IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • «Варшава вступит в конфликт с Россией в случае поражения Киева»

    Сегодня, 13:25 • Опубл.: Apolitikus • Просм.: 3303 • Комм.: 24 • События в мире-24

    Варшава вступит в конфликт с Россией в случае поражения Киева, — посол Польши во Франции Ян Эмерик Росцишевский. «Если Украина не сможет защитить свою независимость, у нас не останется другого выбора, кроме как вступить в конфликт», — заявил он. В целом, ожидаемое заявление. Но что в нем самое интересное, так это то, что Запад уже вполне готов к поражению Киева. Впоследствии польская дипмиссия во Франции опровергла заявление собственного главы, которое якобы неправильно интерпретировали — но "слово не воробей". Варшава очень хочет оформить заявку на демилитаризацию вслед за Киевом. Наверное, собственная государственность надоела.

    Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/150602...iya-kieva.html
    Politikus.info

    Коментар


    • Мобилизираните насила украинци се предават доброволно на руската армия

      https://rusvesna.su/news/1679320206
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

      Коментар


      • Адолф Путин

        Коментар


        • Коментар


          • Украински анализатор казва защо фалшивият съд в Хага няма да арестува Путин

            Този съд, за повече от 20 години е осъдил само трима души

            Киев, Украйна 20 Март 2023, 01:33 11397 прочита 5 коментара Автор: БЛИЦ

            "МНС няма инструменти за влияние - санкции, принуда. Той може само да изрази "дълбока загриженост". Този съд, за повече от 20 години от своята дейност и изразходвайки повече от 2 милиарда щатски долара, е осъдил само трима души! Голяма ефективност."

            Що се отнася до новината, те казват, че Международният наказателен съд (МНС) е издал заповеди за арест на двама души, включително Владимир Путин, пише украинският Фокус.



            МНС е структура, която за повече от 20 години от своята дейност и изразходване на повече от 2 милиарда щатски долара и трима осъдени през това време („отлична“ ефективност) инициира заповеди, които трудно могат да бъдат наречени по друг начин освен фалшиви.

            Известно е, че Руската федерация не е подписала (по-точно оттеглила подписа) и не е ратифицирала Римския статут, правната основа за дейността на МНС. А това означава, че по примера на редица други държави, които също не са направили това, всякакви решения на МНС за Руската федерация (както между другото и за Беларус) нямат задължителна сила.

            И задочно разглеждане на дела в МНС е забранено, пише украинският Фокус.

            В МНС няма инструменти за въздействие (санкции, принуда и др.). Освен „дълбока загриженост“, разбира се. Плюс - реакцията на световната общественост, която е важна, но в случая не е определяща.

            В края на краищата МНС е така нареченият договорен съд, тоест съд, чиито решения са валидни само за онези, които са поели такива задължения.

            Освен това през годините е имало многократни случаи, при които дори държави-членки на Римския статут са игнорирали заповедите на МНС без отрицателни последици.

            Освен това държавите, дори и да са ратифицирали Римския статут или да са се присъединили към него (като Украйна например), просто няма да имат право да задържат Путин - поради така наречения служебен имунитет - през цялото време, докато той е на длъжността си. А че той ще "царува" цял живот, едва ли някой се съмнява.

            Що се отнася до задържането, честно казано, вероятността Украйна да задържи луския приезидент изглежда незначителна. Що се отнася до това как точно да се преследват Путин и други висши агресори, отговорът е очевиден – чрез специално създаден международен военен трибунал. Трибуналът, който за съжаление не е създаден тази година.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
              Всички вече са чули, че Международният наказателен съд е издал заповед за арест на Путин. Но не всички разбират или имат бегла представа в какво точно е обвинен той
              естъпление. То не е същ[/LIST]
              Днес няма ли протести?? Няма ли поне да ремонтираш апартаментите на шанзелизету или как да ремонтираш нещо което го нямаш

              Коментар


              • Всички вече са чули, че Международният наказателен съд е издал заповед за арест на Путин. Но не всички разбират или имат бегла представа в какво точно е обвинен той

                Проектът "Можем ли да обясним" ни разказва защо Хага счита депортирането на около 16 000 деца от Украйна за военно престъпление.

