Tepix, няма такива хора, аз нали познавам хората, има такива които хукват в някаква посока, навремето бяха върли седесари както ги наричаха, сега са разочаровани защото живота им не се е стекъл нормално. И как да е друго, след като те подвеждат и после зад гърба ти стават чудеса.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще има ли война Украйна - Русия / Конфликтът Хамас-Израел
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеСпасили били Европа, да слезе Господ да си прибере вересиите..
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mirodes Разгледай мнение
С какво точно сме се одупили на САЩ?С това,че построихме руски газопровод на българска територия, който НЕ ДОСТАВЯ газ за България?Или с това, че не изпратихме оръжие за Украйна?Или с това,че Лукойл продава скъп петрол,въпреки че за производството му използва нефт сорт"Уралс",който е много по-евтин от сорт"Брент"?А цените на петрола са същите като на рафинерии,произвеждащи петрол от нефт сорт "Брент".
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеmirodes, на мен Путин също не ми е приятен, и не съм русофил, ти ако си русофил си е твой проблем. Бяха ми казали, от руснаци и украинци само на далеч и това е било истина.
Коментар
-
Първоначално изпратено от VNM Разгледай мнение
Не е така. Никой не е карал България да спира да плаща. Цената за България пак си беше във валута и същата като преди. Но България в нарушение на договора спря да плаща и сега ще плаща глоби и неустойки както когато се опита да откаже реактора за Белене.
Въобще България, а и запада, не е лошо да се научат да спазват договорите не само когато на тях е удобно.
Прост пример - 3 милиарда евро дълг на Украйна към Русия (стар, от преди 2014) Украйна не ги плати и западът каза - ми това е ок. Има договор ма той не ни изнася.
Друг прост пример - преди година ЕС ни проглуши ушите за т.н. "върховенство на закона" . За незапознатите - това е красив начин да се каже че забраняваме вътрешното субсидиране и финансирането "по целесъобразност" .
Какво имаме по-малко от годин по-късно. Във пълен разрез с "върховенството на закона" НЕСЪОТВЕТСТВАЩА ГМО продукция от Украйна има свободен достъп до Европа с пряк орицателен ефект върху европейските потребители.
И нищо няма да плаща България, щото е съвестен купувач.
За АЕЦ-Белене платихме неустойка,щото в ущърб на България се подписа анекс от българска страна за изкупуване на реакторите. И виновниците за това трябваше да бъдат съдени за предателство на националния интерес.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Друг въпрос е,че Русия незаконно спря да си изпълнява договора за внос на газ,въпреки че България си изпълняваше задълженията по договора.
Въобще България, а и запада, не е лошо да се научат да спазват договорите не само когато на тях е удобно.
Прост пример - 3 милиарда евро дълг на Украйна към Русия (стар, от преди 2014) Украйна не ги плати и западът каза - ми това е ок. Има договор ма той не ни изнася.
Друг прост пример - преди година ЕС ни проглуши ушите за т.н. "върховенство на закона" . За незапознатите - това е красив начин да се каже че забраняваме вътрешното субсидиране и финансирането "по целесъобразност" .
Какво имаме по-малко от годин по-късно. Във пълен разрез с "върховенството на закона" НЕСЪОТВЕТСТВАЩА ГМО продукция от Украйна има свободен достъп до Европа с пряк орицателен ефект върху европейските потребители.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
За българина, особена разлика няма.
Русофилистиците не са всички българи.
Друг въпрос е,че с подобни глупости изкарвате Путин и руските управници слуги на Ротшилд или Рокфелер. А същевременно ги хвалите.
Надали се усещате колко нелепо звучите.
Хем Путин се борил с хора като Ротшилд и Рокфелер,хем Лукойл бил техен.
Има два варианта-или Путин е слуга на Ротшилд и Рокфелер, или Лукойл си е руски,а не техен.Last edited by mirodes; 05.09.2022, 19:12.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
България като цяло - може. В частност, много семейства и бизнеси, без газ, тежко са я закъсали.
Друг въпрос е,че Русия незаконно спря да си изпълнява договора за внос на газ,въпреки че България си изпълняваше задълженията по договора.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Пак обърка опорките. Не е на Рокфелер,а на Ротшилд.
Коментар
-
Кои нас?България произвежда достатъчно ток и потребява малко количество природен газ,та да ни плашиш с подобни глупости. Не само си задоволяваме нуждите от ток,ами половината го и изнасяме .С какво точно ни плашиш?Или караш по опорки, без да се съобразяваш с реалността в различните държави?
Коментар
-
Първоначално изпратено от DS66 Разгледай мнениеmirodes, Лукойл е 51% американски, на Рокфелер бил.
Коментар
Коментар