IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Тук един умник се чудеше защо в България нещата са зле ! Вярно ,че дс е с огромна вина, но се забравя ,че кадрите му отдавна са под контрола на фащ .

    Ноам Чомски: Благодарение на САЩ България е една провалена държава

    Една публикация със стара дата, но с неизтекъл срок на валидност


    Проф. Чомски, в България излезе Вашата книга „Провалени държави”. Може ли да ни разясните понятието „Провалена държава”.




    Ноам Чомски
    – Провалена държава ли е САЩ?

    – Не изцяло. Но до голяма степен да, САЩ са провалена държава. Има много велики нации, нации, които са преживели провалени държави в историята си. На пръв поглед САЩ, най-мощната страна на света за момента, не е провалена държава, не е провалена държава в същия смисъл като Хаити например – една от най-бедните държави в западното полукълбо. Една от причините за разликата е, че САЩ е независима, никога не е била завладявана. А в Хаити държавността първоначално била рушена от колониална Франция и след това, през последните 100 години, от американците. И това са двете уж крайности, които ви давам като пример. Но и САЩ и Хаити са провалени.

    – Запознат ли сте с развитието на България като демократична страна в последните 26 години или развитието на Балканите като цяло?

    – Да, следя ви. Балканите като цяло се разглеждат наистина като регион на много разрушителни конфликти. България има късмет да не бъде епицентър на тези конфликти. Засега! От друга страна България пострада – както и всички страни от Европейския Изток – от колапса на комунистическия режим и сериозния срив на икономиките след 90-а година, което е много сериозно като срив. И до известна степен този колапс на икономиките вървеше и с нещо, което би могло да се нарече икономически геноцид от страна на Запада.

    Има известни елементи на възстановяване вече, на съживяване на икономиките, и определено се наблюдава напредък в демократичните форми на управление – повече свобода на словото, повече възможности за политическа изява и т.н. Но оценката е нещо много сложно и комплексно. Напоследък четох едно изследване за Словакия и в него се сравнява качеството на живот и показателите за човешкото развитие през 70-те и 80-те години, сравняваше се с 90-те и началото на нашия век, та до ден днешен.



    – Смятате ли, че ние сме успешен пример за износ на демокрация от САЩ към Източна Европа?

    – Зависи, САЩ са много доволни, когато има демокрация, но е добре демокрацията да се съчетава и с подчиненост на САЩ. Това е израз на американската мощ. От друга страна, ако има демокрации, които се развиват като опровергават или се опитват да поставят под въпрос влиянието на Съединените щати, естествено САЩ се обръщат против тях и се опитват да ги разрушат. САЩ не се интересуват от това да изнасят демокрация, интересуват се от това да изнасят подчинение и за това има стотици примери, които могат да бъдат дадени.

    Най-драматичният такъв пример днес са Русия и Сирия. Които са точно толкова либерални и демократични държави, колкото самите САЩ. Но пропагандата на САЩ ги обявява за диктатури. Защо?! Ясно е защо! Още по-отявлен пример е този с Палестина. През януари 2006 година палестинското население проведе свободни, открити и много добре наблюдавани избори и също всички обявиха единодушно и потвърдиха, че тези избори са били свободни и справедливи.

    Но политическата партия, която спечели изборите, се противопоставя на САЩ, така че САЩ веднага накараха Израел да направи нещо, което във всички случаи беше наказание за това, че хората са гласували по съвест в едни свободни и честни избори. И открито САЩ просто наказват това население и го карат да гласува по начин, който те желаят. Не може да си представите по-драматичен пример за омраза или за незачитане на демокрацията.

    И Газа, която е най-засегната и там хората наистина пострадаха най-много, попада именно в полезрението на Женевската конвенция, тя е защитена от нея, Газа е окупирана територия. И има абсолютно единомислие в мнението на международната общност, че това е така. Тя е окупирана територия и затова за нея важи Женевската конвенция. В член 33 от конвенцията е записано, че е огромно престъпление да се наказват цивилни и те да страдат.

    А кой ще приложи тази конвенция? Страните, подписали конвенцията, се задължават със закон да преследват съдебно всички, които по някакъв начин нарушават конвенцията, включително и своите собствени лидери.

