IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Единственият пилот, който някога е бил свален от безпилотен самолет камикадзе Шахед-136, е награден с медал "Герой на Украйна".

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
      Русия е абсолютен световен лидер по брой НАЕМНИ УБИЙЦИ на глава от населението. Те са родени за тази цел, възпитавани са за тази цел, обучавани са за тази цел. Ако на някой му трябва наемен убиец, просто намира първият срещнат руснак и нататък е лесно и най-важното - евтино. Човешкият живот струва жълти копейки и това го знае всеки един руснак..
      На Матеев господарите му днес пак са му натиснали копчето.
      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

      Коментар


      • Вашингтон използва 300 тона обеднен уран в Ирак

        Докато светът отбелязва 20-годишнината от войната в Ирак, западните официални лица се опитват да замажат опустошителните последици, които обедненият уран може да има върху цивилното население.




        Деца, родени с вродени дефекти във Фалуджа.

        На 24 март командващият силите за радиологична, химическа и биологична защита на руската армия Игор Кирилов обвини САЩ, че са използвали "не по-малко от 300 тона обеднен уран" в първите години на войната в Ирак.

        "През 2003-2004 г. САЩ масово използваха такива боеприпаси при удари по цели в иракски градове: Амара, Багдад, Басра, Кербала, Фалуджа. По данни на ООН САЩ са използвали не по-малко от 300 тона обеднен уран в Ирак", заяви Кирилов пред журналисти на 24 март.

        Той допълни, че получените радиоактивни отпадъци само във Фалуджа са "по-лоши от случилото се в Хирошима и Нагасаки".

        "Този град все още се нарича вторият Чернобил", подчерта руският служител.

        Разследване на "Ал Араби" от 2018 г. показва, че през предходното десетилетие в Ирак е регистриран най-високият процент на вродени малформации в света. Тези показатели са били по-лоши във Фалуджа, която е била обсипана с обеднен уран и бял фосфор от коалиционните сили на САЩ.

        "По данни на иракското правителство през 2005 г. заболеваемостта от рак в страната, дължаща се на използването на боеприпаси с обеднен уран, се е увеличила от 40 на 1600 случая на 100 000 граждани. Във връзка с това на 26 декември 2020 г. Багдад подаде официален иск в Международния арбитражен съд в Стокхолм срещу Вашингтон, като претендира за обезщетение за претърпените вреди", добави Кирилов.

        През 2014 г. холандската група за мир Pax разкри, че американските самолети и танкове са изстреляли близо 10 000 снаряда с обеднен уран в Ирак, много от които са били изстреляни в населени места или в близост до тях.

        Служителят на Кремъл направи изявлението си в петък в отговор на изявлението на правителството на Обединеното кралство, което по-рано тази седмица заяви, че ще предостави на Украйна бронебойни снаряди, съдържащи обеднен уран.

        Обедненият уран е страничен продукт от производството на обогатен уран, използван в ядреното гориво и оръжията. Въпреки че не може да предизвика ядрена реакция, обедненият уран е с по-висока плътност от оловото, което го прави изключително привлекателен като снаряд.

        "Той е толкова плътен и има толкова голяма инерция, че продължава да преминава през бронята - и я нагрява толкова много, че тя се запалва", казва Едуард Гейст, ядрен експерт в изследователската организация RAND, пред Al Jazeera в четвъртък.

        Представители на САЩ подкрепиха решението на Лондон, като заявиха, че боеприпасите "не са близо до това да навлязат" в сферата на ядреното оръжие.

        "Ако Русия е особено загрижена за благосъстоянието на своите танкове и войници-танковести... тя може просто да ги изнесе през границата обратно в Русия", заяви говорителят на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби.

        Програмата на ООН за околната среда описва боеприпасите с обеднен уран като "химически и радиологически токсичен тежък метал". В доклад на Световната здравна организация (СЗО) от 2001 г. се стига до заключението, че обедненият уран може да се натрупва на повърхността на земята и да навлезе в хранителната верига, а урановият прах може да бъде вдишан и да се задържи в белите дробове.

        Планът на Лондон за изпращане на радиоактивното оръжие в Украйна стана известен, когато се навършиха двадесет години от инвазията в Ирак. През декември миналата година военноморските сили на САЩ нарекоха военния кораб от ново поколение "USS Fallujah".

