IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В Гърция товарен влак, превозващ американски танкове „Ейбрамс“, беше засечен и спрян от членове на Комунистическата партия на Гърция (KKE) и нейната младежка организация KNE. Протестът блокира влака от пристанището на Александруполис до България, показва видео, публикувано от BulgarianMilitary.com.

    Групата издигна лозунги: „Убийците да се приберат у дома“ и „Александруполис е пристанище на хората, а не крепост на империалистите!“. Протестиращ се качи на американски танк и написа на бронята му с червена боя: „убийци“.

    Развявайки транспаранти и знамена, членовете на KKE и KNE смело застанаха пред спрелия влак и не му позволиха да продължи. Ставрос Базас, член на Тракийския регионален комитет на KKE, критикува превръщането на Александруполис в ключова база на НАТО.

    „Използването на пристанището, железопътната инфраструктура от НАТО, които транспортират опасни военни материали до българската граница с множество камиони и влакове, е нещо, което категорично осъждаме“, заяви той. Базас осъди и решението на гръцкото правителство да предостави на Киев оръжейни системи, които са от решаващо значение за националната отбрана на страната.

    Гърция, член на НАТО, беше една от първите, които изпратиха военна помощ на Украйна. „Гърция вече даде всичко, взе оръжия от националната си отбрана, особено на островите, за да подкрепи Украйна с отбранителни материали“, коментира olympia.gr по повод новината, че САЩ са поставили ултиматум на Атина да дари още оръжия на Киев.

    Изпратихме 180 единици военна техника – самоходни гаубици 2С1 „Гвоздика“ и бронирани машини – на Украйна (ВИДЕО)

    Около 180 единици военна техника, сред които самоходни гаубици 2С1 „Гвоздика“ и БТР-и от резерва на МВР и на българската армия, е военната помощ, която българското правителство изпрати на Украйна. Това става ясно от видео, публикувано в YouTube, от жп гара „Курилово“ в Нови Искър.

    През ноември миналата година парламентът гласува изпращането на БТР-и от складовете на МВР за Украйна. Преди това по време на служебното правителство България реши да изпрати самоходни гаубици, собственост на българската армия. От видеото се вижда, че решението е включвало и друга техника от резерва на армията ни.

    „От 5 до 11 март 2024 г. започна съсредоточаване и товарене на стара военна техника на украински вагони за Украйна. 3 влака бяха натоварени, като първият замина на 7 март, вторият на 10 март и третият на 13 март, всички заминали през нощта от България“, пише авторът на видеото.

    „Тази военна задача беше интересна за българските граждани преминаващи и живеещи наблизо, поради многото стара техника, транспортните, логистичните и товаро-разтоварни работи, които можеше да се видят в продължение на 1 седмица сред цивилния живот. Един ретро военен парад“, коментира авторът на видеото.

    „На първия влак бяха натоварени по около 10 – 15 броя БРДМ-2 (1966, резерв), 2С1 Гвоздика, МТ-ЛБ (1964, резерв) и БТР-60ПБ (1960, резерв на МВР). Вторият влак беше натоварен изцяло само с БТР-60ПБ, а за третия се докараха БРДМ-2, БТР-50ПУ (1957, резерв), БТР-60ПБ.

    Целият брой машини трябва да е около 180 – 200 единици техника. На някои машини личеше консервационната хартия, което означава, че те след доставката си никога не са били ползвани и са били зачислени в дълбок резерв“, пише авторът.

    Коментар


    • „Енергоатом“: България обеща да ни даде ядрените си реактори за $600 млн., но вдигна цената

      АКТУАЛНО
      23.03.2024
      Автор:Обективно

      Украйна се надява да подпише сделка през юни за закупуване на два ядрени реактора от България, тъй като се опитва да компенсира загубата на АЕЦ „Запорожие“, която е под руски контрол, каза ръководителят на украинската ядрената компания „Енергоатом“ Петро Котин.

      Новите реактори ще бъдат построени в атомната електроцентрала „Хмелницки“ в Западна Украйна и ще бъдат оборудвани с проектирано от Русия оборудване, което Киев иска да внесе от България, каза той в интервю за „Ройтерс“.