    Ако САЩ и Европа бяха страни, спазващи закона, би трябвало да изкарат на съд собствените си ръководители за сериозните нарушения на Женевската конвенция. Така че от една страна това е драстичен пример за омраза и незачитане на демокрацията, а от друга страна е демонстрация за незачитане на международните договорености и международното право. Това са всъщност характеристики на едни провалени държави. Много други примери има също – Венецуела и т.н.


    Възможен ли беше износът на демокрация от страна като САЩ да бъде съчетан с някакъв План Маршал, който ние в България не получихме?

    Планът Маршал е създаден при много специфични обстоятелства. След Втората световна война САЩ бяха наистина изцяло посветени на идеята да възстановят Западна Европа като огромна икономическа мощ.



    – Тогава защо България и Източна Европа като цяло не получихме такова предложение?

    – Защото САЩ и Великите сили по това време имаха съвсем различна представа за това как да се развие Източна Европа.

    – Въпросът по-скоро се отнася за времето след падането на Берлинската стена.

    – Точно за това говоря, за времето след падането. Прегледайте бизнес пресата по това време, прочетете я. Financial Times в Лондон, Business Week в Съединените щати. Те бяха просто на седмото небе от това, че беше паднала Берлинската стена.

    И казаха, че това ще бъде едно оръжие, насочено срещу западните работници. Ето ви Източна Европа, казаха те, и тук една работна сила се е устремила към нас, работна сила, която е с много добро образование, здрава, права, с правилния цвят на кожата и живее в условия при правителства, които наистина са ги потискали, и те са свикнали да се подчиняват.

    Ето ви идеалните работници, които са евтини, които ще създадат огромни печалби за западните корпорации. И ще им дадат възможност да подкопаят луксозния начин на живот на западните работници.

    И във Financial Times, основният бизнес вестник на света, имаше статия, в която се казва: „Това е троянският кон на комунистическото влияние, ластарите му отиват на Запад и това са ластари и корени, които могат да подкопаят уюта на западните работници и да създадат много повече печалби за западните корпорации. От друга страна Планът Маршал имаше същите цели: повече власт и повече пари за корпорациите в САЩ. Но тогава това можеше да стане с възстановяване на икономическата мощ на Европа.

    Планът „Маршал“ всъщност и военните разходи, които доведоха до това да се раздели Европа, бяха основите за създаване на тези многонационални корпорации“.

    Буквално цитирам Министерството на търговията на администрацията на Рейгън. Значи целите са същите: власт и пари за елитите, Съединените щати – богатите. Но тука усилието, формулата, по която да се получи същият резултат, е друга.

    Те са различни през 1950 и 1990 година. А демокрацията е нещо, което въобще няма отношение. И трябва да кажа, че има много добри школи на мисълта на Запад. И най-известният учен в тази област е Томас Кородерс. До голяма степен той е най-уважаваният учен.

    Той всъщност много ентусиазъм влага в това да се насърчава демокрацията, но той поне е честен учен. И казва, че съжалява, че от Рейгъновата администрация до днешен-ден САЩ „преследват демокрацията само тогава и единствено тогава, когато тя е в услуга на стратегическите цели на САЩ.” И това е точно така.

    – Интересувате ли се, следите ли развитието на Русия?

    – Да. Русия се развива много добре, доколкото глобалната западна олигархия й позволява. Очевидно глобалната им цел е да я съсипят и разграбят. Твърде амбициозна цел, бих казал.

    Ние имаме една особена ситуация на Балканите. Имаме американски военни бази и зависимост от руските енергийни ресурси, за които САЩ ни притискат да се откажем, без да ни дават някаква алтернатива. В голяма степен американците ни обещават демокрация и свобода, без обаче да дават каквото и да е материално. А Русия пък сякаш не се интересува особено от нас на този етап.

    – Най-напред обещанията за демокрация – всъщност за САЩ условието е да са в услуга на стратегическите и икономическите интереси на САЩ. Това е точно в подкрепа на това, което казвате вие като пример, драматичен пример давате. Има и още нещо, което трябва да се каже за военните бази в Източна Европа.
    ...


    – Посланието ви към българите в днешната сложна геополитическа обстановка?

