IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Геополитика и икономика. Събития. Факти.

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• be_google написа:
    [ОСВЕН ТОВА ИСКАМ ДА СЕ ОБРЪРНА КЪМ МОДЕРАТОРИТЕ ДА ПРЕМЕСТЯТ ОГРОМНИЯ ПОСТИНГ НА ПСИХИЧНОБОЛНИЯ КОЛЕГА ОТ ФОРУМА СТАМБОЛОВ!!!!!!!!!!!
    И АКО ПРОДЪРЖАВА ДА СПАМИ ДА МУ СЕ ПРЕПОРЪЧА ДРУГ ПОДХОДЯЩ ЗА ВЪЗРАСТТА ФОРУМ - нещо с картинки на голи мацки, или игри...[/quote]

Отново те обхвана руската истерия и продължаваш да нагрубяваш опонентите!
    С този пост исках да ти припомня една наша дискусия по повод статии във Ню Йорк Таймс и Интернешънъл хералд трибюн. Както те предупредих, отново Еврокомисията осъди корупцията на комунистите-русофили.

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata
      леелеллеле.... тва дето беше интервюто с БУШ беше пълно излагане....
      Първоначално изпратено от be_google
      Първоначално изпратено от Shemata
      е то и нашите ги махаме... т.ч....

ето какво правят по-умните от нас - намаляват си рисковете вкъщи!

Правителството на Япония взе решение да прекрати до края на 2008г. мисията на своите ВВС в Ирак.

Основният мотив на Токио за изтеглянето на японските войски е подобряването на политическата ситуация в Ирак.

Към настоящия момент на територията на Ирак се намират 210 японски военнослужещи
      За Ирак съм спокоен - нашите бойци поне не са извършвали военнопрестъпления - като изнасилвания, грабежи и др.
      Ще бъде чудесно всички българи с униформи да си дойдат живи и здрави - явно се готви атака срещу нато в този регион!

Американският президент Джордж Буш заяви в телевизионно интервю, че не е бил подготвен за война при встъпване в длъжност като държавен глава и дълбоко съжалява за провала, допуснат от американското разузнаване в Ирак, съобщи АФП.

Буш, обаче, отказа да отговори на въпроса дали би започнал инвазията в Ирак, знаейки, че Саддам Хюсеин няма оръжия за масово поразяване.

„Това е интересен въпрос. Изисква отговор само с „да" и „не". Трудно ми е да дам отговор. Много видни личности сред американските политици си заложиха репутацията, когато говориха за оръжията на Саддам. Както виждаме, и много други държави се довериха на същото очакване.

Аз не съм предвиждал война. Не дойдох на власт с лозунги от рода на: „Гласувайте за мен. Ще отвърна на удара....... Аз, обаче, работих за това Америка да бъде защитена от идеологическите си врагове." - каза още Буш.
      Приключи миротворческата мисия на Азърбайджан в Ирак
      BLITZ - 07 Декември 21:24
      В Азърбайджан се завърнаха 150-те миротворци, чиято мисия в Ирак приключи, съобщиха от министерството на отбраната на страната.
      “Миротворческият контингент от 150 военнослужещи от азърбайджанската армия се прибра в републиката в съответствие с решението на азърбайджанския парламент от 11 ноември 2008 г.“, се казва в съобщението. 14 офицери, 16 сержанти и 120 войници пазеха водохранилища и ВЕЦ в иракския град Ал Хадида

ОСВЕН ТОВА ИСКАМ ДА СЕ ОБРЪРНА КЪМ МОДЕРАТОРИТЕ ДА ПРЕМЕСТЯТ ОГРОМНИЯ ПОСТИНГ НА ПСИХИЧНОБОЛНИЯ КОЛЕГА ОТ ФОРУМА СТАМБОЛОВ!!!!!!!!!!!
      И АКО ПРОДЪРЖАВА ДА СПАМИ ДА МУ СЕ ПРЕПОРЪЧА ДРУГ ПОДХОДЯЩ ЗА ВЪЗРАСТТА ФОРУМ - нещо с картинки на голи мацки, или игри...