                Факт е, че не всяко отвличане е равносилно на военно престъпление, но МНС е имал основание да издаде заповеди за арест на Путин и омбудсмана на рф за децата.

                "Депортирането на цивилни граждани от окупирани територии е вид военно престъпление. То не е същото като обикновеното отвличане", заяви адвокатът Сергей Голубок пред МП. Необходимо е подобни действия "да имат връзка с международен въоръжен конфликт", обясни адвокат Кирил Коротеев.

                Международното право позволява временна евакуация. Но, както установи комисията на ООН (https://www.ohchr.org/sites/default/...C_52_62_RU.pdf), нито един от проучените случаи не отговаря на тези критерии.

                Част от "делото срещу Путин" биха могли да бъдат действията на неговите подчинени:
                • Разделяне от родителите и настаняване в приемни семейства
                • Разследването на EBU показа (https://missingchildrenukraine.news-...ine/index.html), че много от тях имат родители, които не са дали съгласието си за депортиране. В русия личните данни на децата се променят, а процедурата за получаване на гражданство дори е опростена за тях. Така едно "временно семейство" се превръща в постоянно.
                • Заложници в летните лагери Стотици деца от окупираните региони са блокирани в летни лагери в Русия и Крим. Родителите са смятали, че изпращат децата на почивка, но руските власти отказват да ги върнат, пише (https://amp.theguardian.com/world/20...ukraine-russia) The Guardian.
                • Превъзпитание" на сираци Децата в руските домове за сираци и училища-интернати са подложени на "политическо превъзпитание". Сираците са водени на "патриотични концерти" и са принуждавани да се качват на сцената, за да благодарят на руските военни за това, че са ги "спасили".
                • Въпреки че Белова редовно декларира готовността си да събере децата с роднините им в Украйна, няма отговор на многократните искания (https://t.me/vereshchuk_iryna/1847) да предаде списъци на изведените деца.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от sosi Разгледай мнение
                  Навъдили са се руснаци в Бургас, които искали "политическо убежище". И в София е така, чул съм, че във Варна е страшно, не може да се разминеш от тях. Ако има доказани десиденти, сигурно 1% - да, но другото са типичните нагли и нахални руснаци, тъсещи далаверата по целия свят. България я чувстват като термити, които трябва да я оплюскат. И идват тук защото в нито една друга държава в ЕС не ги понасят, а друго си е в ЕС, вместо в Турция, Узбекистан, КАзахстан и другите "-тан-тан". Нали приехме маса рускини по съветско време, които сега обясняват на децата си, че "дошли по любов", а децата им за благодарност плюят ежеминутно България и ни надуват главите с величието на Русния и как трябва да сме слуги на Русия, заради какво ли не.
                  https://fakti.bg/bulgaria/765187-rus...hte-v-balgaria

                  Какво би работил тук мързелив руснак, чийто акъл е само в алкохола и патриотизма му? Познавах дори белогвардейка, знаеше само да пие и танцува сама привечер, а за 60 години не бе успяла да научи български. Какво би работила руска режисьорка или руска актриса у нас? Или считат, че като са вдигнали някакъв белеещ се парцал за ново руско знаме и тук трябва всички да скочим от любов към тях? Трябва да дадем отпор на този нов процес, но с шапкаря от Славяново не виждам как. По-скоро ние пак ще трябва да бягаме от тях, а те ще оплюскат тук и после ще дойдат и там където ще се преместим. Всяка държава по света е хубава, стига да няма руснаци в нея.
                  Нищо вярно няма, единственното е че са като нас и се хващат да си вършат всичко сами, не са като някои на Запад да не може да си смени една крушка и то на Запад такива екземпляри също не са много, да не ги оплювам и тях незаслужено. Работят руснаците много, те работят като немците. Държавата им е бедна и така и не им дават възможност да си стъпят на краката, ако сметнеш колко суровини са изнесли за 30 години би трябвало в държвата да имат резервни пари поне 5 трилиона евро, а тях ги няма. Олигарсите им ги крадоха с помоща на западните финансови институции - банките. Не на хората на Запад, те от това не са спечелили, но банките...банките. Лошото е че те тези пари ги инвестират абсолютно некадърно със стадото, където инвестират всички и те там с което са погребани някъде. Западните банки са безумно лоши инвеститори.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • https://www.facebook.com/10008693050...55669336148647 Китайският медиен гигант CGTN пусна интересно видео с възстановката на експлозията на Северен поток.
                    Порталът Yuyuan tantian възстанови хронологията на събитията преди и след експлозиите на газопроводите “Северен поток“, като взе предвид наскоро публикуваните резултати от разследване на американския журналист Сиймор Херш.