        Коментар


        • Първоначално изпратено от neon7 Разгледай мнение
          Ето как днес режимът на Зеленски преследва свещениците на Украинската православна църква в цяла Украйна. Режимът започва свещена война, това не е демокрация, това е тоталитаризъм, финансиран от Вашингтон... Ние няма да мълчим!

          https://twitter.com/TelizhenkoAndy/s...82825591336961
          Тръгнали укрофашистите да искат прошка на греховете си
          Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ

          Коментар


          • Ето как днес режимът на Зеленски преследва свещениците на Украинската православна църква в цяла Украйна. Режимът започва свещена война, това не е демокрация, това е тоталитаризъм, финансиран от Вашингтон... Ние няма да мълчим!

            https://twitter.com/TelizhenkoAndy/s...82825591336961

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение
              Същото

              Коментар


              • Европейските компании съкращават хиляди работни места



                Най-високата от десетилетия инфлация и последиците от войната в Украйна принудиха компаниите в цяла Европа през последните месеци да започнат да съкращават персонал или да замразят наемането на нови служители.



                Ройтерс обобщава по сектори информация за някои от компаниите, обявили съкращения от декември насам:

                АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕ

                "Мишлен" (Michelin): производителят на гуми обяви през декември, че планира да съкрати до 1600 работни места във Франция. Това все пак е по-малко от първоначалния план, който предвиждаше отпадане на 2300 работни места под формата на доброволни съкращения, тъй като се стреми да запази производството.



                "Стелантис" (Stellantis): Производителят на автомобили се споразумя със синдикатите в през февруари да съкрати до 2000 работници в италианските си предприятия чрез доброволни съкращения.

                "Волво" (Volvo): Шведската група заяви през март, че ще преструктурира европейското си производство на автобуси, което ще доведе до съкращаване на 1600 работни места.

                ПРОМИШЛЕНОСТ И МАШИНОСТРОЕНЕ

                "Бритиш стийл" (British Steel): компанията, която е китайска собственост, съобщи на 22 февруари, че може да съкрати до 260 работни места, след като обяви планираното закриване на коксовите си пещи в Северна Англия.

                "КОНЕ" (KONE): Финландският производител на асансьори обяви на 26 януари, че ще намали броя на служителите си с 1000, включително 150 във Финландия.

                ХРАНИТЕЛНИ СТОКИ, ТЪРГОВИЯ НА ДРЕБНО И ПОТРЕБИТЕЛСКИ СТОКИ

                "Диливъру" (Deliveroo): Британската компания за доставка на храна съобщи на 9 февруари, че ще съкрати около 9 процента от работната си сила, или 350 позиции.

                "Сейнсбърис" (Sainsbury's): Британската група супермаркети планира да консолидира пет съществуващи магазина "Сейнсбърис" и "Аргос" (Argos) в три, като до 2026 г. ще бъдат закрити два от тях, което ще засегне 1400 работници.

                "Заландо" (Zalando): Германският онлайн портал за търговия с модни стоки съобщи на 21 февруари, че ще съкрати стотици работни места в цялата компания, посочвайки като причина прекомерното разрастване в някои области и по-трудната икономическа среда.

                ТЕХНОЛОГИИ

                "Ериксон" (Ericsson): Производителят на телекомуникационно оборудване ще съкрати 8500 служители в световен мащаб като част от плана си за намаляване на разходите, бе съобщено във вътрешна записка.

                "Лоджитек" (Logitech): Производителят на клавиатури, уебкамери и други компютърни аксесоари ще съкрати около 300 души в рамките на глобална кампания.

                "Филипс" (Philips): Холандският производител на медицинско оборудване на 30 януари заяви, че ще съкрати 6000 работни места, за да противодейства на спадащите продажби.

                САП (SAP): Германската софтуерна компания заяви на 26 януари, че планира да съкрати 3000 работни места, което представлява 2,5 процента от глобалната й работна сила, за да намали разходите си и да се съсредоточи върху бизнеса си с облачни услуги.

                "Телеком Италия" (telecom Italia): Групата се стреми да съкрати до 2000 работни места в Италия чрез доброволно ранно пенсиониране, съобщиха източници през март.