Коментар

• Подкупите струваха на България загубите на субсидиите от ЕС
        28.11.2008 г.
        “Интернешънъл хералд трибюн”
        Във вторник Европейският съюз предприе безпрецедентната стъпка да лиши България от средства на стойност 220 млн.евро, като по такъв начин обяви с действия, че балканската страна е твърде корумпирана и склонна към измами, за да получава субсидиите.
        За първи път страна-членка на блока от 27-те ще изгуби напълно пари, за които не може да й се окаже доверие, че ще изхарчи правилно, което отразява загрижеността, споделяна от длъжностни лица, дипломати и органи, разследващи измами, относно способността на българските власти да предотвратят изтичането на безвъзмездни европейски помощи от милиарди евро по каналите на организираната престъпност.
        Българското правителство, което излъчваше увереност, че сега Брюксел ще му повери фондовете, които отначало бяха замразени през м.юли, се опита да си придаде бодър вид относно случилото се, което представлява значителна загуба за една от най-бедните икономики в Европа.
        В слово в Берлин, министър-председателят Сергей Станишев каза, че България – държава, в която Американското посолството в София е изброило над 125 поръчкови убийства през последните години – изпълнява “много амбициозно” програмите на Европейския съюз и отбеляза язвително, че “членството не се изчерпва само с въпросите на правосъдието и вътрешните работи” .
        Когато България се присъедини към Европейския съюз през 2007 г., мнозина предупреждаваха, че тя не е подготвена и че Европейската комисия следва да предприеме специални мерки, за да наблюдава реформите.
        Европа днес
        Оттогава България и Румъния – които се присъединиха едновременно към Европейския съюз – бяха критикувани в няколко доклада включително и в един прочут документ, според който “престъпна мрежа от фирми” обира субсидиите.
        През м. юли бяха спрени няколко транша от средствата на Европейския съюз, възлизащи на обща стойност от 486 млн. евро. Сега 220 млн. евро или 287 млн. долара от тези пари – предназначени за модернизиране на институциите – бяха изгубени завинаги миналия вторник, когато изтече крайният срок за предоставянето им.
        Още много милиони – и дори милиарди – биха могли да имат същата съдба, ако българското правителство не успее да засили контрола. Страната следва да получи субсидии на стойност около 11 милиарда евро до 2013 г.
        Меглена Плугчиева, зам.министър-председател на България, отбеляза, също в Берлин във вторник, “големите усилия” и “конкретните резултати” на страната в борбата с престъпността. Решението на Европейския съюз, каза тя, “не е добър знак в подкрепа на реформите в България”.
        Оли Рен, Европейският комисар по разширяването на ЕС, изрази несъгласие с това. Обявявайки хода на ЕС, той посочи, че обещанията на София са се оказали незадоволителни. “Много от мерките”, заяви Рен, “са само обещания за бъдещи действия и все още не са дали конкретни резултати”.
        Рен, който подкрепи членството на България през 2007 г., отбеляза, че новината не е “приятна”.
        “Това не е наказание. Това е решение, което взехме с оглед зачитане на законите и правилата на ЕС” , посочи Рен.
        Средствата, за които става дума, бяха набелязани за България, за да й се помогне да се модернизира, да се отърси от комунистическото си минало и да се подготви за членството си в ЕС, като извърши пълна реформа на администрацията.
        Но отпускането на тези средства беше спряно през м. юли, когато ЕС отмени официалната акредитация на две агенции в България, които обработват плащанията от Брюксел. Оттогава ЕС изпрати няколко различни мисии в София и българските министри изразиха увереност, че парите ще потекат отново.
        “Времето изтече”, заяви един служител на Европейската комисия, който помоли за анонимност заради деликатността на въпроса. “Българските власти получиха предупреждения, с тях бяха осъществени интензивни контакти. Но те не съумяха да покажат резултати навреме”.
        Рен отбеляза, че “рискът от политическа намеса” не е бил напълно признат от правителството в София, което е затруднило решаването на проблемите.
        Връзките между политици и заподозрени престъпници в България са добре документирани и неотдавна бяха предмет на два подробни репортажа в “Интернешънъл хералд трибюн”.
        Българският министър на вътрешните работи Румен Петков подаде оставка през тази година след разкрития, че се е срещал с фигури от средите на организираната престъпност.
        През 2003 г. министърът на финансите, Милен Велчев, също се оттегли след като беше фотографиран на яхтата на Иван Тодоров, заподозрян в участие в контрабандна дейност и отвличане и убит през 2006 г.
        Освен изгубените 220 млн. евро, се спират още 340 млн. евро от предприсъединителните фондове по така наречената програма “ФАР”. Подкрепата за селското стопанство на стойност 121 млн.евро също е блокирана. Задържат се и 115 млн.евро, предназначени за строителство на пътища.
        Тези суми, обаче, са джобни пари в сравнение със средствата, които България би трябвало да получи като вече пълноправен член на Европейския съюз.
        Докато за България са определени около 11 милиарда евро за регионални и селскостопански субсидии за периода до 2013 г., Румъния следва да получи близо 31 милиарда евро.
        Комисията твърди, че е решена да се погрижи тези средства да не бъдат изгубени по корупционни канали. “Що се отнася до средствата, които следва да бъдат предоставени в бъдеще”, добави служителят на Европейската комисия, “ние предприемаме по-широки проверки. Стремежът ни е да се уверим, че функционират структури, които да дадат възможност на властите да се справят със значителните суми, които ще получат през финансовия период 2007-2013 г.”
        Говорейки пред вътрешната слушателска аудитория по радио “Дарик”, Плугчиева прозвуча малко по-раздразнено, отколкото в Берлин. Тя каза, че е дълбоко разочарована и натъжена, но обвини и ЕС в съблюдаване на двойни стандарти, според съобщение на българската информационна агенция “Новините”.
        ”Коя страна от ЕС е без корупция и е разрешила всичките си проблеми?”, запита Плугчиева. “Този подход на съсредоточаване на вниманието само върху негативното в България и на негативни оценки само за България е неприемлив; аз не споделям това и не считам, че е отражение на духа на ЕС”.
        Проблемите в България и Румъния хвърлих сянка върху бъдещото разширяване на блока. Елмар Брок, десноцентристки германски депутат в Европейския парламент, изтъкна, че е особено важно да се покаже на европейската общественост, че функционират адекватни контролни механизми за защита на парите на данъкоплатците.
        “Трябва да се покаже, че такива случаи се разследват стъпка по стъпка.”, заяви Брок. “Ако парите се набират и след това се губят поради корупция, тогава имаме проблем с общественото мнение по отношение на бъдещо разширяване на Европейския съюз”.

