IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 156 ги даваха Леопардите и другите тежки танкове дадени на ВСУ, не са 18..доста повече, това го пишеше на руски някъде, според колкото са ги преброили руснаците сигурно..
    D.Y.F-091066

    Коментар


    • Първоначално изпратено от GiRo Разгледай мнение
      ... и НАТО се настанява до Ленинград Дорогие друзья, всё идёт по плану
      Канешно, по плану!!! Демилитаризацията също е по плану, преди година летяхме над цяла Украйна, сега видим ли фронта и бягаме

      нооо за това ПЪК, по-тежките танкове вече са украинските "18 немецких танков Leopard 2 прибыли в Украину, - Spiegel"

      Каква я мислихме, па върнахме Балтика преди Петър I (откъм врагове) и получихме това





      Коментар


      • Рос ребятата, много плява, много нещо сте избълвали. Нещо по темата ...

        Унгарският парламент одобри закон, позволяващ на Финландия да се присъедини към НАТО, след като молбата ѝ за членство бъде ратифицирана от всичките 30 държави в съюза, предаде Ройтерс.

        Остана само Турция и НАТО се настанява до Ленинград Дорогие друзья, всё идёт по плану
        Не е препоръка за каквото и да било.

        Коментар


        • И някакви предаватели с ниска мощност не можели да бъдат заглушавани. Могат и още как. Китайците ги заглушават при това много успешно и дори продават такива заглушители, а тези които не продават свободно могат да им прихващат честотите и дрона да бъде изпратен обратно откъдето е дошъл, да си отиде в къщи с бомбичката. На това народа му вика - да правиш с чужда пита помен.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Урана е с по ниска твърдост от стоманата, близо са по твърдост, няма как конвенционалния снаряд който е с по добра аеродинамика да развива по малка скорост..Пак глупости като за дроновете. Дроновете са за транспортиране на товари и хора ще ги направят, не са за да се избиваме.
            D.Y.F-091066

            Коментар


            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              ......, Самите снаряди с обеднен уран са ядрено оръжие, факт е че той се взривява, независимо че мощността която се получава е малка се случва реакция на разпад както в една термоядрена бомба. Защото снаряда е тежък но той не пробива поради високото си тегло, те дори ги правят със същото тегло като конвенционалния снаряд за да може оръдието да го изтреля със същата скорост. Така че това си е термоядрено оръжие с продути които се получават при термоядрен взрив макар и по малки количества, ще има и плутоний ...и всички които са характерни за такъв взрив. Та другите затова казват че и те имат право да отговорят с термоясрено оръжие което замърсява. .......
              Отново глупости на търкалета. Простотии, простотии и пак простотии.

              Снарядите с обеднен уран не са ядрено оръжие. При пробиването на бронята няма абсолютно никакви ядрени реакции. Използва се обеднен уран просто защото е много твърд метал - 3-4 пъти по-твърд от стоманата на бронята на танка. Със същият успех може да се използва и волфрам, но той е много по-скъп.

              Пробиването на бронята се извърва защото от гледна точка на урана самата броня е от много по-мек от него метал. В процеса на пробиване се отделя колосално количество топлина заради отделената много висока кинетична енергия. Тази топлина е достатъчна да опече всичко живо вътре в танка, както и да взриви всичките му боеприпаси. Ядрени реакции обаче няма. Има само стопяване и разпрашване на урана. Почвата се замърсява, но още след първия дъжд всичко потъва в земята и с течение на времето потъва все по-дълбоко и по-дълбоко, защото микрочастиците уран са много по-тежки от частиците на почвата.

              Не е вярно, че снаряда се прави със същото тегло. Точно обратното - урановото жило е с много по-малък диаметър от калибъра на снаряда и тежи много по-малко от него, което пък му дава много по-голяма скорост на полета, а от там и колосална кинетична енергия, защото тя зависи от квадрата на скоростта.

              Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Самите снаряди с обеднен уран са ядрено оръжие
              Нищо подобно. Те са кинетично оръжие. В тях дори и няма взрив. Поразяващият фактор е огромната кинетична енергия, която се преобразува в огромно количество топлина.

              Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              ....се случва реакция на разпад както в една термоядрена бомба
              В термоядрената бомба има реакции на синтез ...

              Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Защото снаряда е тежък но той не пробива поради високото си тегло, те дори ги правят със същото тегло като конвенционалния снаряд за да може оръдието да го изтреля със същата скорост.
              Глупостти на търкалета. Нарочно се прави с по-ниско тегло, щото да лети с по-висока скорост, и от там идва огромната кинетична енергия, защото тя зависи от квадрата на скоростта.

              Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Така че това си е термоядрено оръжие с продути които се получават при термоядрен взрив макар и по малки количества, ще има и плутоний ...и всички които са характерни за такъв взрив
              Глупости на търкалета. Няма никакви ядрени реакции на разпад или термоядрени на синтез.

              Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Та другите затова казват че и те имат право да отговорят с термоясрено оръжие което замърсява.
              Кои са тези другите, които са толкова невежи като тебе? Може би някой от твоята паралелна вселена?

              5 твои изречения - 5 тъпизма с 5 неверни твърдения.
              Last edited by X_Y; 28.03.2023, 09:14.

              Коментар


              • Украйна и Русия са далеч от нашите стремежи, да видим у нас какво се случва;


                Прекрасна новина
                Роди се нов живот в България...
                Покрай странният случай с който напоително всички медии ни заливаха от сутрин до вечер за куража на 58 годишна украинка да се реши да зачене и роди в чужда държава, без дом, доходи и работа е похвален героизъм
                И отговорите веднага станаха ясни, защото светът не е толкова голям, а и ние в Бургас не пасем троскот:
                Първо евала на дамата, че въпреки стреса и уплаха от войната има настроение и желание да се плющи на тази възраст и то без да се пази.
                Щото ние в България, нищо че няма война и проблеми, всичко е по мед и масло, народеца рядко стига до таз възраст, пък камо ли и да мисли за възпроизводство...
                Сега убосника дето е свършил това геройство, не е много за пред зрителите, но важното е, че прави щастлива бабата...
                От кадрите се вижда, че "бежанката" е от ония дето са настанени от година по комплексите баш на морето в условия, дето кирливите бУгари требе да се изръсят по минимум 150 лева за вечер...ама от собствения си джеб!
                Ясно е, че стреса е борен с 1800 лева помощи месечно, от година, докато за наводнените, подпалените, разрушените български домове им дават 375 лева от държавата еднократно и да целуват ръце...Вчера в Чепеларе изгоря цяла кооперация, ще им броят по 1000 лева и да се оправятЩото са българи, но не и чужденци...Ако бяха урки, филм щеше да направят, оскар да им дадат, на море да ги пратят и пожизнена пенсия да борят стреса...
                Дискриминация надушвам вонлива аз, но нейсе...
                К'во да прави по цял ден жената, освен любов, масажи, да се пече на плажа и да се разхожда
                Всеки ден десетки български деца молят за помощ и средства, пари за тях няма, нито лечение, но виж 600 милиона за кефа на укрите се намират ВЕДНАГА
                В тази връзка, новата майка пусна призив в мрежите, да й изпратите пари да си плати секциото...
                Тия със знаменцата и обратната захапка включвайте се в див ентусиазъм, а ние дето сме трето качество роби и ги издържаме, че пратим по една шепа капачки...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                  ПУТИН поссорился со всеми / Плюнул в спину и УНИЗИЛ Си Цзиньпина – ЖДАНОВ

                  Едва ли са си говорили с китаеца дали да употребят или не ядрено оръжие. Самите снаряди с обеднен уран са ядрено оръжие, факт е че той се взривява, независимо че мощността която се получава е малка се случва реакция на разпад както в една термоядрена бомба. Защото снаряда е тежък но той не пробива поради високото си тегло, те дори ги правят със същото тегло като конвенционалния снаряд за да може оръдието да го изтреля със същата скорост. Така че това си е термоядрено оръжие с продути които се получават при термоядрен взрив макар и по малки количества, ще има и плутоний ...и всички които са характерни за такъв взрив. Та другите затова казват че и те имат право да отговорят с термоясрено оръжие което замърсява. Пак едно и също - едната страна прави нещо лошо и другата се чуства длъжна да отговори със същото и пак ескалация. Накрая всички ще съжаляват, но ще се стигне до там и САЩ да съжаляват. Не всички хора, има хора които каквото и зло да се причинили на други хора никога не си задават въпроса - можело ли е да не го правят, толкова ли е било наложително и дори изпитват удоволствие че са причинили зло.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар


                  • В Крыму истерика. Кремлевские шавки уже не надеются на армию России

                    Коментар


                    • "Выбегали в нижнем белье": Взрывной день у россиян - Мариуполь, Мелитополь, Токмак, Донецк. Успешные контратаки ВСУ под Авдеевкой и Херсоном

                      Last edited by Mateev; 27.03.2023, 23:29.

                      Коментар


                      • ПУТИН поссорился со всеми / Плюнул в спину и УНИЗИЛ Си Цзиньпина – ЖДАНОВ

                        Коментар


                        • цццццццццццццццццц

                          Коментар


                          • 2023 | 10 Best Russian Weapons Lost in Ukraine



                            Клипа е много готин. Изгледайте го, за да се накефите.

                            Коментар


                            • СВИТАН: Под МОСКВОЙ мощный хлопок / ЗАЛУЖНЫЙ оценил Бахмут / Ядерное оружие в Беларуси

                              Коментар


                              • У россиян КАТАСТРОФА с танками? Оценка СВИТАНА

                                Коментар

                                Working...
                                X