    – Вие сте малка държава и от вас се искат повече морални усилия да отстоявате независимостта си. Добре е да знаете, че България е една провалена държава благодарение на САЩ. Но след всеки провал може да последва възход. Дали ще ви се случи зависи и от вас.


    – Или някакво предупреждение?

    – Предупреждението е да мислят много внимателно за пропагандата, която се шири за много високохуманните и благородни цели на мощната държава САЩ.

    Държавите не са агенции за благородство и висок морал. Те се стараят да се представят като работещи в услуга на човека.

    Съветският съюз също твърдеше, че е държава на народа, нали? Но, особено за малките държави много е важно да се отчитат фактите, да се внимава и анализира критично кое може би е илюзия, и кое – истина.

    И да се прави опит съответно независимо човек да си проправя път напред с реалистичното отчитане на интереса на великите сили. Трудно е, но е възможно!

    Коментар


    • Първоначално изпратено от mitko2848 Разгледай мнение

      Сащ имали дългове, а Китай с 51 трилиона дълг който е около 290% от брутния им вътрешен продукт нямали дългове. Как ви намират такива пропагандисти не знам. Отделно ако САЩ си изтеглят производствата от Китай ще има + 30% безработица, отделно над 60% от китайския износ е за Европа и Америка, при едни санкции срещу Китай ще ги върнат не в първи клас, а в предучилищната
      Китай няма търговски дефицит, той е на профицит. Гледам търговските дългове. Износа им за САЩ и ЕС е паднал два пъти или е наполовина сега, но икономиката им пуши. Абе аз нито съм китаец, нито руснак но се чудя на западната пропаганда, те Китай и Русия нищо не могат да му направят на Запада, ама той сам това което може да си причини е повече от достатъчно.
      D.Y.F-091066

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
        Има едно нещо, в което Путин е напълно прав. При 5000 човека на ден, преждевременно умрели от алкохолизъм, наркомания и ПТП по осеяните с дупки руски пътища, допълнителните 1000 човека в Украйна са едно голямо нищо. Капка в морето ....
        Росимирчо , спри с търкалетните глупости !!!

        Това е списък на държавите по консумация на алкохол, измерен в литри чист алкохол на глава от населението през посочената година според последните данни на Световната здравна организация.

        РУСИЯ е на задното 27-мо място !!



        https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1...85%D0%BE%D0%BB

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
          Има едно нещо, в което Путин е напълно прав. При 5000 човека на ден, преждевременно умрели от алкохолизъм, наркомания и ПТП по осеяните с дупки руски пътища, допълнителните 1000 човека в Украйна са едно голямо нищо. Капка в морето ....
          Пак Глупости на Търкалета . Мит е че руснаците пият много и злоупотребяват . Редица държави са по изпечени пияници и алкохолици .
          Но соросоидните тролове не го знаят това и постват всевъзможни глупави опорки спуснати им от либерастите .


          Ето и топ 10 на страните в света където се пие най-много алкохол

          10. Полша, 10.6 литра на човек. През последните години Полша постепенно отстъпва предните позиции в подобни проучвания и класации. Трябва да се отбележи, че поляците са големи любители на всякакви развлечения и докато преди десетилетие с увеличаване на покупателната способност на населението нивото на консумация на алкохол се увеличаваше, напоследък се забелязва обратната тенденция.

          9. Португалия, 10.7 литра. Португалците пият основно бира и вино, в големи количества, затова и почти неизменно попадат сред първите десет държави по консумация на алкохол. Португалските вина са разнообразни, висококачествени и евтини, поради което много обичаи и традиции са свързани с виното. Алкохолната промишленост на страната е една от основните индустрии.

          8. Германия, 10.8 литра. Един на всеки петима мъже и една на дванадесет жени в Германия редовно „давят" стреса с алкохол. Една от най-популярните напитки в тази страна е бирата, следвана от виното. По последни източници, около 1.5 милиона от живеещите в Германия страдат от алкохолизъм.

          7. Русия и Унгария, по 11.1 литра. Преди проучването на ОИСР, през 2017 г. Световната здравна организация извади Русия от първите 10 в нейната класация. В подреждането на СЗО лидерите са Литва, Чехия и Германия. Унгария е известна в световен мащаб с лозята си, а напитките от тази конкретна страна са предпочитани в цял свят. Бирата е първата по популярност: 54% от населението я предпочита, става ясно от проучването на ОИСР.