Коментар

• леелеллеле.... тва дето беше интервюто с БУШ беше пълно излагане....

Първоначално изпратено от Shemata

Правителството на Япония взе решение да прекрати до края на 2008г. мисията на своите ВВС в Ирак.

Основният мотив на Токио за изтеглянето на японските войски е подобряването на политическата ситуация в Ирак.

Към настоящия момент на територията на Ирак се намират 210 японски военнослужещи
          За Ирак съм спокоен - нашите бойци поне не са извършвали военнопрестъпления - като изнасилвания, грабежи и др.
          Ще бъде чудесно всички българи с униформи да си дойдат живи и здрави - явно се готви атака срещу нато в този регион!

Американският президент Джордж Буш заяви в телевизионно интервю, че не е бил подготвен за война при встъпване в длъжност като държавен глава и дълбоко съжалява за провала, допуснат от американското разузнаване в Ирак, съобщи АФП.

Буш, обаче, отказа да отговори на въпроса дали би започнал инвазията в Ирак, знаейки, че Саддам Хюсеин няма оръжия за масово поразяване.

„Това е интересен въпрос. Изисква отговор само с „да" и „не". Трудно ми е да дам отговор. Много видни личности сред американските политици си заложиха репутацията, когато говориха за оръжията на Саддам. Както виждаме, и много други държави се довериха на същото очакване.

