Първоначално изпратено от Julius_BG
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнениеАй честито , 1 рубла = 1 стотинка вече.Рано е за покупка на тапети.
Лошото за обикновените руснаци е, че дори да спре войната - почти съм сигурен, че никой няма да вдигне санкциите с/у Русия ако Путин някак успее да се задържи на власт! Никоя от изтеглилите се западни и японски компании няма да се върне така лесно! Нищо чудно и забраната за Суифта да остане. Т.е. фазата на свободен летеж ще продължи най-малко докато е на власт, а дъното ще се оформи чак при избора на наследника му (макар че и това не е гаранция, ако и новия е същия като него)......
- 1 like
Коментар
-
Фючърсите за пшеница в Чикаго се повишиха още преди началото на търговията с повече от 6% до 14-годишен връх поради опасения, че глобалните доставки ще бъдат нарушени, ако конфликтът между Русия и Украйна не бъде прекратен. Русия и Украйна заедно представляват около 29% от световния износ на пшеница, както и 19% от износа на царевица.
Откакто Русия нахлу в Украйна, цените на пшеницата в Чикаго се повишиха с над 40% миналата седмица, най-голямото му седмично покачване в историята. Царевицата в понеделник се повиши с 2.7%, соята – с 2.1%, соята е около най-високото си ниво от септември 2012 г. насам.
"При такова внезапно търсене на други източници има притеснения, че някои държави ще въведат ограничения за износ, за да спрат изсмукването на собствените им вътрешни наличности", каза търговец, цитиран от "Ройтерс".
Бг правителството обяви че ще изкупи зърното, ама не каза с какви пари- май със сегашния 500 милионен заем дето го гласят
- 1 like
Коментар
-
Да допълня-
Всички сделки на руски компании с бизнес и физически лица от "неприятелски страни" вече ще се одобряват от специална правителствена комисия, част от комисията за контрол над чуждестранните инвестиции, се казва в съобщение на сайта на правителството. Досега на такива страни, като САЩ и Чехия, се забраняваше да наемат руски
граждани като технически персонал в дипломатическите си представителства.
Централната банка ще се занимава с финансови институции, на които от Русия дължат пари, а тази подкомисия - с юридически и физически лица. Временният режим за плащане на валутни задължения в рубли ще действа за суми над 10 милиона рубли месечно, което в момента е около и под 70 хиляди щатски долара.
Който иска дача в сибир - сега е момента
- 1 like
Коментар
-
А рублата я сетват от Wll St и ще и покъсат гъзахич няма да се учудя ако до седмица/две е на 1000
пък "2000рубли заплата" пак да говори ,че руснаците щели да забогатеят от войната и санкциите нямали да имат никакъв ефект
"2000рубли заплата" ще трябва тогава да се преименува на "2$ заплата"Last edited by petrg5s; 07.03.2022, 16:17.
Коментар
-
redcretin, това за разпада не е вярно, те си го решиха доброволно, защото не вървяло така иживеят в изостанал свят..и така тръгнаха с добро, върна им се по 100. Като структура са типична западна империя, империализъм та дрънка, войни също - трябва да се водят защото няма империя която да не е в постоянна война. За империите е важно войната да не е на тяхна територия, друго не е важно.D.Y.F-091066
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от petrg5s Разгледай мнение
После с десетилетия ще плащат репарации и ще са в трета глуха
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
Тая същност, дето я решава на своя глава длъжника - води само и единствено до неговата изолация и фалит
Не ме мисли мен, продавай артиите щото някои вече струват 0.00 буквално борсова котировка
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнениеИмам някакви спомени, че за нападение трябват 3 пъти повече войска от отбранявашите се.
Украйнската армия беше 320 хил нали? т.е руснаците трябва да имат 1 мил армия за успешно напдение...
Как стана така че руснаците с 100-150 хил завзеха 1/4 от Украйна за 10 дни?!?!?
Отделно,всеки ден от инвазията струва на бляда приблизително 20 млрд $ .Всеки ден .С тая обезценена тоалетна хартия и с тези драконовски санции колко ще изкарат ?
Затова и все бързат за преговори,но няма да ги огрее.Кой ще плати унищожените градове? Кой ще върне хилядите убити ?
Русия тук са я заклещили и края и е близо.Дните на късия също са преброени.
После с десетилетия ще плащат репарации и ще са в трета глуха
- 1 like
Коментар
-
Ще изчака няколко минути за ответния удар, Рашастан няма никакви шансове срещу НАТО
Те оня пуевенския селяндурин си представя бомбене на Варшава - щото е заседнал някъде в 60-те на миналия век
- 1 like
Коментар
-
Поне си призна що ревеш на умрялоПак си купи от шитовете, да не пропуснеш!
Коментар
-
Първоначално изпратено от alphaomega Разгледай мнение
Не ставай смешен! Какво оръжие ще грабнеш като почнат да вялят ракети от небето?
Те оня пуевенския селяндурин си представя бомбене на Варшава - щото е заседнал някъде в 60-те на миналия век
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
"Същността е в това, че ако имате заем в западна банка/компания от страна, която е наложила санкции, при плащането на месец повече от равностойността на 10 милиона рубли (около 86 500 евро), не е необходимо да го изплащате във валута.
Гледай да не свирнем и ние с тебе, един колега е получил нахцалунг 800 евро за 60квадрата апартамент. Всъщност защо ли те мисля, ти като съдържател на хотел сигурно сега с тези готините украинки си добре
Не ме мисли мен, продавай артиите щото някои вече струват 0.00 буквално борсова котировка
Коментар
-
Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
Ефект от санкциите определено ще има- руските държавни книжа мисля че са джънк и ако ги продават руснаците ще си ги изкупят без пари. Преди да свалят руските акции от продажба, леко се натоварих, така че ще усетя и аз санкциите, дали положително или отрицателно ще разбера след време. Петрола се покачи и бърка яко на всички в джоба, в русия пуснак преди една снимка цена около 50 рубли за дизел или 86 стотинки към днешна дата.
Ситуацията направо си плаче за далавера- една лодка до руско пристанище и обратно и всяка седмица така, докато трае войната и погледнеш си мильонерПак си купи от шитовете, да не пропуснеш!
Коментар
Коментар