IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли конфликт за присъединяването на Тайван към Китай?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• https://youtube.com/shorts/_2Lp-_BLZ...eJkno2uQcQ9WvG

Коментар

• Първоначално изпратено от два_таралежа Разгледай мнение
      Крайно време е Китай да предприеме необходимите стъпки за да присъедини острова който е нейна изконна територия. Най-добре ще е ако това се случи без намесата на оръжия или намесата на трети страни.
      Преди си мислех, че кредитните карти са лесен начин да получите пари незабавно, без да се притеснявате. Но след като балансът нарасна поради високите лихви, осъзнах, че съм направил грешка. Ако някой обмисля да използва кредитна карта или да вземе заем, от който всъщност не се нуждае, помислете два пъти. Тези пари наистина ли си заслужават да рискувате финансовата си сигурност?

Коментар

• Китай може да завземе тайванските острови, разположени край китайските брегове и то без военни действия. Но, тук става въпрос, че мирът в Тайвън ще бъде нарушен
        Повече от красива

Коментар

Китайското правителство налива яко пари в тази индустрия. В дългосрочен план мисля, че ще успеят да се отвържат от ASML. Въпрос на време е. Това е стратегически сектор. Времето когато технологиите идваха отвън а Китай само произвеждаше отдавна отмина.
          +100

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

Не съм гледал. Големи са, би трябвало да се справят.
            Китайското правителство налива яко пари в тази индустрия. В дългосрочен план мисля, че ще успеят да се отвържат от ASML. Въпрос на време е. Това е стратегически сектор. Времето когато технологиите идваха отвън а Китай само произвеждаше отдавна отмина.

Коментар

Аз имах 2 ASML, едната продадох, чакам момент, да продам и другата.

Коментар

• Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

Спокойно - наистина Тайван произвежда огромен процент от чиповете по света, но това го прави в много заводи, пръснати по целия свят. Реално в Тайван се произвеждат само 21% от чиповете. Така че дори и Китай да превземе Тайван, няма да има сътресения в производството на чипове. Японците и те произвеждат много чипове, Филипините, Малайзия и къде ли не още.

Има и още нещо - всяко едно оборудване за производство на чипове има време на живот само 3-4 години. След това пристига следващото оборудване, което прави нови с още по-малко нанометри чипове. И всъщност контрола върху световните чипове се извършва от компаниите, които произвеждат машини за производство на чипове. А там световени лидер е ASML (Advanced Semiconductor Materials Lithography) в Холандия.
                Не е икономически оправдано използването единствено на литографи с пределно висока резолюция. Ама че янките се подготвят да посрещнат възсъединяването.на Тайван с континентален Китай, съм убеден. Дали ще воюват БУКВАЛНО за него, пбаче, не съм сигурен. Насила, никой не ги кара, щетите ще бъдат колосални, а резултатът изобщо не е гарантиран. Не, едва ли. Не бих нарекил такива действия разумни.
                Last edited by Pyramid; 10.03.2025, 20:56.

Коментар

Днес ако си гледал акциите на ASMI и ASML паднаха с по 6-7%. Да видим дали е било временно или ще продължи фиаското.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение

Геополитиката едва ли е функция на тия чипове. А пък и Холандия държи ноу-хау-то за тях - всичко е в химията, ецването, казано на професионален език. Едва ли има заряди на 3 нано, ама всичко е пи-ар. Тайван е един непотопяем самолетоносач и нищо повече и държи Южнокитайско море свободно от некитайско присъствие.
                    Спокойно - наистина Тайван произвежда огромен процент от чиповете по света, но това го прави в много заводи, пръснати по целия свят. Реално в Тайван се произвеждат само 21% от чиповете. Така че дори и Китай да превземе Тайван, няма да има сътресения в производството на чипове. Японците и те произвеждат много чипове, Филипините, Малайзия и къде ли не още.

Има и още нещо - всяко едно оборудване за производство на чипове има време на живот само 3-4 години. След това пристига следващото оборудване, което прави нови с още по-малко нанометри чипове. И всъщност контрола върху световните чипове се извършва от компаниите, които произвеждат машини за производство на чипове. А там световени лидер е ASML (Advanced Semiconductor Materials Lithography) в Холандия.

Коментар

Ами не, не е точно така. Холандска фирма произвежда няколко фотолитографи и патенти по тях. Да, обаче, оказва се, И в момента, конкуренти разработват други системи. Волно или не, САЩ и санкциите им, създадоха конкуренти на ASML...
                      ...Което, само по себе си, даже е чудесно.
                      Който не вярва, да пита КЗК.
                      Днес ако си гледал акциите на ASMI и ASML паднаха с по 6-7%. Да видим дали е било временно или ще продължи фиаското.

Коментар

• Първоначално изпратено от pinoccio Разгледай мнение
                        Геополитиката едва ли е функция на тия чипове. А пък и Холандия държи ноу-хау-то за тях - всичко е в химията, ецването, казано на професионален език. Едва ли има заряди на 3 нано, ама всичко е пи-ар. Тайван е един непотопяем самолетоносач и нищо повече и държи Южнокитайско море свободно от некитайско присъствие.
                        Ами не, не е точно така. Холандска фирма произвежда няколко фотолитографи и патенти по тях. Да, обаче, оказва се, И в момента, конкуренти разработват други системи. Волно или не, САЩ и санкциите им, създадоха конкуренти на ASML...
                        ...Което, само по себе си, даже е чудесно.
                        Който не вярва, да пита КЗК.

Коментар

В рамките на последната година на няколконпъти, прогнозират че, успеят ли са завършат В ЩАТИТЕ заводите -клонинги на TSMC, щатите ще предадат Тайванили даже, сами ще гръмнат цейпяетв там. Тъй де, не върви толкова много чипове, толкова евринп, да се прпизвеждат ИЗВЪН континенталните САЩ и, което е даже още по-лошо, ПАРОЧНИТЕ ПОТОЦИ от това производство и търговия, също да ги заобикалят. Очаквам небивала КРИЗА И СКОК В ЦЕНИТЕ на полупроводниците в рамките на 2÷3 години. Ако пък греша,.много ще се радвам, че съм сгрешил.

Коментар

• В рамките на последната година на няколконпъти, прогнозират че, успеят ли са завършат В ЩАТИТЕ заводите -клонинги на TSMC, щатите ще предадат Тайванили даже, сами ще гръмнат цейпяетв там. Тъй де, не върви толкова много чипове, толкова евринп, да се прпизвеждат ИЗВЪН континенталните САЩ и, което е даже още по-лошо, ПАРОЧНИТЕ ПОТОЦИ от това производство и търговия, също да ги заобикалят. Очаквам небивала КРИЗА И СКОК В ЦЕНИТЕ на полупроводниците в рамките на 2÷3 години. Ако пък греша,.много ще се радвам, че съм сгрешил.

Коментар

• Първоначално изпратено от melon Разгледай мнение
                              Снощи това се бях присетил и питах интелекта. Каза че по-скоро не
                              Аз съм повече за варианта Тайван да разкара комунистите от Китай, ама трудно, засега.

НА китайчетата може и да им приседне Тайван. Справка - Украйна.
                              Тренировките започват: Иран, Русия и Китай ще проведат учения в Индийския океан през следващата седмица

Коментар

• Снощи това се бях присетил и питах интелекта. Каза че по-скоро не
                                Аз съм повече за варианта Тайван да разкара комунистите от Китай, ама трудно, засега.

НА китайчетата може и да им приседне Тайван. Справка - Украйна.

Коментар

Working...
                                X