IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от barbaron Разгледай мнение
    МАЛКО Е
    Украинците, без флот унищожиха 35% от руския черноморски флот. Украинците, почти без военновъздушни сили, без нито един американски боен самолет Ф16, унищожиха над 500+ руски самолета и над 300+ руски хеликоптери.
    Какво ли биха направили украинците, ако американският президент Джо Байдън им бе дал оръжието, което Зеленски му иска още от първия ден на вероломната руска агресия срещу Украйна
    Раzzпада на империята на ZZлото2 е скоро
    Last edited by Gerasim_Burgaski; 19.03.2024, 12:37.

    Коментар


    • Защо Путин е нарисувал " изборните" рекорди? (https://bit.ly/3VizsgN) Американски анализатори обясниха как това е свързано с войната в Украйна

      Така наречените "избори в рф", които не се възприемат сериозно от демократичните държави, уж показали "рекордна подкрепа" за руския диктатор от страна на населението.

      Според доклад на базирания в САЩ Институт за изследване на войната (ISW) подобна "картина" е създадена с конкретна цел. "...Путин се опитва да използва отчетените рекордни нива на избирателна активност и подкрепа за неговата президентска кандидатура, за да създаде информационни условия за продължителна война в Украйна", смятат експертите.

      Коментар


      • Коментар


        • Губернаторът на Белгородска област Гладков обяви евакуацията на жителите на региона

          Той съобщи, че около 9 хил. жители ще бъдат евакуирани от региона заради опасната ситуация.

          Какво се случва там ? ?

          Коментар


          • The Atlantic: Русия купува от САЩ спътникови снимки за удари по Украйна

            Автор: Греъм Ууд, theatlantic.com/ Следвайте "Гласове" в Телеграм

            Руските удари с крилати ракети с голям обсег на действие най-вероятно се извършват с помощта на сателитни изображения, предоставени от американски компании, пише американското списание The Atlantic, позовавайки се на военен източник.



            Според него последователността е ясна: сателит прави снимки на дадено място и след няколко дни или седмици пристига ракета. Понякога друг сателит след това прави допълнителни изображения, може би за да провери степента на щетите, пише вестникът, цитиран от "Фокус".

            "Броят на съвпаденията, при които снимката е последвана от удари, е твърде голям, за да бъде случаен“, казва източникът.

            Списанието пише, че понякога съвпадението е просто съвпадение, но подозрителните случаи се натрупват и тъй като много компании за сателитни изображения предлагат списък с архивирани изображения с дати и координати, е възможно да прегледате десетки хиляди изображения, направени в Украйна, и да забележите подозрителни модели.



            Отбелязва се, че има стотици такива случаи. В същото време Украйна твърди, че следи прелитането на руски сателити и доскоро предполагаше, че съюзнически сателити няма да бъдат достъпни в полза на Русия.

            "Преди около шест месеца не можехме да си представим, че частни компании ще продават сателитни изображения в чувствителни зони. Но "стана трудно да се повярва, че тези съвпадения са случайни“, казва украинският военен служител.

            Украинското министерство на отбраната подозира, че Русия купува сателитни изображения от Съединените щати чрез трети страни и че тези изображения "могат да бъдат използвани във въоръжена агресия срещу Украйна“.

            "Поръчването на изображения от тези компании е по-лесно, отколкото си мислите. Остарели, замъглени изображения могат да бъдат публикувани безплатно в Google Maps. Свежите, ясни изображения на това, което искате или не искате да увеличите, струват малко повече", пише списанието. "Компаниите предлагат невероятно бързи срокове за изпълнение на цена от хиляди долари. По-бързото време за изпълнение и по-високата резолюция добавят стойност“.

            Припомня се, че двете най-големи търговски компании за сателитни изображения в Съединените щати са Maxar и Planet.

            И двете предоставиха изображения на украински обекти, по-късно ударени от руски ракети.И двете подчертаха, че внимателно проверяват клиентите си и спазват разпоредбите на САЩ, които забраняват транзакции с Русия от началото на войната.

            От Maxar отказаха да коментират конкретни случаи на поръчки за подозрителни изображения в Украйна и подчертаха, че са "прекратили всички бизнес отношения с руски субекти, включително дистрибутори, в началото на март 2022 г." От Planet казват, че се ангажират да предоставя изображения на "отговорни субекти като правителства, организации за помощ и медии", а също "внимателно, за да се избегне възможността за неправилно използване и злоупотреба", се казва в публикацията.

