IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Добре си беше, печат си пари, дават ги на китайците за стоки, получават стоки и си свиркат..Това нещо може да си продължи.

    Коментар


    • Сега няма пари, парите са в китайци а те не инвестират извън Китай. Много лошо са се заклещили Запада. Това за всички е неприятно и за китайците също, те да направят складове с нещата на близки цени до цените на които са в Китай. Не виждам как иначе ще потръгнат нещата. За атомните реактори съм в ступор.

      Коментар


      • За химията, дори да са само 10% верни теориите за абиогенния синтез на въглеводородите и наличните ресурси да се окажат 10 пъти по-малко, при днешното потребление, пак са 4600 (ЧЕТИРИ ХИЛЯДИ И ШЕСТСТОТИН!) ГОДИНИ.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
          За Европа не, а за Матеев - определено, да. Иначе, за комфорта и повечето разполагаема енергия, ще се погрижат щатските подлоги, като (вече!) вземат мерки за предсрочно оттегляне лицензите ма двата останали блока в Козлодуй.

          Коментар


          • Pyramid, не мисля че ще е нещо успешно по типично европейските схеми да се финансират фотоволтаици. Много по ефективно би било държавата да купи частите от Китай и да изгради държавни складове за такива части на ниски цени, в Китай цените им на едро са много ниски. Проблема е че някой трябва да се нагърби и да сключва търговски сделки с пари на държавата и после ще бъде оплют. Фотоволтаиците няма да заместят горивата, но хората ще живеят по конфортно с повече енергия, това как ще спре употребата на горива защото се е минало на други източници - глупости. По вероятно е да няма въглеводороди за изгаряне, защото химията се развива и всичко се прави от пластмаси, смоли...тези неща без въглеводороди никой не може да ги направи.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

              Тъй като важните природни изкопаеми с номер над 26 (желязо) са плод на избухванията на свръхнови в далечното минало, то тяхната доставка до земята се е извършвала от астероиди, които са падали равномерно по цялата нейна площ. Русия обаче е държавата с най-голяма площ в целия свят и именно затова на нейна територия се намира най-големият процент от природни изкопаеми. Това обаче е до време. Същите тези изкопаеми ги има и на дъното на океаните, както и на всяка една планета или спътник от слънчевата система. Така че въпрос на време и на технологии е Русия да остане на сухо и никой повече да не иска нейните изкопаеми, защото ги има под път и над път и човечеството само трябва да протегне ръка, за да си ги вземе.

              Следователно бъдещето е не на държавите с много полезни изкопаеми, а на държавите, развиващи и експлоатиращи високи технологии. За най-голяма наша радост Русия не е сред тях.

              .
              За разпределението на природните изкопаеми, си прилично прав. Обаче, за развитието (от тук насетне) на такива технологии, са нужни средства, които, трябва да дойдат отнякъде. С действията си, щатите направиха така щото, ЕС да изтърве контрола над огромни финансови потоци (това са изгубени печалби поради липса на политически гръбнак и субектност). Тези изгубени от ЕС печалби, вече се пренасочват на запад и на изток от Европа и ще оседнат извън нея. Съответно, И контрол над споменатите върхови технологии, ще имат основно източни и американски компании. Последно, ще разорат дълбоките океански дъна, разбира се. Така, щатите откраднаха от ЕС много повече, отколкото от Русия, и балансът след 25-30 години, никак няма да хареса на русофобската ти същност.
              Такива работи, драги.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                През новата година държавата започва да субсидира фотоволтаични централи за собствена употреба с мощност до 10 kWp. Всеки, който пожелае, ще получи до 15 000 лева хей така за добре дошъл. Ще се финансират 70% от вече направените разходи. Бюджета е планиран за около 10 000 покрива със соларни централи. Тичай народе, за да не оттървеш келепира.

                Заслуга за това има Русия. Тя отвори очите на западните властимащи, и им показа/доказа, че преходът към алтернативна енергия трябва да се извърши не за 100, а само за 10 години.
                Трябва да им благодариш тогава, а не да ги плюеш. Те ти бутат милиони в ръцете. Неблагодарник.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение

                  Аз ти казвам и доказвам, че Русия няма бъдеще, но ти продължаваш с опорките и с тра-ла-ла.....:

                  Путин зачеркна бъдещето на Русия за 100 години напред. Направи така, щото всеки един руснак да се срамува да си признае къде е роден.
                  Но, така си мислиш ти, кото си по-малко от (1/150 000 000) руснаци. Няма как да си мнозинство. Следователно, грешиш с вероятност (149 999999/150 000000) .

                  Коментар


                  • На всичко отгоре Запада и пари нямат, защото станаха печатницата на парите срещу които Китай си продава стоките. Нямат бъдеще тези на които на гости е дошла войната, тези територии просто са наживо погребани, там който изкара 2 лева ще ги изтегля и ще бяга да ги инвестира някъде другаде, няма да иска да построи нищо защото войната пак може да се върне и то да бъде разрушено. Познати имах които са от такава страна и войната е свършила, но те се мъчат да избягат и да се устроят някъде другаде и пари изкарваха от имотите които имат там останали и се изтеглят и прахосват но на друго място.
                    Last edited by DS66; 10.01.2023, 20:11.

                    Коментар


                    • https://youtube.com/shorts/5RaeGy722sA?feature=share

                      Коментар


                      • Mateev, просто съм обективен, НАТО няма бъдеще защото не е военна организация за защита. Сега те му се подиграват и казват ще нападнат една страна от НАТО нарочно и тя няма да се съпротивлява защото не разполага с никакви собствени съпротивителни военни възможности. Още повече тези които управляват няма да посмеят да повикат САЩ, като гледат как се руши в Украйна ще предпочетат да се предадат, а те нищо няма да им направят дори ако не гръмне и една пушка няма да има нито един ранен или убит, дори и нова политическа структура няма да и наложат и нищо няма да променят. Просто ще оставят политиците на засегнатата страна да обяснят на народа си как ги пази НАТО и всъщност че са лишени от суверенното им право да имат съпротивителни сили. Те казват НАТО е фейк, ако те нападнат..американците ще ти продадат оръжие, ако ги извикаш ще те бомбардират да решат проблема. После се оправяй и възтановявай.

                        Коментар


                        • https://clubz.bg/131365

                          Мислех да напиша саркастичен коментар, но това си е за "Но комент" рубриката.

                          Коментар


                          • https://clubz.bg/131650

                            Скоро Лос Анджелийск и Сандиеговград ще се върнат там, където принадлежат. Русия на пет континента, от Сидни до Торонто!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнение
                              Mateev, много хубаво е направила тогава Русия, така излиза. Изкопаемите горива ще се ползват в още по големи количества, Китай като започна да се развива и потреблението на петрол постоянно скачаше, сега започват и Индия. Химията смуче много въглеводороди, рециклиране трябва.
                              Аз ти казвам и доказвам, че Русия няма бъдеще, но ти продължаваш с опорките и с тра-ла-ла.....:

                              Путин зачеркна бъдещето на Русия за 100 години напред. Направи така, щото всеки един руснак да се срамува да си признае къде е роден.

                              Коментар


                              • Mateev, много хубаво е направила тогава Русия, така излиза. Изкопаемите горива ще се ползват в още по големи количества, Китай като започна да се развива и потреблението на петрол постоянно скачаше, сега започват и Индия. Химията смуче много въглеводороди, рециклиране трябва.

                                Коментар

                                Working...
                                X