IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • ВСУ унищожиха (https://bit.ly/3WezMev) цяла батарея от 5 САУ "Мста-С" в Луганска област

    Руското командване е разположило отбранителни съоръжения около Невское, но ВСУ яко ги е ударило по челото.

    В допълнение към разбитата батарея САУ нашите защитници унищожиха 2 камиона, превозващи боеприпаси за нея. Съдейки по плътното разположение на оборудването, батареята е била унищожена едновременно, вероятно чрез нанасяне на удари по всички бойни машини от HIMARS наведнъж.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
      Погледнах форума без филтър

      и повърнах
      Взаимно, взаимно.

      Коментар


      • Украйна получава артилерийско предимство в Херсонска област - The New York Times

        Според вестника страната е успяла да постигне тези успехи благодарение на западните доставки, по-специално на високоточни ракети с голям обсег, както и на артилерийски снаряди. Поради тази причина окупационните сили са принудени да разполагат тежко оборудване далеч от фронтовата линия: разузнавателните дронове виждат все повече пехота и все по-малко танкове.

        Изданието отбелязва, че нарастващото артилерийско предимство на Украйна, което рязко контрастира с боевете в цялата страна през лятото, е позволило на украинските въоръжени сили да се придвижват към окупирания Херсон.

        Коментар


        • Погледнах форума без филтър

          и повърнах

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

            Точно така- когато-тогава. Когато стигнат до полската граница - тогава- следващата седмица, месец, година, след 10 години. За тях няма значение
            Ех, Тинче, какво стана с Киев за три дни, Берлин за седмица? Сега разбирам защо си стоиш в Германия, а не емигрираш към руский рай. Кротко си чакаш раят да дойде при теб у немско.
            Last edited by GiRo; 30.10.2022, 12:41.
            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар


            • Yavor Dachkov

              12 ч. ·
              Дъглас Макгрегър в The American Conservative: Дейвид Петреъс не обяснява защо е нужна американска военна акция. Но не е трудно да се отгатне. Интервенцията е замислена, за да спаси украинските сили от поражение и потенциално да принуди Москва да преговаря при условията на Вашингтон, каквито и да са тези условия. Разбира се, цялата работа изглежда странна, но предложението на Петреъс не трябва да се отхвръля. И не защото военната експертиза на Петреъс заслужава внимание – не тя не заслужава. По-скоро се нуждае от коментар, защото Петреъс никога не би направил такава препоръка, освен ако не е бил принуден да го направи от влиятелни фигури във Вашингтон и Уол Стрийт. И както Джефри Сакс казва на американците – глобалистите и неоконсерваторите явно искат директен въоръжен конфликт с Русия.
              За Петреъс това е бизнес, както обикновено. Той се издигна през ранговете, допитвайки се до всеки на властова позиция, преди да направи каквото и да било. Търсенето на позволение, за да е сигурно, че няма да се засегнат интересите на някой властимащ, както в „коалицията на желаещите“ (коалицията на силите обединени за нахлуването в Ирак – б.пр.) е ключово за издигането. Това работи добре в мирно време или по време на избирателни войни срещу слаби, неспособни врагове, които не предтсавляват екзистенциална военна заплаха за западните сили. Но Украйна не е Ирак, нито руските сили са подобни на иракските, биещи се с пикапи, допълнително пригодени с оръдия.
              Независимо от тези съображения, предложението на Петреъс потвърждава две важни предположения:
              Първо, гибелното положение на украинските въоръжени сили. Без чуждестранните бойци и полските войници, биещи се в украински униформи, на Украйна не ѝ остава много, с което да издържи руските зимни офанзиви. Серията от украински контраатаки през последните 60-90 дни струваше на Украйна десетки хиляди жертви– човешки капитал в униформа, който Киев не може да замени;
              Второ, това е единайсетият час. Руският ковашки чук, програмиран да се стовари върху режима на Зеленски в рамките на ноември-декември – или когато земята замръзне – ще разбие каквото е останало от украинските сили.
              С други думи, истинското съобщение на Петреъс е, че единственият начин да се продължи животът на режима на Зеленски, е Вашингтон и неговата коалиция на желаещите да се намеси директно, преди да е станало твърде късно. Обичайните военни ястреби в Белия дом, Пентагона, ЦРУ и на Хълма, вероятно предполагат, че кроткият американски електорат ще повярва на аргумента, че ангажирането на американски военни сили в Украйна без обявяване на война ще спомогне за запазваща достойнството сделка с Москва.
              Опасно и глупаво е да се мисли така, и американците трябва да отхвърлят тази идея, но не е неоснователно да се предположи, че това заблудено мислене е преобладаващо във властовия кръг. Джордж Ф. Кенан, американски дипломат и историк, настояваше преди 30 години, че „Ние [американците] имаме склонност да наблягаме на военния фактор за сметка на политическия и като следствие да свръхмилитаризираме нашия отговор“. Резултатът, според Кенан, е хроничният провал на Вашингтон да свърже развитието и употребата на американската военна мощ с постижими цели на националната стратегия.