                "Водафон" (Vodafone): Британският телекомуникационен гигант съобщи на 13 март, че планира да съкрати 1000 работни места в Италия - почти една пета от от общия брой на служителите му в страната.

                ДРУГИ

                БАСФ (BASF): Германският производител на химикали заяви на 24 февруари, че ще съкрати 2600 работни места, за да подобри конкурентоспособността си, предупреждавайки същевременно за очакван по-нататъшен спад на приходите поради увеличаващите се разходи.

                "Грифолс" (Grifols): Испанската фармацевтична фирма заяви на 15 февруари, че ще съкрати около 2300 служители, или 8,5 процента от персонала си в световен мащаб, на фона на преразглеждане на стратегията, целящо да постигне годишни икономии в размер на около 400 млн. евро.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение

                  НАистина е така, не знам защо- беше един кран вади от каналите на амстердам колелета и снимащия пита това от един ден ли е
                  https://youtu.be/XqO2xif4eD8

                  ?

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Tepix Разгледай мнение

                    Дървосекач ми излиза на мене.
                    НАистина е така, не знам защо- беше един кран вади от каналите на амстердам колелета и снимащия пита това от един ден ли е

                    Коментар


                    • Нидерландия - В отговор на използването на водни оръдия от полицията, протестиращите фермери използват оръдия за оборски тор.

                      https://twitter.com/i/status/1639426471717478401

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                        Хубавата холандия- почистване на каналите в амстердам- https://www.facebook.com/reel/3427344334165175/?s=ifu
                        Дървосекач ми излиза на мене.

                        Коментар


                        • Кремъл решава да наеме още 400 000 рашисти (https://bit.ly/3nnAMjl)

                          След неуспеха на зимната офанзива в Украйна руското командване възнамерява да премине в отбранителна позиция, като в същото време набира нови попълнения за армията. Кремъл очаква до края на годината да бъдат наети до 400 000 войници на договор.

                          Има планове за набиране на доброволци. Путлер се опасява, че нова вълна на принудителна мобилизация може да наруши плановете му да се преназначи за президент на Русия през март следващата година.

                          Но експертите вече изразиха силни съмнения, че Кремъл ще успее да вербува още 400 000 идиоти, готови да умрат край Бахмут.

                          Коментар


                          • Хубавата холандия- почистване на каналите в амстердам- https://www.facebook.com/reel/3427344334165175/?s=ifu

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Mateev Разгледай мнение
                              Русия е абсолютен световен лидер по брой НАЕМНИ УБИЙЦИ на глава от населението. Те са родени за тази цел, възпитавани са за тази цел, обучавани са за тази цел. Ако на някой му трябва наемен убиец, просто намира първият срещнат руснак и нататък е лесно и най-важното - евтино. Човешкият живот струва жълти копейки и това го знае всеки един руснак..
                              ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА !!! както обичаш да казваш.. Само лозунги и фейк бълваш напоследък ! ФАКТИ???

                              Коментар


                              • Всичко се развива по плана на Путлер

                                Командващите на военновъздушните сили на Швеция, Норвегия, Финландия и Дания съобщават, че са подписали писмо за намерения за създаване на съвместна система за противовъздушна отбрана в отговор на руската заплаха.

                                Целта е да могат да действат заедно въз основа на вече познатите начини на действие в рамките на НАТО, се посочва в изявленията на въоръжените сили на четирите държави.

                                Ходът за интегриране на военновъздушните сили е продиктуван от нахлуването на Русия в Украйна, заяви командващият на датските военновъздушни сили генерал-майор Ян Дам.

                                "Интегрираният ни флот може да се сравни с голяма европейска държава", каза Дам.

                                Норвегия разполага с 57 изтребителя F-16 и 37 изтребителя F-35, като още 15 от последните са поръчани. Финландия е поръчала 62 изтребителя F/A-18 Hornet и 64 F-35, докато Дания е поръчала 58 F-16 и 27 F-35. Швеция разполага с над 90 самолета Gripens.

                                Изглежда, че алкохоличката Захaрова ще трябва да начертае нови червени линии.

                                Коментар

                                Working...
                                X