      Котин изрази недоволство, че България иска по-висока цена от първоначално договорената за двата реактора на АЕЦ „Белене“, които правителството ни реше да достави на Украйна.

      „От българска страна има постоянно желание да постигнат по-големи ползи за себе си от тези 600 милиона долара и колкото повече време минава, толкова по-високи цени огласяват, но ние все още сме фокусирани върху цената от 600 милиона долара“, каза Котин.

      „Преговорите между правителството на Украйна и България продължават… и мисля, че някъде през юни ще имаме резултат за сключването на договор с България за закупуване на това оборудване“, заяви той.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

        Имаш руска клавиатура??? Не го очаквах
        За да използвам "ы" в сводките си до ГРУ, имам тази буква копирана и постоянно под ръка в регистъра за пействане.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

          Аз също се чудя защо са им толкова мощни бомби, но те си знаят
          Мчи то отдавна по света има и по-мощни бомби.

          Излишно оръжие няма, така казват военните.

          В най-голямата бомбардировка на Токио американците са хвърлили 1 510 т. бомби от 279 бомбардировача, начи средно по 5.5 тона на самолет.

          https://en.m.wikipedia.org/wiki/Bomb...(10_March_1945)

          Коментар


          • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            .. морски су
            Разкажете повече за украинските морски Су,
            халюцинациите винаги са забавни.

            Съгласен съм, че който вижда украински "морски Су" то няма проблем да вижда и 577 свалени украински самолета.

            нЭвЭжЭството Э Сила !!!

            пп

            Э драги смехурко имате в клавиатурата по БДС (сЯ питайте кво е БДС) ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХ АХАХ

            Коментар


            • Ukrainian Air Force Type Active Ordered Combat aircraft MiG-29 43 Su-24 12 Su-25 17 Su-27 26 Special mission An-30 (Recce) 3 Transport An-24/26 22 An-70 1 An-178 3 Il-76 7 Combat helicopter Mi-8 15 Training aircraft/helicopters L-39 47 MiG-29 8 Su-27 6 Ukraine Army Aviation Type Active Ordered Combat helicopter Mi-8 54 Mi-24 34 Training aircraft/helicopters Mi-2 10 Ukrainian Navy Type Active Ordered Special mission Be-12 (SAR) 2 Transport An-26 2 Combat helicopter Ka-27 4 Ka-226 1 Mi-14 4

              Izlizat повече а не 99. ПВО то не прави разлика между армейски и морски су

              Коментар


              • „Нечуван ръст“: Как поляците продължават да печелят милиарди в Русия

                24.03.2024, 08:29 Кристина Исмагилова 49758Европа
                /Поглед.инфо/ Най-голямата полска компания за облекло LPP беше обвинена в лицемерие. Вместо да изпълнят обещанието си и да напуснат руския пазар, те тайно продължават дейността си и печелят от това огромни суми пари.

                Това е заключението на американската инвестиционна изследователска компания Hindenburg Research в своя доклад „Работа в тила на врага“. Според тях полската компания, която притежава марки като Reserved, House, Cropp, Mohito и Sinsay, е организирала „фиктивно излизане“ от руския пазар с помощта на подставена компания.

                Докладът на Hindenburg Research мигновено срина акциите на LPP с 35% - всъщност за един ден цената на компанията падна с почти 2,5 милиарда евро като акционерна стойност.

                Компанията LPP притежава 2206 магазина за търговия на дребно с обща площ от повече от 1,9 милиона квадратни метра в 27 държави и беше оценена на 7,7 милиарда евро преди днешния спад. През финансовата година, приключваща през януари 2023 г., приходите на компанията възлизат на 3,7 милиарда евро.

                Hindenburg Research отбеляза: въпреки изявлението на LPP, че е загубила около 20% от приходите си в резултат на прекратяването на дейността си в Русия през юни 2022 г., общата печалба е нараснала значително - с 13%. Изследователската фирма също така посочи, че отчетеният ръст на LPP на всички пазари с изключение на Русия е 40,5% на годишна база, ниво, което е „на практика нечувано в индустрията за търговия на дребно с облекло “ .

                Hindenburg Research вярва, че такива „забележителни резултати“ са били възможни, защото излизането от руския бизнес е било пълна измама.