            договорняк

            19 Март 2024 10:16ч.

            Естествено, Русия и САЩ винаги са били в негласна договорка. Така е и сега. Американски компании за сателитни изображения НЯМА КАК да предодвратят попадането им у руснаците, защото за да го направят, трябва толкова много да ограничат клиентите си, че на практика да останат БЕЗ ПАЗАРИ. Т.е. да работят на загуба. Така че няма как да стане. Сателитно изображение ще бъде продадено на "сигурен клиент" - например американска компания. От нея изображението ще попадне в неин партнер, например в бразилска компания. А от там ще попадне у ... китайци, или направо у руснаци. Това е. Урките да не реват , а да копаят нови гробни полета. Работата е ясна - "до последния хохол!"

            Коментар


            • Първоначално изпратено от IaneSandanski Разгледай мнение

              Със сигурност сме нетно на плюс в момента, а това че спират орките си е направо гигантски плюс. Не знам как имаш очи да взимаш наем от украинката, аз не взимам, дори и сметките им плащам.
              Украинката кара Х5 от миналата година и държи да живее в имот суперлукс. Да и плащам сметката би било абсурдно, та може би и обидно. А и определено глупаво.

              Коментар


              • Хайде и в Украйна да бъдат така добри да изпълнят ритуал избори, че банките са им подготвили едни 5 милиарда и няма кой да изпълни ритуал подпис.
                D.Y.F-091066

                Коментар


                • barbaron, за какво ги пускаш тези, на картинката пише едно а вътре други глупости говорят. Нямат 5 милиарда да им ги дадат, може само на заем от банките. Искат да се връщат банките после, но кой ще ги върне и кой ще ги получи..няма кой.
                  D.Y.F-091066

                  Коментар




                  • В русия не гласуват, а изпълняват ритуал "избори".
                    Путлер си е дал отдавна нарежданията колко процента да пишат че са гласували за него.

                    Спокойно могат да пишат още сега, че са го избрали 200%,
                    и разбира се, никой няма да посмее да възрази

                    Ето за кого се прави този ритуал "избори в русия" :




