IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
    Направо ме кефи какви радостни възгласи се разнасят тук след като се чу че са стреляли по 3 кораба. Само не знам какви бяха възгласите когато путин подписа указа за присъединяване на над 100000 кв км. Не знам какви са били възгласите когато беше съобщено за 900 убити за 2 дни, когато беше съобщено за 400000 убити от началото на операцията

    На дали сте били много хепи от предпоследните новини, но сте хепи от новината за 3 пробити корита. добре че поне един се е сетил да си сложи маска и нос
    Нормална реакция Тинче....когато местният бабаит се прави на много страшен, но се окаже просто голям но баят и по-малкият му съсед, защитавайки се му набие шамарите. Радват се хората....че правдата възтържествува...
    Last edited by X_Y; 30.10.2022, 10:29.

    Коментар


    • Click image for larger version

Name:	photo_2022-10-29_15-52-35.jpg
Views:	1
Size:	34.8 КБ
ID:	3983669

      Коментар


      • Жена е задържана в Кемерово за подпалване на офис за военна регистрация

        В Русия все още има жени, които са по-умни и по-смели от мъжете, които безропотно отиват на заколение заради безумните идеи на плешивия фюрер.

        Коментар




        • Този блиндаж на украинските войни е четири звезди по стандартите на ВСУ.
          Не даваме 5 защото липсва плувен басейн

          Коментар


          • Forbes съобщава за пълното унищожаване на 11-и армейски корпус от Калининград в Украйна

            "Сега Калининград е практически беззащитен, а заплахата, която някога представляваха войските на региона за НАТО, се изпари", пише изданието.

            Коментар


            • Дали ще сте радостни от тези новини

              Целият стоманен завод в съседното ми градче го разглобиха и пренесоха в Китай.

              Преди три години партньорката ми работеше във " Fiege- Bosch " Разлепваше китайските етикети и лепеше немски .

              Мултинационален концерн с годишна печалба, по-голяма от БВП на България+РСМ. Единствен по мащабите си в Европа. Ако и те решат да се възползват от преференциите и стимулите , предлагани от САЩ, ще настъпят сериозни сътресения в цяла Европа. Пораженията няма да са локални- безработица, натиск върху немската социална система и т.н, а ще предизвикат фалити на стотици по-малки производства и логистика. Германия е индустиалното ядро на ЕС. Немската деиндустриализация ще обезсмисли съществуването на съюза като цяло.


              BАSF откриват нов технологичен завод в Шанхай/Китай/ .За последните месеци разходите им (поради кризата) са се увеличили с 2,2 млрд.€ .
              https://www.basf.com/…/news-releases/2022/10/p-22-395.html

              BASF.COM
              BASF eröffnet Chemetall Innovation and Technology Center für Oberflächentechnik in China

              В големия завод в Лудвигсхафен работят над 60 000 човека. Това е огромен завод, има си собствен градски транспорт. Компанията обаче е регистрирана в Люксембург. Да,град,в града. Имат собствена полиция

              Коментар


              • Направо ме кефи какви радостни възгласи се разнасят тук след като се чу че са стреляли по 3 кораба. Само не знам какви бяха възгласите когато путин подписа указа за присъединяване на над 100000 кв км. Не знам какви са били възгласите когато беше съобщено за 900 убити за 2 дни, когато беше съобщено за 400000 убити от началото на операцията

                На дали сте били много хепи от предпоследните новини, но сте хепи от новината за 3 пробити корита. добре че поне един се е сетил да си сложи маска и нос
                Last edited by X_Y; 30.10.2022, 10:28.

                Коментар


                • Не може да се каже че тези хора са глупави, защото една жена в Брюксел вярва че на руснаците в ракетите има чипове като тези в нейната пералня. Ами не се е сетила че просто бутват вътре един смартфон и той може всички неща, които им трябват, защо трябва да се мъчат с цяла пералня ?

                  Коментар


                  • Лъже хората , взема им парите е точния коментар под клипа. Обаче има много яка сабя, тежка.

                    Коментар


                    • https://youtu.be/h7I8j5VqGNo
                      Само 24 часа след бойните комари, Русия успява да нанесе нов удар ... местния върховен Черен Чайник е ... отслужил/провел ритуал за успех срещу Украйна.



                      Коментар


                      • Като им спре интернета може и за седмица да приключи, макс две. Губи се смисъла да се фотографират, като не могат да качат снимките в нета.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                          До три дни или ще трябва да почакаме още 8 месеца
                          По план-скица, не е препоръчително войната да свършва преди втората година.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
                            Държа постоянна връзка с приятели от Русия. Прави ми впечатление, че две теми присъстват в техните (независими един от друг) разкази.
                            Първо, става дума за започналите и зачестяващи все повече преселения на цели семейства и широк кръг от роднини - от населени места близо до зоните на военните действия към вътрешността на страната. Хората решават буквално от днес за днес и тръгват, без да съобщават на съседи и приятели. Натъпкват колите си с багаж и потеглят.
                            Сърцата им са свити, страхуват се, че няма да се измъкнат през кордоните от военни и полицаи с автомати и маски на лицата. Опасяват се, че домовете им ще бъдат разграбени, веднага щом стане ясно, че са ги напуснали.
                            Цените на жилищата в населените места близко до Украйна падат и ловки и предприемчиви „бизнесмени“ са готови да ги изкупят на половин и дори на една трета цена от фактическата. В същото време в градовете във вътрешността на Русия, към които се устремяват преселващите се, цените на жилищата скачат рязко – двойно и тройно.
                            Там, откъдето изтичат човешките потоци, вече се чувства рязък недостиг от работна ръка. Училища и университети, болници и домове за инвалиди и-или стари хора не могат да функционират нормално. Задъхват се от липса на кадри фабрики и заводи, всякакви предприятия и дори общински администрации.
                            Заедно с това в там, където тези човешки потоци се вливат, има свръхпредлагане на търсещи работа новопристигнали.
                            Вярно е, че тези процеси са още в началото, но главното в тях не е количеството фактически вътрешни бежанци в Русия, а тенденцията на бърз ръст на бягащите към вътрешността на страната. В скоро време това ще породи не само различни диспропорции и асиметрии, но и всякакви други негативни явления – ръст на престъпността, грабежи по домовете, проституция, социални недоволства.
                            Всички тези деструктивни развития очевидно не са били предвидени от кремълския сатрап и близкото му обкръжение.

