Темата се заключва.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
3 март - голямата лъжа на Русия
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение100% от защитниците на Шипка са българи и украинци.
Легендарните защитници на Шипченския проход са:
1. Българското опълчение - (I, II, III, IV и V опълченски дружини) - редови състав 100% българи.
2. 35-и пехотен Брянски полк - в състава на IX пехотна дивизия. щаб Кременчуг, Полтавска губерния, Украйна - редови състав 100% украинци. Командир на полка е полковник
Александър Липински - полски произход.
3. 36-и пехотен Орловски полк - в състава на IX пехотна дивизия. Щаб Кременчуг, Полтавска губерния, Украйна - редови състав 100% украинци. Командир на полка е полковник
Густав Линдстрьом - швед по народност.
На кого е поднасяла цветя вчера руската посланничка на Шипка, когато са я викали във външно министерство да обясни защо е нарекла българите подлоги?
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от ceco666 Разгледай мнение
Не съм ти фен, но когато си прав - прав си.
Нацията трябва да е единна. Да се разберат политиците и те да поведат крак към единството ни. Разединени сме слаби и уязвими. И без това сме малки, остава само и да сме жалки. Да се взимат в ръце всички политици и да ни обединяват, а не да ни разделят.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156
деа
дека е кирчо, БЪЛГАРИТЕ го търсят на шипка да го бият.
Нацията трябва да е единна. Да се разберат политиците и те да поведат крак към единството ни. Разединени сме слаби и уязвими. И без това сме малки, остава само и да сме жалки. Да се взимат в ръце всички политици и да ни обединяват, а не да ни разделят.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнение
Радецки, който пристига с гръм, предвожда украински полк
https://www.24chasa.bg/novini/article/11020152
Генерал Фьодор Радецки , няма нищо общо с кораба Радецки с който пристига Ботев . Той е кръстен на австрииския фелдмаршал Йозеф Радецки .
Ама пишете го с 24часа че е украинец.
То и Фьодер Радецки , съдейки по фамилията е ясно от какво потекло е . Но чест и почитания и за него - бил се е на ШИПКА
„Радецки“ е бивш австро-унгарски пътнически параход (1851 – 1914/1924)
Параходът „Радецки“ е паметен за българската история, тъй като е използван от четата на Христо Ботев за преминаване от Румъния в България. Обявен е за паметник на културата, в списъка е на Стоте национални туристически обекта.
Построен е през 1851 г. в корабостроителницата „Обуда“ (Óbuda), гр. Обуда (част от днешната Будапеща), като е предназначен за редовни рейсове по река Дунав между пристанищата Галац и Оршова. Наименуван е на австрийския фелдмаршал Йозеф Радецки.
- 2 Харесвания
Коментар
-
В руско-турската война са се били много повече украинци отколкото руснаци. Да ги наречем днес руснаци е все едно да наречем и Левски и Ботев турци, защото тогава са били турски граждани.
Радецки, който пристига с гръм, предвожда украински полк
https://www.24chasa.bg/novini/article/11020152Last edited by fon; 03.03.2022, 13:03.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеПисна ми да ми да ми обясняват как без Русия сега съм щял да се наричам Мохамед, та нека тук дискутираме множеството заблуди, изучавани по "псевдоистория" по време на соца.
- 12 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от fon Разгледай мнениеПисна ми да ми да ми обясняват как без Русия сега съм щял да се наричам Мохамед, та нека тук дискутираме множеството заблуди, изучавани по "псевдоистория" по време на соца.
Ти и сега се казваш Мохамед , а не ''щял съм да бъда '' . Не можеш да заблудиш никого , Мохамеде .
Да живее България !! Да жиеее 3ти март !!! Да живее Освобождението , постигнато с помощта на Русия и гибелта на хиляди Българи , Руснаци , Украйнци , Румънци и много друго .
- 15 Харесвания
Коментар
-
100% от защитниците на Шипка са българи и украинци.
Легендарните защитници на Шипченския проход са:
1. Българското опълчение - (I, II, III, IV и V опълченски дружини) - редови състав 100% българи.
2. 35-и пехотен Брянски полк - в състава на IX пехотна дивизия. щаб Кременчуг, Полтавска губерния, Украйна - редови състав 100% украинци. Командир на полка е полковник
Александър Липински - полски произход.
3. 36-и пехотен Орловски полк - в състава на IX пехотна дивизия. Щаб Кременчуг, Полтавска губерния, Украйна - редови състав 100% украинци. Командир на полка е полковник
Густав Линдстрьом - швед по народност.
На кого е поднасяла цветя вчера руската посланничка на Шипка, когато са я викали във външно министерство да обясни защо е нарекла българите подлоги?
- 10 Харесвания
Коментар
Коментар