IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За чиста и свята република

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ЗА ЧИСТА И СВЯТА РЕПУБЛИКА

Към младия дилкър: споделям наплно оценката ти за ЕС и двойния аршин. Ти обаче , акзваш нещо много важно "те не са се прегърнали а само правят пари един от друг". Ами точно това е големия смисъл. Когато правят пари един от друг, хората имат взаимна полза да продължат да ги правят, вместо да се избиват за глупости.
    Петре,
    И дума да не става да се поставя под съмнение апостола. За мен той е най-святия българин. В моята стая също има портрет на Васил Левски. Той наистина би се обърнал в гроба, но от идеята за монархия, която се чете между редовете на всяко симеоново изявление и действие. Не мисля, че той би имал нещо против участието на турци в управлението Той именно казва, че в свободна България българи, турци, арменци и всички други народи ще бъдат равни и ще живеят като братя. Именно това го прави изпреварил времето си идеолог на нова България и го различава от останалите революционери.

Коментар

В момента съдят Милошевич за геноцид, а в същото време Сърбия получава финансова помощ от Запада.
      Докато ние сме послушни и получаваме...заеми от Запада (много изгодни). Къде е логиката - да започнем и ние война ли?
      Когато Милошевич тръгна срещу албанците, всички Запдани страни ги защитиха (и с право!), но когато албанците тръгнаха срещу Македония (която ги приюти!!!) - това е вътрешен проблем и да не се месим. Дори си позволяваха да им диктуват условия - да не обявявали извънредно положение и т.н.
      В Европа винаги се е мерило с двоен аршин и винаги дебелият му край е бил към нас, защото ние носим на бой (и то много)... за съжаление.
      Нямам нищо против от участие на хора от т.нар. малцинства, но да не е механично просто за идеята да сме по-демократични.
      Мисля, че западноевропейците са едни от най-големите шовинисти и това, че са в съюз не означава, че са се прегърнали и разцелували. Напротив, осевн да правят пари едни от други нищо друго не ги кара да се чувстват близки. Може да опитате да заговорите на един немски митничар да му заговорите на английски (особени като е видял българският ви паспорт) и вижте реакцията му.
      Същото е да заговорите на един англичанин на френски, или на французин на немски и т.н.
      Дори Кисинджър изказа съмнения относно стабилността на ЕС, именно по тази причина - историческа обремененост на народите от Европа. Само времето ще покаже кой е бил прав...

Коментар

Боби ако се върнем назад в историята ще видим че Сръбският модел е бил винаги печелившият, а Българският - губещ. Така е било и през 1913 и през 1918/19 и през 1944. Дали е съвпадение, но събитията през всички тези дати са станали под "мъдрото и далновидно" управление на Кобургите. После България е плащала някакви си репарации, ама какво пък толкова се случило ще каже някой?
        Не смятам че думите на Апостола са патриотичен лозунг. Жалкото е че твърде много хора ги възприемат така. Не съм чул България да е отдавала държавни почести на дати като кончина и рождение на Фердинад или Борис, но всеки 19 февруари цяла България се прекланя пред паметта на Левски. Ако си забелязал в кабинетите на Президента и бившият премиер Костов портрета на Левски е на централно място.
        Интересно ми е сега над главата на новия премиер чии портрет ще бъде окачен - на дядо му, на баща му или ......?
        Мнението ми е че Симеон демонстрира опит за реванш към българският народ и се опитва да докаже че във фамилията му има хора (той) които могат да управляват успешно България. Дано да успее защото ако се издъни (издънят) лошо се пише на всички нас.

Коментар

За пореден път ще изразя твърдото си мнение, че няма нищо лошо да има представители на малцинства в правителството на една демократична държава- те са граждани на България точно толкова, колкото и всички ние. Да се хвърлят патриотарски лозунги срещу турците е сръбски модел поведение, а не европейски. А Милошевич го съдят за геноцид.
          Проблема за мен, е че хората от ДПС са морално и политически нечистоплътни- доказани ченгета и марионетки на наши и чужди мафиотски групировки. Това е страшното и недопустимото!

Коментар

Така де само дето във Франция и Великобритания няма министър от бившите и настоящи колонии, нито пък французин в Англия и обратно.
            Това естествено важи за цяла Обединена Европа. Ако греша моля коригирай ме.

Коментар

Петре, времената се менят, първо това не са турци, а български граждани, но да приемем, че са турци. Вземи Германия и Франция, те са били много по-скоро смъртни врагове, а от доста време техния съюз е в основата на Европейския съюз.
              Чистата република е свято нещо, но трябва да гледаме икономическите и политически реалности.

Коментар

А дали Левски е виждал в управлението на България и министри-турци?

Коментар

Имам различни икономически и политически разбирания от Петър, но не мога да не споделя, че съм съгласен 100% за вижданията му за Царя Слънце.

Коментар

• За чиста и свята република

Явно българският народ е забравил своят най-голям национален герой и го е заменил с друг идеализиран - Царят Слънце, Месията, Спасителят. Това са част от местоименията с които може да бъде отъжествен Симеон Сакскобурготски в душите на българина в настоящит момент. Ще се опитам да изложа виждането си защо точно тези местоимения.

Царят слънце - защото се стреми да огрее всичко българско от Балканите до слънчева Испания.

Месията - защото хорицата го възприемат като такъв с програма 800. Те очакват да бъдат преведени до брега на благоденствието за тези 800 дни и после и те да станат богати като гражданите на ЕС само защото са извървяли пътят на тези 800дни.

Спасителят - защото ще бъдат спасени от тежкото си битие на гастарбайтери в собствената си държава, защото ще получат по 5000лв безлихвени кредити с които да стартират в бизнеса, защото тия дни на пенсионерите пенсиите трябва да се увеличат "рязко и чувствително", защото данък печалба няма да има щом се реинвестира, защото американските и други чужди инвестиции ще се излеят върху ни като от рога на изобилието и още много други хубави неща ЩЕ ни се случат. Всичко обаче е ЩЕ. Пардон сгреших. За 2,5 часа работа миналата седмица парламентът и новото мнозинство от НОВОТО ВРЕМЕ направиха нещо реално. Увеличиха си заплатите. Вярно че това не засяга избирателите пряко а само косвенно, в смисъл че те плащат, но нали вече казахме че ЩЕ..............

Ех дали сега Левски ни гледа сеира и какви ми мисли му се въртят в главата? Дали не се ядосва че не е казал "За чиста и свята монархия"?
                  Working...
                  X