                    Коментар


                    • https://www.facebook.com/10008693050...98357434709902 Интересно видео - превземането и отбраната на Бахмут в динамика

                      Коментар


                      • САЩ СА ОПАСНИ ЗА СВЕТА И ЗА СЕБЕ СИ
                        − Проф. Чомски, защо смятате, че американските имперски амбиции са опасни дори за САЩ?
                        − Според стратегията САЩ ще имат право на господство в световен мащаб. Първото изпитание на тази доктрина е навлизането в Ирак − нагло предизвикателство срещу международното мнение, презрително отношение дори към съюзниците на Щатите. И разузнаването, и политическите наблюдатели прогнозираха, че войната в Ирак
                        ще увеличи заплахата от тероризъм в световен мащаб, което се и случи. Беше направена и прогноза за международната изолация на САЩ. Ненавистта към администрацията на САЩ достига безпрецедентни равнища. САЩ губят контакт с елитите в световен мащаб и разбира се, случилото се в Ирак е признак за невъобразим провал на една военна операция.
                        − Веднъж казахте, че тероризмът може да се намали, като се престане да му се съдейства? Какво означава това?
                        − Ами простичко е. Ако една държава участва в терористични действия, общата терористична заплаха нараства. Тя може да намалее, ако страната се оттегли от подобна политика. А САЩ провеждат широкомащабен държавен тероризъм в продължение на десетки години.
                        − Има ли признаци медиите да се освобождават в някаква степен от контрола?
                        − Ако медиите предпочитат да подкрепят държавната пропагандна машина, то това си е техен избор, никой не им е опрял дуло в челото. Това е въпрос на съзнателен избор от страна на медиите.
                        Да вземем масираната траурна церемония за Роналд Рейгън. Да се боготвори един лидер е въпрос на свободен избор. Но това не може да отрече факта, че администрацията на Рейгън бе проводник на мащабен държавен тероризъм в Централна Америка, в Южна Африка. Той подкрепяше апартейда, който унищожи милион и половина души по света. Някой да го споменава? Но това е свободен избор, никой не
                        принуждава медиите.
                        − Сюзън Зонтаг беше казала, че Америка не трябва да бъде само силна. Каква слабост може да си позволи Америка?
                        − Американската военна сила е слабост на САЩ и нещо особено вредно за американския народ, ако под САЩ разбираме населението, хората. Политиката, довела страната до натрупването на огромен, непогасим дълг, от който страда социалната политика, е в ущърб на народа. Да, облагодетелства се една малка група богати хора. И, според мен, американският екстремизъм, арогантността на лидерите, финансовата подкрепа за тях от икономическата върхушка, всичко това представлява заплаха за САЩ. Самата икономика е в противоречиво състояние. Наскоро един водещ наблюдател я описа така: „Америка харчи, Азия кредитира.“ Засега Азия е готова да финансира този дълг, но ситуацията е твърде деликатна. И още една сериозна слабост − общественото мнение има твърде слабо влияние върху държавната политика. Когато говорим за други страни в подобно състояние, казваме, че държавата се е провалила. А какво да кажем за САЩ?
                        − А коя ще бъде следващата след Ирак заплаха за САЩ?
                        − Ирак не беше източник на заплаха за САЩ. Много беше гнило там, но заплаха нямаше. Ако вземем Кувейт и Иран − държави, пряко пострадали от агресията на Саддам, те го мразеха, презираха, но не се страхуваха от него. Ако операцията в Ирак бе успяла така, както бе планирано от цивилните в Пентагона, досега Щатите сигурно биха нападнали и Сирия, Иран, страните от Андите. Просто провалът в Ирак не че постави точка на този процес, просто го забави. Процесът продължава, но по-заобиколно. Перспективата е твърде мрачна. Президентът се представя за религиозен фанатик, който едва ли не има пряка телефонна връзка с Господ и получава разпореждания от него. Официозни издания пишат, че канцеларията на Белия дом се притеснява, че Буш може да излезе от контрол, че обикаля из кабинетите и говори за божията воля, за мисията, която му е възложил Бог. Бога ми, представете си, този човек може да натисне бутона... Положението е крайно опасно.
                        − Какво предизвика закона за патриотизма?
                        − След 11 септември стана ясно, че всяка властова система в света ще експлоатира трагедията, за да упражнява принуда над населението. Такава е природата на държавата. И в САЩ това бе законът за патриотизма. Претенциите, заложени в този закон, отиват далеч отвъд пределите на всички властнически амбиции, които друга администрация в САЩ е имала. Бихме могли да говорим за полуфашистки режим. Хора могат да бъдат пращани в затвора без съд и присъда. Това е сериозно посегателство върху основните свободи. Администрацията на Буш се надяваше да бъде приет и още по-драконовски
                        закон, който да отнема гражданство. Но слава Богу, опозицията не го допусна.
                        − Какво има в сърцевината на бъдещето, според вас?
                        − Аз трябва да ви запитам. В края на краищата вие и аз, ние трябва да определим това.

