IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Едно от най-обсъжданите събития в света днес, разбира се, е държавното посещение на Си Цзинпин в Русия. Освен това коментарите на западните медии и анализатори са много далеч от обичайното отразяване на това или онова чуждестранно посещение на държавния глава. Можем да кажем, че реакцията им граничи с истерия.

    Ако се опитате да изолирате от този хор обяснение на причините за такова безпокойство, ще се окаже, че Западът ужасно се страхува от мира и прекратяването на огъня. И не става въпрос само за боевете в Украйна.

    За да се убедите в това, достатъчно е дори да прегледате набързо множеството аналитични статии, в които обществото се опитва да обясни каква е ролята на Китай в установяването на отношения между заклети врагове - Саудитска Арабия и Иран. Например Си-Ен-Ен, съобщавайки това, веднага алармира, че Китай унищожава „господството на САЩ в Близкия изток“. Сякаш нечие господство е по-важно от въпроса за мира и прекратяването на дългосрочните страдания на жителите на Йемен, където дълги години се пролива кръв. Тук би било логично да зададем въпроса: ако САЩ „доминираха“ този регион толкова дълго, защо тогава не положиха усилия да спрат кръвопролитията? Но отговорът на този въпрос е твърде очевиден, поради което ресурси като Си-Ен-Ен не го задават публично.

    Между другото, много показателен е още един страх, изразен от автора на същата статия: „Мнозина в басейна на Персийския залив смятат развитието на войната в Украйна за ненужна и опасна американска авантюра, а някои териториални претенции на руския президент Владимир Путин към Украйна не са неоснователни“. И това води до „ужасни“ последствия: страните от този регион (Помислете само какво неприемливо поведение!) „започнаха да изграждат политики в съответствие с националните си интереси, а не с нуждите на Америка“.

    Това е същността на всички претенции на западните коментатори към Пекин. Независимо дали усилията на Китай водят до мир или не, Западът е уплашен от самото присъствие на мирно посредничество на Китай. Именно защото е мирно! Инициативите на Пекин се отхвърлят внезапно, придружени с напълно неразбираеми аргументи.

    Такова е например обяснението на Белия дом защо администрацията на Байдън не е доволна от мирния план на Китай за Украйна. Просто защото този план води до прекратяване на огъня. И това не може да се разглежда като „стъпка към справедлив и траен мир“, авторитетно ни обяснява Джон Кърби. Попитайте го как си представя мир без прекратяване на огъня. Но такива въпроси обикновено не се задават в САЩ. Всички вече много добре знаят, че Вашингтон няма намерение да търси пътища към мир.

    Без значение как се отнасяме към инициативите на Китай по отношение на конфликта в Украйна, но - за разлика от западните страни, коитоналиват масло в огъня - Пекин наистина се опитва да намери решение. А това само по себе си е достойно за уважение и изисква проучване, за което Москва директно и открито говори.

    Западните анализатори сега правят всичко възможно, за да се опитат да забият какъвто и да е клин в отношенията между Русия и Китай. Очевидно не е съвпадение, че говорителите на Международния наказателен съд инсценираха своя трик със „заповедта за арест на Путин“ само няколко часа след официалното обявяване на посещението на Си в Москва. Обясненията на тези говорители изглеждаха болезнено неподготвени - очевидно бързаха, за да имат време да разпръснат бурята в чаша вода.

    И западните медии, разбира се, веднага подхванаха това, опитвайки се да докажат, че тази „заповед“ уж придава съвсем ново значение на пътуването на Си в Русия. Както за Пекин, така и за Москва, дребният мръсен трик на съда, чиято нищожност някога беше доказана с пяна на уста от самите американци, може да послужи като пречка.

    Там е разпръсната постоянната мисъл, че Русия и Китай са били заклети врагове и конкуренти почти цял живот. Настоящият период на приятелство и сътрудничество е само временно „изключение от правилото“, доказва “Таймс” на света. Най-изненадващото е, че авторът придружава тези аргументи с колаж, преправен от плакат от 50-те години на миналия век "Приятелство завинаги за щастието на народите!".

    Но западните анализатори се опитват да не си спомнят периода, когато нашите народи пееха песента "Москва - Пекин". Тогава отново ще трябва да обясняват на своята публика защо песните и плакатите за приятелството на руския и китайския народ „не отговарят на нуждите на Америка“ и следователно са вредни и опасни.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
      Колосална "гъба"...
      Ще да е била халюциногенна гъба
      Не е препоръка за каквото и да било.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        Москва и няма нужда да "побеждава целия свят", т.к. по-голямата част от света, е или С Русия, или минимум, неутрална към нея.
        Старшинка, кого ще побеждавате пак? Не разбрахте ли, че 140 милиона мурзилаж не е достатъчен дори Украйна да победи
        Не е препоръка за каквото и да било.