                Русия е най-големият международен пазар за LPP до началото на СВO в Украйна. Но, подобно на няколко други фирми, тя обяви, че ще се откаже от руския си бизнес, който притежаваше от 20 години.

                Пак по същото време стана известно, че компанията ще продаде своите руски активи под името RE Trading на определен „китайски консорциум“ като част от сделка на стойност 382 милиона долара. В резултат на споразуменията магазините LPP променят имената си: Reserved става RE, Cropp става CR, Mohito става M, House става XC, а Sinsay става Sin.

                Оказа се обаче, че купувачът е дубайска фиктивна компания Far East Services, която не разкрива самоличността нито на собствениците, нито на директорите. Тя беше регистрирана само ден преди LPP да обяви, че е постигнала споразумение за продажбата на руския си филиал. Въпреки това е ясно, че Far East Services няма външно доказани резултати в модната индустрия или очевидни асоциации с Китай.

                Hindenburg Research смята, че поляците са разработили сложна фиктивна стратегия за „отделяне“, за да продължат да търгуват на дребно в Русия. И в същото време те се опитват да измамят инвеститорите и потребителите в Полша, Украйна и други пазари, принуждавайки ги да мислят различно.

                Разследващите също твърдят, че са потвърдили измамния характер на сделката с бивши висши служители и мениджъри на LPP. Те разказаха, че руските операции на компанията все още се „контролират пряко от централата и борда на LPP . “

                В същото време Hindenburg Research каза, че през декември е изпратил „тайни клиенти“ в Москва и Санкт Петербург, които са намерили и снимали дрехи с „идентичен дизайн и цветове на есенно-зимните колекции в онлайн каталозите на LPP в Полша . “ Това показва, че продуктите на LPP все още "някак си намират път към Русия" най-малко 18 месеца след докладваното оттегляне.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  Имаш руска клавиатура??? Не го очаквах, и на коя страница да търся инфото
                  И това ли не знаете - как да търсите текст? кофти е за който е свикнал само да "чува"

                  ето да ви е удобно за copy UKRAINE

                  търсeте в PDF-a https://www.flightglobal.com/download?ac=83735
                  а не в сайта
                  Last edited by satz; 24.03.2024, 18:24.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                    Нe, 900 бройки са им дали, просто защото в 2021г. всички украински самолети са.... няма 199, a изтребители+бомбери са <99

                    Это за лечение на тежко нЭвЭжЭство : https://www.flightglobal.com/download?ac=83735
                    Имаш руска клавиатура??? Не го очаквах, и на коя страница да търся инфото

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                      ...

                      Ako се вярва на руснаците хохландия е напуснала ссср с +1200 самолета, отделно колко им дадоха разни държави- сигурно поне 100 бройки. Но ти не се притеснявай, колкото толкова, когато тогава
                      Нe, 900 бройки са им дали, просто защото в 2021г. всички украински самолети са.... няма 199, a изтребители+бомбери са <99

                      Это за лечение на тежко нЭвЭжЭство : https://www.flightglobal.com/download?ac=83735

                      Коментар


                      • Сега остана и без ток да остане и киев



                        Атаке ударных БЛА "Герань-2", крылатых и гиперзвуковых ракет подвергся Газообменный пункт №3 вблизи населенного пункта Пятинчаны.

                        На объекте возникло мощнейшее возгорание, которое не удается потушить. Задействовано более 10 пожарных экипажей и специализированная техника.

                        Согласно поступающим сведениям самые значительные повреждения получила Скважина №197. На данный момент газообменный пункт не способен полноценно функционировать, а восстановительные работы могут занять значительное время.

                        Объект является одним из самых крупных и важных газообменных пунктов не только в регионе, но и во всей Украине. Он расположен на перекрестке основных трубопроводов и обеспечивает перекачку и распределение газа по различным направлениям. Играет ключевую роль в обеспечении населения и промышленных предприятий газом, и его работа тесно связана с энергетической безопасностью региона.

                        Кроме этого, объект является одним из ключевых звеньев в системе газоснабжения военных объектов противника. Он обеспечивает поставку сжиженного природного газа, который используется для энергоснабжения военных бункеров, складов, командных пунктов и других объектов.

