, че има 40 часова работна седмица. Реално при калкулацията излиза, че Пепи получава много повече от Ненко.

                      А докога в България ще оценяват труда ни в месечна заплата. На кого е изгодно това.

                      Изгодно е на бедните работодатели и на политическите олигарси, защото така ще позамазват реалната трагедия. Поне в стъкмистиките си. Нека си припомним моята заплата като редови даскал с редова диплома в едно редово бг школо.

                      Средно си изчислявам заетостта в училище на 7 астрономически часа на ден. Така в 5 дни от седмицата. Получава се значииии 22 работни дни умножаваме по 7 и получаваме ... 156 часа месечно. Фишът за месечната заплата(бруто) е на стойност около 350 лева . Излиза,че трудът на г-н Маринов е оценен на 2 лева и някакви стотинки на час. Погнуса. Егати, толкова ли съм пропаднал, мисля си аз.

                      И се заклевам в себе си,че с професии по "призвание" вече няма да се занимавам.
                      Та така е уважаеми приятели не само в сферата на обраованието. Така е и в здравеопазването(мед. сестри, санитари), така е и почти навсякъде в милата ни родна действителност.

                      Слушам една позната, която се оплаква, че работи в банка за 700 лева месечно. А се случва да и се събират на ден по 10 или 11 часа работа в офиса. Естествено overtime не се заплаща. Ще кажете производителност на труда. А аз ще кажа - bull shit. Работил съм в чужбина и там на места КПД-то не е много по-високо.

                      Идеята ми е - ще се оправим, когато започнат да ни заплащат на час. Тук се сещам защо най-старата професия на света е така доходна. Ами там няма шест пет. Там не питат дамата "Ти колко земаш на месец, ма". Ясно е,че пазаренето е на час.

                      http://malart.blog.bg/viewpost.php?id=282210
                    Working...
                    X