                    Помощен материал за бавно разбиращите съвремието

                    Александр Тверской, 2014 г. за Путин :
                    • Садист. Параноичен психопат с мания за величие и надценени идеи. Патологичен лъжец. Самооценката му е неадекватна. Интелигентността му е ниска. Личността му се влошава бързо.
                    • Живее в паралелен свят, откъснат от реалността, напълно изгубил връзка с действителността. Той не я разбира. Как живеят хората, какво чувстват, за какво мечтаят, защо страдат - един морален идиот не може дори да си го представи. И не иска да си го представи..
                    • Създал около себе си изкуствен, глухо опиянен свят, в който години наред, бавно, врял в котела на собствените си лъжи и пещерни предразсъдъци, накрая губи разсъдъка си.
                    • Не съвест, никога не е имало съвест. Да, той е неспособен на състрадание и съпричастност, но самият той е много раним и самоуверен в.. Той е неспособен да обича. Много трогателен и отмъстителен, вероятно всички щети и желанието да се сдобие, да причини колкото се може повече страдания на всеки, до когото се докосне, произтичат от детството му, в което е бил болен, безгръбначен и безкрайно изтощен в бягство.
                    • Страхлив и достоен за съжаление. Вечното малодушие ражда излишна, често безсмислена жестокост в действията и краен, чудовищен цинизъм.
                    • Възгледът му за света е като на зъл зародиш от епруветка. Начинът му на мислене е пропорционален на мащабите на личността му. Той мисли ограничено, шаблонно, с настройки и лозунги. Преценките за света и хората са бутафорни и ограничени.
                    • Като всеки тиранин той е склонен към митове, свещени значения, символизъм. В същото време е ужасно комплексиран, отчужден, затворен в себе си и емоционално беден. Компенсира своя комплекс за малоценност във всички области на живота чрез потискане и унищожаване на хората.
                    • Ценностната му система е купена, стеснена до примитивната формула "свой-чужд" и представлява набор от идеологически клишета: Русия über alles, Западът - врагове и пришълци; - народът на Русия - потенциално опасен добитък, който трябва да бъде държан под контрол, периодично дразнен с джинджифила на националната изключителност; - властта - съдбата на избраните, смисълът на властта е в нея за собствено и лично обогатяване.
                    • Последното обаче отдавна е престанало да играе каквато и да е роля и на преден план излязоха маниакалните идеи на хегемона на империята на Земята на всяка цена и с всички средства...
                    • Махмурлия от времето на Сталин с психологията на вертуха и частен палач. Сив във всичко, безличен, дребнав. Той поглъщаше цялата подигравателна женомразка порода на офиса.
                    • Абсолютно безскрупулен. Няма утвърдени, повече или по-малко морални понятия, с изключение на зоналните. Вътре в себе си крие нацупен тийнейджър, а навън се опитва да запази маската си на брутален, остроумен, човек в управата.
                    • Речникът му е оскъден, речникът му е пълен с вулгарни поговорки и криминален, полицейски жаргон. Мнението за него отвън е много важно за него, затова е склонен към позьорство и жалък, анекдотичен мачизъм, както всички комплексирани хора. Той винаги се оказва смешен и жалък...
                    • Вижда се, че е само една разтеглена ларва, а под нея друга, а после също така до самото дъно, където в мехурчеста, черна, злобна и отвратителна слуз, обгърнал с ръце треперещите колене, седи някакво жлъчно, набито джудже... Като политик той е безнадежден и безполезен, защото гледа само към миналото и се страхува от всякакви промени като заплахи за властта му.
                    • И най-важното е, че той не знае какво е промяна, не я разбира. Политически безплоден, защото е обсебен от безграничната си власт. Някой друг все още се опитва да погледне в душата му, за да разбере нещо там.
                    • А там просто няма душа. Там вътре има едно голямо нищо. И когато абсолютното нищо в плътта получи неограничена власт с червено копче в ръцете си, се получава това, което виждаме днес.
                    • Той искаше да влезе в учебниците по история, да стане част от великата руска епопея, да бъде извършител, и ще влезе като банален военнопрестъпник, който е излязъл от релсите...
                    • Той иска да се страхуват от него, да треперят пред него, но всички го гледат с презрителен поглед в очакване на незабавната му смърт.
                    https://www.obozrevatel.com/person/a...r-tverskoj.htm


                    Коментар


                    • За друго намекнах аз. Там където се трепят инфрачервените камери на дроновете показват едни тъмни елипсовидни петна, като ги видяли бяха се изтървали, но после веднага го заметоха. Там има нещо което е извън времето ни и стои и ги чака, гледа..ще им направи нещо накрая. Тексас за малко не изгоряха, щяха да се самовзривят със собствените си оръжия..и там такова нещо е имало.
                      D.Y.F-091066

                      Коментар


                      • baba_meca, там много хора са така, повечето са така. Дори командващия армията на Украйна е така - брат му е в Русия.
                        D.Y.F-091066

                        Коментар


                        • При едните едни неща вървят, при другите други. Не е хубаво да злобеем.
                          За да ви го обясня по-добре ще използвам диверсификация.

                          Пожелавам Ви да имате по 2 деца. Едното да се ожени и отиде да живее в Русия, другото в Украйна. И всяко да има по 2 деца- едно момче и едно момиче т.е вие имате 4 внуци. Айде момчетата на фронта, айде момичетата изнасилени.

                          Вървят ли ви нещата? Как се чувствате? Много е гот, нали- мате 4 вници(2 момчета и 2 момичета) радвайте им се! Кой като вас И която и от страните да победи вие също ще сте победител. Много е готино да побеждаваш, нали?

                          Коментар


                          • Gerasim_Burgaski, не при тях нещата вървят, случват се много хубави неща там в бъдещето. При вас не вървят.
                            D.Y.F-091066

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                              Те пак ще дойдат. Въпроса е колко ще са озлобени, защото в момента техните мъже умират а ние правим тънки сметки.
                              Да се доставя оръжие във военен конфликт е престъпление. Трябва да се изпратят въоръжени хора - войска която да застане между воюващите страни и да не им позволява да воюват. Всичко друго е престъпление, а доставката на оръжие е най голямото възможно лошо нещо.
                              Не плачи. Знаем, че Vи е трудно.

                              Коментар

                              Working...
                              X