                        Cейчас мы можем наблюдать кардинально другой подход к решению тактических и стратегических задач ВС РФ — более детальное планирование целей ударов и более тщательная отработка, в отличие от предыдущего подхода "две ракеты на объект". Будем надеяться что подобная тенденция сохранится и в будущем.
                        https://t.me/boris_rozhin/117779

                        Если возник вопрос "а при чем там скважина" - то там еще и подземное газохранилище. Из тех, что обеспечивают транзит по магистралям, "выравнивают" давление и т.п. - и в целом это большой узел ГТС Украины севернее Стрыя. Вот тут на схеме - южнее Львова, между ним и Ивано-Франковском, есть Т-образный перекресток магистралей и рядом с ним - треугольник хранилища. Вот это оно самое и есть. Самый смак в том, что -



                        - выведение этого узла из строя оставляет возможности для транзита газа из России в Словакию и Венгрию, но обламывает на этом деле и Львов, и Польшу.

                        ЕМНИП это первый за всё время удар России именно по объекту ГТС. До этого берегли, а тут вдруг что-то изменилось...
                        Last edited by v_tin; 24.03.2024, 18:16.

                        Коментар


                        • Тагарев и останалите атлантици, които днес клеймят Русия и Путин, учиха в СССР, членуваха в БКП и обслужваха КГБ и ДС

                          „Призоваваме българските власти да не изказват съболезнования на Путин и официалните руски власти заради терористичния акт в Москва.“ Така започва декларацията на Атлантическия съвет на България по повод кървавия атентата край руската столица, при който загинаха, по последни данни, над 130 души, а ранените също са стотици. Много от тях в момента се борят за живота си. Това е декларация на неправителствена организация, претендираща, че изповядва „демократични“ ценности, но която от всичко е готова да прави политика не на базата на принципи, а водена от ненавист и крайна русофобия.

                          Да не изброяваме правителствата и държавните ръководители, изказали съболезнования на руските власти по повод трагедията. Впечатляващото в случая е съвсем друго. Че нашите атлантици действат първосигнално. Те са като кучето на Павлов. Чуят ли думи като "Москва", "Русия", "Кремъл", лампичката на омразата автоматично им светва и започва реч на омразата, която, според собствените им евроатлантически ценности, би трябвало да попадне под ударите на закона. За родните атлантици няма радост, тъга или мъка, няма общочовешки ценности. Най-голямата ценност за тях е приемането ни в НАТО. На 29 март ще се навършат точно 20 години от този акт. Интересно как още не са предложили датата за национален празник.

                          Две организации днес - „Атлантически съвет на България“ и Съюз на офицерите от резерва (СОР) „Атлантик“ се карат кой повече обича НАТО и кой е по-верен на атлантическите идеи. Спорят кой е автентичният изразител на „правата вяра“ и чии заслуги са по-големи, за да „огрява“ атлантическото слънце родната земя. И на тази основа, типично по нашенски, не могат да се разберат.

                          Но има нещо в миналото им славно, което ги обединява. Всички са съветски възпитаници, учили и завършили в СССР. Всички са бивши комунисти, някои от тях и партийни секретари.

                          Преди 10 ноември седяха от едната страна на софрата, където имаше социалистическо изобилие. След 10 ноември ловко се прехвърлиха от другата страна на масата, отрупана с демократични благини. Голяма работа е школата на БКП, ей! Не си мислете, че тази трансформация е станала бавно и мъчително. Чрез преосмисляне на обществените ценности, чрез душевен катарзис. Не, при някои стана буквално за една нощ. Просто си легнаха като комунисти и се събудиха демократи.

                          И така, кои са тези „знакови“ личности?

                          Да започнем с най-старшия атлантик - министъра на отбраната Тодор Тагарев, съосновател на СОР „Атлантик“. Човекът, който няма покой и сърцето му постоянно бие с пулса на НАТО и особено на Украйна. Е, ако му остане време, мисли и за Българската армия.

                          Тагарев е бивш член на БКП. Преди 10 ноември защитава дисертация във Военно-въздушната инженерна академия „Н.Е. Жуковски“ в Москва.