        Коментар


        • Колосална "гъба" в Днепър: Руснаците взривиха брониран влак и "Леопард 2" от Полша - засегнати са резервите и базата на наемниците. Експлозията разтърси целия регион на Украйна

          https://warnews247.gr/kolossiaio-man...i-misthoforon/


          Коментар


          • Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
            Русия си ПРОДАДЕ целия газ за йеския съюз на Китай.
            Сега остава някак си да го закара до Китай
            Не е препоръка за каквото и да било.

            Коментар


            • Гледам тук, как американски войник си общува с Джони Алцхаймер https://www.facebook.com/10000297491...4105476698559/

              Коментар


              • Русия си ПРОДАДЕ целия газ за йеския съюз на Китай.
                Договаря си сделки Путин, укрофашагите да се бият там в калта
                Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

                Коментар


                • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                  Предвид, че путлерски хвалби за успешни удари с ПТУР по танк рЕзко позачезнаха, май няма и да е много важно,
                  днес излезе и филмче от 6 броя БТР-а как бачкат на фронта, това по съветски учебници живеело 3мин. в бой. Еми за 6мин. дори ЕДИН опит за стрелба по тях с РПГ нямаше... просто не стоят на едно място
                  https://censor.net/ua/video_news/340..._bahmutu_video
                  И си говорят на руски на фронта. На руснаците ще им писне и ще пуснат голяма тояга и приказката тогава ще стане съвсем друга.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от better Разгледай мнение

                    Тез "плочки" ще свършват ли работа при пряко попадение от ракета на ПТУРК?
                    Предвид, че путлерски хвалби за успешни удари с ПТУР по танк рЕзко позачезнаха, май няма и да е много важно,
                    днес излезе и филмче от 6 броя БТР-а как бачкат на фронта, това по съветски учебници живеело 3мин. в бой. Еми за 6мин. дори ЕДИН опит за стрелба по тях с РПГ нямаше... просто не стоят на едно място
                    https://censor.net/ua/video_news/340..._bahmutu_video

                    Коментар


                    • Не е препоръка за каквото и да било.

                      Коментар


                      • Всички имат оръжия за всякакви цели, но какъв е смисъла. В самите САЩ вече говорят че като финансират тази война това за тях е едно изтичане на пари от бюджета им. Имат афганистанския теч отпреди това и това сега се прави за да не им се нахвърлят за парите изхарчени в Афганистан, а там за 20 години трилиони са си сменили собственика, от бюджета на сащ в неизвестна посока. И там вече четох има хора които се надигат. Прави впечатление че са по будни и по интелигентни лидерите им от тези сега в Конгреса им, които изглеждат много посредственно да не е и по зле.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • А ако го ударят с Кинжал на мястото му ще има един голям трап.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • Да не мислиш че ако е Ейбрамс ще издържи, има много противотанкови мини които могат да скъсат веригата на който и да е танк.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                              Вутинчо,знаем си мислите,че това по-долу са анимации, , ама фаворита ви Подоляка нещо не е съгласен с вас:
                              "Колонна украинских Т-64БВ направляется в Бахмут из Часов Яра"







                              Путлерите завиждат и за състоянието на украинските танкове...

                              ОМИТАНЕТО НА БОКЛУЦИТЕ ЗАПОЧВА.
                              Тез "плочки" ще свършват ли работа при пряко попадение от ракета на ПТУРК?

                              Коментар


                              • Mateev, пак плашите с ядрени оръжия, за унищожаване на най големия град в Света трябват само 3 бойни глави..само 3бр. от руските. САЩ нямат нищо което е способно да прелети 1000км, а бойни глави от типа на тези които могат да правят не подържат нито една. Франция има ракети които могат да носят заряди и могат да се подържат постоянно в готовност, Великобритания има съвсем малко бройки и ракетите им са бавни с много слаби двигатели. Колко от руските ракети изстреляни към САЩ ще попаднат там ? В общи линии 99%, защото са новички. Просто забравете че ще има оцелял голям град в който са паднали 3 заряда, ударната вълна е много силна и на 300 км от епицентъра. Ще оцелеят само тези които са в бункери, под земята на километри дълбочина 3-5 километра са достатъчни.
                                D.Y.F-091066

                                Коментар

                                Working...
                                X