Аз не съм предвиждал война. Не дойдох на власт с лозунги от рода на: „Гласувайте за мен. Ще отвърна на удара....... Аз, обаче, работих за това Америка да бъде защитена от идеологическите си врагове." - каза още Буш.
          Мнението ми не е препоръка!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Shemata

Коментар

• е то и нашите ги махаме... т.ч....

Коментар

• Първоначално изпратено от be_google

Така е, и ние пращахме едно време войските си да потушаваме в Прага борбите срещу комунизма и виж къде се оказахме сега.

Коментар

• ето какво правят по-умните от нас - намаляват си рисковете вкъщи!

Коментар

• А аз съм човекофил!!!!!!!

Коментар

• аз съм славянофил
                      никой не може да избяга от корените си
                      "Бог е създал човека, а Самуел Колт ги направи равни"...

Коментар

• лелелелел лелелел....

колко глупости се пишат тук... и май доста от хората дето пишат тук са над 30 или даже 40 ---- (и по-голямата част са комплексари на тема КУМУНИСТИ => и май от там идва и омразата към Русия и любовта към Америка)

болни мозъци колкото щещ... за това БГ е на такова деридже...

по-голямата част от тези приказки тук са подходящи теми за разговор между бабичките на пейките по-улиците или за философите - политици, които прекарват по-голямата си част от времето през пролетта и лятото пред Народния Театър на пейките....

Ужассссссс!!!

Коментар

• Не ме интересува дали някой е русофил или не, стига да се грижи за интересите на България!

А не да нагажда интересите според филството.

А прекаленото филство е вредно, Сещам се израза: "Хубав ли е филма или е руски?"

Коментар

• Цитат:
                            1. Всички българи по дефиниция се раждат русофили, това е заложено в генофонда на населението. Любовта към България е само функция на любовта към Русия.
                            2. Българите, които впоследствие спрат да питаят неограничена любов към Русия и нейната политика (външна, вътрешна, икономическа, всякаква), а започнат да изпитват любов към българските национални интереси преди всичко (които често са в противоречие с руските) са платени агенти на чужди разузнавания и/или са луди......
                            .................................................. ..............
                            10. Всички прогресивни държави са с Русия. Който не е - значи е слуга на империализма и САЩ.

Българите не се раждат русофили, а стават такива по-късно, когато изучават история и се запознаят с геополитическите и макроикономически реалности. Става им ясно, че Родината им не може да бъде изрязана с някакъв трион и запратен, да речем, в американския (или други) континент. България е в посредствена близост до Русия - огромна територия (с относително малко население) на която се намират природни богатства, от които в бъдеще светът ще изпитва все по-голям дефицит.
                            При това българите имат някакви традиционни връзки с руснаците: исторически,културни,езикови и т.н. от които е добре да се възползваме.
                            Още много може да се каже за русофилията, но...да обобщим с едно зиречение:

Глупаво е да не бъдеш русофил, а да служиш на интереси на далечна страна, които днес може да е най-могъща, но утре... кой знае как ще се промени (change we need !).
                            Не препоръчвам никому нищо.

Коментар

• През 70-те години щатите решават да създадат безстрашна, непобедима и покорна на тях армия, с която да разбият руските армии в Афганистан (по-натам същите са изпратени с помощта на ЦРУ в Балканите, в Африка и Азия). След години на добро сътрудничество целите са постигнати и "Армиите на вярата" са станали по-силни от предвиденото - те наистина победиха руските войски (по-скоро Русия си тръгна сама, осъзнала безсмислието на такива конфликти, както и промяната на геополитиката, Горбачов и т.н. ). Осъзнали силата си до ден днешен те правят това, което си решат или им наредят - и всяко предизвикателство им е добре дошло!
                              Учениците към днешна дата са вдигнали мерника на учителя си - 11.ІХ. го даказа най-ясно!
                              Има ли такива между нас, които смятат, че сме победители в Афганистан?
                              Армиите на НАТО са още по-нежелани там от руските!
                              За пореден път в историята си сме в някаква меркантилна коалиция ... и слаба.
                              В НАТО нямаме дух, а за чест изобщо не иде реч... първите ни герои от операциите на нато ... бяха теляци, баняджии ...

