IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дискусионен клуб: Развитие на БФБ

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

И ще продължи да дава! Заявиха го ясно на редовното ОСА. Стана си дивидентна компания и въпреки това се търгува на Р/Е 5. Но така е на БФБ, бавно загрява реотана
    ето как се печели доверието на миноритарите

Коментар

• Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение

БАКБ дава дивидент последните две години- миналата 10 ст и тази 80 ст. (към 19. 7 милона за 23 година.)
      И ще продължи да дава! Заявиха го ясно на редовното ОСА. Стана си дивидентна компания и въпреки това се търгува на Р/Е 5. Но така е на БФБ, бавно загрява реотана

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение

да, ама само непубличните, а тези които се търгуват на БФБ никога не са давали дивидент, никога
        БАКБ дава дивидент последните две години- миналата 10 ст и тази 80 ст. (към 19. 7 милона за 23 година.)

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

Kak да не дават - ми те дават повече от всички компании на БФБ общо взети заедно. Те ти само за топ 3

да, ама само непубличните, а тези които се търгуват на БФБ никога не са давали дивидент, никога

Коментар

• Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
            Не мога да отворя тема, но ми се иска да има тема Банките в Бг. Защо не дават дивидент?
            Kak да не дават - ми те дават повече от всички компании на БФБ общо взети заедно. Те ти само за топ 3

Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Не мога да отворя тема, но ми се иска да има тема Банките в Бг. Защо не дават дивидент?

Коментар

• Първоначално изпратено от Красимир Разгледай мнение
                Много се радвам, че няма да е отново финансов министър....
                +1000 .
                Хиперинфлация не ни мърдаше.
                И какво да го интересува борсата ОкОкорения,като трябва да се краде
                Last edited by danetha; 09.11.2024, 07:49.

Коментар

• Препоръчвам да се съсредоточите върху социалното сближаване, като например развитието на младежка пионерска организация, която е в по-голямо съответствие с комунистическите ценности и гарантира идеологическа лоялност.
                  Incredibox Colorbox Mustard

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
                    Да повдигна малко темата с едно лично мнение изразено пред мен от бившия финансов министър Асен Василев. Днес успях да си поговоря малко с него и повдигнах въпроса за развитието на борсата. Мнението му е, че е най добре да се продаде на чужда борса и каза директно немската. На въпрос за приватизация на големи държавни компании през борсата ми отговори, че не вижда смисъл от това, защото интереса ще е само към печелившите компании, които са основно от енергийния сектор. Общо взето като го слушах развитието на фондовата борса не го интересува за съжаление.
                    загубил си си само времето ..
                    АВ освен да продава в чужбина - друго не му е в главата.

Коментар

Да повдигна малко темата с едно лично мнение изразено пред мен от бившия финансов министър Асен Василев. Днес успях да си поговоря малко с него и повдигнах въпроса за развитието на борсата. Мнението му е, че е най добре да се продаде на чужда борса и каза директно немската. На въпрос за приватизация на големи държавни компании през борсата ми отговори, че не вижда смисъл от това, защото интереса ще е само към печелившите компании, които са основно от енергийния сектор. Общо взето като го слушах развитието на фондовата борса не го интересува за съжаление.
                      Да, нормално е да няма интерес към борсата, все пак мяза на комунист. Пак е с класи над влади магнитски горанов, който борисов не познава!

Коментар

Много се радвам, че няма да е отново финансов министър....
                        какво щастие неземно е да си извънземно

Коментар

• Да повдигна малко темата с едно лично мнение изразено пред мен от бившия финансов министър Асен Василев. Днес успях да си поговоря малко с него и повдигнах въпроса за развитието на борсата. Мнението му е, че е най добре да се продаде на чужда борса и каза директно немската. На въпрос за приватизация на големи държавни компании през борсата ми отговори, че не вижда смисъл от това, защото интереса ще е само към печелившите компании, които са основно от енергийния сектор. Общо взето като го слушах развитието на фондовата борса не го интересува за съжаление.

Коментар

• Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнение
                            банките тук, нямат интерес да има развит капиталов пазар и да предлагат продуктите му
                            пенсионната система, която е направена едни хора да събират такси, когато има вариант и сам да решаваш как да си управляваш парите ще е друго
                            финансовата грамотност на хората, даже това е най-важното
                            Абсолютно вярно !
                            50 % от ниската ликвидност на борсата е някакво неписано съглашение на всички български банки ;-)
                            България е може би единствената страна в ЕС която няма чиста инвестиционна банка, като Баадер банк, Трагегейт и др.п.
                            Банките масово "цоцат" масово народа с такси и др.п., само потребителско банкиране.
                            Аз за 14 год и малко от както живея в Германия, плащам само 1 банкова такса и то на година в размер на 7,99 евро за 2-ра карта към разплащателната сметката.
                            Инвестиционна, разплащателна и спестовна сметки поддържам - всичко безплатно и лихвите са европейски (3,2 % в момента).

Коментар

• Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнение
                              Кратко и ясно.
                              За да работи БФБ както трябва,трябва първо да се почне от главата.Самата държава трябва да почне да работи.А това е невъзможно с текущия нискокачествен матрял.Не държавата е проблем,а матряла.Той е държавата !
                              банките тук, нямат интерес да има развит капиталов пазар и да предлагат продуктите му
                              пенсионната система, която е направена едни хора да събират такси, когато има вариант и сам да решаваш как да си управляваш парите ще е друго
                              финансовата грамотност на хората, даже това е най-важното
                              “The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Точно това имах предвид. Ти предлагаш огромна инвестиция, включително и на човешки капитал, за нещо, което е кауза пердута.

Хора с такава енергия трябва да се занимават с нещо смислено. И Мъск да докараш няма да стане. Самото време за обсъждане на "решение" е откраднато от някаква по-продуктивна дейност.

За жалост такива добронамерени като тебе са причина за всевъзможни комисии, експертни съвети, граждански инициативи, които са далеч по-вредни от чистата кражба, защото изкривяват конюнктурата.
                                Тук ще споря!!!

Точно хора като Радко движат прогреса.

Представи си, че има хора, които имат желание за промяна, и са готови в името на някаква кауза даже да отделят време и да работят за без пари...

Една система може да бъде променена и от долу, обаче от хора с класа - с експертиза, обрзование, интелигентни, които спазват правилата и играят честно. Хора, които не се продават за пари и не се оставят да ги манипулират...

Тук има такива хора. Обаче са тихи...

Коментар

Working...
                                X