Първоначално изпратено от Tepix
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
https://m.facebook.com/story.php?sto...28238177439563
Нещата с отрочето на Соловьов ескалират. Ако нещата около Бахмут продължат да се закучват, вероятно ще бъде пуснат в атака, за да издере очите на укронацистите с бойния си маникюр и да им пръска Гучи в очите, докато не се предадат.
Те ти православие, те ти алтернатива, те ти традиционализъм.
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеЕлитната 155-а бригада е напълно разгромена в сраженията край Угледар
https://news.bg/int-politics/politic...y-ugledar.html
- 5 Харесвания
Коментар
-
Бил Браудър (инициаторът на Закона “Магнитски”):
"Един ден получих прозрение – ако дядо ми е бил най-големият комунист в Америка – и Берлинската стена току-що е паднала, – то аз ще съм най-големият капиталист в Източна Европа.
И това и направих. Първо отидох в Лондон, после се преместих в Москва и установих инвестиционния фонд Hermitage за новоприватизираните пазари на Русия.
И Русия бе направила тази впечатляваща трансформация от комунизъм в капитализъм. На практика те раздадоха цялата държавна собственост на народа безплатно. И когато създадох инвестиционния фонд да инвестирам в тази свободна собственост – това бе най-драматичната и успешна история на инвестиционен фонд.
Фондът скочи с 850% за първите 18 месеца. Имах огромен успех с всичко, което правих.
И тогава открих нещо, което може би трябваше да знам от самото начало. Всички компании, в които инвестирах, бяха високо корумпирани. Те на практика бяха обирани от олигарсите, които бяха мажоритарните собственици на тези компании.
И затова реших да направя нещо, с което да се преборя с корупцията – и това, което направих, бе да разследвам как извършват кражбите и да представя резултатите на световните медии. И аз, и екипът ми бяхме добри в разследването, а и познавахме много журналисти.
И така, публикувайки цялата тази информация – нещата започнаха да дават ефект. И бе много интересна причината затова да има ефект. Защото точно като започнах да провеждам разобличителните кампании, тогава и Владимир Путин дойде на власт.
И така се оказа, че той се бореше със същите хора, с които аз се борех.
Те крадяха власт от него по същия начин, по който те крадяха пари от мен. И затова всеки път, като направя голямо разкритие – той се намесваше, уволняваше някого или правеше нещо драматично, за да преследва враговете си. И косвено – да ми помогне.
Така за един кратък момент имах съвършената работа. Залавях лошите, правих Русия по-добро място и правих много пари за клиентите си и за себе си.
И са малко работите, в които можеш да изкарваш големи пари и да правиш добро. Понякога можеш да правиш добро и да не правиш много пари, друг път – да правиш пари и не много добро, но аз правих и двете за един кратък момент.
Но оказа се, че Путин не прави това, защото иска да изчисти Русия. Оказа се, че го прави поради друга причина – той искаше да спечели войната с олигарсите и в края на 2003 г. той се реши да направи големия си ход. Да арестува най-богатия човек в Русия – Михаил Ходорковски, собственика на петролната компания ЮКОС, на неговия джет в Сибир.
Върнаха Ходорковски обратно в Москва, изправиха го пред съда и позволиха на телевизионните камери да снимат в съдебната зала. И те заснемаха как най-богатият човек в Русия бе на съд и стоеше в клетка.
Сега си представете, че сте 17-ият най-богат човек в Русия. Стоите си на яхтата, паркирана пред хотела в Антиб, Франция. Включвате CNN и виждате този човек – далеч по-богат, далеч по-умен и далеч по-могъщ от вас, да стои в клетка. Каква ще ви е естествената реакция? Не искате вие да се окажете в клетката.
И един по един те отидоха при Путин и му казаха: “Владимир, какво да направим, за да не висим в клетка?”. И той им отговори: “Петдесет процента”.
Не 50% за руското правителство, не 50% за президентската администрация, а 50% за Владимир Путин.
И тук интересите ни с Путин се разминаха. Аз все още се опитвах да разоблича корупцията, но сега разобличавах събития, в които Владимир Путин има 50%. И не им отне много време да се обърнат срещу мен и на 13 ноември 2005 г., когато се върнах в Русия, бях спрян на летището и сложен в ареста за 15 часа, след това депортиран и обявен за заплаха за националната сигурност.
След това евакуирах всичките си служители, продадохме всичките си обезпечения в Русия и мислех, че това е краят на историята.
Оказа се, че не е краят на историята, а началото на най-ужасния кошмар, който можете да си представите.
18 месеца след като бях отлъчен, 25 полицаи обискираха офиса ми в Москва и още 25 полицаи претърсиха офиса на кантората ми в Москва. Търсиха документите за празната ни инвестиционна компания – те не знаеха, че съм я изпразнил. Откриха ги в кантората, иззеха ги и след това разбрахме, че вече не сме собственици на инвестиционните ни компании. Те са били измамно пререгистрирани, използвайки иззетите от полицията документи.