Твърдо съм за ЕС, който ще потръгне скоро, но съм скептик за присъствието ни в нато - ЗАЩОТО ни пробутват старите си кораби и самолети за стотици милиони... !
                              Зашото след като разбиха армията, разузнаването ни и икономиката ни, ни оставиха и без кьорава ракета - не били екологични ракетите - ИДИОТИ! Разбира се в момента, но само в момента никоя околна страна не ни застрашава - но америка има доста бичове , за да напляска непослушните дупета - справка вж. Косово...

В общи линии създател, използвач и бавачка на много от терористичните организации и на съвремнния тероризъм са някои от службите на сащ!

а това никак не е весело

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов
                                ПОЗДРАВИ НА КОМУНИСТА-РУСОФИЛ be_google!
                                Ето подходящ коментар за тази тема, който взех от един форум:

Разбрах кои са основните китове, върху които се крепи идеологията на българската русофилия, а именно:
                                1. Всички българи по дефиниция се раждат русофили, това е заложено в генофонда на населението. Любовта към България е само функция на любовта към Русия.
                                2. Българите, които впоследствие спрат да питаят неограничена любов към Русия и нейната политика (външна, вътрешна, икономическа, всякаква), а започнат да изпитват любов към българските национални интереси преди всичко (които често са в противоречие с руските) са платени агенти на чужди разузнавания и/или са луди. Като Никола Петков например.
                                3. Споменатите в т. 2 българи са единици. Например в този форум само един човек пише лоши неща срещу Русия. Познат е под кодовото наименование "Стамболов". Както се вижда в т. 1 - всички българи обичат Русия и това не подлежи на съмнение.
                                4. Самата Русия е най-великата и могъща държава на света! Винаги е била, е и ще бъде завинаги. Нея не я ловят природни бедствия, икономическа криза, войните не и се отразяват по никакъв начин, а ако метеорит тръгне да се блъска със Земята руснаците ще са единствените, които ще оцелеят. Исторически събития като това, че руснаците са викнали скандинавци да ги управляват, че са губили войни и че в ХХ век са умирали от глад няма - всичко е долна пропаганда и изкривяване на фактите. Пакт с Хитлер също не е имало. Също така са победители и в двете световни войни, при това сами!
                                5. Най-важните продукти за съществуването на човечеството са петрол, природен газ, диаманти, чугун, водка и черен хайвер. Не случайно Русия е лидер точно и само в добива на тези ресурси! Именно поради това тя е имунизирана срещу сривовете описани по-горе. Без хляб може - без петрол не! Освен това руските олигарси бяха олигарси при марионетното управление на Елцин. Сега са националноотговорни предприемачи, работещи за благото на народа в съюз с бащата на нацията (всички знаем кой е).
                                6. Руската политика (външна, вътрешна, всякаква) е винаги правилна. Ако Русия не допуска чужди компании на пазарите си - това е патриотизъм. Ако Западът не разреши на руски компании да монополизират доставките на газ до домакинствата - това е империалистическа и дискриминационна политика.
                                7. Когато Русия нападне някоя държава - това е защита на жизнени руски интереси. Когато суверенни държави влязат в НАТО - това е пряка заплаха за руския народ!
                                8. Руските ръководители са винаги прави, по какъвто и въпрос да се изказват. Освен това те са истински хуманисти, които мислят най-доброто не само на руския, но и на българския и всички други поробени от САЩ народи! Най-вече на грузинския.
                                9. Русия е технологично в ХХІІІ век след Христа. Обаче крие всички разработки, за да държи империализма в шах.
                                10. Всички прогресивни държави са с Русия. Който не е - значи е слуга на империализма и САЩ.

Има и още, но няма нужда да пиша. Мисълта ми е, че няма смисъл човек да се връзва, защото един вече промит мозък не може да бъде върнат в първоначалното му състояние....
                                хаха

браво за усилието стамболов, много хубаво си го написал ...

8)

Коментар

Working...
                                X