                          Генерал-майор Съби Събев - член на управителния съвет на СОР „Атлантик“, членувал е и в Атлантическия съвет. Първият национален военен представител на България в главната квартира на НАТО в Брюксел. Бивш комунист. Учил е във Военна академия „Юрий Гагарин“ в Монино, СССР. (Бел. на "Гласове" - този текст е публикуван преди новината за кончината на ген. Събев).

                          Капитан I ранг о.р. Васил Данов от Атлантическия съвет. Най-яростният и най-пламенният борец и като същински Матросов на атлантическата амбразура неуморно клейми Путин. Завършил е Лвовското висше военно-политическо училище(ЛВВПУ ) в СССР, специалност военна журналистика. Още тук като курсант, по негово желание, в далечна Украйна, която тогава е била съветска социалистическа република (УССР), го приемат в редовете на БКП.

                          Полковник от резерва Иван Сотиров - съосновател на Атлантическия клуб, който и до днес е от най-доверените хора на Соломон Паси. Сотиров той е завършил ЛВВПУ в СССР, специалност военна журналистика, с пълен отличен. Златен медалист от първия випуск българи на военно-политическото училище. И неговото име краси стената „наша гордост“ в училището. Като млад офицер служи във в.“Народна армия“. Негови колеги говорят, че на бюрото си сложил списък с генерали, които имат щерки за женене. И постигнал целта си. Запознава се с дъщерята на най-младия партизанин от бригада „Чавдар“, и създават семейство. А тогава Чавдарци управляваха държавата. После служи в Главното политическо управление на армията, там е бил и партиен секретар.


                          Коментар


                          • В Харькове разрушены все трансформаторные подстанции и ТЭЦ, — мэр города (ВИДЕО)

                            24.03.2024 - 17:03

                            Мэр Харькова Игорь Терехов в эфире украинского телевидения заявил о том, что в городе разрушены все трансформаторные подстанции и ТЭЦ.

                            Он подчеркнул, что не в состоянии назвать сроки восстановления критической энергоинфраструктуры.


                            Напомним, в ночь на 22 марта Армия России нанесла масштабный удар по городу, почле чего он оказался полностью обесточен.

                            Кроме того, принадлежащий бывшему донбасскому олигарху Ринату Ахметову энергохолдинг ДТЭК из-за многочисленных повреждений оборудования потерял 50% своих генерирующих мощностей, о чём сообщил генеральный директор компании Yasno (входит в ДТЭК) Сергей Коваленко.

                            «Группа ДТЭК потеряла 50% своих генерирующих мощностей — можно сказать уже официально», — заявил он в эфире телеканала «Рада». Коваленко добавил, что восстановление генерирующих и распределительных мощностей компании займет «не день, не неделю и даже не месяц — процесс займет месяцы».

                            https://rusvesna.su/news/1711289019

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение
                              Станаха ли 1000 украинските унищожени самолета?
                              Всего с начала проведения специальной военной операции уничтожено: 577 самолетов, 270 вертолетов, 16908 беспилотных летательных аппаратов, 489 зенитных ракетных комплексов, 15587 танков и других боевых бронированных машин, 1256 боевых машин реактивных систем залпового огня, 8514 орудий полевой артиллерии и минометов, а также 20153 единицы специальной военной автомобильной техники.

                              Ako се вярва на руснаците хохландия е напуснала ссср с +1200 самолета, отделно колко им дадоха разни държави- сигурно поне 100 бройки. Но ти не се притеснявай, колкото толкова, когато тогава

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от satz Разгледай мнение

                                Те ви едни въпроси от turboZетник 100% наясно какво им трябва за фронта,
                                защото е действащ много добър пилот

                                "По ФАБ-3000 у меня есть лёгкое недоумение о её нужности.
                                Целей под неё нет. Под неё нужно пилить УМПК с нуля и это уже будет по сути целый самолёт на бомбе.
                                И вот его то уже будет замечательно видно любому ЗРК."

                                но дечица ще се радват че имат "най-бързия часовник на света"
                                Аз също се чудя защо са им толкова мощни бомби, но те си знаят

                                Хайде доставката на терористите в москва

                                Коментар

                                Working...
                                X