          6. Латвия и Ирландия, по 11.2 литра. През последните години консумацията на алкохол в Латвия се увеличи значително. Жителите на тази балтийска държава обичат не само бирата, но и силните алкохолни напитки. За Ирландия заведенията, известни като пъбове, предимно квартални, са част от националната ирландска култура. Това е институция, която има лиценз за продажба на алкохолни напитки, които обикновено се консумират, още на касата. Най-традиционният алкохол, сервиран в такива заведения, е ирландската бира, но се предпочитат и традиционната английска бира Eл или или Сайдер.

          5. Люксембург, 11.3 литра. Проблемът с вредната употреба на алкохол е особено сериозен сред мъжкото население на Великото херцогство, тъй като , засяга 47,4% от мъжете и само 14,4% от жените. Това не означава, че всеки пети човек, живеещ в Люксембург е хронически алкохолик, тъй като статистиката отчита консумацията (продажбите) на човек от населението, а какво част от това потребление се пада на туристите, не е ясно.

          4. Чехия, 11.4 литра. От 300 до 700 хиляди души от 10 милионното население в Чехия страдат от алкохолна зависимост. За съжаление броят на децата и жените, които пият алкохол, се увеличава. Затова и правителството въвежда нови ограничения и увеличава акцизите върху алкохола.

          3. Франция, 11.7 литра. Това е страната с богата традиция при консумацията на вино,което се пие по всяка време на деня. Не случайно е един от световните центрове за производство на качествено вино, коняк и други алкохолни напитки. За съжаление Франция е в топ 3 на страните по брой на смъртните случаи, по един или друг начин свързани с употребата на алкохол.

          2. Австрия, 11.8 литра. Според ОИСР населението на Австрия пие повече чист алкохол годишно от средното за ЕС, като по този начин тази страна е един от лидери на ЕС по консумация на алкохол на глава от населението. Проучване на СЗО пък показва, че по-младото население пие по-малко алкохол, отколкото по-старото поколение, но затова пък пият повече наведнъж.

          1. Лидер е Литва, 12.3 литра. Масовата емиграция, обедняването, невъзможността за намиране на работа и изхранване на семействата карат населението да търси изход от проблемите в алкохола. Литовците не пият заради удоволствието от алкохола, а пият заради големите си проблеми, казват експертите.

          Коментар


          • Има едно нещо, в което Путин е напълно прав. При 5000 човека на ден, преждевременно умрели от алкохолизъм, наркомания и ПТП по осеяните с дупки руски пътища, допълнителните 1000 човека в Украйна са едно голямо нищо. Капка в морето ....

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
              Русия е абсолютен световен лидер по брой НАЕМНИ УБИЙЦИ на глава от населението. Те са родени за тази цел, възпитавани са за тази цел, обучавани са за тази цел. Ако на някой му трябва наемен убиец, просто намира първият срещнат руснак и нататък е лесно.
              ТАка и така те знам къде живееш, я прати първия руснак да му дам 5 евро

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                Русия е абсолютен световен лидер по брой НАЕМНИ УБИЙЦИ на глава от населението. Те са родени за тази цел, възпитавани са за тази цел, обучавани са за тази цел. Ако на някой му трябва наемен убиец, просто намира първият срещнат руснак и нататък е лесно.
                Глупости на търкалета .

                Коментар


                • Нещо кютек става отново в сирия, първо сирийците, след това говедарите, сега отново сирийци и иранци пуцат по окупатора

                  Коментар


                  • Русия е абсолютен световен лидер по брой НАЕМНИ УБИЙЦИ на глава от населението. Те са родени за тази цел, възпитавани са за тази цел, обучавани са за тази цел. Ако на някой му трябва наемен убиец, просто намира първият срещнат руснак и нататък е лесно и най-важното - евтино. Човешкият живот струва жълти копейки и това го знае всеки един руснак..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