              Коментар


              • За незнайки и неразбралки - вадете молива и записвайте словата на Идола ви, обяснил е като за деца защо воюва:



                брей, много бързо вече индексират западняците тукашните веселби. Интересно.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

                  Втине, тия 400 000 убити украински войници са само в твоята и на Конашенков главите А тая ваша операция вече 8 месеца върви и не и се вижда края.....
                  Точно така- когато-тогава. Когато стигнат до полската граница - тогава- следващата седмица, месец, година, след 10 години. За тях няма значение

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                    Тия 400 000 са пълен абсурд. Нали се сещаш, че Украйна се отбранява, а винаги нападащата страна дава повече жертви в началото при стария тип война. Нямаме дори приблизителни данни за украинските военни загуби и не знам дали има и някой, който може да даде такава информация. Поради особеностите на руските атака предполагам и съотношението убити:ранени при украинците е по-малко.
                    Хахахаха, ами те и руснаците не дават сводка за техните загуби, но барби всеки ден пише за някакви убити и ранени, той откъде ги намира тези данни

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
                      Forbes съобщава за пълното унищожаване на 11-и армейски корпус от Калининград в Украйна

                      "Сега Калининград е практически беззащитен, а заплахата, която някога представляваха войските на региона за НАТО, се изпари", пише изданието.
                      Газ майка, газ гебен зум калининград- бягайте да го превземате

                      Коментар


                      • бай Митьо, на Украйна след 2014 година не и трябва нито Крим, нито тези две области, нито донбаския кюмюр за да стане свястна, хубава държава. Крим е казарма, в която тези които са в нея са родени в нея, голям проблем е такива военни да бъдат уволнени. Той има военни възможности да воюва срещу която посочи накой на случаен принцип държава и няма значение коя ще е тя със сигурност ще пострада много. Защо ? Там има всички възможни видове войски, каквито при тази война до сега не се използват, т.е. те могат да водят много по различна война от войната която не била военна операция, ами била война. Проблема е с Украйна, след това което става след 2014 те имат перфектни условия да променят държавата си, която е затънала и хората в тази държава не вярват в нея. Нещо което е валидно и в момента, не се е променило. Фактически след 2014, Путин е човека, който им дава възможност за промяна като преодолява това нещо, което е получено в наследство - а то е че Кирим е направен по този начин че да се гарантира чрез него че Русия и Украйна немогат да се разделят, точно както е написано тогава от Хрушчов..украинеца Хрушчов. Така не явно в Украйна нещата трудно се променят и тя не успява да си върне доверието на украинците че ще стане една държава, която мисли за хората си.

                        Коментар


                        • Коментар


                          • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                            Нормална реакция Тинче....когато местният бабаит се прави на много страшен, но се окаже просто голям но баят и по-малкият му съсед, защитавайки се му набие шамарите. Радват се хората....че правдата възтържествува...
                            Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                            ...и тя е?
                            Все си мисля, всеки със завършен 7-ми клас, гледал поне един филм на Чаплин, чел за Давид и Голиат....и още 1000 примера, няма нужда от разяснение.
                            Но ако настояваш мога специално за теб да поясня...

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от бай Митьо Разгледай мнение

                              Нормална реакция Тинче....когато местният бабаит се прави на много страшен, но се окаже просто голям но баят и по-малкият му съсед, защитавайки се му набие шамарите. Радват се хората....че правдата възтържествува...
                              ...и тя е?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

                                Сами са си виновни немците, с техните еко глупости решиха че ядрената енергия не е еко и си затвориха сума ти ядрени централи като прехвърлиха голяма част от заводите на газ мислейки, че Русия е стабилен доставчик и така ше е вовеки веков. Това съчетано с ниските заплати и данъци в Китай плюс занижените еко критерии там води до такива решения. Не забравяй, че компаниите не са благотворителни дружества, акционерите на всяко събрание ръчкат мениджмънта да съкращава разходи и да увеличава печалбата.
                                Тя Русия си остава стабилен доставчик но, они решиха, че нещата газ, не си пуснаха втория поток, пък и някой им ги гръмна после...

                                Коментар

                                Working...
                                X