Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Дискусионен клуб: Развитие на БФБ
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от dici Разгледай мнение
БАКБ дава дивидент последните две години- миналата 10 ст и тази 80 ст. (към 19. 7 милона за 23 година.)
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнение
да, ама само непубличните, а тези които се търгуват на БФБ никога не са давали дивидент, никога
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Kak да не дават - ми те дават повече от всички компании на БФБ общо взети заедно. Те ти само за топ 3
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от riddle* Разгледай мнениеНе мога да отворя тема, но ми се иска да има тема Банките в Бг. Защо не дават дивидент?
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Красимир Разгледай мнениеМного се радвам, че няма да е отново финансов министър....
Хиперинфлация не ни мърдаше.
И какво да го интересува борсата ОкОкорения,като трябва да се крадеLast edited by danetha; 09.11.2024, 07:49.
- 1 like
Коментар
-
Препоръчвам да се съсредоточите върху социалното сближаване, като например развитието на младежка пионерска организация, която е в по-голямо съответствие с комунистическите ценности и гарантира идеологическа лоялност.
Incredibox Colorbox Mustard
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеДа повдигна малко темата с едно лично мнение изразено пред мен от бившия финансов министър Асен Василев. Днес успях да си поговоря малко с него и повдигнах въпроса за развитието на борсата. Мнението му е, че е най добре да се продаде на чужда борса и каза директно немската. На въпрос за приватизация на големи държавни компании през борсата ми отговори, че не вижда смисъл от това, защото интереса ще е само към печелившите компании, които са основно от енергийния сектор. Общо взето като го слушах развитието на фондовата борса не го интересува за съжаление.
АВ освен да продава в чужбина - друго не му е в главата.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеДа повдигна малко темата с едно лично мнение изразено пред мен от бившия финансов министър Асен Василев. Днес успях да си поговоря малко с него и повдигнах въпроса за развитието на борсата. Мнението му е, че е най добре да се продаде на чужда борса и каза директно немската. На въпрос за приватизация на големи държавни компании през борсата ми отговори, че не вижда смисъл от това, защото интереса ще е само към печелившите компании, които са основно от енергийния сектор. Общо взето като го слушах развитието на фондовата борса не го интересува за съжаление.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнениеДа повдигна малко темата с едно лично мнение изразено пред мен от бившия финансов министър Асен Василев. Днес успях да си поговоря малко с него и повдигнах въпроса за развитието на борсата. Мнението му е, че е най добре да се продаде на чужда борса и каза директно немската. На въпрос за приватизация на големи държавни компании през борсата ми отговори, че не вижда смисъл от това, защото интереса ще е само към печелившите компании, които са основно от енергийния сектор. Общо взето като го слушах развитието на фондовата борса не го интересува за съжаление.какво щастие неземно е да си извънземно
- 3 Харесвания
Коментар
-
Да повдигна малко темата с едно лично мнение изразено пред мен от бившия финансов министър Асен Василев. Днес успях да си поговоря малко с него и повдигнах въпроса за развитието на борсата. Мнението му е, че е най добре да се продаде на чужда борса и каза директно немската. На въпрос за приватизация на големи държавни компании през борсата ми отговори, че не вижда смисъл от това, защото интереса ще е само към печелившите компании, които са основно от енергийния сектор. Общо взето като го слушах развитието на фондовата борса не го интересува за съжаление.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceneto Разгледай мнениебанките тук, нямат интерес да има развит капиталов пазар и да предлагат продуктите му
пенсионната система, която е направена едни хора да събират такси, когато има вариант и сам да решаваш как да си управляваш парите ще е друго
финансовата грамотност на хората, даже това е най-важното
50 % от ниската ликвидност на борсата е някакво неписано съглашение на всички български банки ;-)
България е може би единствената страна в ЕС която няма чиста инвестиционна банка, като Баадер банк, Трагегейт и др.п.
Банките масово "цоцат" масово народа с такси и др.п., само потребителско банкиране.
Аз за 14 год и малко от както живея в Германия, плащам само 1 банкова такса и то на година в размер на 7,99 евро за 2-ра карта към разплащателната сметката.
Инвестиционна, разплащателна и спестовна сметки поддържам - всичко безплатно и лихвите са европейски (3,2 % в момента).
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от danetha Разгледай мнениеКратко и ясно.
За да работи БФБ както трябва,трябва първо да се почне от главата.Самата държава трябва да почне да работи.А това е невъзможно с текущия нискокачествен матрял.Не държавата е проблем,а матряла.Той е държавата !
пенсионната система, която е направена едни хора да събират такси, когато има вариант и сам да решаваш как да си управляваш парите ще е друго
финансовата грамотност на хората, даже това е най-важното“The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now.”
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Точно това имах предвид. Ти предлагаш огромна инвестиция, включително и на човешки капитал, за нещо, което е кауза пердута.
Хора с такава енергия трябва да се занимават с нещо смислено. И Мъск да докараш няма да стане. Самото време за обсъждане на "решение" е откраднато от някаква по-продуктивна дейност.
За жалост такива добронамерени като тебе са причина за всевъзможни комисии, експертни съвети, граждански инициативи, които са далеч по-вредни от чистата кражба, защото изкривяват конюнктурата.
Точно хора като Радко движат прогреса.
Представи си, че има хора, които имат желание за промяна, и са готови в името на някаква кауза даже да отделят време и да работят за без пари...
Една система може да бъде променена и от долу, обаче от хора с класа - с експертиза, обрзование, интелигентни, които спазват правилата и играят честно. Хора, които не се продават за пари и не се оставят да ги манипулират...
Тук има такива хора. Обаче са тихи...
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар