IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Братът на прокурора, поискал арест на Путин за „отвличане на деца“ от фронта, е осъден педофил
    През май 2022 г. братът на прокурора Карим Хан - Имран Ахмад Хан (на снимката), е осъден на 18 месеца затвор за сексуално насилие над непълнолетно момиче, но остава в затвора само 9 месеца. Снимка: ДПА
    „Британският адвокат Карим Хан е прокурорът на Международния наказателен съд, който издаде „заповед за арест“ на руския президент Владимир Путин и руския омбудсман за защита на децата Мария Лвова-Белова. Той е известен с участието си в трибуналите за Югославия и Руанда, тоест един идеологически проверен от всички страни кадър, който върши каквото му наредят“, пише в канала си в Телеграм експертът по международна геополитика и кандидат на философските науки Юрий Баранчик. Оказва се, че братът на прокурора от Международния наказателен съд, издал заповед за арест на Путин и Белова, е осъден педофил.

    „Но Карим Хан е известен не само като адвокат, но и като брат. Брат на педофил. През май 2022 г. братът на Карим Хан – Имран Ахмад Хан (49-годишен политик от Консервативната партия на Обединеното кралство), беше осъден на 18 месеца затвор, след като беше признат за виновен в сексуално насилие над непълнолетно момче“, продължава Баранчик. Той обаче излежава зад решетките само 9 месеца и е освободен.

    „Какво предприе британското правосъдие? Оказва се, че на 23 февруари 2023 г. Имран Ахмад Хан е освободен от затвора, след като е излежал само девет месеца от 18-месечната си присъда по обвинения в педофилия. А на 17 март, три седмици след освобождаването на брат му педофил от затвора, другият брат в Международния съд издава „заповед за арест“ не само на руския президент Владимир Путин, но и на Мария Лвова-Белова, комисар по Правата на децата в Русия, тоест човек, който защитава децата от такива като брата на прокурора. Символично. Те вече не се срамуват от нищо.

    Британската правосъдна система вече възнагради британски прокурор от Международния наказателен съд, като освободи брат му педофил предсрочно от затвора. Разбира се, че това е скандал. И, разбира се, вече е ясно защо, съдиите от Международния наказателен съд изскочиха от тогите си, за да вземат такова очевидно идиотско и незаконно решение“, завършва Баранчик.


    Коментар



    • Last edited by barbaron; 21.03.2023, 20:13.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


        Великобритания
        ще предаде на Украйна бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран, заяви заместник-министърът на отбраната Анабел Голди.

        Такива боеприпаси ще се използват в танковете, които страната ще прехвърли на Украйна.

        Те не са химическо оръжие, но са по-ефективни при пробиването на съвременните типове танкове и бронирани превозни средства поради високата степен на увреждане на бариерата и високата запалимост.
        Захарова за боеприпасите с обеднен уран: Кога ще се събудят в Украйна? Благодетелите им сами ги тровят

        Следвайте "Гласове" в Телеграм

        Говорителката на руското външно министерство Мария Захарова разкритикува Великобритания за плановете ѝ да предаде на Киев боеприпаси с обеднен уран и нарече това югославски сценарий.



        "Тези снаряди не само убиват, но и замърсяват околната среда и причиняват рак на хората, живеещи по тези земи", написа Захарова в канала си в Telegram.

        Тя отбеляза, че жертвите няма да са само тези, срещу които са използвани тези оръжия. В частност, в Югославия, където е имало такива боеприпаси, са пострадали преди всичко войниците на НАТО, които след това не са могли да получат компенсация за загубеното си здраве.

        "Кога ще се събудят в Украйна? Техните благодетели сами ги тровят", добави Захарова.



        По-рано през деня заместник-министърът на отбраната на Обединеното кралство Анабел Голди заяви, че Лондон е готов да предаде на Киев боеприпаси с обеднен уран.

        Отбелязва се, че обедненият уран се използва в бронебойните подкалибрени снаряди, тъй като има висока плътност и нанася значителни поражения след пробиване на бронята.

        Военният експерт Владислав Шуригин заяви пред "Известия", че макар използването на тези снаряди да не е забранено, опасността от тях е доказана. Например, когато снарядът се удари, част от него се превръща в плазма, която представлява най-голяма опасност поради образуването на уранов прах.

        Западните страни увеличиха военната и финансовата подкрепа за Украйна, след като Русия започна специална операция за защита на Донбас. Решението за специалната операция беше взето от руския президент Владимир Путин на фона на влошаващата се ситуация в региона поради засиления обстрел от страна на украинските бойци.

        Коментар




        • Великобритания
          ще предаде на Украйна бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран, заяви заместник-министърът на отбраната Анабел Голди.

          Такива боеприпаси ще се използват в танковете, които страната ще прехвърли на Украйна.

          Те не са химическо оръжие, но са по-ефективни при пробиването на съвременните типове танкове и бронирани превозни средства поради високата степен на увреждане на бариерата и високата запалимост.

          Коментар


          • Защитата на Бахмут продължава, врагът унищожаван 24/7

            Според генерал-полковник Александър Сирски, командир на Сухопътните войски, вражеската техника, жива сила и складове (https://bit.ly/3LWkmZR) се унищожават непрекъснато. Нападателите се опитват да напреднат от покрайнините към центъра на града, но безуспешно.

            *"Артилерията на 24-та бригада "Крал Данаил" нанася мощни удари по позициите на противника, а десантчиците от 80-та бригада задържат нападателите, като не им позволяват да напреднат", казва командирът.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

              На клипа с гъбата който сте дали, пише място на гъбата - Новомосковск? в Русия е това ако не знаете
              ЗАГУБИЛ СИ СЕ В ПРЕВОДА !
              Появилось видео уничтожения российскими дронами нефтебазы ВСУ в Новомосковске


              В Днепропетровской области российскими беспилотниками оказалось поражено крупное нефтехранилище ВСУ. Видео попаданий дронов-камикадзе выложены в социальные сети жителями города Новомосковска.
              https://rg.ru/2023/03/18/poiavilos-v...moskovske.html

              Коментар


              • Украинският парламент подкрепи като цяло проектозакон за полагане на три изпита (https://bit.ly/3JWsg3M) за получаване на украинско гражданство.

                Условие за придобиване на украинско гражданство ще бъде полагането на изпити по история на Украйна, основите на конституцията, както и по държавния език.

                За законопроекта гласуваха 281 депутати.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                  Гледам протестите в Париж и се замислям...явно антамериканските настроения в Европа се засилват ...

                  Скоро нещата ще загрубеят. Ние сега се съпротивляваме с мирни протести и в социалните мрежи. Но скоро ще дойде ден, когато това няма да е достатъчно. Подгответе се...
                  Ленчето от Израждане като начало да се замисли защо всъщност протестират французите.

                  За какво да се подготвяме неончо? Въоръжено въстание ли ще вдигате Аман от руски подлоги.
                  Last edited by GiRo; 21.03.2023, 20:01.
                  Не е препоръка за каквото и да било.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                    Колосална "гъба" в Днепър: Руснаците взривиха брониран влак и "Леопард 2" от Полша - засегнати са резервите и базата на наемниците. Експлозията разтърси целия регион на Украйна

                    https://warnews247.gr/kolossiaio-man...i-misthoforon/

                    На клипа с гъбата който сте дали, пише място на гъбата - Новомосковск? в Русия е това ако не знаете

                    Коментар


                    • Гледам протестите в Париж и се замислям...явно антамериканските настроения в Европа се засилват и хората вече не искат мълчаливо да гледат как техните политици ги дават курбан заради американските интереси. В Париж полицията сериозно бие. И се замислям тук за протестите от 2020 година, когато едни ячки момчета с емблеми на черепи върху униформите, уж полицаи, пребиваха протестиращите. Когато властта е застрашена, не трябва да забравяме, че полицията и армията са тези, които я пазят! Те не са с народа, не си правете илюзии. Те пазят властта и заради това получават заплати. Макар че има и такива, които биха заели страната на народа си, но не разчитайте на масовост в това отношение.

                      Ако тук се случат граждански вълнения, освен полицаи, псевдополицаи от близки до властта охранителни фирми, може да се намери и ....армията. Вероятно не нашата. Достатъчно чужди войски, предимно американски има в България. А те няма да бият. Те ще убиват. Не си правете илюзии защо българският парламент и правителство преди години ги пуснаха в България. Те са символ на това, че ние сме колония и американците могат да си правят каквото си поискат тук. Кой ще им попречи? Полицията ни, която е една четвърт от охранителите? Армията ни, която се обучава в НАТО и се кълне във вярност на НАТО, зле въоръжена, с офицери, в голямата им част парашутисти, верни евроатлантици?!? Никой няма да ни защити.

                      Помните Чешнегирово, нали? Кой защити българите тогава? Дори президентът мълча като....А майора, който се уби на учения и за когото мъц не казаха нашите? Няма и да кажат.

                      Скоро нещата ще загрубеят. Ние сега се съпротивляваме с мирни протести и в социалните мрежи. Но скоро ще дойде ден, когато това няма да е достатъчно. Подгответе се. Защото зад нас ще са децата ни, домовете ни, България.


                      Елена Гунчева

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение

                        Ще да е била халюциногенна гъба
                        Не ве, пушачи !

                        Коментар


                        • Едно от най-обсъжданите събития в света днес, разбира се, е държавното посещение на Си Цзинпин в Русия. Освен това коментарите на западните медии и анализатори са много далеч от обичайното отразяване на това или онова чуждестранно посещение на държавния глава. Можем да кажем, че реакцията им граничи с истерия.

