бахти и осигуровки дават хората....не е истина .......
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Има ли балон при заплатите в България?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от be_googleЗа мен един от най-ненужните разходи за подследните 15 години е този за армията!
Спокойно можем да минем с 5000, без генерални щабове в центъра на София и хиляди декари парцели по морето - реално можеха да се насочат съкратените от армията и да увеличат щата на полицията - и там има много, много админстрация.
За тези 15 г. армията погълна повече от 15 млрд. лева и ЗАЩО, за да отидат момчетата да мрат в Близкия изток за корпоративните цели на щатите - като тези на ПНАВ (Проект за Нов Американски Век на влиятелна група републиканци- ястреби начело с президента на "Халибъртън" ДИК ЧЕЙНИ, ДОНАЛД РЪМСФЕЛД, ПОЛ УОЛФОВИЦ,БРУС ДЖАКСЪН, ДЖЕБ БУШ??? развили по-късно идеите за превантивните войни и т.н.), както и ИНСТИТУТА БЕЙКЪР - и той с енергийна сратегия в същия дух..
Именно с доклада на ПНАВ през 2000 г. се създава оста на злото, от 3 държави - ИРАН, ИРАК и СЕВЕРНА КОРЕЯ (единствената държава разгромила директно щатските армии)
Малко се отклонявам, но не знам дали съм споменавал и куриозната манипулация на общественото мнение в сащ извършено чрез дъщерята на ШЕЙХ САУД АЛ САБАХ, която е платила на лобистка фирма (не си спомням коя -нещо с ХИЛ в нея и един политик шеф) та въпросната дама дава показания пред КОНГРЕСА как иракски войници са разбивали кувьози с бебета ... та случаят години след това е разобличен като номер за спечелване на обществената подкрепа за Пустинна буря, но какво ли не се прави срещу 10,8 млн. долара в щатите, еле на Балканите!
"Ню Йорк Таймс" попада на доклада през 1992 г., а по-късно той придобива още по-агресивен вид... темата е дълга като река НИЛ
въпроса е , че сме в ролята на прислуга на американците и ренегати спрямо интересите на ЕС и предишните ни приятели Русия!
Коментар
-
Уникална обява видях - просто невороятано:
ИЗИСКВАНИЯ НА КОМПАНИЯТА
1.Висше икономическо образование и много добро владеене на англ. език икомпютърна грамотност
2. Опит на посочената позиция минимум 3 год. в изготвяне на информационни справки, анализи,маркетинг бизнес-планове
4. Изготвяне на становища по икономически въпроси.
5. Висока ангаджираност със задачите
6. Инициативност при изготвяне на специфичните справки
КОМПАНИЯТА ПРЕДЛАГА
1.Постоянен трудов договор след изпитателен срок от 3 год. и осигуровки.
2. Работно време от 8.30 ч. до 17.00 ч. от понеделник до петък.
3. Основно трудово възнаграждение 850 лв и бонуси обвързани с резултатите от работата.
Всеки сам да си направи изводите.... за мизерните работодатели, мизерните им душици и измекярското поведение!
„Креативо" ЕООД е посредническа агенция, която работи
БЕЗПЛАТНО ЗА КАНДИДАТИТЕ!!!
Лиценз за посредническа дейност по наемане на работа в
Република България № 627 от 22.12.2006 г. - валиден до 22.12.2011 г.
Коментар
-
Negramoten
Re: Има ли балон при заплатите в България?
Първоначално изпратено от NegramotenАко направим една аналогия с Испания, където в доста сектори заплатите се свиха с над 30%, а безработицата нарастна опасно, то дали и при нас може да се случи подобно нещо?
Коментар
-
За мен един от най-ненужните разходи за подследните 15 години е този за армията!
Спокойно можем да минем с 5000, без генерални щабове в центъра на София и хиляди декари парцели по морето - реално можеха да се насочат съкратените от армията и да увеличат щата на полицията - и там има много, много админстрация.
За тези 15 г. армията погълна повече от 15 млрд. лева и ЗАЩО, за да отидат момчетата да мрат в Близкия изток за корпоративните цели на щатите - като тези на ПНАВ (Проект за Нов Американски Век на влиятелна група републиканци- ястреби начело с президента на "Халибъртън" ДИК ЧЕЙНИ, ДОНАЛД РЪМСФЕЛД, ПОЛ УОЛФОВИЦ,БРУС ДЖАКСЪН, ДЖЕБ БУШ??? развили по-късно идеите за превантивните войни и т.н.), както и ИНСТИТУТА БЕЙКЪР - и той с енергийна сратегия в същия дух..
