Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Професионално ориентиране
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕми хората дето работят за гугъл, сап, оракъл или майкрософт са със сигурност по-умни не само от средностатическия счетоводител навил се да бачка за 800 лева, а най-вероятно и от 99% от главните счетоводители.
Това че куцо и сакото е почнало да прави програми не значи че ще оцелее - по-вероятно няма да оцелее - ако не е на равнището ако не на най-добрите поне на вторите или третите след тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеПак пишеш глупости. Работил съм за една от тези трите (няма да казвам коя, че става ясно почти кой съм). Напуснах след няколко години и създадох бизнес. Счетоводителя ми ( има си счетоводна фирма човека) винаги е изкарвал повече от мен и да ти кажа, не съм видял да се плаши нито от кризата, нито от съкращения нито от нищо.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЕми хората дето работят за гугъл, сап, оракъл или майкрософт са със сигурност по-умни не само от средностатическия счетоводител навил се да бачка за 800 лева, а най-вероятно и от 99% от главните счетоводители.
Това че куцо и сакото е почнало да прави програми не значи че ще оцелее - по-вероятно няма да оцелее - ако не е на равнището ако не на най-добрите поне на вторите или третите след тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнениеApple, дето всички им падат на колене колко са велики като продукти и софтуер, що ги гонят за данъчни измами в ЕС (прекарвали си париците през Ирландия, че имали ош-беш с тяхното правителство)?
Явно счетитата и адвокатите им не са могли да използват яките им програми...
Хора винаги си трябват, само с програми не става...
Ако ти беше измислил преди Епъл как напълно законно - защото Епъл не са нарушили никакъв закон - да имаш фирма която е извън всички юрисдикции и не плаща данъци никъде можеше да казваш те са такива или не са. Ама като не си измислил
Нарушението идва от Ирландия, която евентуално е нарушила европейското законодателство - като и това всъщност изобщо не е сигурно - защото по европейските закони отделните държави имат право на собствена фискална политика. Епъл не са нарушили никой закон.
Коментар
-
Ами
Явно програмистите им не са могли да използват яките им програми...
Хора винаги си трябват, само с програми не става...Last edited by Kildirim_Bei; 04.10.2016, 21:05.Не се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kildirim_Bei Разгледай мнение... програмите са толкова умни, колкото са умни програмистите, дето ги пишат...
Пак опряхме до човешкия фактор
Коментар
-
Вярно е това, ама и
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКомпютъра е толкова умен колкото са му умни програмите.
Пак опряхме до човешкия факторНе се заяждам никога и с никой, но... истината винаги боли.
~ Enfant Sanssouci de Monde ~
Коментар
-
Същото нещо е със самите счетоводни отчети. В момента това което правят счетоводителите е да взимат едни данни и да ги набиват в една програма и след това да разпечатват резултата. Единственото по-сложно е вкарването на самите данни. което отново не е никакъв проблем ако самоти търговци и закупчици вкарват продажбите и покупките в програма. И това е елемантро да се направи и вече се прави.
Другата трудност е да се определи дадени данни в коя счетоводна сметка да отива. Но за това не ти трябват 10 счетоводителя, трябва ти един, и той не е нужно да работи за теб а за фирмата която ти продава услугата, като освен за теб ще работи за още стотина други фирми. Веднъж определени сметките по които да вървят регулярните парични потоци или балансови сметки и остава просто регулярните неща да се разпределят - за това не ти трябва изобщо човек. В редките случай когато възникне нещо извънредно отново счетоводителите във фирмата в облака могат да се оправят. Ако на някой му възникват много извънредни неща му трябва ЕДИН счетоводител - не повече.
Направо не мога да повярвам че обяснявам такива елементарни неща.
Коментар
-
Само си виж доводите - измъкваш някакъв всъщност елементарен проблем и казваш и казваш това няма как да стане. Ами елементарон е да стане. толкова ли не можеш да схванеш че са налични всички данни за това което твърдиш че е невъзможно. Абсолютно всичко е налице някъде - често в централизирана база данни, както е трудовия стаж. Ако има някаква неточност естествено може да се променя - но това не е работа на счетоводител - това е работа на човек който вкарва данни в база данни.
И така имаме всички данни - имаме едни елементарни процедури - което могат да се смятат даже в ексел - не е нужна никаква сложна програма за това.
И имаме резултат който просто се записва в друга база данни. Отново най-често централизирана. За къв х.й са ти хора на които да плащаш заплати за това, че да смятат с калкулатор това, което компютър може да смята много по-добре. Или да търсят в база данни, данни, което също компютър прави много по-добре.
Ти даже не живееш в края на 20 век - живееш нейде в 70 - те години на 20 век - предполагам някъде тогава си си завършил образованието и нищо ново не ти е влязло в кр...туната.
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеНе разбирам само по рождение ли тие или се правиш на такъв....Не разбирам и защо спориш за очеизвадни неща.Не си бил счетоводител да не говорим главен.Земи си седни на задника и не коментирай неща които не са ти ясни.
Гугъл и уикипедия не са източник на знание...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНе, а и нямам намерение да се набутвам в умираща професия
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсъщност и това вече е възможно - лицевото разпознаване доста напредна. Вече разпознават хора даже по вени на ръцете или по извивките на ушите.
Гугъл и уикипедия не са източник на знание...
Коментар
-
Първоначално изпратено от power grid Разгледай мнениеАйде напиши ми програма която щом ме види казва къде и колко съм работил.И като я напишеш ми се обади
Коментар
Коментар