                      Не се очертава да има позитиви разпада, в момента печеливши са тези държави, които завършват на стан. Защото Китай има пари и може да инвестира там. Запада няма пари - 50% от пазарите си са загубили западноевропейските бизнеси свързани с производство за износ. САЩ имат дългове, ЕС повечето държави също имат големи дългове с изключение на такива които са на профицити защото имат голям износ към други европейски, ес държави. Пита се в задачата какво ще инвестират ? - нищо, нямат капитали.
                      Сащ имали дългове, а Китай с 51 трилиона дълг който е около 290% от брутния им вътрешен продукт нямали дългове. Как ви намират такива пропагандисти не знам. Отделно ако САЩ си изтеглят производствата от Китай ще има + 30% безработица, отделно над 60% от китайския износ е за Европа и Америка, при едни санкции срещу Китай ще ги върнат не в първи клас, а в предучилищната

                      Коментар


                      • На основании доказательств, собранных военными следственными органами Следственного комитета России, Верховным судом Донецкой Народной Республики вынесены приговоры гражданам Украины Андрею Найдёну и Даниле Коленову. Они признаны виновными в жестоком обращении с гражданским населением и применении в вооруженном конфликте запрещенных методов (ч. 1 ст.356 УК РФ), а также в убийстве двух лиц, совершенном группой лиц (п.п. «а», «ж» ч. 2 ст. 105 УК РФ).

                        Солдаты Найдён и Коленов совместно с другими военнослужащими войсковой части 3057 временно размещались и исполняли обязанности военной службы в Мариуполе, в том числе на территории публичного акционерного общества «МК «Азовсталь»», где находились вплоть до 18 мая 2022 года, осуществляя наблюдение за городом.

                        5 марта 2022 года Найдён и Коленов заступили на боевой пост, расположенный на цокольном этаже одного из подъездов по проспекту Металлургов в городе Мариуполе, в целях охраны позиции и контроля периметра. Находясь на боевой позиции, они обнаружили двух мужчин. Достоверно зная, что перед ними невооруженные люди, которые не принимают участия в боевых действиях, а являются гражданскими лицами, украинские военнослужащие открыли огонь на поражение. Причем Найдён произвел не менее 15 выстрелов, а солдат Коленов - не менее 10 выстрелов, причинив мирным жителям смертельные ранения.

                        Подобные действия прямо запрещены Женевской конвенцией о защите гражданского населения во время войны и Дополнительным протоколом I к ней.
                        В ходе предварительного расследования проведены осмотры места происшествия, комплекс экспертиз и другие следственные действия, изобличающие двух фигурантов.
                        Приговором суда Найдёну и Коленову назначено наказание в виде по 25 лет лишения свободы каждому.

                        Следственный комитет принимает комплексные меры, чтобы те, кто причастен к аналогичным преступлениям, не ушел от ответственности, сколько бы времени ни прошло с момента их совершения.


                        Ще са си в компания с навални и ще помагат да израсте новата гора в сибир

                        Коментар


                        • А това е отговора на хохлите на румънката дето искаше територии

                          МИД Украины угрожает смертью румынскому сенатору


                          Румынский сенатор Диана Шошоакэ, предложившая аннексировать часть территории Украины, сообщила о получении угроз от МИД этой страны.


                          «Ответ Министерству иностранных дел Украины, которое угрожает мне смертью. Этим гнусным нападением на меня Украина доказывает свой характер жестокого и фашистского государства», — написала она в Facebook*.

                          Шошоакэ отметила, что такие попытки запугивания показывают намерение Киева физически устранять противников его нацистской политики. Она добавила, что украинские власти не имеют права решать, как будут вестись дела в румынском парламенте.

                          Политик также подчеркнула, что разработала законопроект в том числе на базе резолюции американского сената № 148 от 11 июня 1991 года.

                          По словам Шошоакэ, в этом документе четко указана «убежденность сената в том, что США должны поддерживать право на самоопределение народа Молдавии и Северной Буковины». В связи с этим она уточнила, считают ли в Киеве Соединенные Штаты угрозой национальной безопасности Украины.

                          «Своим законодательным предложением я открыла путь к мирным и дипломатическим переговорам относительно границы.

                          Поэтому угрозы, которые распространяет Украина, являются доказательством того, что их государство слабо и небезопасно и что у МИД Украины нет аргументов, поэтому оно прибегает к боевым действиям»,
                          — пояснила сенатор.

                          Ранее сообщалось, что Шошоакэ зарегистрировала в сенате Румынии законопроект, который предполагает разрыв соглашения о добрососедских отношениях с Украиной. Кроме того, речь идет об аннексии части ее территории. В ответ на это МИД Украины заявил, что инициирует введение санкций против политика.