                        Коментар


                        • Ребятата, какво се случва

                          Pъcтът нa възнaгpaждeниятa зa чac тpyд в Бългapия в ĸpaя нa 2022 г. e нaй-виcoĸият в цeлия Eвpoпeйcĸи cъюз - 16,5% нa гoдишнa бaзa пpи 5,8% cpeднo зa oбщнocттa и 5,7% - зa eвpoзoнaтa, cтaвa яcнo oт aĸтyaлнитe дaнни нa Eвpocтaт.

                          Haшaтa cтpaнa имa нaй-виcoĸ pъcт и зaплaщaнeтo в индycтpиятa - 21,3% пpи cpeднo 4,6% зa EC. C близo eднa чeтвъpт ca ce yвeличили възнaгpaждeниятa и в миннoтo дeлo.
                          За последен път подобни темпове имаше... в навечерието на Световната финансова криза през 2008 г.
                          Не е препоръка за каквото и да било.

                          Коментар


                          • https://www.facebook.com/watch?v=739751944531739

                            www.kevorkkevorkian.com
                            20 ГОДИНИ ОТ ЗЛОДЕЯНИЕТО В ИРАК
                            Той е съвестта на днешна Америка.
                            Той знае какво има в сърцевината на бъдещето.
                            Той е най-често цитираният учен и политолог в света.
                            Роден е през 1928 година във Филаделфия.
                            Велик учен в областта на математическата лингвистика.
                            Професор във Факултета по съвременни езици и лингвистика в Масачузетския технологически институт в Бостън.
                            Член на Американската академия за наука и изкуство и на Националната научна академия на САЩ.
                            Някои го определят като най-цитирания автор след Библията и Шекспир.
                            За други е „вътрешен враг №1 на Америка”, което не му пречи да се ползва с огромна популярност.

                            A be Ноа Чомски разправя- рейгън бил единствения световен лидер признат за виновен, аз си мислех че само на путин му кроят шапка, ама не било така. И ся кво шъ праим- в софия има паметник на рейгън, а той е признат за терорист

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Gerasim_Burgaski Разгледай мнение
                              https://www.visualcapitalist.com/cp/...-to-countries/
                              кой ли ще спечели войната в УКРАЙНА?
                              САМО един USA щат ГЕНЕРИРА повече от ЦЯЛА мо$ковия
                              РАZZПАДА е скоро бръснарче
                              АМИН
                              АМИН
                              АМИН
                              АМИН
                              Тяхното генериране, е на база многократно по-високи цени, без нищо друго. Та, ще има да почакаш.

                              Коментар


                              • https://www.visualcapitalist.com/cp/...-to-countries/
                                кой ли ще спечели войната в УКРАЙНА?
                                САМО един USA щат ГЕНЕРИРА повече от ЦЯЛА мо$ковия
                                РАZZПАДА е скоро бръснарче
                                АМИН
                                АМИН
                                АМИН
                                АМИН

                                Коментар

                                Working...
                                X