                            Второ, става дума за бързо възникналата мрежова структура, доста сходна с мафиотската, която спомага
                            от една страна за освобождаването от военна служба на онези, които и след края (уж) на моГилизацията биват ежедневно призовавани в армията,
                            а от друга страна, урежда желаещите младежи и мъже, подлежащи на призоваване за участие в бойните действия, да напуснат страната.
                            Цените за тези услуги растат много бързо. Възниква постепенно цяла черна икономика, ако може така да се нерече този бизнес. По някои оценки, за да напусне страната си днес един руснак на призовна възраст трябва да плати поне един път и половина, ако не и 2, 3 или дори 4 пъти (в зависимост от границата, през която иска да мине, както и от вероятността да бъде призован), отколкото преди време плащаха украинци, които се криеха от призоваване и пресичаха границата на Украйна най-вече с Полша и Унгария.
                            Младите руснаци на практика с краката си гласуват срещу войната на кремълския сатрап срещу Украйна и това тяхно гласуване набира скорост, а въпросната мрежова структура се разраства с бързи темпове и практически обхваща цялата държава, постепенно превръщаща се самата тя в държава в държавата, в паралелна държава, действаща по свои закони.

                            Николай Слатински
                            Що не пишеш автора отгоре, че да не губи човек време в четене?

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Кисимов Разгледай мнение
                              ВСУ е пред разгром
                              До три дни или ще трябва да почакаме още 8 месеца
                              Не е препоръка за каквото и да било.

                              Коментар


                              • Държа постоянна връзка с приятели от Русия. Прави ми впечатление, че две теми присъстват в техните (независими един от друг) разкази.
                                Първо, става дума за започналите и зачестяващи все повече преселения на цели семейства и широк кръг от роднини - от населени места близо до зоните на военните действия към вътрешността на страната. Хората решават буквално от днес за днес и тръгват, без да съобщават на съседи и приятели. Натъпкват колите си с багаж и потеглят.
                                Сърцата им са свити, страхуват се, че няма да се измъкнат през кордоните от военни и полицаи с автомати и маски на лицата. Опасяват се, че домовете им ще бъдат разграбени, веднага щом стане ясно, че са ги напуснали.
                                Цените на жилищата в населените места близко до Украйна падат и ловки и предприемчиви „бизнесмени“ са готови да ги изкупят на половин и дори на една трета цена от фактическата. В същото време в градовете във вътрешността на Русия, към които се устремяват преселващите се, цените на жилищата скачат рязко – двойно и тройно.
                                Там, откъдето изтичат човешките потоци, вече се чувства рязък недостиг от работна ръка. Училища и университети, болници и домове за инвалиди и-или стари хора не могат да функционират нормално. Задъхват се от липса на кадри фабрики и заводи, всякакви предприятия и дори общински администрации.
                                Заедно с това в там, където тези човешки потоци се вливат, има свръхпредлагане на търсещи работа новопристигнали.
                                Вярно е, че тези процеси са още в началото, но главното в тях не е количеството фактически вътрешни бежанци в Русия, а тенденцията на бърз ръст на бягащите към вътрешността на страната. В скоро време това ще породи не само различни диспропорции и асиметрии, но и всякакви други негативни явления – ръст на престъпността, грабежи по домовете, проституция, социални недоволства.
                                Всички тези деструктивни развития очевидно не са били предвидени от кремълския сатрап и близкото му обкръжение.

                                Второ, става дума за бързо възникналата мрежова структура, доста сходна с мафиотската, която спомага
                                от една страна за освобождаването от военна служба на онези, които и след края (уж) на моГилизацията биват ежедневно призовавани в армията,
                                а от друга страна, урежда желаещите младежи и мъже, подлежащи на призоваване за участие в бойните действия, да напуснат страната.
                                Цените за тези услуги растат много бързо. Възниква постепенно цяла черна икономика, ако може така да се нерече този бизнес. По някои оценки, за да напусне страната си днес един руснак на призовна възраст трябва да плати поне един път и половина, ако не и 2, 3 или дори 4 пъти (в зависимост от границата, през която иска да мине, както и от вероятността да бъде призован), отколкото преди време плащаха украинци, които се криеха от призоваване и пресичаха границата на Украйна най-вече с Полша и Унгария.
                                Младите руснаци на практика с краката си гласуват срещу войната на кремълския сатрап срещу Украйна и това тяхно гласуване набира скорост, а въпросната мрежова структура се разраства с бързи темпове и практически обхваща цялата държава, постепенно превръщаща се самата тя в държава в държавата, в паралелна държава, действаща по свои закони.

                                Николай Слатински

                                Коментар

                                Working...
                                X