                          В прошлом году Служба внешней разведки России сообщала, что Польша готова пойти на более активное сотрудничество по украинскому вопросу с Венгрией и Румынией, прикрывая свои планы по захвату Западной Украины.


                          украинските новинари веднага я нарекоха "пророссийска сенаторка"

                          Румыны нашли законный способ забрать часть украинской территории

                          25.03.2023 07:57

                          (IMG:https://img.pravda.ru/image/preview/...4972_five.jpeg)

                          Западные союзники Киева оперативно отреагировали на заявление президента Украины о том, что ВСУ не могут начинать обещанное "весеннее наступление". Первой выступила Румыния.


                          Сенатор Диана Шошоаке представила разработанный ею законопроект, согласно которому Бухарест просто обязан аннексировать часть территории Незалежной. Правда, назвала госпожа политик это красиво: "присоединить к Румынии исторические территории, принадлежащие ей: Северную Буковину, Герцу, Буджак (Кагул, Болград, Измаил), остров Змеиный".

                          К слову, все перечисленные земли, кроме многострадального остова, Румыния в своё время "отжала" у России, а потом у СССР. А остров Змеиный СССР забрал у Румынии по итогам Второй мировой войны, против чего в Бухаресте не особо и возражали, справедливо рассудив, что дёшево отделались.

                          Напомню, Владимир Зеленский в статье, опубликованной в японской газете "Иомиури", сообщил о "нехорошей" ситуации на востоке Украины:

                          "Киев не может начать контрнаступление из-за недостаточной поддержки Запада, — укорил бывший комик своих спонсоров. — Мы ждем поступления боеприпасов от наших партнеров. Российские военные в три раза лучше оснащены, чем украинские. Мы ещё не можем начать. Мы не можем без танков, артиллерии посылать наших солдат на передовую. Если будет политическая воля, можно найти способ нас поддержать. Мы находимся в состоянии войны и не можем ждать".

                          Киев ждать не может, а "друзья" ждать устали

                          То, что в рядах союзников Киева нет единодушия, не секрет уже давно. Как, впрочем, и причины, по которым некоторые страны "поддерживают Киев". Читай: надеются поучаствовать в постконфликтном дележе территорий. Как, например, Польша, которая с самых первый дней СВО заявляла права на некогда свои восточные провинции "от Галиции до Волыни".

                          Но такого, чтоб в сенате обсуждать законопроект об аннексии территорий, насколько мне помнится, ещё не было.

                          Надо признать, что сформулирован документ очень интересно. По сути, это поправка к Договору о добрососедстве и сотрудничестве с Украиной. А вот если её примут, то сам договор автоматически будет расторгнут и Бухарест сможет "по закону" предъявить Киеву территориальные претензии.


                          Автор "идеи" обосновала её тем, что на Украине притесняют румын и румынский язык (то есть, обвинила Незалежную в национализме). Кроме того, по мнению сенатора Шошоаке, бывшие румынские территории вообще незаконно стали частью Украины.

                          Поясню, земли эти вошли в состав СССР по итогам Второй мировой войны. Получается, что речь идёт — помимо прочего — о том, чтобы вернуть Румынии завоевания времен Гитлера.

                          На фоне того, как активно Бухарест пытается прибрать к рукам Молдавию (это тоже "территориальная потеря" Румынии), законопроект об "отжатии у Украины" территорий, скорее всего, не личная инициатива отдельного чиновника, а часть государственной стратегии.

                          Читайте больше на https://www.pravda.ru/world/1814972-...orija_ukrainy/

                          Коментар


                          • Моля да бъда извинен, забравих тази сутрин поздрава

                            Слава Украине, в составе Росии

                            Коментар


                            • Постепенно пращат най-добрите танкове.
                              Едни ненадминати експерти по военно дело и стратегическа планировка

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                                petrg5s, навремето пилотите на изтребителите бяха едни млади момчета в соц.лагера, на американците пилотите на ф16 бяха и те на 22-24 масово..Какви са тези пилоти дето ги намирате сега не знам.
                                Неизбежно човек остарява, няма как да е все млад

                                Коментар

                                Working...
                                X