IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Този път ще е различно, а старшинка

    Не е препоръка за каквото и да било.

    Коментар


    • Наши спецназовцы устроили «Судный день» для ВСУ (ВИДЕО)

      30.03.2023 - 17:36

      Парни из 24-й обр спецназначения устроили «Судный день» для ВСУ.

      Выявленная вражеская группа была накрыта прицельным огнём и значительно поредела.

      Используя ПТУР, минометы и стрелковое оружие, новосибирский спецназ организовал «прямой телемост» украинским боевикам с Бандерой.

      Коментар


      • Бразилия и Китай сключват търговско споразумение, за да се откажат от щатския долар

        Председателят на Бразилската агенция за насърчаване на износа и инвестициите (ApexBrasil) Хорхе Виана говори на Бразилско-китайския бизнес семинар в Пекин, Китай, на 29 март 2023 г.

        Според информацията Бразилия и Китай са сключили споразумение да се откажат от щатския долар в полза на собствените си валути при търговски сделки.



        Сделката, обявена в сряда, ще даде възможност на Китай и Бразилия да извършват търговски и финансови транзакции директно, като обменят юани за реали - или обратното - вместо първо да конвертират валутите си в щатски долари.

        Бразилската агенция за насърчаване на търговията и инвестициите (ApexBrasil) заяви, че новото споразумение се очаква да "намали разходите" и да "насърчи още по-голям обем на двустранната търговия и да улесни инвестициите".

        По последни данни Китай е най-големият търговски партньор на Бразилия, на когото се пада повече от една пета от целия внос, следван от САЩ. Китай е и най-големият експортен пазар на Бразилия, на който се пада повече от една трета от целия износ.



        През 2009 г. Китай изпревари Съединените щати като най-голям търговски партньор на Бразилия. Днес Бразилия е най-големият получател на китайски инвестиции в Латинска Америка, дължащи се на разходи за електропроводи с високо напрежение и добив на нефт.

        Официални представители на двете страни постигнаха предварително споразумение за отказ от щатския долар през януари, а сделката беше обявена след китайско-бразилския бизнес формат на високо равнище в Пекин.

        Коментар


        • barbaron, Куба няма нищо общо с Русия, за това да е поставена в такъв режим имат роля само САЩ. Те до такава степен не ги искат, че падна желязната завеса и в Куба нищо. А бяха много склонни да се демократизират, но САЩ не ги искат.
          D.Y.F-091066

          Коментар


          • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение


            Да бе, да
            Санкциите стимулираха Куба, ще стимулират и русия
            Аха. Нима не виждаш, колко си приличат двете? Че са и в еднаква ситуация...
            Last edited by Pyramid; 30.03.2023, 18:50.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от barovec Разгледай мнение
              @ хахаха
              виж сега, сина ми е 4 клас и му отне 3 мин да изчисли middle rate , на rmb-rub, претеглен през usd
              та курса е точно 78,13
              къде са тия балами китайци, дето сменят по 35 незнам…,
              на всичкото отгоре обмяната на всякакви валути в китай е изцяло монопол на ВОС и търговията с валута извън ВОС е престъпление
              Може би това са сделки в самите фирми които получават от Русия стоки - суровини на много изгодни цени и те срещу тях дават стоки които ако си ги купиш в долари са два пъти по скъпи. Така достигат до изгодни сделки за суровините. Защото в Китай има цени за такива автомобили на много по ниска цена, но те са обвързани с големи количества. Доста съм ровил в интернет и имаше такива които са търговци и не крият че отстъпката която може да се вземе е голяма, примерно те казват на цената на дребно - прайс на тази кола е 24, но той пита фирмата колко ще му отстъпят ако купи и те веднага казват 18..Смятай ако са търговски фирми понеже реално правят сделки стока срещу стока и те съвсем в големи количества вземат колите, от другата страна им идват суровини на апетитни цени и те постигат това нещо - ауди етрон произведено в Китай - 75..колко е реалния курс на рублата за тях спрямо щатския долар щом това е кола която навсякъде е 150 ?
              D.Y.F-091066

              Коментар




              • Най-новия виц

                Коментар


                • Русия включи Унгария в списъка на "недружелюбните страни"

                  Канцеларията на президента на Украйна коментира решението на Русия да включи Унгария в списъка на "неприятелските" държави.
                  Съветникът на ръководителя на президентската канцелария Михайло Подоляк написа, че включването в списъка на "недружелюбните страни" е знак за качество и показател за нетърпимост към руските престъпления.