Именно с доклада на ПНАВ през 2000 г. се създава оста на злото, от 3 държави - ИРАН, ИРАК и СЕВЕРНА КОРЕЯ (единствената държава разгромила директно щатските армии)
Малко се отклонявам, но не знам дали съм споменавал и куриозната манипулация на общественото мнение в сащ извършено чрез дъщерята на ШЕЙХ САУД АЛ САБАХ, която е платила на лобистка фирма (не си спомням коя -нещо с ХИЛ в нея и един политик шеф) та въпросната дама дава показания пред КОНГРЕСА как иракски войници са разбивали кувьози с бебета ... та случаят години след това е разобличен като номер за спечелване на обществената подкрепа за Пустинна буря, но какво ли не се прави срещу 10,8 млн. долара в щатите, еле на Балканите!
"Ню Йорк Таймс" попада на доклада през 1992 г., а по-късно той придобива още по-агресивен вид... темата е дълга като река НИЛ
въпроса е , че сме в ролята на прислуга на американците и ренегати спрямо интересите на ЕС и предишните ни приятели Русия!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от atb... а най-добре е когато имаш връзки. пълен цървул да си пък е върха на айсберга. тъп ама с връзки и бачка нещо и той не знае какво. всияката изтарваня тя ями...
Синчето работи къде ли не .. Беше дилър към една банка Банката заради него загуби няколко стотин хиляди за има няма 2 месеца , ама го уволниха с почести и обещетение. После баща му го направи шеф в БМФ, да се прояви и там
И все е на едни космически заплати нищо, че е тъпичък като гъз и нищо не вдява. Иначе не лошо момче.. само е глупавичък по рождение ))
Коментар
-
Първоначално изпратено от atb... а най-добре е когато имаш връзки. пълен цървул да си пък е върха на айсберга. тъп ама с връзки и бачка нещо и той не знае какво. всияката изтарваня тя ями...
Синчето работи къде ли не .. Беше дилър към една банка Банката заради него загуби няколко стотин хиляди за има няма 2 месеца , ама го уволниха с почести и обещетение. После баща му го направи шеф в БМФ, да се прояви и там
И все е на едни космически заплати нищо, че е тъпичък като гъз и нищо не вдява. Иначе не лошо момче.. само е глупавичък по рождение ))http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от Боримечкатаа така! че ми писна от майстори-тарикати ... а напролет започвам сериозен строеж/ремонт...
това лято като се опиташ да навиеш някой майстор да свърши нещо - от сонди од довършителни работи - се държаха все едно са хванали Господ за шлифера ...
на пролет и материали и труда ще са на половин ако не и повече от сега.
че доста неща оталгам и аз. Ма при тия цени сърце не ми дава. Пари ще се намерят
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от atbНека и аз да изкажа своето скромно мнение.
Почвам с дипломите. Незнам как е у Велика София, ама тук в в провинцийката, никой не ти ще дипломата, ако ще да е 6+. те достатъчно добре си знаят колко всичко е измишльотина. Те си знаят колко ще ти дават като пари и хич не им дреме какво си изкарал. ти като си знаеш, че няма къде другаде да ходиш щеш нещеш се съгласяваш.
За работниците по строежите. Е те такава благодат за инвеститорите няма просто. Ни му плащаш осигуровки ни нищо. Бай Иван от Старчипатка Ломско доволен, че днеска надника 60 лв. инвеститора и той, че скътал някой друг лев още. Ами как да не му дадеш на бай иван повечко парици, като това са все разходи, не се знае и счетоводно колко отчитат даже, а накрая може и на загуба да си
Работата скоро няма да се оправи. Не може ти да си учил 5 години висше и накрая да вземаш по-малко от някой дето цял ден плюе по строежа и псува. Вярно тежък физически труд не казвам да взема по-малко, но умствения къде остана? Доколкото знам в чужбина всеки си знае мястото в йерархията и си взема подобаващите пари.
Много е погрешно обаче да се смята че ако някой е изкълвал няколко учебника ще му сече пипето и ще си струва парите.
Университети като Свободния и тем подобни бълват висшисти, ама то пък който не си е платил само той не е завършил.