В този момент наех най-умния адвокат, за когото знаех в Русия. Младо момче, което се казваше Сергей Магнитски, който исках да разследва и спре това, което те правеха.
Сергей разследва и откри, че целта на отнемането на компаниите ни е била да откраднат парите, което те не успяха да направят, защото вече бях продал всичко, преди те да се докопат до него.
Но Магнитски откри, че те кроят следващ план – да откраднат $230 млн. данъци, които бяхме платили на руското правителство за изминалата година. На 23 декември 2007 г. те кандидатстваха да бъдат върнати [откраднатите ми компании] $230 млн. данъци – два дни преди Коледа и той бе одобрен и изплатен на следващия ден на Бъдни вечер – най-голямото връщане на данъци в историята на Русия. Направено незаконно за един ден.
Сергей и аз бяхме убедени, че това е операция на хора някъде по веригата на властта. Не би било възможно Путин да е одобрил кражбата на четвърт милиард щ.д. от собственото му правителство. И затова решихме, че ако просто оповестим тази информация публично – добрите ще хванат лошите и това ще е краят на историята.
Затова писахме сигнали до всяка съдебна институция, участвах в телевизионни предавания, по радиото и във вестниците, за да опиша схемата. А Сергей даде клетвени показания на руското следствие – руската версия на ФБР.
И тогава зачахме добрите да хванат лошите. Оказа се, че в Путинова Русия няма добри. Пет седмици след като Сергей даде показания – същите ченгета срещу, които свидетелства, дойдоха в дома му на 24 ноември 2008 г., задържаха го, сложиха го в досъдебен арест, започнаха да го измъчват да оттегли показанията си. Беше в килия с 14 други задържани и 8 легла, и лампи включени по 24 часа на ден, за да не може да заспи.
В килията нямаше тоалетна – а само дупка на пода, водеща към канализацията. В килията нямаше отопление и никакви прозорци – декември в Москва, така че да умре от студ.
Целта на всичко това бе да оттегли показанията си срещу корумпираните полицаи и да подпише фалшиво признание, че той е откраднал въпросните $230 млн.
Сергей Магнитски категорично отказваше да стане лъжесвидетел, без значение колко свирепи ставаха мъченията и ставаше все по-зле и по-зле, и по-зле.
... "
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Защо не виждам русия даже с микроскоп ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
Защо не виждам русия даже с микроскоп ?
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
Е той горкия явно не знае, че в ООН "въздържал"=мълчаливо съгласие.
ся, предвид детското ниво, няма да е изненада да се отпочне спор какво точно е мълчаливо съгласие
Коментар
-
Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнениеЛицемерието на водещия рашистки пропагандист Соловьов:
- Громи англосаксите, а синът му е в Лондон.
- Иска младите руснаци да воюват в Украйна, а синът му работи като модел в Лондон.
- Насъсква срещу гейовете, а синът му е гей.
- Хули Запада, а парите и имотите му са на Запад.
- 6 Харесвания
Коментар
-
В сторону резиденции президента (основная часть которой – подземный бункер) летело два ударных беспилотника - дроны-камикадзе. Один был сбит за 6 километров от бункера, другой смогли остановить только на подлете к нему. В результате падения обломков погибли двое охранников.
Источники отказываются отвечать на вопрос, чьими были беспилотники: украинскими или западными. Мы будем выяснять, кто и каким оружием атаковал президентский бункер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
Вечно неразбрал, старшинка. Объркано е само в твоята глава. Ето ти мнението на света по въпроса ...
ся, предвид детското ниво, няма да е изненада да се отпочне спор какво точно е мълчаливо съгласие
- 5 Харесвания
Коментар
-
Елитната 155-а бригада е напълно разгромена в сраженията край Угледар
https://news.bg/int-politics/politic...y-ugledar.htmlLast edited by petrg5s; 13.02.2023, 13:14.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
Вечно неразбрал, старшинка. Объркано е само в твоята глава. Ето ти мнението на света по въпроса ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение...
съм колко бързо са се задействали нашите стройтели....
Жалка история...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
Извън малкото червени кръгче, остават ктакива незабележими неща, като Индия, Китай, ппчти цяла Африка, Латинска Америка, средният и близък Изток и т.н. Дреболии бе значение, нале, и без глас. Що ли не са ги включили в синьото? Щото си имат и собствени интереси? И мой си няма? Да, в кръгчето, също си имат, ама са ги подчинили на чичо Сам. Верноподанически, чистовасалски.
Какво се обърка, Заций?
Не е препоръка за каквото и да било.
- 4 Харесвания
Коментар
Коментар