                          Ако се опитате да изолирате от този хор обяснение на причините за такова безпокойство, ще се окаже, че Западът ужасно се страхува от мира и прекратяването на огъня. И не става въпрос само за боевете в Украйна.

                          За да се убедите в това, достатъчно е дори да прегледате набързо множеството аналитични статии, в които обществото се опитва да обясни каква е ролята на Китай в установяването на отношения между заклети врагове - Саудитска Арабия и Иран. Например Си-Ен-Ен, съобщавайки това, веднага алармира, че Китай унищожава „господството на САЩ в Близкия изток“. Сякаш нечие господство е по-важно от въпроса за мира и прекратяването на дългосрочните страдания на жителите на Йемен, където дълги години се пролива кръв. Тук би било логично да зададем въпроса: ако САЩ „доминираха“ този регион толкова дълго, защо тогава не положиха усилия да спрат кръвопролитията? Но отговорът на този въпрос е твърде очевиден, поради което ресурси като Си-Ен-Ен не го задават публично.

                          Между другото, много показателен е още един страх, изразен от автора на същата статия: „Мнозина в басейна на Персийския залив смятат развитието на войната в Украйна за ненужна и опасна американска авантюра, а някои териториални претенции на руския президент Владимир Путин към Украйна не са неоснователни“. И това води до „ужасни“ последствия: страните от този регион (Помислете само какво неприемливо поведение!) „започнаха да изграждат политики в съответствие с националните си интереси, а не с нуждите на Америка“.

                          Това е същността на всички претенции на западните коментатори към Пекин. Независимо дали усилията на Китай водят до мир или не, Западът е уплашен от самото присъствие на мирно посредничество на Китай. Именно защото е мирно! Инициативите на Пекин се отхвърлят внезапно, придружени с напълно неразбираеми аргументи.

                          Такова е например обяснението на Белия дом защо администрацията на Байдън не е доволна от мирния план на Китай за Украйна. Просто защото този план води до прекратяване на огъня. И това не може да се разглежда като „стъпка към справедлив и траен мир“, авторитетно ни обяснява Джон Кърби. Попитайте го как си представя мир без прекратяване на огъня. Но такива въпроси обикновено не се задават в САЩ. Всички вече много добре знаят, че Вашингтон няма намерение да търси пътища към мир.

                          Без значение как се отнасяме към инициативите на Китай по отношение на конфликта в Украйна, но - за разлика от западните страни, коитоналиват масло в огъня - Пекин наистина се опитва да намери решение. А това само по себе си е достойно за уважение и изисква проучване, за което Москва директно и открито говори.

                          Западните анализатори сега правят всичко възможно, за да се опитат да забият какъвто и да е клин в отношенията между Русия и Китай. Очевидно не е съвпадение, че говорителите на Международния наказателен съд инсценираха своя трик със „заповедта за арест на Путин“ само няколко часа след официалното обявяване на посещението на Си в Москва. Обясненията на тези говорители изглеждаха болезнено неподготвени - очевидно бързаха, за да имат време да разпръснат бурята в чаша вода.

                          И западните медии, разбира се, веднага подхванаха това, опитвайки се да докажат, че тази „заповед“ уж придава съвсем ново значение на пътуването на Си в Русия. Както за Пекин, така и за Москва, дребният мръсен трик на съда, чиято нищожност някога беше доказана с пяна на уста от самите американци, може да послужи като пречка.

                          Там е разпръсната постоянната мисъл, че Русия и Китай са били заклети врагове и конкуренти почти цял живот. Настоящият период на приятелство и сътрудничество е само временно „изключение от правилото“, доказва “Таймс” на света. Най-изненадващото е, че авторът придружава тези аргументи с колаж, преправен от плакат от 50-те години на миналия век "Приятелство завинаги за щастието на народите!".

                          Но западните анализатори се опитват да не си спомнят периода, когато нашите народи пееха песента "Москва - Пекин". Тогава отново ще трябва да обясняват на своята публика защо песните и плакатите за приятелството на руския и китайския народ „не отговарят на нуждите на Америка“ и следователно са вредни и опасни.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
                            Колосална "гъба"...
                            Ще да е била халюциногенна гъба
                            Не е препоръка за каквото и да било.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Москва и няма нужда да "побеждава целия свят", т.к. по-голямата част от света, е или С Русия, или минимум, неутрална към нея.
                              Старшинка, кого ще побеждавате пак? Не разбрахте ли, че 140 милиона мурзилаж не е достатъчен дори Украйна да победи
                              Не е препоръка за каквото и да било.

                              Коментар


                              • Колосална "гъба" в Днепър: Руснаците взривиха брониран влак и "Леопард 2" от Полша - засегнати са резервите и базата на наемниците. Експлозията разтърси целия регион на Украйна

                                https://warnews247.gr/kolossiaio-man...i-misthoforon/


                                Коментар

                                Working...
                                X