На вън принципа е съвсем друг.. Имам позната която вземе без проблем архитектура във Версай, а тук не я приеха. Да ама там първата година има яка отсявка. Оцеляват половината студенти. Втората пак , а от третата вече гледат да си ги къткат.
В Англия има университети където на 5 студенти към края на следването има по 1 преподавател. Въпроса е да оцелееш до това ниво. А тук?
По живково време поне имаше отпаднали студенти, а сега все по-малко има.
Имам познати преподаватели в МЕИ и Винса тук във Варна.. Положението е отчайващо, а не им дават да късат , щото видиш ли ще секнат парите.
В образованието тук, определено много неща куцукат, затова и много шефове на фирми като видят диплома гледат от кой университет е издадена и поставят под съмнения способностите на завършилия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от atbНека и аз да изкажа своето скромно мнение.
Почвам с дипломите. Незнам как е у Велика София, ама тук в в провинцийката, никой не ти ще дипломата, ако ще да е 6+. те достатъчно добре си знаят колко всичко е измишльотина. Те си знаят колко ще ти дават като пари и хич не им дреме какво си изкарал. ти като си знаеш, че няма къде другаде да ходиш щеш нещеш се съгласяваш.
За работниците по строежите. Е те такава благодат за инвеститорите няма просто. Ни му плащаш осигуровки ни нищо. Бай Иван от Старчипатка Ломско доволен, че днеска надника 60 лв. инвеститора и той, че скътал някой друг лев още. Ами как да не му дадеш на бай иван повечко парици, като това са все разходи, не се знае и счетоводно колко отчитат даже, а накрая може и на загуба да си
Работата скоро няма да се оправи. Не може ти да си учил 5 години висше и накрая да вземаш по-малко от някой дето цял ден плюе по строежа и псува. Вярно тежък физически труд не казвам да взема по-малко, но умствения къде остана? Доколкото знам в чужбина всеки си знае мястото в йерархията и си взема подобаващите пари.
Много е погрешно обаче да се смята че ако някой е изкълвал няколко учебника ще му сече пипето и ще си струва парите. Университети като Свободния и тем подобни бълват висшисти, ама то пък който не си е платил само той не е завършил. На вън, принципа е съвсем друг.. Имам позната която вземе без проблем архитектура във Версай, а тук не я приеха. Да, ама там първата година има яка отсявка! Оцеляват половината студенти! Втората година пак, а от третата вече гледат да си ги къткат и да не отпадат. Защото са запазили кадърните, а другите са ги изритали.
В Англия има университети където на 5 студенти към края на следването има по 1 преподавател. Въпроса е да оцелееш до това ниво. А тук?
По живково време поне имаше отпаднали студенти, а сега все по-малко има.
Имам познати преподаватели в МЕИ и ВИНС тук във Варна.. Положението е отчайващо, а не им дават да късат много, щото видиш ли ще секнат парите. И тъпунгерчетата си карат нагоре и накрая вземат някаква дипломка, ама тя става общо взето, за гъз папир само.
В образованието тук, определено много неща куцукат, затова и много шефове на фирми като видят диплома гледат от кой университет е издадена и поставят под съмнения способностите на завършилия.http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир
Коментар
-
Първоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от atbНека и аз да изкажа своето скромно мнение.
В момента най-съвестните работници са тези пред пенсия, а като се пенсионират става страшно...
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от atbНека и аз да изкажа своето скромно мнение.
В момента най-съвестните работници са тези пред пенсия, а като се пенсионират става страшно...
Коментар
-
Negramoten
Първоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от NegramotenПървоначално изпратено от Jay GouldПървоначално изпратено от Боримечкатаа така! че ми писна от майстори-тарикати ... а напролет започвам сериозен строеж/ремонт...
това лято като се опиташ да навиеш някой майстор да свърши нещо - от сонди од довършителни работи - се държаха все едно са хванали Господ за шлифера ...
Образованието, само в някой сектори завишава заплата. Проблема обаче не е, че бачкера взимал много а че на даскалицата държавата плаща обидно малко!
Ако сметнеш надниците, то преди за месец е взимал 1300 лв, а сега взима 700...
което ясно показва, че балона при заплатите на общаците се е спукал, от там отиваме на балона при бакшишите в чалга-кръчмите, и така лека полека достигаме до всички сектори...
Коментар
Коментар