                  "Това е неприязън към корупцията, към мъченията и грабежите, към неконтролируемата агресия и убийствата на невинни хора. Колкото повече Украйна се приближава към победата, толкова по-открито ще се появяват "недружелюбни" към Русия държави", допълва той.

                  Коментар



                  • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Винаги се е знаело и никога не е крито че, в кратко- и средносрочен план, санкциите носят някакъв негативен ефект. Въпросът е че, същевременно, те стимулират както вътрешното преструктуриране, така и пренастройването на външната активност и, в крайна сметка, водят до израстването и оздравяването на руската и световната икономика чрез пренареждане на приоритети, отказ от нездрави практики и нечистоплътни "партньорства" и т.н. ДА, оказват НЯКАКВО негативно влияние но, не завинаги, не върху всички и не върху всичко.
                    Да бе, да
                    Санкциите стимулираха Куба, ще стимулират и русия

                    Коментар


                    • Я, к'во станало туканка ! https://overclockers.ru/blog/ProKino...ryamo-v-angare

                      Коментар


                      • @ хахаха
                        виж сега, сина ми е 4 клас и му отне 3 мин да изчисли middle rate , на rmb-rub, претеглен през usd
                        та курса е точно 78,13
                        къде са тия балами китайци, дето сменят по 35 незнам…,
                        на всичкото отгоре обмяната на всякакви валути в китай е изцяло монопол на ВОС и търговията с валута извън ВОС е престъпление

                        Коментар


                        • barovec, на толкова им продават стоки, срещу юаните които получават от износа си купуват стоки на цена която им идва 35 рубли за долар, нещо такава се получава. И аз се учудих че тези двигателчета като на Хонда едноцилиндровите са 200 лв наши пари и дори нямат и толкова , а в долари си ги продават по 400 лева самите китайци, но явно го правят за да върви търговията, трябва да се продава нали знаеш. Европейски автомобили произведени в Китай - Фолксваген, Рейндж Ровър, Ауди етрон, суперскъпи коли са на половин цена в рубли като се продават в Русия. Тази стока си я продават за цял Свят китайците и така е курса който са приели е 35 рубли според тях струва долара. Възмущавай се, но гледах едни търговци на коли искат Тесла 3 да вкарват в Русия от там и да бъде 17500 долара. За Китай търговията с Русия при тези цени на суровините е много изгодна сделка и явно китайците не са такива хора дето да мажат въжето с масло докато някой се опитва да издрапа и да се качи по него.
                          D.Y.F-091066

                          Коментар


                          • наистина не проумявам как е възможно да се съчини подобна глупост
                            значи ВОС обменя трилиони в момента на курс 78, обаче някъде незнайно къде , се намират някакви балами китайци които обменят на 35

                            бухахахаха


                            Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            Руския износ за Китай е на 35 рубли за долар, цената му е два пъти по висока от тази за други държави. Стоките които се внасят в Русия обратно срещу парите от този износ са два пъти по евтини отколкото ако износа е към други западни държави. Например ако се внесат европейски автомобили произведени в Китай, има много такива цената им е по този обменен курс. Доста голяма разлика, няма 8-10%, два пъти. Така търгуват Китай и Русия в момента. По цените на китайските стоки в Русия в рубли ми направи впечатление, че са много по евтини в рубли откото същите стоки в евро или долари на другите пазари.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение

                              Тъй, тъй. Мбого се радвам, че тук има такива осведомени Познавачи като теб и Трейдърко.
                              Прекарвам много време в четене и гледане. На моменти си мисля - твърде много време.
                              Пък часовете Гугъл Мапс по улиците на Русия дават вдъховение.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                                Ще намалят дневната дажба на колхоза от 300 на 200 грама гречка на ден. Самогона си остава същото количество, а и градуса няма да пипат - иначе ще стане революция. Притежаващите маратонки Найк и Адидас ще бъдат считани за врагове на класовата борба срещу западните рептили и имат право да носят само изделия на обувен завод "Аврора" , гр. Уляновск.

                                Злите езици твърдят, че първите 5000 плаката с европейци, ядящи пица от щурци на Пиаца ди Популо и леберкезе с хлебарки на Александер Плац са разлепени на избрани комуникативни места в Самара, Перм, Волгоград и Ростов. Забранено е разцепването на плакатите и ползването им за тоалетни цели, запушване на дупки в дограмата или за уплътняване на галоши.
                                Тъй, тъй. Много се радвам, че тук има такива осведомени Познавачи като теб и Трейдърко.
                                Last edited by Pyramid; 30.03.2023, 22:32.

                                Коментар

                                Working...
                                X